schranz 488 Napisano 8 Lipiec 2012 Ja już to kce ! Właśnie to jest najlepsze, chcesz mieć lepsze eq to grinduj sprzedawaj odkładaj a nie tak jak w innych rpg że kasy full i co miasto to kompletnie eq zmieniasz dla wszystkich postaci bo kasy jak lodu . Trochę martwi mnie to że piszesz że w dungeonach nie można znaleźć jakiś mocniejszych unikalnych itemków, szkoda to najbardziej jara mnie w Sacred 2 że nawet przy blisko 100h potrafi ze zwykłego moobka wypaść jakiś unikalny wypasiony item z kozackimi statami/bonami . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 8 Lipiec 2012 No niestety ekwipunku tu jak na lekarstwo jak narazie. Moby z levelem o 1 wyższym już są dosyć mocne i trzeba uważać a te z 3-4 levelem większym rozsmarowują po glebie. W jednym dungeonie widziałem jednego z 999 levelem, ja mam 16 lvl po 15h...albo ta gra przyspieszy albo :wacko: Jeden motyw jest niepotrzebny - pasek głodu, spada przy każdym kroku i trzeba karmić darmozjady bo jak spadnie do zera to zaczynają tracić hp a nie zawsze jest coś do jedzenia pod ręką. Zawracanie gitary imo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 8 Lipiec 2012 Survival, w nowym Falloucie też coś takiego było hehe . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 8 Lipiec 2012 Mi się w każdym razie gra bardzo podoba. Aktualnie właśnie grinduje przy podejściu do kolejnego bossa (jakas dziwna nazwa;D zaxaracostam czy podobnie;D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 8 Lipiec 2012 No ja chwilowo koncze darksiders, ale jeszcze troszke mi zostalo, a pozniej wracam do RM. Ciekawe jak wbic te 500 lvli xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragornik 7 Napisano 9 Lipiec 2012 Czuje, że to się może zejść z wbiciem tego 500 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 9 Lipiec 2012 Doszedłem do bossa i nie mam najmniejszych szans nawet z buffami :/. 3000 hp, (ja zadaje mu w porywach 150), 4 ruchy na ture (ja 3) i ataki obszarowe. Niszczy moich na 2 hity i do tego jest z nim 10 bardzo silnych mobów...Najgorsze, że gra nie daje na tą chwile innego sposobu jak tylko grind, nie ma możliwości zdobycia lepszego ekwipunku i skilli. A grind jest przegięty nawet dla kogoś kto go lubi, jestem 3 levele niżej od niego i nawet jak się zrównam to niewiele pomoże. W tej chwili potrzebuje 12 000 exp na awans na kolejny lvl, na następny pewnie 15 000, 20 000 itd, dostępne na tą chwilę moby dają około 500 za kilka minut walki...Jest jeszcze opcja kraftingu ale strasznie trudno zdobyć dobre materiały bo rare drop baaardzo żadko wypada. Teraz patrząc na tą listę dlc chyba wiem jaki mieli plan. Hehe nicponie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu 20 Napisano 10 Lipiec 2012 Gram trochę krócej ale też doszedłem to tego wniosku co drk2 -_- Twórcy chyba umyślnie dali tak silne moby i dłuuuugi czas na dobijanie do ich poziomu by nakłonić graczy na kupno dodatków ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 10 Lipiec 2012 Jednak sobie poradziłem z tym bossem bez dłuższego grindu. Załatwiłem pierw 2 opcjonalnych bossów, wpadła jakaś troche lepsza broń, trochę się pokręciłem, nałożyłem wszystkim haste ze studni i na 2 levelu niżej od niego padł. Grunt to podejść do walki z głową a nie na ura, może się wydawać, że w tej grze kto słabszy ten ginie i mało jest strategii w strategii ale jednak tak nie jest. Ważne jest ustawienie początkowe, trzeba w odpowiednich momentach zablokować, odsunąć się albo schować za przeszkodą. Warto też wykorzystywać worki z lootem które dropią przeciwnicy bo moby nie mogą przez nie przechodzić, można się tak odgrodzić od silnego przeciwnika zabijając pierw slabszych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bid32 10 Napisano 12 Lipiec 2012 Mam takie nietypowe pytanie do tych co grają :) Czy gra w jakiś sposób korzysta z przycisku R2 ? Przestał mi działać w padzie a chcę kupić gierke :) Z góry dzięki za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 12 Lipiec 2012 Korzysta, w menu przeskakuje się między postaciami za pomocą L2 i R2, w sumie mógłbyś się obyć bez R2 i przeskakiwać tylko w jedną stronę bo jest to zapętlone. W czasie walk jeszcze przy pomocy R2 pomija się te dłuższe animacje ataków specjalnych i tu by było czego żałować bo niby te animacje nie są długie ale czasami używa się tych ataków kilkanaście razy na walkę i człowiek szybko zaczyna mieć dość patrzeć w kółko na to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 13 Lipiec 2012 Mam takie nietypowe pytanie do tych co grają :) Czy gra w jakiś sposób korzysta z przycisku R2 ? Przestał mi działać w padzie a chcę kupić gierke :) Z góry dzięki za info. Pytanie miesiąca ! :) generalnie ograsz bez tego knefla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bid32 10 Napisano 13 Lipiec 2012 To spoko że ogram. Z tym klawiszem mam naprawdę cyrki. Bo on w jednych grach działa bez zarzutu a w innych wogólę (np. nie działa w Dead Nation,RE5) Spotkał się ktoś już z takim przypadkiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 13 Lipiec 2012 (edytowane) Dasz radę R2 i L2 służy (jak na razie) tylko do przełączania między postaciami w menu więc samo L2 Ci starczy. Co do samej gry jest dobrze, ale jest kilka elementów które są męczące. Pierwszy to walki, wolałbym mniej bardziej wymagających walk, a tutaj prowadzimy (np. w dungeonach) dziesiątki bardzo podobnych i bardzo prostych pojedynków. AI przeciwników też mogłoby być lepsze, bo czasami mam wrażenie, że walki są prawie identyczne pod względem taktycznym (nawet z dużą ilością przeciwników). Druga sprawa to bardzo szczątkowa fabuła, nawet w Dark Souls jest lepiej :P Trzecia sprawa to cukierkowość grafiki i dźwięków, ale to sprawa gustu. Mimo wszystko nie żałuję wydanej kasy, na pewno spędzę przy niej sporo czasu. Jednak z najlepszych gier jeśli weźmiemy pod uwagę czynnik cena/jakość. Edytowane 13 Lipiec 2012 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 13 Lipiec 2012 Na wstępie wybieramy poziom trudności między Normal a Hard. Naturalnie wybrałem ten drugi. W opisie Normalu była wzmianka, że to dla tych, którzy nie są specami w tego typu grach :pinch: Podczas rozgrywki widać że Hard to odpowiedni poziom dla fanów RPG. Osobiście wybrałem Normal, w Hardzie odstraszyło mnie zdanie o grindowaniu, gdzie na normalu i tak trzeba toczyć setki walk. Na tej stronce można obejrzeć statystyki swoje i innych. Aktualizować można je u specjalnych NPC w świecie gry. http://www.rainbowmoongame.com/ Można też wygenerować taką kartę, po kliknięciu pokazują się szczegółowe statystyki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 13 Lipiec 2012 Co do Normal i Hard jedyna różnica jest taka, że przeciwnicy mają lepsze statystyki, szarych komórek im nie przybywa. Sprowadza się do to tego, że jak jest napisane wyżej mamy przed sobą ostry grind. Swoją drogą, bardzo podoba mi się rozwiązanie z DLC. Można kupić, ale jeśli sobie podarujemy nic nie tracimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 13 Lipiec 2012 Dokładnie. Widzieliście stworki z 650 i 999 poziomem? :rofl: Znalazłem też 'Secret Cave' ale nie mogę przejść dalej bo jeśli dobrze pamiętam to potrzebuje 'Dematerializera'. Kiedyś się tam wrócę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 13 Lipiec 2012 Gra nie jest najlepiej zbalansowana, na hardzie trudne są początki, bossy są mocne a grind utrudniony bo moby dają mało expa. W pewnym momencie otwiera się dostęp do kolejnej lokacji i tam już zdobywany experience jest kilka razy większy i nie ma potrzeby specjalnego grindu, wystarczy powalczyć z mobami zagradzającymi przejście i już wystarczy na bossa i w następnej lokacji też da się rade. Ja z godzinke pofarmiłem 3 itemy do questa i efekt jest taki, że 2 lokacje dalej mam 6 leveli więcej niż najmocniejszy przeciwnik tam występujący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 15 Lipiec 2012 PO 70h grania w końcu dostałem możliwość swobodnej eksploracji całego świata i ja pierdziele - całe kontynenty i wyspy nie odkryte czekają :D. Myślałem, że gra ma się ku końcowi a tu pewnie drugie tyle do odkrycia, zbadania i splondrowania :). A jest jeszcze post game content z uber mobami na 999 levelu. I to wszystko za jedyne 37 PLN... GOTY wśród małych gierek z psn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 16 Lipiec 2012 (edytowane) PO 70h grania w końcu dostałem możliwość swobodnej eksploracji całego świata i ja pierdziele - całe kontynenty i wyspy nie odkryte czekają . Myślałem, że gra ma się ku końcowi a tu pewnie drugie tyle do odkrycia, zbadania i splondrowania :). A jest jeszcze post game content z uber mobami na 999 levelu. I to wszystko za jedyne 37 PLN... GOTY wśród małych gierek z psn. Praktycznie to samo chciałem dzisiaj napisać. Mi odkrycie swobodnej eksploracji zajęło 40 godzin (na normalu) i teraz przez kilkadziesiąt następnych będę pływał bez celu odkrywając mapkę. Próbowałem zawalczyć ze 150 levelem na wyspie na wschód od początkowej lokacji i dostawałem ciosy po 5000-6000. Ciekawe ile trzeba mieć defence, żeby to wytrwać. :happy: Na koniec chciałem napisać, że warto zwiedzać każdy zakamarek, wszędzie ukryte są Rainbow Medale, które można wymieniać na użyteczne przedmioty typu 'Licencja na Pierścień' (w sklepie jeszcze jej nie odkryłem). Straszna cisza w tym temacie, żadnych pytań, ciekawostek... Szkoda, że mało osób kupiło tą gierkę. Zakup naprawdę opłacalny. Edytowane 16 Lipiec 2012 przez Duszol_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 16 Lipiec 2012 To ja się spytam, ile postaci werbujemy do naszej drużyny, na razie mam dwie. Ile maksymalnie może być naszych postaci podczas walki? Czy im dalej w las tym ciekawiej? Na razie mam dwie postacie i po 2-3 skille i po n-tej walce robi się to nużące. Kolejna sprawa rozpocząłem grę na normal, teraz trochę żałuję bo jest bardzo prosto, czy gra robię dalej trudniejsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 16 Lipiec 2012 3 podczas walki a jest wszystkich 6. Czy dalej jest ciekawiej to zależy co kto lubi. Dla mnie frajdą jest to, że np. pływam sobie po morzu i natrafiam na małą wysepke ze skrzynią na środku do której dostęp zagradza zgraja przeciwników z dużo wyższym levelem w liczbie 23. Zaczynam walke, dostaje łomot i moge sobie na razie popatrzeć tylko na tą skrzynie z daleka a ciekawość mnie zżera co w niej jest. Jest motywacja do grindu i farmienia rare dropów. Na tym ta gra się opiera i dobrze, że wybrałem hard bo jakbym niszczył wszystko z marszu to by gra straciła całą swą rajcowność. Nie podoba mi się tylko sposób zdobywania nowego ekwipunku. W określonych momentach wraz z postępem w głównym wątku przybywa w sklepach po 1 sztuce do kupienia dla każdej postaci i od tej chwili można je kupić i upgrejdować jeden raz za pomocą specjalnych kamieni albo zdobyć już upgrejdowane za questy poboczne albo opcjonalnych bossów czy w skrzyniach. Efekt jest taki, że nie warto wydawać pieniędzy w sklepie bo odbiera to troche motywacje do wykonywania questów i eksploracji. No i nie można zdobyć lepszych broni i zbroi dopóki gra na to nie pozwoli. Ulepszanie za pomocą lootu też jest nie najlepsze bo jak się już zdobędzie jakiś rare loot który daje duży przyrost statów i który cholernie żadko wypada to szkoda go używać na broni którą się ma bo za chwile można zdobyć lepszą i loot przepada. Jakby zrobili, że można odzyskać loot już użyty i lepszy ekwipunek wymagałby tylko trochę więcej róznych materiałów do upgradu to byłoby git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SirCamilio 3 Napisano 16 Lipiec 2012 Napawdę świetna gierka, odstawiłem nawet Dead Space 2 na jakiś czas, wciąga jak żadne RPG. Pamiętam taką gierką Crimson Gem Saga na PSP, ładnie malowane otoczenie, kolorowo, ta gra to coś podobnego. Warto ściągnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 16 Lipiec 2012 No to trzeba będzie zakupić. Ale na hard nie będę grał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 16 Lipiec 2012 Kolejna sprawa rozpocząłem grę na normal, teraz trochę żałuję bo jest bardzo prosto, czy gra robię dalej trudniejsza? To zależy od stylu gry. Ja na przykład lubię popróbować swoich sił z dużo wyższymi levelami. Ciągłe expienie na adekwatnych levelach może być monotonne. Chociaż ta gra samą walką nie żyje, ciągle coś nowego się odkrywa i przez to nie można odejść od konsoli. :happy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach