Użytkownik 1 Napisano 17 Styczeń 2014 Ale chyba wszystkie wspomagacze nie są włączone, tylko ich część ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sieniu 506 Napisano 17 Styczeń 2014 Wszystko zależy od serii wyścigowej np. Lamborghini super cup jest dozwolona kontrola trakcji a w innych jak GT3 z tego co pamietam bie mają nawet ABS-u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 17 Styczeń 2014 No dlatego pytam. Bo watpie zeby jezdzili bez niczego. Wyscigi ktore wygrywam z palcem w dupie ze wspomagaczami, bez nie mam szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 17 Styczeń 2014 Poprostu musisz się jeszcze sporo nauczyć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 17 Styczeń 2014 To napewno i tego nie neguje. Pytam tylko czy to sa realne warunki czy tylko sztuczne podnoszenie poziomu trudnosci. Bo jesli w prawdziwych wyscigach mozna stosowac, to czemu ja nie moge? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sieniu 506 Napisano 17 Styczeń 2014 Każda seria wyścigowa rządzi się swoimi prawami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 17 Styczeń 2014 Czyli to nie jest tak ze zawsze jezdzi sie bez. O to mi chodzi. Jesli robie duzo lepsze wyniki ze wspomagaczami to po co sie katowac? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sieniu 506 Napisano 17 Styczeń 2014 Dokładnie tak nie zawsze się jeździ bez.. wiesz nie koniecznie katowac,ja np po wyłączeniu wspomagaczy po czasie zaczelem kręcić lepsze czasy. Ale każdy jeździ jak mu wygodnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 17 Styczeń 2014 Rozumiem. Ale jakos tego nie ogarniam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 17 Styczeń 2014 Po wyłączeniu wspomagaczy, a szczególnie TCS czasy sa lepsze. Sory, ale naprawdę nie wiem jak mozna mieć problemy z jazdą bez TCS ;) Raptem może kilka samochodów w GT6, jest na tyle narowistych że z TCS jest łatwiej je prowadzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 17 Styczeń 2014 Dla mnie kazde auto prowadzi sie lepiej z tcs 3-4 niz bez. Caly czas mowie o padzie, bo kierownicy nie mam. A moze to ASM albo wychodzenie z poslizgu mi tak pomaga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 17 Styczeń 2014 Wiecie może w jakim trybie mogę pojeździć różnymi drogowymi autami po Ringu a później porównać ich czasy okrążenia ? W trybie Jeden Gracz > Próba czasowa zapisują się czasy 8 najszybszych aut. W GT5 Robiłem sobie takie przejazdy seryjnymi autami po Ringu i mogło się tam zapisać na listę 100 najszybszych aut, czy w GT6 też tak da radę ? Bo 8 to mało :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 17 Styczeń 2014 (edytowane) Też o tym myślałem dzisiaj i niestety w GT6 chyba nie ma takiej opcji ;/ Dla mnie kazde auto prowadzi sie lepiej z tcs 3-4 niz bez.Caly czas mowie o padzie, bo kierownicy nie mam.A moze to ASM albo wychodzenie z poslizgu mi tak pomaga? Może i jest lepiej, ale jest też wolniej, bo auto wolniej nabiera prędkości. Różnica idzie w dziesiąte części sekundy, co na torze robi różnicę. Ogólnie to korzystanie z wspomagaczy ogranicza odczucia płynące z gry. Upraszcza grę, ale dociera do ciebie tylko część tego co silnik fizyki ma do przekazania :P Szczególnie "wychodzenie z poślizgu". Edytowane 17 Styczeń 2014 przez andryush Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 18 Styczeń 2014 no baa :) na wyjściu kontra musi być :) bez tego gturismo faktycznie byłoby nudne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 18 Styczeń 2014 Przecież współczesne samochody mają ABS, wspomaganie kierownicy, kontrolę trakcji itd., a żeby być kozakiem w Gran Turismo jestem zmuszony powyłączać wszystkie pomocniki ? Dziwna sprawa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sieniu 506 Napisano 18 Styczeń 2014 (edytowane) Przecież współczesne samochody mają ABS, wspomaganie kierownicy, kontrolę trakcji itd., a żeby być kozakiem w Gran Turismo jestem zmuszony powyłączać wszystkie pomocniki ? Dziwna sprawa.To weź sobie to współczesne auto na tor z włączonym wszystkimi wspomagaczami i jego wyścigowego odpowiednika który ma wszystko wyłączone i porównaj sobie czasy przejazdów :) Edytowane 18 Styczeń 2014 przez sieniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 18 Styczeń 2014 Aha, to wszystko tłumaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skapol 10 Napisano 18 Styczeń 2014 (edytowane) Zawsze sie systemy wyłącza jak sie chce pokazac dresowi w bmw na światlach gdzie jego miejsce i tak samo w grze jeżeli chodzi o czasy... Edytowane 18 Styczeń 2014 przez skapol 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 18 Styczeń 2014 No mają, mają ale przecież nikt temu nie zaprzecza, no i nie wykluczone, że w realu wyłączenie wspomagaczy również pozwoli uzyskać lepszy czas na torze wyścigowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 18 Styczeń 2014 (edytowane) Przecież współczesne samochody mają ABS, wspomaganie kierownicy, kontrolę trakcji itd., a żeby być kozakiem w Gran Turismo jestem zmuszony powyłączać wszystkie pomocniki ? Dziwna sprawa. Dziwne to są twoje przemyślenia. Współczesne auta mają te wszystkie systemy, aby pani Jadzia w drodze do sklepu nie wylądowała na drzewie jadąc swoim BMW ;) Edytowane 18 Styczeń 2014 przez mataman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 18 Styczeń 2014 Panowie mysle ze dyskuje nt wspomagaczy mozna zakonczyc jednym zdaniem: kazdy gra jak lubi. @sieniu juz napisal jesli chodzi o real life to zalezy sa zawody gdzie np ABS jest dopuszczony a sa takie gdzie nie jest. Niemniej pamietajmy ze GT6 nawet jesli z symulatorem w nazwie to jednak jest elektroniczna rozrywka. Moja opinia na ten temat oparta na paru grach wyscigowych pozostaje niezmienna kazdy jezdzi jak lubi. W moim wypadku czasami zaczynam gre od szybkiego wyscigu w byle jakim aucie i spedzam na torze sporo czasu aby dostosowac poziom wspomagaczy - moje preferencje nie ma byc za latwo mam czuc ze prowadzenie to wyzwanie ale z kolei nie chce na kazdym zakrecie wylatywac. Dopasowuje wartosci pod siebie i zaczynam gre (kariere). Co wiecej wyscigowki (uogolniam bo pisze nie tyllko o GT) maja to do siebie ze mozna pograc godzinke czy dwie w przerwach miedzy innymi grami fakt w kazdej jest nieco inny model prowadzenia auta i trzeba sie dostosowac ale do czego zmierzam - do tego iz sa to gry do ktorych sie wraca (ja przyznajmniej wracam do scigalek czesciej niz do innych produkcji) wiec mozna z kazdym powrotem jesli mamy na to ochote dokrecic sobie samemu srube i podniesc poprzeczke poprzez zmniejszenie/wylaczenie kolejnych wspomagaczy. to by bylo na tyle (co i na przedzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 18 Styczeń 2014 Trochę dziwna metoda ustawiania poziomu trudności w grze, biorąc pod uwagę fakt, że w GT każde auto prowadzi się inaczej. Dla jednego ustawisz TCS na 1 a innym nie dasz rady jeździć. No i dla takiej gry jak GT wypadało by poświęcić więcej czasu niż tylko "w przerwie między innymi grami". Z takim podejściem to nie dziwię się, że ludzie nie wyłączają wspomagaczy i skarżą się na trudne multi. Niestety GT6 wymaga więcej zaangażowania ale wynagradza to sowicie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 18 Styczeń 2014 Wspomagacze są normalnym elementem tej gry, jak komuś takie granie sprawia więcej frajdy, niech sobie tak gra. Dawno, dawno temu, zaczynając swoją przygodę z serią Gran Turismo również miałem problemy z jazdą bez wspomagaczy ale z czasem było coraz lepiej. Teraz nie wyobrażam sobie żeby cokolwiek włączać tak samo jak nie wyobrażam sobie jazdy ze skrzynią automatyczną. Nawet TCS na 1 sprawia że nie czuję w pełni auta, czasami w sytuacji kryzysowej trzeba np. lekko nadrzucić tył auta RWD, lub lekkim driftem pokonać zakręt. Pamiętam wyścig online w GT5 gdzie w jednym evencie jechałem Mazdą 787B na Nurbie 24h, w nocy i deszczu 100%. Całkowity brak wspomagaczy sprawił że była to prawdziwa walka człowieka z maszyną z którą wygrałem. Między innymi za takie momenty kocham tą grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 18 Styczeń 2014 No i dla takiej gry jak GT wypadało by poświęcić więcej czasu niż tylko "w przerwie między innymi grami". Pisalem ogolnie o wspomagaczach i fakt sa rozne auta i rozne dla nich ustawienia i dla kazdego staram sie dobrac to indywidualnie choc zaczynam od tych ktore obralem jako moje domyslne na poczatku. Nie gram w multi. A przerwa miedzy innymi grami to akurat tyczylo sie tego ze jesli juz dojade do granic swoich mozliwosci (tu akurat mowie o GT5) to zawsze moge wskoczyc do gry na godzinke czy 2 znudzony dajmy na to strzelaniem tylko po to aby rozegrac pare sezonowek. Chodzilo mi raczej o to ze np do GT wracam - ale nie po to by rozgrywac od zera cala kariere tylko wlasnie na 2h aby zrobic jakis brakujacy wyscig poprawic wynik itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 19 Styczeń 2014 Spoko, nie ma problemu, każdy gra jak mu się podoba, chciałem tylko powiedzieć, że GT6 odwzajemnia poświęcenie pięknym za nadobne :DAbstrachując od dyskusji o wspomagaczach...Mam wrażenie, że ostatni patch zepsuł genialną fizykę GT6. Szczególnie auta MR. Teraz lewitują nad powierzchnią toru, są ociężałe i mało responsywne. Ba, miałem ustawienia dla tych aut, teraz mogę je o kant d*py obić, bo z nową fizyką nie idą w parze...tragedia, mam ogromną nadzieję, że przywrócą poprzedni model fizyki, bo to co jest teraz to nieporozumienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach