Skocz do zawartości
alfik

Metal Gear Solid V

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że za 120 zł można na luzie brać. 90% źródeł podaje czas rozgrywki wynoszący od 5 do 10h. 2h to misja fabularna. Dobrze, że sie zrobił smród, gra przynajmniej staniała :). Wersję pudełkową,  zawsze można sprzedać i finalnie wyjdzie kilkadziesiąt zeta za MGS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie najtaniej wyrwę tą grę :D?

Na gametrade znalazłem za 119zł.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tradycyjnie największy smród robią ci, którzy w tę grę nie grali lub grać nie będą. Dla zasady.

Już się nie mogę doczekać tego krótkiego, płatnego dema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówienie złożone. Nie wiem, czy to dozwolone, ale najtaniej będzie chyba tutaj http://konsoleigry.pl/gry-na-ps4/1218-metal-gear-solid-v-ground-zeroes-ps4-4012927100028.html

Boję się tylko jednego. Przyznano zgodnie, że zakończenie jest szokujące i tak dalej. Wcześniejsze materiały wyraźnie wskazują, że chodzi zapewne o bombę w ciele Chico czy kto tam leżał. Dalej pewnie dojdzie do eksplozji, wężowi urwie w kosmos rękę, wszyscy zginą i mamy ból fantomowy 9 lat później. Raczej nie spodziewam się żadnego zaskoczenia w tej kwestii. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę DamianGrecky, że byłoby to zbyt przewidywalne ... zbyt przewidywalne jak na twórczość Kojimy.

No chyba, że faktycznie tak będzie. Czas pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, bardzo przewidywalne. Musiałaby to być jednak wyjątkowo słaba bomba, co najwyżej achtung   :whistling: Chyba, że dojdzie do czegoś jeszcze na platformie. Na trailerach BB miał tam chyba jeszcze swoją rękę i brak kamienia/diamentu/rogu w głowie (najdziwniejsza rzecz do tej pory), więc jest szansa, że działoby się to w GZ. Tylko kłoci się to z ukończeniem gry na speedrunie we wspomniane przez testerów 5 minut. 

2 tygodnie...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta paczuszka wygladala na C4, taki ladunek spokojnie moglby roz*ierdolic taki helikopterek i wyslac wszystkich w nim na łono Abrahama, chyba ze zdazyli wyciac i wyrzucic, gdzie wybuch mogl np urwac tylko ogon. Jednak tak jak korniszon napisal, to byloby zbyt przewidywalne, poza tym koji bylby tak glupi i wrzucil taka scene to do trailera ?

PS. To byla Paz chyba.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki tam trailer stworzony przeze mnie  :)

Tak buduję sobie hype :D

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby być na czasie napiszę, że zagrywka rodem z Ubisoftu. Niby GZ, a najciekawsze sceny wycięte z materiałów dotyczących bólu fantomowego. Teraz Cie Internety zjedzą  :mellow:  No, ale przynajmniej synchronizacja obrazu z muzyką jest. Nie znoszę, gdy klipy swoje a utwór swoje. Całkiem ok. 

Jeszcze małe pytanie. Nie grałem w Pis Łolkera, a chciałbym się dowiedzieć jak znaczący dla fabuły byli tam Chico i Paz? W końcu to o nich się w GZ rozchodzi. 

Z tego co wyczytałem, to Paz zdradziła, będąc podwójną, potrójną i poczwórną agentką, tak? Jak to wszystko ma się do jej porwania?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paz była agentką Patriotów i jej celem bylo wciągniecie BB z powrotem do organizacji. Ostatecznie, po odmowie Big Bossa, Paz kradnie stworzony przez Hueya prototyp metal geara (Metal Gear ZEKE) i wycelowuje rakiety w kierunku stanów zjednoczonych. Jesteśmy zmuszeni z nią walczyć. Po walce używa katapulty, wpada do oceanu i nie wiadomo co dalej sie z nią dzieje.

Chico to brat Amandy znający szczegóły działania organizacji Big Bossa i chyba tylko (i aż ;)) tyle.

PW zdecydowanie warto ograć ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby być na czasie napiszę, że zagrywka rodem z Ubisoftu. Niby GZ, a najciekawsze sceny wycięte z materiałów dotyczących bólu fantomowego. Teraz Cie Internety zjedzą  :mellow:  No, ale przynajmniej synchronizacja obrazu z muzyką jest. Nie znoszę, gdy klipy swoje a utwór swoje. Całkiem ok. 

Jeszcze małe pytanie. Nie grałem w Pis Łolkera, a chciałbym się dowiedzieć jak znaczący dla fabuły byli tam Chico i Paz? W końcu to o nich się w GZ rozchodzi. 

Z tego co wyczytałem, to Paz zdradziła, będąc podwójną, potrójną i poczwórną agentką, tak? Jak to wszystko ma się do jej porwania?

Wiesz Kojima nie udostępnił zbyt wielu materiałów :P W sumie nadal nie wiadomo co dokładnie znajduję się z tego w GZ, a co w PP (niektórzy podejrzewają, że cały PP to urojenia BB etc). 

UP

Mogę się założyć, że Paz jeszcze przyjdzie nam spotkać w GZ/PP

Warto zagrać w 3 i PW przed wyjściem GZ, sczególnie w trzecią częśc - końcówka zrobiła mi totalną siekę z mózgu. Mało, która gra sprawia, że zaczynam się zastawiać i dochodzić do różnych przemyśleń po zobaczeniu napisów końcowych. 

Edytowane przez Starh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że w GZ znajduje się raczej niewiele  :sweat:

Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze 12 dni i wszystko (albo nic) będzie jasne. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeśli GZ będzie miało w sieci średnią 9,5, to taka kasa za 2h zabawy to jest żart z graczy. Nikt nie wątpi w to, że gameplay w MGS będzie ociekał miodem, ale zagranie w tym stylu pojawia się na rynku po raz pierwszy. Jeżeli GZ kosztowałoby ok. 50-70 zł, to bym się raczej nie zastanawiał. Nieważne jednak jak na to patrzeć, to jest po prostu rozszerzone demo i tyle. Do jasnej cholery nawet premierowe filmy na BR tyle nie kosztują. Argument odnoszący się do CoD'a jest zupełnie nietrafiony. 99% fanów tej serii kupuje ją dla multi i spędza tam setki godzin. Mnie ten tytuł nie jara, ale ludzie, którzy są w tę serię wkręceni dostają to, za co zapłacili.

Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale naprawdę uważam, że trzeba być totalnym frajerem (i fanatykiem), żeby wyrzucić taki hajs na dwugodzinne demo. Nawet EA nie robi takich rzeczy! Zagłosujmy portfelem, bo mamy tutaj przykład bardzo niekorzystnego dla graczy precedensu, który może wyznaczyć nowy trend na rynku. Jeżeli cena nie spadnie po kilku miesiącach do 50 zeta za używkę, to sobie obejrzę playthrough na YT...

Przypomnij sobie GT5 Prologue :) początkowa cena była astronomiczna jak na tak okrojone demo.

Pierwszego MGS na PSX można było przejść w mniej niż 2h. W przypadku gier Hideo nie ma znaczenia jak długi będzie gameplay i tak będzie tam więcej treści niż w niejednej 10 godzinnej grze. Dwie godziny o których wspominasz to wątek fabularny MGS Zero.

Nie jestem jakimś mega fanatykiem gry grałem w główne części na dużych konsolach (MGS,MGS2,MGS3,MGS4) i w ani jednym wypadku nie zawiodłem się na fabule jej spójności i sposobie w jaki każdy watek (niezależnie jak niedorzeczny) zostały wyjaśniony.

Dlatego nawet gdyby MGS Zero trwał 2h fabuły i 2h misji pobocznych to i tak kupiłbym tą grę bo wiem, że ten tytuł-demo zapewni mi lepszą rozrywkę i pełniejsze doświadczenie niż wszystkie tryby single z COD czy BF.

South Park Kijek Prawdy jest RPG które trwa 12h i to z wątkami pobocznymi (jak na RPG to MEGA krótko!) czy to znaczy że jest kiepskie? Wcale nie :biggrin: Jest warte każdego grosza :biggrin:

Fakt że zagłosuję, jak to opisałeś, moim portfelem za tą grą nie znaczy, że kupię coś takiego od innych wydawców. Nikt nie jest robotem i dokonując raz takiego wyboru nie musi go dokonywać po raz kolejny. 

[mały off-top]

Jeśli chodzi o złe trendy na rynku to bardziej obawiam się że Titanfall ze swoim Single Player DLC namiesza więcej w strzelczankach niż Kojima ze swoim gro-demem.

(chyba nikt nie chciał by kupować kolejnego Cod'a czy BF za 200zł po to żeby za kolejne 100 dokupić kampanię dla jednego gracza. A własnie w tym kierunku mogą pójść gry skupiające się silnie na trybie online)

[koniec off-top]

Edytowane przez Kenet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnij sobie GT5 Prologue :) początkowa cena była astronomiczna jak na tak okrojone demo....

tylko na ile godzin to GT5 P starczało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko na ile godzin to GT5 P starczało...

to zależy jak na to spojrzysz... w wyścigach z reguły powtarza się w X razy to samo okrążenie innym autem lub z innymi przeciwnikami, lub w innych warunkach.  W metala też będzie można grać w kółko :D podchodząc do tego samego zadania na różne sposoby.

Teoretycznie demo wyścigów z 30 autami i 6 torami starczy na całe życie ;D a kosztowało 139zł.

Odnosząc skalę demo do pełnej gry w której masz na starcie 1000 aut i około 20 lokacji z wariacjami torów to kupując Prologue płaciłeś 3/4 ceny za ułamek pełnej gry.

Tak jak wspomniałem 2h to wątek fabularny, nie wiadomo nawet ile zajmie zrobienie pobocznych. 

Skyrim miał watek główny trwający max 15h-20h co nie przekreśliło tej gry w moich oczach bo i tak spędziłem w niej ponad 100h zanim go skończyłem. Każdy Metal w którego grałem miał bardzo wysokie replayability i nie wątpię że tu będzie podobnie.

Kupując Metala GZ będę nie tylko wspierał markę którą lubię ale i dostanę przedsmak tego co trafi do phantom'a :D każdy kto kupił GT5 prologue zrobił dokładnie to samo.

Nikt nie jest zmuszany żeby kupować jakąkolwiek grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darmowe demo FIFA też może starczyć na kilkadziesiąt godziny zabawy. Cena oscylująca w granicach 100 złotych (sam kupiłem za 109) nie jest znacząco wygórowana. Wielokrotne przechodzenie misji na różne sposoby na pewno będzie satysfakcjonujące. 

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-03-06-metal-gear-solid-ground-zeroes-najdrozsze-i-najlepsze-demo-w-historii

Nie radzę czytać, sam tylko rzuciłem okiem, a widzę, że sporo ta recenzja zdradza. Interesujący jest ten fragment

główna kampania Ground Zeroes to jedna misja. W zależności od stylu gry i szczęścia, można ją realistycznie ukończyć w godzinę. Innym zajmie to nieco dłużej, eksperymenty i próby pozostania niewidzialnym oznaczają wydłużenie czasu gry - nawet o cztery godziny.

To już brzmi zdecydowanie lepiej. Najwyższy poziom trudności i próby pozostania duchem. Dużo frustracji, ale i satysfakcji. 

Śmieszą tylko słowa Kojimy o zbyt wielkim rozmiarze TPP. Mógł do Ground Zeroes w takim razie dodać chociaż sekwencję z czołganiem się po szpitalu  :whistling:

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby być na czasie napiszę, że zagrywka rodem z Ubisoftu. Niby GZ, a najciekawsze sceny wycięte z materiałów dotyczących bólu fantomowego. Teraz Cie Internety zjedzą  :mellow:  No, ale przynajmniej synchronizacja obrazu -

Jeszce raz się odniosę do Twojego postu cytatem z dzisiejszego Eurogamera 

Tytuł jest oszczędny w przerywnikach filmowych, z wyjątkiem początku i zakończenia. Niestety, większość pokazano już w trailerach do The Phantom Pain, co dodatkowo pozwala sądzić, że Ground Zeroes nigdy nie miało ukazać się jako samodzielny tytuł."
Edytowane przez Starh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wyciekły pierwsze sklepowe kopie MGSV:Ground Zeroes. Użytkownik forum NeoGaf wszedł w posiadanie dwóch kopii nowej odsłony serii, po jednej na konsole PS3 i Xbox One. Gry pochodzą z Zjednoczonych Emiratów Arabskich i zostały zakupione najprawdopodobniej poprzez sklep internetowy lub u jednego z lokalnych dystrybutorów. Osoby obawiające się spoilerów powinny w tej chwili przecinać kable od internetu i kopać ziemianki w lasach.
Podziękowania dla Wesa za link.

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=103594055&postcount=216

źródło - http://mgs.gram.pl/wordpress/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciekl gameplay, ogladajcie poki jest jesli spoilery wam niestraszne.

http://youtu.be/geRPVH2LRU4

http://i.4cdn.org/v/src/1394393129273.jpg

Mam nadzieję, że to prawda 

Mam nadzieje ze to gowno prawda :), choc ciezko z tymi faktami dyskutowac :/

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieję, że właśnie sobie nie zaspoilowałem końcówki :P

Hehe no pewne prawdopodobieństwo jest zawsze :biggrin: 15 lub 17 dostanę swoją kopię, także będę mógł co nieco napisać o grze dla tych, którzy nadal będą się wahać. 

Edytowane przez Starh
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem info od znajomego, że niektóre sklepy w tym jeden zaprzyjaźniony (nie napiszę, który bo jeszcze mi moderator na plecy siądzie) będą miały MGS G Zero po 119zł lub 129zł jak dla mnie to zajebista cena.

Nie sprawdzałem tego wcześniej i teraz jeszcze bardziej dziwi mnie niezadowolenie niektórych forumowiczów tym tytułem :D

Czy wie ktoś może czy ten metal będzie miał jakiś tryb online?

shutupandtakemymoney_zps3bbbd52e.jpeg

Edytowane przez Kenet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi