Skocz do zawartości
Patricko

Need For Speed: Most Wanted

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera, za dużo tych gier wychodzi ostatnio.. Sleeping dogs teraz MW2.

Ale mimo wszystko skusze sie chyba na MW2 ze wzgledu na to , ze zawsze seria NFS mnie krecila.

Swietnie ze wychodzi te demko.. :)

P.S. Sorry za brak polskich znakow :))

Tepnięte z mojego iPhona 5 za pomocą Tapatalk 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt piękna wręcz oszałamiająca grafika, efekty, super dźwięki, ale to już było (Hot Pursuit). Demo trwa 15 min. i zwyczajnie mnie znużyło. Model jazdy bardzo podobny do Hot Pursuit. W Most Wanted drift jest mniej "soczysty", dlatego że drogi są ciaśniejsze. Wracam do poczciwego Hot Pursuit'a od tego samego producenta, który wg mnie bije na głowę tą produkcję. Hot Pursuit ma to, co jest najważniejsze w arkejdzie, czyli nie usypia i jest hiper grywalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Most Wanted jest lepsze, bo bardziej zachęca do eksploracji i ma dużo lepszy multi- myślę, że nawet lepszy od Burnouta Paradise.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On nie ma na myśli moder warfare, tylko most wanted.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt piękna wręcz oszałamiająca grafika, efekty, super dźwięki, ale to już było (Hot Pursuit). Demo trwa 15 min. i zwyczajnie mnie znużyło. Model jazdy bardzo podobny do Hot Pursuit. W Most Wanted drift jest mniej "soczysty", dlatego że drogi są ciaśniejsze. Wracam do poczciwego Hot Pursuit'a od tego samego producenta, który wg mnie bije na głowę tą produkcję. Hot Pursuit ma to, co jest najważniejsze w arkejdzie, czyli nie usypia i jest hiper grywalne.

Fajnie, że EA udostępniło demko, bo tak jak jeszcze kilka dni temu wahałem się, czy kupić MW, czy nie - teraz mam już pewność, że tego nie zrobię. Pozostaje tylko miło wspominać MW z 2005 roku, które było zabójczo grywalne i wciągające, a jednocześnie wrócić do Hot Pursuit, w którym mam do zaliczenia jeszcze około 50% zarówno kariery kierowcy jak i gliny. W nowym MW nie zaskoczyło mnie kompletnie nic. Miasto jest małe - fragment udostępniony w demie da się przejechać w 2-3 minuty, a tak jak spojrzałem na mapę to mamy w miarę zróżnicowany teren na południu i jedną obwodnicę na północy. MAŁO! Wg mnie teren do jazdy jest mniejszy niż choćby w Hot Pursuit. Wskakiwanie i wyskakiwanie z aut uznaję za kpinę . Wstyd, że Criterionowi nie chciało się nawet zrobić animacji, gdzie kierowca wysiada z jednego auta i np. włamuje się do drugiego. No tak, tylko wtedy wyglądałoby to nielogicznie, bo kto normalny stawia takie fury przy drogach, tylko po to, by można było je ukraść, a następnie zabrać. Model jazdy zbliżony do HP i faktycznie, driftowanie jest cięższe, za to auto płynniej skręca przy ręcznym. Pewnie dlatego, bo w mieście jest to bardziej przydatne, niż kiedy w HP jeździliśmy wyłącznie po autostradach.

Na temat multi trudno mi się wypowiadać, ale nigdy nie kupowałem NFSa dla multi. Zawsze liczył się singiel zapewniający długie godziny zabawy. Po ograniu demka wiem, że MW nie jest warte swojej obecnej ceny ;) Może za pół roku i za połowę ceny... Ale tylko po to by przejść, nabić trofea i sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hot Pursuit wygląda beznadziejnie - ogromne zęby, 30klatek, średniawo wykonane samochody i średni, nudny krajobraz. Most Wanted wygląda dużo lepiej.

@Mikus

Jakieś dziwne błędy robi ten twój rzekomy ajfon pięć przy wysyłaniu z Tapatalka :rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hot Pursuit wygląda beznadziejnie - ogromne zęby, 30klatek, średniawo wykonane samochody i średni, nudny krajobraz. Most Wanted wygląda dużo lepiej.

Kompletnie się nie zgadzam z kolegą. HP wyglądał fantastycznie, lokacje, nasycenie barw, samochody. Jak możesz pisać, że krajobraz był nudny, kiedy to był maksymalnie zróżnicowany, począwszy od wybrzeża, podczas pustynię i góry. Zupełne przeciwieństwo do tego, co prezentuje MW. Z tym, że od początku było wiadomo, że MW to miasto, dlatego krajobrazu zbytnio nie ma co porównywać do siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do grafiki w Pursuicie na pewno nie jest lepsza niż w Moście, a detale typu krzaki wyglądały obłędnie,do choćby Dirta 3 to tam daleko. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MW dla mnie jest o wiele lepszy od HP. Pod każdym względem, nie ma co sugerować się demem, jest ono zbyt małe i za krótkie. Full wersja to rarytas.

Edytowane przez 1908borsuk
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja wypowiedz to jedna wielka bzdura i nie wprowadzaj forumowiczów w błąd. Jest dokładnie przeciwnie. Niby w MW widzisz 60 klatek, a może 160? Samochody prezentują się podobnie, a krajobraz w HP jest równie ładny tylko zwyczajnie inny bo jeździ się po autostradach, a nie metropolii.

Edytowane przez jets

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś gierka zakupiona w MM (189) ,gdzieś za 2 dni umieszczę mała recenzje,mam z czym porównywać- jest HP,jest na kompie stary MW :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

singiel: mw > ht

multi: ht > mw

multi w most wanted wywalilbym te spotkania, wyzwania i testy predkosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Singiel już za mną,pokonałem pierwszego kierowcę i mogę co nieco napisać o NFS-ie. Jako fan starego Mw(w którego od czasu do czasu pykam) mogę powiedzieć tak:nie jest źle ,dużo wad,dużo zalet ogólnie to co spodziewałem po E3 dostałem :) Pokonanie pierwszego kierowcy zajęło mi 14h wyścigów i pościgów. Bo w taki czy inny sposób wszystko idzie do puli SP. a TE niestety są też przyznawane po multi i gdybym zaczął w nie grać to pewnie po 1 dniu już bym mógł ścigać się z 1 z listy,totalny bezsens. Abstrahując od tego,że powinno być pare kategorii punktowania ,albo jak dawniej :żeby wyzwać kierowce muszę i się pościgać i powygrywać wyścigi- dodanie możliwosci gry w same multi a potem wyzwanie 1 kierowcy jest żałosne.

Grafika? Bardzo dobrze,trudno porównać do HP z uwagi na inny teren chodź występują obszary pozamiejskie i wzniesienia-często gra zachwyca ,zmienna pora dnia i nocy(zabrakło mi np. opadów deszczu,chodź nawierzchnia jest cały czas mokra-chodź pewnie wtedy powoła z piękno grafiki by się ulotniła)

A więc gracz ma się zachwycać grafą,i fabuła nie jest mu potrzebna. Takie podejście prawie u mnie zrujnowało tą grę . Już nie chodzi o jakiś filmowy syf jak w The Run ale choćby nadanie imion graczom z listy Most wanted jest obowiązkiem. Już pal sześć biografie ale co to ma być ,że ścigam się z jakimiś autami Most Wanted a nie kierowcami? Na odwal się zrobiona lista w interfejsie(której nie da się przewijać) połączona ze średniawą mapą(której nie da się w żaden sposób przybliżyć) -nie najlepiej to wygląda. Wielkość Metropolii? Szału nie ma,ale mi wystarcza-naprawdę. Mogli by dodać jeszcze 1 czy 2 dzielnice takie typowo portowe jak w Rockpoint-tego brakuje,nie potrzebuje większych terenów pozamiejskich-od tego był HP.Te 2 gry się znakomicie uzupełniają z uwagi na teren i zupełnie inne multi(nie rozumiem żali graczy ,że nie ma policji w multi-to już było!).

Muzyka? to już nie stare MOST WANTED ,gdzie brud i nielegalność wylewał się sam z gry,a co za tym idzie musiał być "brudny" rap i rock czasami metalowe brzmienia do wyścigów. Tu mamy elektroniczną papkę połączoną z rockowymi brzmieniami. Czasami lepiej czasami gorzej. Wychwyciłem parę dobrych kawałków ale dodanie piosenki jakiegoś boysbendu słodziutko śpiewających kompletnie tu nie pasuje. Jak kto lubi. :)

Model jazdy? Inny niż w HP. Samochody trudniej się prowadzi,hamuje się dłużej-jest ciut realistyczniej. Nie rozumiem żali ,że "nie mogę zrobić manewru przy 350 jak mam auto oddalone o 10m"-ludzie,bez przesady ,trochę realizmu. "Ryk" samochodów pięknie oddany,czuć auta,każde inaczej się prowadzi. Miód...tylko te "kraksy" O ile jak walne w coś przy 250 i gdzieś wylecę w powietrze to ok,ale jak uderzam przy 50 w jakiś Jepp na drodze-litości. Chodź jeśli chcesz uniknąć kraks weź Land Rovera i nie narzekaj :) Jeszcze coś czego mi brakuje w tej grze-tuning wizualny. Mamy z 20 modów na mechaniczny na jeden wózek łącznie z pro,ale na wszystkie auta są takie same i robi się to nużące,ach jakby można było nakleić coś na aucie czy zmodyfikować karoserię....

Pomysł z przemalowywaniem auta i jednoczesną naprawę uważam za ciekawy,tak jak rozsypanie po mapie aut,chodź to 2 jeśli już to powinno być wzbogacone o dodatkowe 50 aut i 1 auto powinno stać w 1 miejscu,Gra z miejsca stała by się ciekawsza a nie,że po 4 h znajduje wszystkie "poukrywane" wozy.Co mi się jeszcze nie podoba to pościgi,ciężko się pozbyć ogonu i byłoby to zaletą gdyby nie to,że policjanci są niezdecydowani i mało agresywni,ciężko jest tu o ucieczkę jak i aresztowanie(a tu nie ma kary,bezsens chodź po dłuższym zastanowieniu w tej konwencji gry te rozw.pasuje)

Teraz czas na multi reckę wystawie gdzieś za 2 dni :)

SINGIEL OCENIAM NA 7.5/10. -zupełnie inna gra jak stary MW,krótki"wątek główny",ale sam singiel mimo wszystko Cię wciągnie.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 10h multi mogę wydać jednak opinię- nie jest najlepiej. Strasznie zaprzepaszczony potencjał-> przez ciągle wzajemne eliminacje. O ile w trybie tak zwanym można to przeżyć , to wszystkie meetingi i bezsensowne "przerwy" przeradzają się w destruction derby. I jeszcze dałoby się to przetrwać gdyby nie często losowość wyniku zderzenia i co gorsza możliwości nabycia np. cechy niszczyciela(30lvl) dzięki której tworzą się absurdalne sytuacje i poziom wkurwienia rośnie.(np lekko uderzysz w tył przeciwnika i jesteś skasowany).

Eliminowanie się wzajemne nie opuszcza również zwykłych wyścigów czy wyzwań-i tu kolejna głupota->podczas wyzwania można kogoś 1 rąbnięciem wyeliminować z zabawy jednocześnie zwiększajac liczbę agresorów do 2 bo przecież "muszę się zemścić na innych". Reasumując: pomysł może fajny z tym ograniczeniem wyścigów na rzecz różnorakich wyzwań,ale przez ciągłe kasowanki,przyjazdy na spotkania niekiedy 10km czy czekanie aż jakiś "osioł" wbije wyzwanie 10min -multi staje się uciążliwe.

Inna sytuacja gdy mamy z kim pograć(zakładamy własne lobby z dala od tego chaosu),o wtedy gra się o niebo lepiej niż z randomowymi playersami :)

MULTI OCENIAM NA 5/10-> straszny chaos,tylko ze znajomymi jest fun. Łącząc single i multi gra jak dla mnie ze średniej ok 6.3/10. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hot Pursuit mi się nie podobało. Było po prostu nudne. Proste trasy, jakieś widoczki w tle, a zanim dostałem komplet dopałek do walki z glinami to gra mnie znudziła. Jako zapalony fan Burnoutow twierdzę, że MW jest bardzo dobre, dużo lepsze niż poprzednia gra Criterion (na która czekałem z wywieszonym jęzorem i się zawiodłem). Szkoda, że jest bardzo uproszczona tak w stosunku do starego MW jak i Burnoutow Paradise. 100% save to przesada. Najlepsze fury i tak trzeba odblokowac i wygrać ulepszenia do nich w zdecydowanych (i niestety powtarzajacych się) wyścigach. Kumpel kupił i kompletnie mu nie podeszła, pożyczonym od niego i bawie się świetnie. Szkoda, że nie ma motywów typu chowanie się w punktach cooldown, jakiegoś tuningu, albo chociaż odblokowywania sportowych wersji (jak w BP), przejeżdżania pod specjalnymi budowlami w celu zastopowania glin itp Same wyścigi to czysta adrenalina, ale brakuje tu jakiejś głębi, bo poza wyścigami nie ma tutaj co robić (billboardy? eee...).

Sorry za dziwne błędy, ale pisanie na telefonie że słownikiem to nie mój konik:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos wie jak zdobyc pagani huaira? scigalem sie z gosciem 6 razy, zawsze wygrywam ale potem pagani sie nie pokazuje na mapce zeby go scigac i nie ma jak go ubic. scigalem sie Audi A1 i innymi roznymi tez i nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewazne czym pojade, audi a1, aventadorem czy nawet koenigseggiem i tak po wyscigu gosc znika za pierwszym zakretem, zazwyczaj pojawiala sie czarna strzalka na mapce oznaczajaca przeciwnika. myslalem ze to bug ale restartowalem konsole i nie ma zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany mam pytanie,próbuję wbić trofeum "Go Pro or Go Home"czyli odblokuj wszystkie modyfikacje Pro w 1 aucie.Nie wiem jak wbić na Pro nadwozie,jest napisane uniknij dwukrotnie kraksy tak naprawdę chuj wie co trzeba zrobić w tym przypadku.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Vin___cent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździć wyścigi i samo wpadnie. Musisz ominąć kraksę którą spowodował inny samochód jadący przed Tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od czego zależy dostępność samochodów w multi? Host ustala jakieś kryterium? Zacząłem grę i po krótkiej przejażdżce po mieście wskoczyłem do gry online, mając w SP jedynie 3 samochody, a podczas sesji mogłem sobie przebierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi