Skocz do zawartości
pablos_83

NBA 2K13

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na razie demo, ale gra mnie wciągnęła ;D tylko jedno pytanko? jak robić wsady? czysto pod koszem, rozpędzony zawodnik i... zawsze od tablicy albo dwutakt. Trzeba jakoś specjalnie wychylić prawą gałke czy co? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem.

Otóż nie mogę ustawić w "My Career" bym podczas meczu grał według zagrywek danego zespołu, a nie dziabał wolną amerykankę. Wszystko w opcjach "My Career" mam włączone, oraz w menu podczas meczu również, jednak dalej zagrywki nie są widoczne i kto z drużyny dostatnie piłkę ciska jak kartoflem. Czasami podczas wyprowadzania piłki z autu coś tam się pokaże, ale i to nie zawsze.

Wcześniej grałem kilka meczy w "Association" i wszystko było ok. Po przeprowadzeniu piłki za połowę zagrywka automatycznie pojawiał się i nie było problemu.

Jakieś rady?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ten association doprowadzi do szalu ;) Punktow nie zlicza mimo iz nie gram jednego meczu po drugim. Na 7 rozegranych spotkan dostalem 2x750 w pozostalych nic. Tez tak macie?

Wydaje mi sie, ze myCareer musisz miec odpowiednia pozycje w druzynie aby moc grac wg zagrywek i sam decydowac jaka i kiedy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po rozegranych 2 meczach pod rząd w Association za każdy następny dostawałem 700 punktów VC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nieco inne pytanie mam.

Czy jest możliwość zorganizowania jakiegoś turnieju tylko ze znajomymi?

No wiecie tak 4 - 8 drużyn, wszyscy to ludzie [może jeden czy dwóch CPU] ale sami zaproszeni, tudzież na jednej konsoli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze licze ,ze ktos mi pomoze.. Czy jest jakies ustawienie, aby zawodnicy szybciej wracali do obrony po zdobytym koszu???Chodzi mi o granie po sieci, bo sa trolle ,ktorzy to wykorzystuja lecac ciagle na sprincie. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś pokrótce opisać jak rzuca się w NBA 2k13? Ostatni raz grałem w 2k11 i powiem, że trochę się różni styl oddawania rzutu. Teraz nie mogę praktycznie trafić nic z półdystansu.

Dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sebaastiann obadaj opcje trenera wciskając start po rozpoczęciu meczu.

@Thriller1906 też wydaje mi się, że jest nieco trudniej, ale mechanika pozostała ta sama myślę, że to kwestia wprawy.

Co do mojego pytanie właśnie zacząłem testować opcję sezonu online prywatnego. Jak to rozgryzę dam znać.

Ale mam inne pytanie na które może ktoś zna odpowiedź. Chodzi o replaye. Jak gram z kumplem online to podczas gry dając pauzę mogę obejrzeć ostatnie parę sekund. Ale nie mogę tego zapisać! Jedynie mogę zapisać po skończonym meczu ale tam nawet gdy daję zapisanie całego ripleju to i tak zapisuje parę (chyba 15) sekund z końca. Jak zapisać powtórkę całości żeby sobie później powycinać fajne akcje? Jest taka opcja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś pokrótce opisać jak rzuca się w NBA 2k13? Ostatni raz grałem w 2k11 i powiem, że trochę się różni styl oddawania rzutu. Teraz nie mogę praktycznie trafić nic z półdystansu.

Dziękuję za pomoc.

W opcjach też można włączyć, żeby pokazywało jaki rzut się oddało. Jest 4 kryteria rzutu. Czy pod presją czy z wolnej pozycji itp. Nie pamiętam dokładnie jak nazywała się ta opcja do włączenia ale może to pomoże Ci trochę przy nauce oddawaniu rzutów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawił się ktoś z Was w tą fejsbuką grę, którą można połączyć z MyCarrer? Popierdółka, ale trochę coinsów może wpaść - niemal za free. ;)

Edytowane przez IMPERATORE_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawie sie ta gierka na fb ;) cos tam zawsze wpadnie :) na telefonie mi nie dziala a tez jest i tez wpadaja coinsy :)

sebaastiann: polecam zagrac z IMPERATORE :) bardzo mila i przyjemna gra :) nie trzeba sie stresowac, ze beda rzucac pilki na druga strone i punkty tylko po fastbreakach. :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie polecam gry z lMPERATORE :P Pieron jeden, tylko wygrywanie mu w głowie. Nie no ale tak na serio, faktycznie świetnie się z nim gra, ogarnia gre. Tak jak kolala pisał, chaosu nie ma, raczej spokojny i ciekawy zarazem mecz można z nim rozegrać.

Nadejdzie dzien gdzie uda się z nim wygrać ;) Wydawało mi się, że potrafię grać ale lMPERATORE i jego serie w 4 kwarcie mnie wykańczają :P

Zrobi się przewagę blisko 10pkt a i tak w 4 kwarcie odbuduje się i nawrzuca jeszcze +5 do końcowego wyniku.

Co do gry z Facebooka, ja ją trochę męczę, wredne klikanie ale raz na dzień można poświęcić z 15 minut żeby zarobić ok. 200-300 VC, poza tym odblokowujemy postaci do Blacktopa (mam Kobe, Rubio, Griffina itd) zamiast za nich "płacić" już w samej konsolowej grze. Odblokować można też jakieś ciuchy oraz Facebook'owy dunk package.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebaastiann: polecam zagrac z IMPERATORE :) bardzo mila i przyjemna gra :) nie trzeba sie stresowac, ze beda rzucac pilki na druga strone i punkty tylko po fastbreakach. :)

A dziękuję. ;) Przyznam, że granie w sieci jest specyficzne - z kimkolwiek bym nie grał. Ciężko bawić się w "prawdziwy mecz", którego namiastkę uzyskuję grając z SI. Dobrze, że chociaż nie laguje, lecz jak powtarzam. To wciąż nie to. NBA to to nie jest. Raczej "Kosmiczny mecz". :D

Mimo wszystko fajnie się gra z Wami. Zagrałem kilkukrotnie z Kozłem89 i raz z Tobą, choć długo się wzbraniałeś. :D Zapraszam do kolejnych starć. Nie bać się, to tylko zabawa. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę tylko tyle na koniec i wracam do roboty bo aktualnie jestem na nocce w pracy - z lMPERATORE to trofeum "You're officialy hot (wygranie 5 spotkań online pod rząd)" nie zrobimy :P Pozdrawiam, smigam z forum a jak jutro odeśpię to pojawię się na online. Także może zagramy kolala?

Edytowane przez Koziou89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są mecze przyjacielskie, nie liczą się do rankingowych starć (chyba) nie nalicząją się w każdym razie zwycięstwa, porażki do oficjalnego wyniku.

PS. Ja już to trofeum mam. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie bylo wzbranianie sie, raczej brak czasu i uwagi Żony - nie graj już ;) Ciezko sie gra gdy ktos marudzi obok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz napisac jaki masz bilans starc online???

A dziękuję. ;) Przyznam, że granie w sieci jest specyficzne - z kimkolwiek bym nie grał. Ciężko bawić się w "prawdziwy mecz", którego namiastkę uzyskuję grając z SI. Dobrze, że chociaż nie laguje, lecz jak powtarzam. To wciąż nie to. NBA to to nie jest. Raczej "Kosmiczny mecz". :D

Mimo wszystko fajnie się gra z Wami. Zagrałem kilkukrotnie z Kozłem89 i raz z Tobą, choć długo się wzbraniałeś. :D Zapraszam do kolejnych starć. Nie bać się, to tylko zabawa. :)

Edytowane przez sebaastiann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i wszyscy sie tak zachwycaja jak Ty grasz. Heh ja mam 79:27

5:5 chyba.

Edytowane przez sebaastiann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Statystyki nie graja ;) I nie chodzi zapewne o zachwyty nad sama gra. Chodzi o to, ze zagrasz i masz pewnosc, ze gra bedzie w miare poukladana, nie bedzie parcia do przodu gdzie cholera moze strzelic (chwile przed meczem z IMPERATORE zagralem z gosciem i jakby byl po reka to bym mu rece polamal, bo to co duza ilosc ludzi gra to psuje cala frajde z grania online i z samej koszykowki!) czlowieka za taka gre...

Mozna od razu w zasadzie sie poddac, bo granie traci sens zupelnie

Edytowane przez kolala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie graja, ale pokazuja przebieg grania. RYwal gra tak na ile Ty mu pozwalasz. Jezeli nie umiesz grac w obronie to nie dziw sie, ze gra wyglada jak All Star Game.

Statystyki nie graja ;) I nie chodzi zapewne o zachwyty nad sama gra. Chodzi o to, ze zagrasz i masz pewnosc, ze gra bedzie w miare poukladana, nie bedzie parcia do przodu gdzie cholera moze strzelic (chwile przed meczem z IMPERATORE zagralem z gosciem i jakby byl po reka to bym mu rece polamal, bo to co duza ilosc ludzi gra to psuje cala frajde z grania online i z samej koszykowki!) czlowieka za taka gre...

Mozna od razu w zasadzie sie poddac, bo granie traci sens zupelnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi