Aptekarz10 3 Napisano 25 Sierpień 2015 Są punktualni. Nie ma co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 25 Sierpień 2015 I za to uwielbiam te serie :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 25 Sierpień 2015 Ohhh yeah...no i wyjaśniła się nawet sprawa coinsów i mikropłatności. Nie trzeba nic płacić w żadnym trybie ponieważ wsio jest za free. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shuji 55 Napisano 25 Sierpień 2015 Macie jakieś pomysły o co chodzi z tym skullfacem na koniec? :) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 25 Sierpień 2015 Muza z pierwszej części trailera dociska do ziemi. Wygląda na to, że znowu czeka nas muzyczna uczta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 25 Sierpień 2015 Mój najmniej merytoryczny post w historii 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 25 Sierpień 2015 (edytowane) Jup, zero jakichkolwiek napisów...co wg. mnie nie jest minusem. Biorąc pod uwagę poziom tłumaczeń w naszym kraju to lepiej nie mieć w ogóle tłumaczenia niż mieć kulawe i mijające się ze wszystkim. Oczywiście że lepiej mieć napisy i to nawet byle jakie jak ty to mówisz niż niemieć wcale i nic nie rozumieć. Ja już wam kiedyś uber kozaki "inglisza" mówiłem ciekawe jakbyście szczekali gdyby mgs był np tylko po powiedzmy francusku? Hę? Nagle by zrobił sie płacz czemu niema napisów chociaż polskich i słusznie byście się oburzali. Zrozumcie w końcu że sa ludzie którzy nie umieją języka a nie patrzcie tylko na czubek własnego nosa na zasadzie "ja umiem więc nie płakać reszta tylko uczyć się języka i spier..". To małe nie idźcie tą drogą panowie tym bardziej że u nas to kosztuje tyle co na zachodzie do tego nasz stosunek płacy do wykonywanej pracy jest nic niewart porównując go do zachodu a dostajemy grę do tego wykastrowaną o np. nieszczęsne napisy i to w grze w której zrozumienie jej jest naprawdę ważne. I uwierzcie że nawet te byle jakie napisy jak wy to mówicie dużo by pomogły ludziom którzy nie znają języka. Edytowane 25 Sierpień 2015 przez vincent 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 25 Sierpień 2015 Macie jakieś pomysły o co chodzi z tym skullfacem na koniec? :) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Zakładam że to Big Boss staje się Skullface'm ale nie dosłownie tylko w przenośni. @up...nikt tutaj nie pastwi się nad tymi którzy nie znają angielskiego. Po prostu jak ma być tłumaczenie które w ogóle nie oddaje sensu wypowiedzi albo nawet kontekstu, to po co one ?. Równie dobrze mogliby po polsku napisać "bla bla bla bla" i wyszło by na to samo. No i gdyby MGSV wyszedł po francusku to by oznaczało że większość gier jest wydanych w tym języku. Wtedy byśmy wrócili do tej rozmowy i byłoby narzekanie "a co gdyby gry wychodziły po czesku a nie francusku". Później byśmy wpadli w to samo koło i nic by to nie dało. Nikt tutaj nikogo nie zmusza do nauki języków ale skoro Wy macie mieć prawo wyboru między PL/ANG...no to MY chcemy mieć prawo wyboru między DOBRZE/Gównianie byle było. Poza tym takie coś nie zawsze pomaga i najlepszym przykładem było DkS2 albo Bloodborne. Obie gry miały wersje językowe PL a gracze nie znający angielskiego i tak w większej mierze musieli nauczyć się używać angielskich nazw. Bo po prostu wszyscy ich używali i garstka używająca polskich została wyparta przez większość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 25 Sierpień 2015 (edytowane) to po co one ?. Żeby właśnie cokolwiek zrozumieć niż nic nie zrozumieć. Chyba mi nie powiesz że lepiej jest nie mieć wyboru niż mieć wybór nawet jak by sie miał okazać kulawy choć nie wiem czemu zakładasz że akurat w mgsie miało by wyjść słabo tłumaczenie.. To że zdarzają się takie gry które sa źle przetłumaczone to nie znaczy że wszystkie tak mają mieć a nawet gdyby było gorzej to uwierz że ludzie i to by woleli mieć wybór niż nie mieć takiego wyboru w ogóle. Napisy to powinien być standard zwykły o którym się nie powinno nawet wspominać. Edytowane 25 Sierpień 2015 przez vincent 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 25 Sierpień 2015 Ok, moim wyznacznikiem czy "gra jest dobra" są trzy rzeczy... -Gracze -Własne wrażenia -Famitsu 1. Gracze szaleją na punkcie MGSV 2. Niedługo sam ogram 3. Famitsu właśnie dało ocenę :) Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4/PS3/XBO/360) – 10/10/10/10 Until Dawn (PS4) – 9/8/9/9 Dragon’s Dogma Online (PS4/PS3) – 9/9/8/9 Polara (PSV) – 8/7/8/8 Zombie Defense (Wii U) – 7/8/6/7 LEGO Ninjago: Shadow of Ronin (3DS) – 6/7/7/8 Phantom Breaker: Battle Grounds Overdrive (PS4) – 7/7/7/7 Infinite Stratos 2: Love And Purge (PS3/PSV) – 7/7/7/6 Pragnę w tym miejscu przypomnieć wszystkie dzieła, które zostały przez Famitsu ocenione na 40/40: The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998, Nintendo, for Nintendo 64) Soulcalibur (1999, Namco, for Dreamcast) Vagrant Story (2000, Square Co., for PlayStation) The Legend of Zelda: The Wind Waker (2003, Nintendo, for Nintendo GameCube) Nintendogs (2005, Nintendo, for Nintendo DS) Final Fantasy XII (2006, Square Enix, for PlayStation 2) Super Smash Bros. Brawl (2008, Nintendo, for Wii) Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008, Konami, for PlayStation 3) 428: Fūsa Sareta Shibuya de (2008, Sega, for Wii) Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies (2009, Square Enix, for Nintendo DS) Monster Hunter Tri (2009, Capcom, for Wii) Bayonetta (2009, Sega, PlatinumGames, for Xbox 360) New Super Mario Bros. Wii (2009, Nintendo, for Wii) Metal Gear Solid: Peace Walker (2010, Konami, for PlayStation Portable) Pokémon Black and White (2010, Nintendo, for Nintendo DS) The Legend of Zelda: Skyward Sword (2011, Nintendo, for Wii) The Elder Scrolls V: Skyrim (2011, Bethesda Softworks, for Xbox 360 and PlayStation 3) – pierwsza gra z Zachodu z maksymalną oceną. Final Fantasy XIII-2 (2011, Square Enix, for Xbox 360 and PlayStation 3) Kid Icarus: Uprising (2012, Nintendo, for Nintendo 3DS) Yakuza 5 (2012, Sega, for PlayStation 3) JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle (2013, Namco-Bandai, for PlayStation 3) Grand Theft Auto V (2013, Rockstar Games, for Xbox 360 and PlayStation 3) – druga gra z Zachodu z maksymalną oceną. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2015, Konami, for PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 and PC) Panowie i Panie mamy pretendenta do GOTY. Trudna walka odbędzie się między Bloodborne, MGSV i Batmanem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turin 108 Napisano 26 Sierpień 2015 Ja myślę, że ta walka będzie międy MGSem i Wiedźminem, ale w większości serwisów wygra Kojima. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 26 Sierpień 2015 coś tam jeszcze jest ale nikt nie spoileruje o co chodzi, portale piszą że czegoś takiego już nikt nie zrobi ... czytałem o tym że to ma być złamanie 4 filara kontaktu gry z graczem, w pierwszej i drugiej części były momenty że gra komunikowała się z graczem, pewno będzie coś podobnego :) ... uważam że portale jak i gracze będą chcieli podziękować Kojimie i wyróżnić w jakiś sposób za przygody snejka, ale przyznając nagrody MGSowi wyróżniają przecież Konami które usuneło nazwisko Kojimy ... także liczył bym na inne wyróżnienie dla tego pana. A Wiedźmin to dla mnie gra kompletna i uważam że dostanie Goty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silvena 142 Napisano 26 Sierpień 2015 (edytowane) U Arabów jak zwykle premiera "tydzień wcześniej", już unboxingi wrzucają. Pojawienie się let's playów to pewnie kwestia godzin :/ Edytowane 26 Sierpień 2015 przez Silvena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 26 Sierpień 2015 Panowie "calm your tits"...zostały tylko krótkie dni do premiery. Nie ma co się rzucać na coś takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 26 Sierpień 2015 (edytowane) Silvena don't calm your tits, not ever! Swoja droga na neogafie ludzie tez juz wklejaja zdjecia, kopie w UK i US tez juz wyciekly... ehhhh Edytowane 26 Sierpień 2015 przez Juliusz Cezar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silvena 142 Napisano 26 Sierpień 2015 Mnie po prostu denerwuje to, że u nich sklepy mogą sprzedawać grę wcześniej i nie mają z tego powodu żadnych konsekwencji. To samo było z Wiedźminem, wtedy grali chyba nawet 1,5 tygodnia przed premierą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 26 Sierpień 2015 Wiesz, sprzedadzą wcześniej za większą cenę to im się zwróci na kare którą muszą zapłacić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gemcia99 9 Napisano 26 Sierpień 2015 araby juz streamuja rozgrywke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 26 Sierpień 2015 Streamy od arabow, czyli pewnie zbieraja kozy do bazy. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 26 Sierpień 2015 Streamy od arabow, czyli pewnie zbieraja kozy do bazy. Araby podobno mają + kilka trofików związanych TYLKO z KOZAMI ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shuji 55 Napisano 26 Sierpień 2015 podacie jakiegos linka do streama? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 26 Sierpień 2015 Jeszcze tylko oczekiwanie na patcha Day one :-D. Nie ma opcji żeby czegoś nie zwalili na starcie gry :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 26 Sierpień 2015 A czy jakakolwiek gra z serii MGS miała problem na premierę ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuviks 78 Napisano 26 Sierpień 2015 (edytowane) Sorki jeśli duże zdjęcie wrzuciłem, ale znowu zapomniałem jak się tu spoilery robilo. Generalnie szukam takiego custom covera z gotowymi wymiarami do wydruku, macie może linka ? Edytowane 26 Sierpień 2015 przez Fuviks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 26 Sierpień 2015 Zdjecie [/spoiler*] *usuń gwiazdkę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach