andryush 48 Napisano 4 Luty 2014 Może ktoś doradzi jak przejechać chociaż na brąz zawody goodwood festival tym czarnym red bullem ... dodam tylko że gram na padzie ... i już mnie szlag trafia... A ja radzę włączyć kamerę z dachu, czułość sterowania na -2, wspomagacze tutaj znaczenia nie mają, auto zasysa asfalt tak mocno, że nawet nie zdąży zakręcić kołami, kiedy te zostaną maksymalnie przyciśnięte do asfaltu. Hamulce łatwo się nie blokują, więc ABS też tylko opcjonalny. Grunt to trzymać się asfaltu i nie ścinać za bardzo, bo Red Bull wtedy straci przyczepność. No i kluczowy jest ten zakręt 90-stopni "z górki", który prowadzi nas w część toru pod drzewami. Grunt to zwolnić odpowiednio przy wchodzeniu w ten zakręt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skapol 10 Napisano 4 Luty 2014 (edytowane) A ja radzę włączyć kamerę z dachu, czułość sterowania na -2, wspomagacze tutaj znaczenia nie mają, auto zasysa asfalt tak mocno, że nawet nie zdąży zakręcić kołami, kiedy te zostaną maksymalnie przyciśnięte do asfaltu. Hamulce łatwo się nie blokują, więc ABS też tylko opcjonalny. Grunt to trzymać się asfaltu i nie ścinać za bardzo, bo Red Bull wtedy straci przyczepność. No i kluczowy jest ten zakręt 90-stopni "z górki", który prowadzi nas w część toru pod drzewami. Grunt to zwolnić odpowiednio przy wchodzeniu w ten zakręt. Właśnie pyknołem brąz ... :D w tych goodwood chyba wszystkie przejazdy najlepiej robić na takich ustawieniach ... czy jest to zależne od auta... ? Mam wszedzie złoto oprócz red bulla i audi r18 ... gorzej z licencjami bo od krajowej B nie mam wszędzie złota ... Edytowane 4 Luty 2014 przez skapol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 4 Luty 2014 Właśnie pyknołem brąz ... w tych goodwood chyba wszystkie przejazdy najlepiej robić na takich ustawieniach ... czy jest to zależne od auta... ? Mam wszedzie złoto oprócz red bulla i audi r18 ... gorzej z licencjami bo od krajowej B nie mam wszędzie złota ... Ja gram na padzie i wszystko robiłem na manualnej skrzyni (pod prawą gałką) i ABS na 1, czułość pada na +2, reszta asyst wyłączona - wraz z linią pomocniczą, która i tak zazwyczaj nie pokazuje najlepszego przejazdu. W licencjach S mam po 2 sekundy przewagi, a czasów nie 'żyłowałem'. Grę ukończyłem kilka dni temu na 100%, a i tak nie zdobyłem jeszcze trofeum za 100 aut (aktualnie 91) i przejechanie 12,700km (około 10k). Liczę, że w patch'ach oprócz zawodów sezonowych dodadzą jakieś nowe eventy na singla, pokroju redbulla, bo grindowanie jest nudne, a w online gram sporadycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 4 Luty 2014 Właśnie pyknołem brąz ... w tych goodwood chyba wszystkie przejazdy najlepiej robić na takich ustawieniach ... czy jest to zależne od auta... ? Mam wszedzie złoto oprócz red bulla i audi r18 ... gorzej z licencjami bo od krajowej B nie mam wszędzie złota ... Ja tak gram non stop. Manualna skrzynia, TCS i ABS na 0 i wszystkie pomagajki wyłączone. Czułość ostatnio zwiększyłem do -1 bo nie mogłem Red Bull'a odpowiedni szybko ukierunkować we właściwym kierunku. Wyłączenie TCS na pewno pomaga przy szybkich furach z dużym dociskiem takich jak Red Bull, dzisiaj robiłem zawody RB Standard i przypadkiem zostawiłem TCS na 5 - w porównaniu do TCS 0, bolid wolniej startuje i wolniej wychodzi z zakrętów, TCS nie daje jego kołom się obracać. Pojeździj trochę tak różnymi furami, może się przyzwyczaisz i będzie się ci dobrze jeździło. W końcu wspomagacze spowalniają dobrego kierowcę :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skapol 10 Napisano 4 Luty 2014 (edytowane) Dzięki Panowie za rady ... ppoupalam tak troche i będzie ok :D Edytowane 4 Luty 2014 przez skapol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 6 Luty 2014 To co? Nikt nie wie gdzie znaleźć tą nieszczęsną datę urodzin na psn? Pomóżcie koledzy bo moje urodzinki tuż tuż :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 6 Luty 2014 (edytowane) Geniusz KAZ! Edytowane 6 Luty 2014 przez pack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cziczaki 95 Napisano 7 Luty 2014 A co cieglo, wiesz i nie wiesz kiedy miałeś urodziny? Jedno wyklucza drugie, co z tobą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaxxon 33 Napisano 11 Luty 2014 Wiadomo coś o następnym patch u? Przecież w takim tempie to zanim zapełnią nam modele Vision, to już dawno będzie GT7 na PS4... A cokolwiek o updatedzie dźwięków wiadomo? Tzn juz nawet nie chodzi mi o termin tylko czy zmienią w kilku czy we wszystkich. W gt5 pamiętam że zmienili w jednym (lol). I czy ktoś gra na 5.1? Często czytam komentarze na FB i ludzie piszą że dźwięki przy dobrym kinie są w porządku ale ja jakoś tego nie słyszę, niezależnie czy ustawiam salonik, małe czy duże kino domowe. I jak wgl ustawiacie to u siebie? Bo mi pasuje najbardziej małe kino domowe gdzie wszystkie dźwięki są wyważone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 11 Luty 2014 (edytowane) Ja co prawda nie wiem nic na ten temat, ale faktycznie tempo dodawania nowego contentu jest tragiczne. Zmian w online brak, edytora tras brak, B-spec (którego i tak bym nie używał, ale zawsze) brak, zawodów specjalnych jak na lekarstwo, Ayrtona Senny brak, modeli vision brak. PD zaserwowało nam na wpół kompletną grę za pełną kwotę. Żeby być fair, powinienem dostawać jakieś odsetki za zainwestowanie pieniędzy w niedokończony, będący w produkcji produkt. A dźwięki/piski opon doprowadzają mnie do szału. To już w starych NFS sprzed 10-15 lat były lepsze sample. Najbardziej wkurza to, że piszczą przy najlżejszym skręcie nawet na prostej. Gdzie tu realizm? Jak byłem w realu na wyścigach Porshe to w ogóle nie słyszałem pisków, ani na dohamowaniach, ani zakrętach, ani tym bardziej manewrach na prostych. Edytowane 11 Luty 2014 przez sharent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 11 Luty 2014 A co cieglo, wiesz i nie wiesz kiedy miałeś urodziny? Jedno wyklucza drugie, co z tobą? Zapytałem o to gdzie zweryfikować czy informacja o dacie urodzin jest w ogóle podana. Często pomijam podawanie takich danych i nie pamiętam czy akurat w tym przypadku zrobiłem podobnie. Jeśli informację można uzupełnić - chciałbym to zrobić. Czy teraz rozumiesz co mam na myśli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 11 Luty 2014 Zapytałem o to gdzie zweryfikować czy informacja o dacie urodzin jest w ogóle podana. Często pomijam podawanie takich danych i nie pamiętam czy akurat w tym przypadku zrobiłem podobnie. Jeśli informację można uzupełnić - chciałbym to zrobić. Czy teraz rozumiesz co mam na myśli? Datę urodzin podawałeś zakładając konto na PSN. Z tego gra bierze informacje, kiedy masz dostać urodzinowe auto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 11 Luty 2014 Ja co prawda nie wiem nic na ten temat, ale faktycznie tempo dodawania nowego contentu jest tragiczne. Zmian w online brak, edytora tras brak, B-spec (którego i tak bym nie używał, ale zawsze) brak, zawodów specjalnych jak na lekarstwo, Ayrtona Senny brak, modeli vision brak. PD zaserwowało nam na wpół kompletną grę za pełną kwotę. Żeby być fair, powinienem dostawać jakieś odsetki za zainwestowanie pieniędzy w niedokończony, będący w produkcji produkt. A dźwięki/piski opon doprowadzają mnie do szału. To już w starych NFS sprzed 10-15 lat były lepsze sample. Najbardziej wkurza to, że piszczą przy najlżejszym skręcie nawet na prostej. Gdzie tu realizm? Jak byłem w realu na wyścigach Porshe to w ogóle nie słyszałem pisków, ani na dohamowaniach, ani zakrętach, ani tym bardziej manewrach na prostych. Też ostatnio zwróciłem na to uwagę. Oglądałem 12-godzinny wyścig na Bathurst i też nie słyszałem żadnego pisku opon. W GT6 jest go zdecydowanie za dużo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaamil 9 Napisano 12 Luty 2014 Też ostatnio zwróciłem na to uwagę. Oglądałem 12-godzinny wyścig na Bathurst i też nie słyszałem żadnego pisku opon. W GT6 jest go zdecydowanie za dużo. Macie trochę racji z tym piskiem, ale bardzie mnie wkurza przynajmniej na tym torze wyjście na najdłuższą prostą z tymi nieszczęsnym oponami na końcu band po prawej stronie. Kilka razy konkretnie się na nich zatrzymałem, a że w niedzielę jedziemy ze znajomymi 1,5 godzinny wyścig na tym torze to będzie się działo, oj będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaxxon 33 Napisano 12 Luty 2014 Niestety ja w ogóle nie rozumiem pisku opon w tej grze. Nie jestem rajdowcem ale jeżdżę 160kmh po lekkich zakrętach na autostradzie i nic mi nie piszczy a opony mam - podejrzewam - komfortowe. W GT, podobnym autem, przy 60kmh na lekkim łuku, opony piszcza. Nie wiem jak to wyszło ekspertom z Pirelli i PD ze na komfortowych jedzie się jak na samych felgach... Szczerze mówiąc to w połączeniu z dźwiękami silnika jest to frustrujące i jeśli GT 7 będzie takie samo (włączając 7000 modeli nissmo i miaty) to rozwaze zakup X klocka gdzie może fizyka lekko kuleje and fun z gry jest pewnie dużo większy. Piszę o gt7 bo w gt6 juz nie wierzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 12 Luty 2014 Nawet nie ma co porównywać GT i Forzy pod względem funu. FM jest daleko w tyle, zwłaszcza że najtańsza kiera to wydatek 400$. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 12 Luty 2014 (edytowane) Macie trochę racji z tym piskiem, ale bardzie mnie wkurza przynajmniej na tym torze wyjście na najdłuższą prostą z tymi nieszczęsnym oponami na końcu band po prawej stronie. Kilka razy konkretnie się na nich zatrzymałem, a że w niedzielę jedziemy ze znajomymi 1,5 godzinny wyścig na tym torze to będzie się działo, oj będzie. Ja kocham ten tor Po obejrzeniu tego 12-godzinnego wyścigu polubiłem go jeszcze bardziej. Ba, ogładając stream, nauczyłem się nowej linii jazdy na tym torze. Sekcja na szczycie góry jest genialna, wymaga specyficznego rytmu hamowania, redukcji biegu i gazowania. Jeśli wyłapiesz ten rytm, to ostatni zakręt Falken nie będzie już żadnym problemem. Podpowiem, że do wejścia w ten łuk przed falkenem trzeba zredukować do 3, na wysokich obrotach z odrobiną gazu dojeżdżasz do Falkena, redukcja do 2 i również na wysokich obrotach na tej 2-ce toczysz się zaraz przy wewnętrznej barierce i w odpowiednim momenice dajesz gazu i wychodzisz szybko z Falkena, nie martwiąc się o opony po zewnętrznej stronie zakrętu ;) Jeśli chcesz, możesz dodać mnie do znajomych, to pośmigamy trochę i podzielę się swoją techniką :) Edytowane 12 Luty 2014 przez andryush 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaamil 9 Napisano 14 Luty 2014 (edytowane) Ja kocham ten tor Po obejrzeniu tego 12-godzinnego wyścigu polubiłem go jeszcze bardziej. Ba, ogładając stream, nauczyłem się nowej linii jazdy na tym torze. Sekcja na szczycie góry jest genialna, wymaga specyficznego rytmu hamowania, redukcji biegu i gazowania. Jeśli wyłapiesz ten rytm, to ostatni zakręt Falken nie będzie już żadnym problemem. Podpowiem, że do wejścia w ten łuk przed falkenem trzeba zredukować do 3, na wysokich obrotach z odrobiną gazu dojeżdżasz do Falkena, redukcja do 2 i również na wysokich obrotach na tej 2-ce toczysz się zaraz przy wewnętrznej barierce i w odpowiednim momenice dajesz gazu i wychodzisz szybko z Falkena, nie martwiąc się o opony po zewnętrznej stronie zakrętu ;) Jeśli chcesz, możesz dodać mnie do znajomych, to pośmigamy trochę i podzielę się swoją techniką :) No i takie podejście do GT6 mi się podoba, można wiele złego napisać o GT6, ale prawda jest taka, że nie ma alternatywy na chwilę obecną dla ps3. A sieciowe wyścigi (pod warunkiem, że pokój w miarę stabilny) wynagradzają wszystkie niedociągnięcia. Ok dzisiaj wysyłam Ci zaproszenie, jak będziesz chciał potestować to wieczorem możemy pojeździć (a swoją drogą to chyba kiedyś "wpadłeś" do nas na pokój)w niedzielę ok 14 osób jedzie wyścig na panoramce, jedyny warunek to 600 PO, kary wysokie, zużycie szybkie, zniszczenia średnie, opony wyścigowe "mientkie", tuning dozwolony. Jak Ci się spodoba atmosfera (nasz przekrój wiekowy od 14 do 46 lat) to zapraszamy do ścigania z nami, my już od 3 lat "śmigamy razem". Jest dużo śmiechu, zabawy ale też ścigamy się fair, bez chamstwa na torze. Podczas 1,5 godziny wyścigów naprawdę tylko czysta jazda przynosi jakikolwiek rezultat i nie ma najmniejszego sensu wyprzedzanie na "siłę". Wyścigi mamy w niedzielę o 20, średnio 1,5 godziny ( na panoramce będzie to 45 okrążeń). Jak masz "pejsbuka" to szukaj GTFPClan. Za tydzień zmieniamy tor i rośnie PO do 650 i tak co tydzień aż dojdziemy do 750 PO, a później dyskutujemy o nowym sezonie i ustalamy warunki na 10 najbliższych tygodni. Edytowane 14 Luty 2014 przez Kaamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrandeBombik 66 Napisano 14 Luty 2014 (edytowane) Niestety ja w ogóle nie rozumiem pisku opon w tej grze. Nie jestem rajdowcem ale jeżdżę 160kmh po lekkich zakrętach na autostradzie i nic mi nie piszczy a opony mam - podejrzewam - komfortowe. W GT, podobnym autem, przy 60kmh na lekkim łuku, opony piszcza. Pisk opon w GT6 jest w moim odczucie także przesadzony, ale z drugiej strony jak przed sprzedażą mojego dość szybkiego hatchbacka z rok temu postanowiłem nim ostro pojeździć :) to opony piszczały nawet przy wchodzeniu w zakręt na skrzyżowaniu 40 km/h, gdzie wydawało się, że mógłbym tam pewnie na maxie pojechać sporo szybciej. Jazda autostradą to zupełnie co innego. Przy prędkościach + 150 km/h z pewnością wchodzisz w każdy zakręt na max 30% tego co zrobisz w grze. W realu życie jest jedno :) Edytowane 14 Luty 2014 przez GrandeBombik 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 14 Luty 2014 No i takie podejście do GT6 mi się podoba, można wiele złego napisać o GT6, ale prawda jest taka, że nie ma alternatywy na chwilę obecną dla ps3. A sieciowe wyścigi (pod warunkiem, że pokój w miarę stabilny) wynagradzają wszystkie niedociągnięcia. Ok dzisiaj wysyłam Ci zaproszenie, jak będziesz chciał potestować to wieczorem możemy pojeździć (a swoją drogą to chyba kiedyś "wpadłeś" do nas na pokój)w niedzielę ok 14 osób jedzie wyścig na panoramce, jedyny warunek to 600 PO, kary wysokie, zużycie szybkie, zniszczenia średnie, opony wyścigowe "mientkie", tuning dozwolony. Jak Ci się spodoba atmosfera (nasz przekrój wiekowy od 14 do 46 lat) to zapraszamy do ścigania z nami, my już od 3 lat "śmigamy razem". Jest dużo śmiechu, zabawy ale też ścigamy się fair, bez chamstwa na torze. Podczas 1,5 godziny wyścigów naprawdę tylko czysta jazda przynosi jakikolwiek rezultat i nie ma najmniejszego sensu wyprzedzanie na "siłę". Wyścigi mamy w niedzielę o 20, średnio 1,5 godziny ( na panoramce będzie to 45 okrążeń). Jak masz "pejsbuka" to szukaj GTFPClan. Za tydzień zmieniamy tor i rośnie PO do 650 i tak co tydzień aż dojdziemy do 750 PO, a później dyskutujemy o nowym sezonie i ustalamy warunki na 10 najbliższych tygodni. Dzięki za zaproszenie, PO idealne dla mojej R8 Ultra, niestety nie moja pora. O 20 mam tv okupowany, mogę jeździć dopiero po 23. A długodystansowe wyścigi to sól tej ziemi :D Już przy kilkunastu okrążeniach jest frajda, wiele zależy od auta, setupu, jak szybko będą zużywać się gumy no i grunt to nie uszkodzić wozu. Przy większej ilości kółek może być tylko ciekawiej, o ile towarzystwo się nie rozejdzie. W razie czego pojeździć razem możemy w dzień, do 18, albo późnym wieczorem. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klaxxon 33 Napisano 15 Luty 2014 Nawet nie ma co porównywać GT i Forzy pod względem funu. FM jest daleko w tyle, zwłaszcza że najtańsza kiera to wydatek 400$.Kiera to akurat nie problem. Za dobre rzeczy się płaci. Nieco przygnębiające jest za to, że np nurbu jest płatny I jest mniej tras niż w GT. Ale auta to rekompensują bo te są po prostu absolutnie doskonałe. O dźwięku nie mówię bo to co jest w GT to jest dramat. Owszem, kilka aut brzmi ok ale po prostu nie mogę pojąć, jak oni słyszą samochody skoro ja jadąc różnymi autami (od garbusa po bmw 645) słyszę je zupełnie inaczej. Kombinuje z ustaleniami dźwięku ale nadal auta brzmią jak młynek do kawy. Więc myślę, że GT nie jest tak świetne, żeby nie porównywać go do FM. Dzisiaj wbiłem na drift. Możliwe że po prostu nie umiem jeździć, ale co zimę, jak każdy pewnie, jeżdżę czasem po parkingu pod marketu, testując auto na śniegu, więc jako tako wiem jak się zachowuje w poślizgu - niestety w GT na kierownicy, drift to pomyłka. Na padzie jako tako mi idzie ale Kiera to jakiś żart. I spoko, nie, że mieszam GT z błotem ale po prostu to są dla mnie takie błędy, które są od dawna a nie powinny występował nawet w fazie alpha gry. W grę gram dalej, kończę a spec i wynosze się do online, bo tam może moja frustracja minie. Ps, Kaz coś bełkotał że jest możliwość wydania gt6 na ps4. Jeśli węszą już w tym kierunku to sory bardzo ale nawet nie będę czekać do gt7, tylko przesiadam się na klocka. Chyba że pojawi się jakaś alternatywa (pCars np). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 17 Luty 2014 (edytowane) Wiadomo kiedy dadzą nowy tor, który rzekomo miał być w lutym ? Jeszcze dwie środy przed nami. Edytowane 17 Luty 2014 przez Użytkownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 18 Luty 2014 (edytowane) GT6 to jakaś straszna zawierucha... połowy zapowiadanych funkcji nie ma, co aktualizacja to nowa fizyka i nowe bugi, nie wiem co Kaz sobie myśli...Pozwolę sobie teraz zacytować mój post z innego forum, który tyczy się moich spostrzeżeń odnośnie GT6.Pograłem dzisiaj dla odmiany w GT5 i muszę przyznać, że ta odsłona to jedyne słuszne Gran Turismo na PS3.Niestety ale GT6 to 5 kroków do tyłu jeśli chodzi o oprawę, framerate i generalny odbiór gry. W głowie mi się nie mieści, jak PD mogło tak spartolić oprawę w GT6.Efekty świetlne z GT5 praktycznie zniknęły. Precyzja pozostałych efektów oświetleniowych w GT6 jest znacznie niższa, np wschodzące słońce na horyzoncie, w GT5 wygląda przepięknie, nic do zarzucenia, w GT6 zobaczymy pasy, stopniowe przejście koloru między słońcem a niebem, itp. Poświata reflektorów zniknęła, GT6 ma tylko zajebistą teksturkę udającą promienie zamiast poświaty, w GT5 ta teksturka też była, ale ładnie się komponowała z prawdziwym światłem z reflektorów. Cienie wewnątrz auta również zniknęły, w GT6 mamy ciemną smugę, która udaje cień, w GT5 nawet głowa kierowcy rzucała cień na fotele z tyłu, w GT6 próżno szukać takich detali. Anti aliasing, MSAA robiło i to bardzo w GT5, obraz krystalicznie czysty i ostry, w GT6 niby mamy większą rozdzielczość, MLAA, ale efekt jest taki, że nawet napisy w menu są niewyraźnie, a jak załączy się 720p dla lepszego framerate, to oglądamy w paćkę.Generalnie te wszystkie nowe "ulepszenia" GT6 to można o kant dupy rozbić, framerate kuleje, efekty wycięli, jakość obrazu jest mizerna. W GT5 nawet menusy lepiej chodzą. Dodajmy do tego jeszcze masę bugów i mamy wersję alpha GT5, a nie żadne GT6. Na zakończenie, przepiękny wschód słońca z GT5 :roll:Podsumowując to wszystko, muszę powiedzieć, że jeśli ktoś zamierza kupić tą grę, to niech to zrobi, kiedy będzie kosztować maks 60zł. Obecnie GT6 nie jest warte swojej ceny, nie kupujcie tego dziadostwa. Edytowane 18 Luty 2014 przez andryush Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 18 Luty 2014 Też zauważyłem te "braki" i rozwiązałem to w ten sposób: XMB - Ustawienia - Ustawienia wyświetlania - - Pełny zakres sygnału RGB (HDMI) - pełny - Wzmocnienie bieli dla sygnału Y Pb/Cb Pr/Cr (HDMI) - Wł. Może nie jest to idealne rozwiązanie ale poprawa obrazu jest znaczna... Za to GT5 na tych ustawieniach wygląda fenomenalnie.... i nadal lepiej od GT6... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 18 Luty 2014 (edytowane) W GT5 nawet menusy lepiej chodzą. generalnie nie polemizowałbym z Twoją całą wypowiedzią bo po zakupie gt6 piątke odpaliłem tylko po to, żeby 3D przetestowac (zmiana telewizora) ale stwierdzenie że menusy lepiej chodzą w gt5 kładzie się cieniem na całą Twoją wypowiedź. menusy w gt6 to brzytwa w porównaniu do gt5 Edytowane 18 Luty 2014 przez graGITARA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach