Skocz do zawartości
alfik

Metal Gear Solid V

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej wątpie żeby dali nam wersje PL...jeszcze żadna gra ze stajni Kojimy nie była w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem w 1, 2,3 i 4 czesc czy fabularnie w tych pobocznych duzo jest do nadrobienia? Zostalo mi tylko peace walker i portable ops czy sa jeszcze jakies czesci? Mozna je sobie darowac czy dobrze nadrobic zanim wyjdzie phantom pain?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akcja Peace Walkera dzieje się przed MGS 5 więc warto by było ją znać. Fabularnie jest bardzo dobrze, jednak to gameplay wysuwa się tutaj na pierwszy plan. Przy produkcji Portable Ops i MGS Acid nie był zaangażowany Kojima, więc gry olałem - może ktoś kto je przeszedł się wypowie na temat ich istotności w uniwersum.

Ja biorę Ground Zeroes na PS3 w dzień premiery. Mam nadzieję na jakieś 10h zabawy. Kojima zawsze przed premierą kolejnych swoich dzieł podejmował dziwne i kontrowersyjne decyzje, a w końcu i tak gry mu wychodziły zajebiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peace Walker jak najbardziej do ogrania, bo Ground Zeroes/Phantom Pain do bezpośredni sequel tej części. Portable Ops to spin off i nijak ma się do głównej linii fabularnej więc można olać. Nie mówiąc już o Acidach, w których i tak gramy Solidem, a nie Big Bossem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a było coś, że kojimaa w ogole nie uznaje którejś części i przyznaje ze byla troche na siłe robiona to o ktora chodzilo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może chodzi Ci o amerykańską wersję Metal Gear 2: Snake's Revenge na NES-a? Myślę że dużo nie stracisz ignorując PO i Acidy. Fakt że te gry nie znalazły się w Legacy Collection chyba o czymś świadczy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peace Walkera niestety nie ma HD collection, a patrze teraz na PSStore i jest on tam za 79zł? Czy oni zwariowali gra z PSP za tyle kasy? Chętnie bym ją kupił na vite, ale bez przesady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Vitę jest tylko dostępna wersja z PSP. Na PS3/X360 Peace Walker jest w HD razem z MGS 2 i 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy MGS5 wychodzi na ps3 i ps4 czy tylko na poczciwa trojeczke?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy MGS5 wychodzi na ps3 i ps4 czy tylko na poczciwa trojeczke?

Wyjdzie na 3 oraz 4.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjdzie na 3 oraz 4.

Dzięki, pytam bo nie mam zamiaru kupować czegoś co mogę ograć w lepszej odsłonie za jakiś czas :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano dziś, 12:09

wHQVxn6.png

ZSBoBtq.png

Zakończenie podobno zrywa kapcie, niestety długość GZ jest śmieszna jak za takie pieniądze, a demo, bo to gra raczej nie jest, można przechodzić na wiele sposobów, co jest plusem.

http://www.vg247.com/2014/02/13/metal-gear-solid-5-ground-zeroes-not-a-two-hour-game-impressions-escape-japanese-press-event/

PS. Temat może przenieść do działu PS4? Bo zanim wyjdzie Phantom Pain, a będzie to 2015, to już chyba każdy kupi to na PS4.

• Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - właśnie widziałem zakończenie. Gęsia skórka. Niedowierzanie. Szok. <resetuje grę> Włączam jeszcze raz!
  • To świetne uczucie widzieć jak Hideo Kojima przykłada wagę do odpowiedniej, epickiej, emocjonalnej, wysokiej jakościowo produkcji.
  • Chciałbym zaznaczyć, że to nie jest gra na dwie godziny. Ground Zeroes to świetna demonstracja mocy silnika Fox Engine.
  • Gra wymaga od gracza obserwowania otoczenia. Obiekty wydają odgłosy i można je przewracać. Nieźle Konami.
  • Każdy żołnierz w Ground Zeroes wygląda niepowtarzalnie. Ich twarze, wygenerowane na podstawie prawdziwych zdjęć, pojawiają się tylko raz w całej grze.
  • Skończyłem Ground Zeroes po raz pierwszy w około 90 minut. Ile procent gry ukończyłem? Dziewięć. Myślę, że to wszytko co potrzebujecie wiedzieć.
  • Wiele z rzeczy, które przedtem były w cutscenkach, teraz są nagrane na taśmach audio. Na szczęście nie trzeba pauzować gry, by ich wysłuchać.
  • Całość zdaje się być znacznie szybsza, a co za tym mniej zależna od cutscenek, a bardziej opowiadająca historię poprzez samą grę. To świetne.
  • Skończyć tę grę w 2 godziny to jak zabrać Charlize Theron na randkę i pójść z nią do McDonalds'a.
  • Po ukończeniu głównego wątku fabularnego i misji pobocznej mam na liczniku 10% ukończenia gry. Jak dla mnie brzmi to świetnie.
  • Więc tak - główna ścieżka fabularna jest krótka, ale nie ma szansy, byście odkryli wszystkie smaczki w tym czasie.
  • Sterowanie jest dużo lepsze niż to w Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3). Znacznie łatwiej zrobić to co chcemy, łatwiej można przesłuchiwać przeciwników.
  • A tak na marginesie, gra jest płynniejsza na PlayStation 4. Sam gram tylko na PS4, ale myślę, że Kojima sam powiedział, że gra na PS4 będzie lepsza niż na Xbox One.
  • Na miejscu są wersje dla PlayStation 4 i Xbox One. Nie wydaje mi się, by pokazywano wersję na starsze konsole.
  • Skończyłem po cichu Ground Zeroes. Skradanie w tej grze jest najlepsze jakie widziałem do tej pory. Sterowanie jest znacznie płynniejsze, a zarazem wierne założeniom Metal Gear Solid.
  • Znalazłem co najmniej 3-5 sposobów na wykonanie każdego celu misji po cichu. Następnym razem wbiję z karabinami.
  • Animacje twarzy w Fox Engine są najlepszymi jakie widziałem dotychczas w grze wideo. Zakończenie jest bardzo imponujące i emocjonujące.

http://www.pssite.com/news-31096-dziennikarze_mieli_juz_stycznosc_z_metal_gear_solid_v__ground_zeroes___wszyscy_chwala_kojime_i_fox_engine.html

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przyznam, że.. bałem się o te 2h w GZ. Ale jako Fan MG i tak bym kupił i teraz te opinie! Biere!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie do tego te opinie mają Cię zmusić :P

150-170zł za prawie demko? Konami rozum opuściło, ale jak widać znajdą się tacy co ą w stanie tyle zapłacić.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, dziwnym trafem opinie pojawiają się zaraz po shitstormie, jaką wywołały informacje o tym, że GZ można ukończyć w ~2h. Zapowiada się najlepsze demo w historii gier, szkoda tylko, że każą sobie za nie tyle płacić ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Troche mnie martwi fakt ze zamiast cutscenek wiekszosc fabuly bedzie opowiedziana nagraniami (oby to tylko tyczylo sie GZ a nie PP).

Pomimo calej tej sraki i nagonki na to ze w serii jest tona cutscenek przyznam sie ze uwielbiam ten asepkt w MGSach.

Edytowane przez Bansai
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczekamy na oceny, i mam nadzieje wszyscy krytycy zamkną ryja ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie do tego te opinie mają Cię zmusić :P

150-170zł za prawie demko? Konami rozum opuściło, ale jak widać znajdą się tacy co ą w stanie tyle zapłacić.

są tacy, którzy płacą 230zł rok w rok za 4 godzinną kampanie Coda + ciągłe kopie multi. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nawet jeśli GZ będzie miało w sieci średnią 9,5, to taka kasa za 2h zabawy to jest żart z graczy. Nikt nie wątpi w to, że gameplay w MGS będzie ociekał miodem, ale zagranie w tym stylu pojawia się na rynku po raz pierwszy. Jeżeli GZ kosztowałoby ok. 50-70 zł, to bym się raczej nie zastanawiał. Nieważne jednak jak na to patrzeć, to jest po prostu rozszerzone demo i tyle. Do jasnej cholery nawet premierowe filmy na BR tyle nie kosztują. Argument odnoszący się do CoD'a jest zupełnie nietrafiony. 99% fanów tej serii kupuje ją dla multi i spędza tam setki godzin. Mnie ten tytuł nie jara, ale ludzie, którzy są w tę serię wkręceni dostają to, za co zapłacili.

Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale naprawdę uważam, że trzeba być totalnym frajerem (i fanatykiem), żeby wyrzucić taki hajs na dwugodzinne demo. Nawet EA nie robi takich rzeczy! Zagłosujmy portfelem, bo mamy tutaj przykład bardzo niekorzystnego dla graczy precedensu, który może wyznaczyć nowy trend na rynku. Jeżeli cena nie spadnie po kilku miesiącach do 50 zeta za używkę, to sobie obejrzę playthrough na YT...

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oceny na pewno będą wysokie.

Tylko w tym przypadku należy ocenić czas gry / cena

Każdy sobie sam wyliczy czy mu się opłaca czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja na PS4 w 1080p/60.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi