Skocz do zawartości
pablos_83

EA SPORTS UFC

Rekomendowane odpowiedzi

Walczysz z randomami bo wszyscy prawdziwy zawodnicy pokończyli kariery.

Jak doszedłem do walki o pas w swojej karierze to mistrzem był Chuck Liddell 56 lat...

Aż zgłupiałem jak to zobaczyłem koleś poleciał na dwie bomby i tyle go widziałem.

A na jakim poziomie trudności grasz? Mnie denerwują natomiast zwroty typu “ dzieciak “ w karierze. Mam za sobą 30 walk, wszystkie wygrane, lat 40, a trener leci z hasłem typu “ udało Ci się dzieciaku“

Wczoraj w końcu udało mi się zejść do białego pasa. 4 sezony mi to zajęło albo lepiej. Niektórzy w niebieskim pasie mają opłakany poziom trudności. Żona miała pierwszy raz pad w rękach i znokautowała typa w niebieskim pasie :)

Edytowane przez handy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jak chcesz spaść to włączasz walkę i stoisz czekając na nokaut. Słabo, ale innego sposobu nie ma. Za wychodzenie z walki po kilkunastu razach dostajesz ostrzeżenie od EA i bana na pół godziny o.O ja już na szczęście mam wszystkie trofea online za sobą, teraz z doskoku robię sobie Graci Pride i wpadnie platyna ;)

Doszedł ktoś do czerwonego pasa online? MIędzy którymi go ulokowali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakim poziomie trudności grasz? Mnie denerwują natomiast zwroty typu “ dzieciak “ w karierze. Mam za sobą 30 walk, wszystkie wygrane, lat 40, a trener leci z hasłem typu “ udało Ci się dzieciaku“

Wczoraj w końcu udało mi się zejść do białego pasa. 4 sezony mi to zajęło albo lepiej. Niektórzy w niebieskim pasie mają opłakany poziom trudności. Żona miała pierwszy raz pad w rękach i znokautowała typa w niebieskim pasie :)

kurde nie pamiętam nie najwyższy tylko jeden mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to skopana akcja z tymi zawodnikami.

W ufc od THQ walczyło się z obecnymi fighterami.

Chciałbym skopać dupe paru mistrzom z UFC :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mat_eyo twój, poradnik w kwesti trofka ko sezon, działał chyba p przed patchem. Hendriks może i ma silne ręce, ale nogami nie potrafi walczyć i jest strasznie wolny. Przynajmniej ja nie potrafię nim wygrać przez Ko. Co do subm sezon to dobrych zawodników dobrałeś. Właśnie go zaczynam i widzę że fajnie walczą w parterze. Jednak rada aby zdobywać trofeum w białym pasie bardzo dobra.

1 walka w sezonie i gość opuścił walkę jak zacząłem kręcić subm. Eh znowu nowy sezon trza zaczynać.

Edytowane przez handy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Poradnik" pisałem przed patchem, mam nadzieję, że teraz nadal jest aktualny. Hendricks jest silny jak byk, ale faktycznie wolny, trzeba nim dobrze ustrzelić na KO. W welterweight lepiej wybieraj Lawlera, jest szybszy. Jeśli chodzi o kopanie, to od razu zaznaczyłem, że wybierałem zawodników pod kątem boksu. Głównie dlatego, że w czasie, w którym robisz jedno kopnięcie okrężne na głowę dasz radę wcisnąć 4 proste ;) Jeśli jednak wolisz kopanie, to sporządź sobie swoją listę - przepatrzenie rostersów w Fight Now zajmie Ci 10 minut. Szukaj po prostu wysokiego STU i zamiast perka heavy handed tego od kopnięć, bodajże vicious kicks. Uciekanie przeciwników na początku sezonu faktycznie jest denerwujące, trzeba przegrać potem 8 walk żeby zostać w białej dywizji :/

Btw moim nowym ulubiony zawodnikiem jest Benavidez, jako jedyny w grze ma heavy handed + chess master i zarówno STU jak i SUB powyżej 90 ;) prawdziwy mix martal artist, dzięki temu łatwo można się dostosowywać do przeciwników w online. Jedyny minus jest taki, że chodzi w muszej, więc praktycznie każdy przeciwnik online jest wyższy i ma większy zasięg - cóż, nie można mieć wszystkiego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie nagrywam walki na PS4 i wszystko cacy ale mam tylko dzwiek kibiców i uderzen itp, ale brak komentarza,prosze o pomoc dlaczego tak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateo ten benavidez to przegosc ;)

Ko sezon to pikuś przy subm sezon. Jak ktoś potrafi bronić subm to jest problem

W championschip jest przyspieszony zegar czy tak mi się tylko wydaje?

Edytowane przez handy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, co kto lubi ;) dla mnie KO było dużo cięższe do zrobienia od SUB. Pierwszą próbę poddania robiłem na początku walki, po krótkiej wymianie w stójce. Jak ktoś nie umiał dobrze bronić to wchodziło i było po walce. Jak ktoś ogarniał parter to zaczynała się zabawa! Czekanie w stójce aż spompuje się ze staminy, obijanie korpusu przeciwnika, szukanie lepszych pozycji w parterze - jak w prawdziwej walce. Najlepiej jak gość wybronił próbę poddania, zeswitchował mnie i radośnie zaczął odbijać w parterze. Kiedy już spompował staminę to dostał szybki sub i musiał odklepać, normalnie jak Spider vs Sonnen ;)

Jeśli masz problemy z poddaniem to koniecznie rób gogoplatę z dosiadu, jednak konieczność tylko trzech przejść do zapięcia tdchniki jest wielką różnicą. Dodatkowo możesz grać Roycem Gracie, ma on poza chess master też drugi perk od poddań, który sprawia, ze zarówno mozliwość przejścia jak i pola w obronie wyskakują i zapełniają się szybciej. Łatwiej wtedy skończyć technikę, ale też łatwiej się bronić.

Ja tam się cieszę, że platynę już wbiłem i mogę się spokojnje cieszyć graniem online.

Edytowane przez mat_eyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dosiadzie nie zawsze mi wchodzi to duszenie stopą, nie wiem od czego to zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tego, czy dany zawodnik ma taki ruch, czy nie. To już trzeba odpalać każdym zawodnikiem walkę w Fight Now, pauzować i sprawdzać w jego movesetcie, tego mi się nie chciało ;)

Btw im wyższy pas tym naprawdę przyjemniej się gra. Wczoraj miałem niesamowitą walkę - mój Benavidez vs McGregor. W pierwszej rundzie zaliczyłem jeden konckdown, w drugiej dwa (raz po ciosach na głowę, a raz na korpus) i myślałem, że już po mnie. W trzeciej rundzie przeciwnik prawie dopiął dzwignię, udało mi się uciec w ostatniej chwili, po czym przeszedłem do dosiadu i zacząłem go walić łokciami. Bronił się dobrze, czas uciekał, a na punkty z pewnością przegrywałem więc zaryzykowałem - sam z niego zlazłem i rzuciłem się bez gardy waląc cios za ciosem. On, nie wiedzieć czemu, wdał się w taką brawlerską wymianę. Obaj bez staminy, obaj z "czerowymi główkami" i w końcu po jednym z ciosów to on poszedł spać - moja wygrana przez KO na 30 sekund przed końcem walki :biggrin: dla takich chwil warto grać w EA UFC ;)

Edytowane przez mat_eyo
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak nieraz miałem. Z jednej strony to fajne, z drugiej widzę ze są goście którzy grają bez gardy i w ten sposób także można wygrać. Nieraz miałem sytuacje ze wygrywałem spokojnie i nagle przegrałem przez jeden cios, obitego i wypompowanego z staminy przeciwnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat jest jest specyfika tego sportu, zwlaszcza w wyższych kategoriach wagowych, tam każdy cios może być tym ostatnim ;) JDS s Cain na przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten benavidez ma taką umiejętność? Chodzi o duszenie stopą w dosiadzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli musze wybrać z Twojej listy którą zrobiłeś wcześniej zawodnika do subm sezon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tak jak pisałem wcześniej, ja nie sprawdzałem kto ma gogoplatę, a kto nie. Zestawienie robiłem na podstawie SUB i chess master.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, przy okazji brak mi tego trofka to the wire, o co chodzi z tym nie spadaniem do 10 walki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz zapewnić sobie awans dopiero w 10tej walce. Czyli np do utrzymania potrzebujesz 10 punktów, a po dziewięciu walkach masz tych punktów 9. Unikasz spadku wygrywając ostatnią walkę i dostajesz trofeum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wygrywam 3 walki i mam 9 pkt, potem przegrywam 6 walk i musze wygrać w ostatniej walce?

A o co chodzi z tymi pasami promotion i relegation?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wygrywam 3 walki i mam 9 pkt, potem przegrywam 6 walk i musze wygrać w ostatniej walce?

Tak, dokładnie tak.

Relegation to liczba punktów, ponizej której spadasz do niższego pasa. Promotion to liczba punktów, od której awansujesz do wyższego pasa. Belt to liczba punktów, która daje Ci "mistrzostwo" w danym pasie. System analogiczny do tego znanego z FIFY

Edytowane przez mat_eyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę z tymi debi... co wychodzą z gry jak tylko znajdą się w parterze. Czwarty raz zaczynam subm sezon, do tej pory miałem kilka sytuacji gdzie przeciwnicy opuszczali grę jak wygrywałem przez subm. Niestety jak ktoś opuści grę przed werdyktem to gra daje 3 pkt ale bez subm lub ko. Można gdzieś takiego delikwenta zgłosić żeby bana dostał?

Edytowane przez handy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam proste pytanie. Jak blokować ucieczkę w dosiadzie. Czyli jak mamy full mount no i koleś naciska L3 i wstaje, jak to blokować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam proste pytanie. Jak blokować ucieczkę w dosiadzie. Czyli jak mamy full mount no i koleś naciska L3 i wstaje, jak to blokować.

R2 + prawy analog w prawo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W prawo? Prawo i lewo to obrona przejść, góra to poddania a ucieczkę do stójki blokuje się na dół. Odpowiedź więc brzmi R2 + R w dół ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi