TeraJacek 2089 Napisano 5 Sierpień 2014 (edytowane) W prawo? Prawo i lewo to obrona przejść, góra to poddania a ucieczkę do stójki blokuje się na dół. Odpowiedź więc brzmi R2 + R w dół ;) ...Czy tam w dół. Nie wiem nie patrze na pada aż tak namiętnie ;) Edytowane 5 Sierpień 2014 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yahooo8 5 Napisano 5 Sierpień 2014 Czyli tak samo jak blokujemy takedowns. Ok dzięki zatem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Haqu 32 Napisano 6 Sierpień 2014 Jak tam panowie, karacie dalej w UFC? Jak z liczbą graczy online? mocno spadło czy trzyma jeszcze jakiś poziom? Ja odkąd wróciłem to nie mam jakoś chęci na granie nawet :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 6 Sierpień 2014 (edytowane) Grywam, głównie z racji braku innych gier singlowych i przejedzenia multi w FIFĘ. Codziennie robię jeden sezon i ostatnio wygląda to tak, że spokojnie awansuję z brązowego do czarnego, a w czarnym nie mogę się utrzymać i spadam do brązowego. Tak w kółko. Szkoda, że czerwony pas dodali jako ostatni, dla mnie idealnie by było, jakby go wrzucili właśnie pomiędzy brązowy i czarny ;) Jeśli chodzi o liczbę osób, to jest ok, mniej więcej tak jak było - około 800-1000 osób podczas szukania walki w championship. Edytowane 6 Sierpień 2014 przez mat_eyo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handy 36 Napisano 6 Sierpień 2014 Nie ma problemu ze znalezieniem przeciwników. Szkoda tylko że liga umarła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rtuber 12 Napisano 7 Sierpień 2014 Jakaś podpowiedź jak walić łokcie w parterze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 7 Sierpień 2014 L1 + R1 + cios. To samo działa, kiedy odchyalsz się przy użyciu L. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 7 Sierpień 2014 (edytowane) Cześć, mam pytanko jak zrobić full mount ? bo latam wokół leżącego pacjenta zamiast go dosiąść i obić co nie co. Z reversala przechodzi czasem do takiego "3/4 mount" ;) - przeciwnik jeszcze blokuje ręce ale to jeszcze inna bajka (mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi), z góry dziękuję za odpowiedź. PS. Wczoraj odebrałem grę i przy wyszukiwaniu pokazywało mi chyba ok. 5000 graczy online ale w poszczególnych wagach / klasach po 200-300 osób online ale zupełnie nie było problemu ze znalezieniem przeciwnika. Grałem kiedyś w poprzednie odsłony od THQ i z tego co widzę i widziałem w demku sterowanie zawodnikiem nie zmieniło się prawie wcale - dobrze że nie kombinowali od nowa tylko mocno posiłkowali się dobrze wymyślonym systemem ciosów i klawiszy. PS 2. Mam jeszcze jedno pytanie... przy wyborze kategorii wagowej w ligach online np. oprócz wagi ciężkiej i chyba kobitek, pozostałe przedziały zawierają po dwie kategorie wagowe.. i tu moje pytanie czy widać gdzieś jakiego przeciwnik wybrał zawodnika albo chociaż dokładnie z jakiej kategorii ? Edytowane 7 Sierpień 2014 przez NPK_PACMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 7 Sierpień 2014 (edytowane) Cześć, mam pytanko jak zrobić full mount ? z góry dziękuję za odpowiedź. PS. Wczoraj odebrałem grę i przy wyszukiwaniu pokazywało mi chyba ok. 5000 graczy online ale w poszczególnych wagach / klasach po 200-300 osób online ale zupełnie nie było problemu ze znalezieniem przeciwnika. Grałem kiedyś w poprzednie odsłony od THQ i z tego co widzę i widziałem w demku sterowanie zawodnikiem nie zmieniło się prawie wcale - dobrze że nie kombinowali od nowa tylko mocno posiłkowali się dobrze wymyślonym systemem ciosów i klawiszy. PS 2. Mam jeszcze jedno pytanie... przy wyborze kategorii wagowej w ligach online np. oprócz wagi ciężkiej i chyba kobitek, pozostałe przedziały zawierają po dwie kategorie wagowe.. i tu moje pytanie czy widać gdzieś jakiego przeciwnik wybrał zawodnika albo chociaż dokładnie z jakiej kategorii ? Musisz przechodzic pozycjami tak az dojdziesz do pelnego dosiadu.Co do drugiego pytania, przed walka pokazuje Ci jakiego zawodnika wybral przeciwnik. Jesli chodzi Ci o cos innego to nie rozumiem pytania... Edytowane 7 Sierpień 2014 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 7 Sierpień 2014 (edytowane) @toreso i mat_eyo dzięki za odpowiedź, 1. Tylko z pozycji bocznej przechodzi nad głowę rywala zamiast wleźć na górę ;) 2. Przed walką nie zauważyłem - dosyć szybko było napisane, że przeciwnik jest 'Ready' i tyle, ale przyjrzę się bardziej uważnie Edytowane 7 Sierpień 2014 przez NPK_PACMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 7 Sierpień 2014 Będąc w bocznej R w stronę od przeciwnika to przejście do North/South, natomiast R w stronę przeciwnika, to przejście do full mount. W momencie kiedy wybierasz zawodnika znasz tylko kategorię wagową i to, czy przeciwnik już wybrał. Zawodników zobaczysz dopiero podczas ładowania walki, nie masz już wtedy możliwości zmiany. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Haqu 32 Napisano 8 Sierpień 2014 Moje UFC chyba pójdzie w obrót, bo kariera mnie zupełnie nie porwała w tej części, pomimo dobrego pomysłu z TUF, no ale kaman brak wybierania przeciwnika? No a klepać online troche mi sie nie chce już :down: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 8 Sierpień 2014 Kariera, zwłaszcza w porównaniu do UFC 3, jest faktycznie słaba. Ja zostawiam, bo online gra mi się fajnie, choć gra czasem irytuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 8 Sierpień 2014 (edytowane) Chociaż dopiero zaczynam swoja przygodę z EA UFC, proponowałbym zorganizować mały turniej dla forumowiczów. Proponuje rozegranie turnieju dla 8-16 zawodników w systemie drabinki 'podwójne K.O.' Ten temat może nie jest odpowiedni na takie ustalenia - więc założę nowy w dziale online Zapisy >>> http://www.ps3site.pl/forum/topic/81108-turniej-ea-ufc-12014/#entry1040837 Edytowane 8 Sierpień 2014 przez NPK_PACMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 8 Sierpień 2014 Był już temat, nawet liga się zaczęła, ale na razie temat ucichł. W jednorazowym turnieju z chęcią zagram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 8 Sierpień 2014 (edytowane) Zapraszam do zapisów w dziale 'online'- przede wszystkim nie chodzi o napinkę kto jest najlepszy, a kto najgorszy tylko o fajną rywalizację i zabawę. Edytowane 8 Sierpień 2014 przez NPK_PACMAN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 9 Sierpień 2014 Nie wiem jak poprawnie to napisać ale John Dodson wymiata w stójce hehe nikt z nim na wymianę nie wyjdzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handy 36 Napisano 9 Sierpień 2014 Nie wiem jak poprawnie to napisać ale John Dodson wymiata w stójce hehe nikt z nim na wymianę nie wyjdzie :DWłaśnie wygrałem z nim, pennem w czarnym pasie przez subm :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 9 Sierpień 2014 hehe wiadomo, ze w wyższych ligach nikt nie pójdzie na szaleńczą wymianę, a za to lubię te grę bo czasami są naprawdę super walki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handy 36 Napisano 10 Sierpień 2014 hehe wiadomo, ze w wyższych ligach nikt nie pójdzie na szaleńczą wymianę, a za to lubię te grę bo czasami są naprawdę super walki :DMoże w końcu uda mi się zdobyć czerwony pas, ale im wyżej tym trudniej wygrać. Nie lubię właśnie jak ktoś idzie na oślep z ciosami a ja akurat gram zawodnikiem słabym w stojce. Ciężko się nieraz obronić przed Lucky punchem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
handy 36 Napisano 11 Sierpień 2014 Może w końcu uda mi się zdobyć czerwony pas, ale im wyżej tym trudniej wygrać. Nie lubię właśnie jak ktoś idzie na oślep z ciosami a ja akurat gram zawodnikiem słabym w stojce. Ciężko się nieraz obronić przed Lucky punchem.Zauważyliście ze po patchu w pełnej gardzie ciosy są dużo słabsze. Łatwiej jest zakończyć walkę w pełnej gardzie jak leżę przyklejony do gościa i ładuje serię ciosów niż jak nawalam go z całej pety w wyprostowanej pozycji w pełnej gardzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NPK_PACMAN 9 Napisano 13 Sierpień 2014 Podpowie mi ktoś jak skutecznie bronić nogi i tułów.. na necie czasem trafiają się takie młotki co tłuką tylko po nogach albo po bebechu i ciężko coś skontrować.Mam wrażenie że niektórzy grają tak cały czas, w każdej walce - kuźwa większego nonsensu ze świecą szukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rtuber 12 Napisano 13 Sierpień 2014 :r2: + :x: albo :circle: Też ostatnio coraz częściej trafiam na takich spamerów, ale na takich też jest sposób :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 13 Sierpień 2014 Podpowie mi ktoś jak skutecznie bronić nogi i tułów.. na necie czasem trafiają się takie młotki co tłuką tylko po nogach albo po bebechu i ciężko coś skontrować. Mam wrażenie że niektórzy grają tak cały czas, w każdej walce - kuźwa większego nonsensu ze świecą szukać. Blokuj, albo biegaj po ringu, i w miarę możliwości ostro kontruj wysokimi kopnięciami, a przede wszystkim parter. Bo zazwyczaj tacy liderzy nie ogarniają niczego więcej a co dopiero podłogę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 18 Sierpień 2014 Pograłem parę godzin i muszę powiedzieć, że jest to chyba pierwsza gra w historii, która zwyczajnie mnie zniszczyła. Nie jestem w stanie nawet przejść całego treningu, bo w klinczu nie daję rady zablokować zerwania klinczu - na kilkadziesiąt prób udało mi się może kilka razy, i to szczęśliwie, bo dalej nie wiem kiedy i jak wychylić analoga. Pograłem też online, udało mi się awansować (4 walki wygrałem przez KO), ale jak już w wyższej lidze trafiłem na kogoś z minimalnym pojęciem o grze to nie ma szans na nic. Najśmieszniej jest, jak walka przejdzie do parteru, zawsze kończy się tak, że gość obija mnie w full mount i jedyne co umiem zrobić to przewrócić się na plecy - jak to się kończy wiadomo. Podobnie jest w klinczu, tyle że tam nawet nie mogę w żaden sposób zmienić pozycji, rywale zwyczajnie mnie leją, a ja nie umiem zrobić nic. Szczerze mówiąc to miałem nadzieję, że fakt, że nieco ogarniałem UFC od THQ pozwoli mi chociaż nauczyć się w to grać, a tymczasem nic, zero.. Szkoda, bo mimo kilku wad gra wygląda naprawdę fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach