TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Styczeń 2013 Ja bym się zadowolił nawet edycją HD Xenogears'ów na Ps3...a szczerych gazmów bym dostawał jakby dali FFXII HD albo Dragon Quest VIII Journey Of Cursed King HD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 20 Styczeń 2013 ja bym sporo dal jakby dal xeno w psone classicach chociaz dali, od lat mam orginal ale przez jego wartosc i to ze jest unikatem nie odpalam bo jest w stanie idealnym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Styczeń 2013 Ahhh szkoda że dawno nie dali żadnego fajnego jrpga w classicach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 20 Styczeń 2013 noooooo.... liste mam taka: suikoden2, xenogears, legend of mana, parasite eve 1, bof, tales of destiny i mnie nie ma na rok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Styczeń 2013 Niestety BoF3,Parasite Eve II są tylko do kupienia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 20 Styczeń 2013 Ciekawy jestem co porabia jeden z najlepszych teamów od jrpg czyli Tri-Ace. Ma ktoś jakieś info nad czym obecnie pracują? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 20 Styczeń 2013 Ja bym do tego dodał Vandal Hearts, gra była genialna, Wild Arms'a, Saga Frontier 2 nawet dziś się prezentuje pięknie, Shadow Hearts 2 fajny klimat miała gra i system walki był fajowy. Czemu nie można na storze Vagrant Story pobrać? Usunęli czy jakiś błąd jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 20 Styczeń 2013 bo nowy store to patologia....;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 20 Styczeń 2013 Ja bym do tego dodał Vandal Hearts, gra była genialna, Wild Arms'a, Saga Frontier 2 nawet dziś się prezentuje pięknie, Shadow Hearts 2 fajny klimat miała gra i system walki był fajowy. Czemu nie można na storze Vagrant Story pobrać? Usunęli czy jakiś błąd jest? Jakiś błąd...kupić można ale na Ps3 nie pobierzesz chwilowo...a na PsV możesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 20 Styczeń 2013 Ja bym do tego dodał Vandal Hearts, gra była genialna, Wild Arms'a, Saga Frontier 2 nawet dziś się prezentuje pięknie, Shadow Hearts 2 fajny klimat miała gra i system walki był fajowy. Czemu nie można na storze Vagrant Story pobrać? Usunęli czy jakiś błąd jest? Dziwne że jakoś pomijacie Valkyrie Profile...nikt w to nie grał czy nie za bardzo się podobała? Dla mnie to najbardziej klimatyczny jrpg ever i ścisła czołowka w tym gatunku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 20 Styczeń 2013 Właśnie co z tym tytułem ,jakiś czas temu napaliłem się na niego ,ale kupiłem Togf i odpuściłem.Ogólnie mało kto go zna i wspomina a na gameplayach wygląda super,jak fabuła,system walki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 20 Styczeń 2013 vp jest spoko ale do w/w wymienionycb przez mua tytulow az tak nie wciagnal przynajmniej mnie... dla mnie poza starymi ffami bylo xeno, legend of mana, parasite eve, vagrant story i dlugo, dlugo nic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 20 Styczeń 2013 Valkyrie 2 ma świetny system walki, jedynka była dla mnie średnia, a fabuły w obydwu częściach jakoś mnie nie porwały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 20 Styczeń 2013 (edytowane) A mi się cholernie podobała 1 . Kozacka akcja była że postacie które pakowałes wysyłałes później na wojne bogów i miałes raporty jak im idzie . Jak za wsześnie wysłałes hiroła to zaraz byłe dead . SH2 też mi sie podobał natomiast SF nie bardzo . W PE 1 nie grałem i tak od jakiegoś czasu czaje sie żeby przejść na emu . Parasite 2 choć to juz nie było RPG przeszedłem chyba z 5 razy w tym na najwyższym stopniu trudność zdobywając wszystkie dodatkowe bronie armory itd w tym legendarnego gunblade'a z FF 8 . Kolejna wielka marka która została pogrzebana (cos tam niby wydali na psp ale .... ) szkoda Edytowane 20 Styczeń 2013 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 20 Styczeń 2013 To ogólnie vp czy vp 2 lepsze? VP2 leży u znajomego w sklepie za 45zł. warto?Choć wiem że szybko się za niego nie wezmę...z ceny raczej już nie spadnie. A Breath of fire na ps2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 20 Styczeń 2013 (edytowane) dragon quarter to jedna z nielicznych jrpg na ps2 w ktorej mialem plus 400 godzin na liczniku... bardzo innowacyjny tytul... schranz naprawde duzo straciles ze w pe1 nie grales dla mnie to top 3 gier na psxa... 2ka to do niej dno... Edytowane 20 Styczeń 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 20 Styczeń 2013 400h ? a ja ja olałem :D To raczej bardziej dungeon crawler był niż jrpg w starym stylu nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 20 Styczeń 2013 niby tak fajne bylo w niej to ze aby przejsc gre trzeba ja bylo znac na pamiec a aby ja wogole przejsc trzeba bylo jakkolwiek by to nie brzmialo mjec z 3ng plus.. fabula byla bardzo ciekawa i rozbudowana wiec klasyczny dc to nie byl... ja polecam w 100 prockach... gdzie spotkacie w jrpgu postnuklearny swiat i ludzimschowanych pod ziemia i w tomwszystko wyebane jeszcze smoki, bogowie i przeznaczenie glownego bohatera ktoremu mija czas i jak minie masz game over i zaczynasz ng plus uczac sie gry na pamiec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 20 Styczeń 2013 To ogólnie vp czy vp 2 lepsze? VP2 leży u znajomego w sklepie za 45zł. warto?Choć wiem że szybko się za niego nie wezmę...z ceny raczej już nie spadnie. A Breath of fire na ps2? VP miało lepszą fabułe i klimat, VP2 doyebaną oprawe jak na tamte czasy, bardziej miodną eksploracje dungeonów i system walki któremu do tej pory nic nie podskoczy. Nie umiem powiedzieć która część lepsza, chyba jednak 1 (choć 2 niewiele ustępuje) bo to był pierwszy jrpg którego przeszedłem 3 razy z rzędu żeby zobaczyć wszystkie zakończenia. Nie czaj się tylko bierz za tą śmieszną cenę, będziesz się lepiej bawił niż przy dzisiejszych grach. A jeśli masz dużą tolerancje na archaiczną oprawe to zagraj też koniecznie w VP, dla mnie ta gra stoi wyżej w rankingu zayebistości od PSX-owych FF-ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 20 Styczeń 2013 Skoro dyskusja znow schodzi na stare konsole to pozwole sobie napisac cos ciekawego o emulatorze Dolphine dla Nintendo Wii: Wychwalana wczesniej w tym temacie gra jRPG pt. Xenoblade Chronicles doczekala sie wsparcia moderow, tekstury HD zmieniajace menusy, portrety, zbroje i twarze postaci w 3d, trawy, sciany, itd. Chlopaki wzieli sie za kompletny remastering i celuja w podmianke wszystkich istotnych tekstur w grze. Linki do ogladniecia jak to im wyszlo: http://forums.dolphin-emu.org/Thread-xenoblade-hd-retexture-project-updated-version-02-released-ps3-xbox360-buttons http://forums.dolphin-emu.org/Thread-hd-texture-project-xenoblade-chronicles-v4-1u-sep-28-2012 Ja natomiast ostatnio mecze dwa tytuly z Wii na Dolphinie (wyswietlanym na 42' TV, grane wygodnie z fotela z padem w lapie): Muramasa - 2d slasher ze swietnym klimatem (wspominany zreszta wczesniej w tym temacie) Monster Hunter Tri - wpadlem strasznie, ta gra ma paskudny syndrom - jeszcze tylko to zrobie, a pozniej tylko to i ... tak bez konca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 21 Styczeń 2013 To ogólnie vp czy vp 2 lepsze? VP2 leży u znajomego w sklepie za 45zł. warto?Choć wiem że szybko się za niego nie wezmę...z ceny raczej już nie spadnie. Łap świetną recenzję Valkyrie Profile 2: http://uk.ign.com/ar...silmeria-review Tak swoją drogą zobaczcie koledzy jakie kiedyś były recenzje. Choćby ta, od razu widać, że pisana przez erpegowego zjebiszcza. A dzisiaj co? Czytam jedną stronę marnych wypocin na poziomie jakiejś gimbazy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 21 Styczeń 2013 Fingo pomoglbys z emulatore? Podeslalbys linka do niego i najlepiej konfiguracje? Dobrze byloby tez znac jakie parametry kompa sa wymagane... Cos tam kiedys probowalem z dolphinem,ale jest chyba z 10 edycji a jeszcze wiecej opcji konfiguracji. Chcialem ograc zelde i wszystkie Residenty na GC ale kiepsko bylo z animacja,maks 10fps.Skonczylo sie tak ze kupilem gacka z wszystkimi Re;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 21 Styczeń 2013 (edytowane) Link do emu: http://dolphin-emulator.com http://www.emuparadise.me Ja mam Intela E8400 i GF GTX260. Przy standardowym taktowaniu 3GHz ustawienia podobne do: http://wiki.dolphin-...rformance_guide Przy taktowaniu 4GHz: Ustawienia pada: Edytowane 21 Styczeń 2013 przez fingo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 21 Styczeń 2013 muramasa mam orginal i jest jedna z lepszych gier na wii.... piekny tytul... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Styczeń 2013 A niedługo w sumie Muramasa: Demon Blade wyjdzie na PsV ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach