Skocz do zawartości
Patricko

F1 2012 - Ustawki

Rekomendowane odpowiedzi

Te całe dzisiejsze testy to był cyrk... To co się dzieje na startach to jest jakaś porażka... Żeby nie potrafić przejechać nawet prostej bez kolizji to jest żenada.

.....................

Ja wczoraj w Barcelonie (do czasu oczywiście) miałem pierwszy raz szansę na połowę stawki (na 16 Osób w lobby jak dla mnie to by było mega fajne miejsce), start wyszedł mi kapitalnie i jechałem na 10 pozycji, miałem dosyć dobre czasy a tu nagle jedna Osoba na prostej wjechała mi w tył, utrzymałem się na torze więc za chwilę drugi raz ta sama Osoba "dup w tył", wyleciałem w żwir i byłem ostatni (!!!) W sumie miło.

Z tego co zauważyłem, zacny kod gry nawet nie wlepił Mu kary.

Potem zaczął się zupełny dramat bo "pojawił się" deszcz (Patricko i Deeny już chyba powiedzieli wszystko w tym temacie) byłem akurat przy zjeździe do Pit-Lane, zjechałem po intermediaty i okazało się że nie można jechać 10km/h (jak sliki na lodzie), na dodatek urwałem przednie skrzydło (w kogoś uderzyłem kręcąc piruety - za co z kolei ja przepraszam ale sami widzieliście co daje interka na wodzie). Kiedy wyjechał SC nie mogłem Was dogonić przez 2 okrążenia (tak się ślizgałem), normalnie tragedia. Potem zjechałem na kolejną (wymuszoną) zmianę opon i można było zapierdzielać po wodzie jak na suchym. To jest chore.

Jestem wściekły bo mialem szansę być w połowie stawki a wyszło jak wyszło.

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lenox to chyba ja CI w Du.. wjechałem,(za co serdecznie przepraszam, jestem freshmenem i próbuje wyeliminować takie akcje ) ale uwierz mi próbowałem zachować ostrożność, natomiast z mojego bolidu wyglądało tak jakbyś jechał po paru piwach, czyli raz lewą, raz prawą stronoą. Chętnie bym nagrywał wyścigi lecz nie mam ani kamerki ani aparatu z możliwościa nagrywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to nie Ty we mnie wjechałeś w sytuacji o której piszę. Także nie masz za co mnie przepraszać :P (to było na 2 okr tóż zanim "zrobiło" się mokro).

I z tego co wiem to tym gagadkiem był Rholek.

Co do jazdy w warunkacj jakie wczoraj panowały + intermediaty to jechałem nie jak po paru piwach ale po paru butelkach czystego spirytusu i to podanego kroplówką.

Ale mimo wszystko udało mi się dojechać do mety i to w tym wszystkim jest pozytywne.

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie przperosiłem juz Ciebie i BOONKA, jęsli ktoś jeszcze jest chętny to pisać na priv ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I z tego co wiem to tym gagadkiem był Rholek.

Coś Ci się pomyliło, na prostej w życiu nie miałem z Tobą styczności, a na zakręcie trzecim, tym długim prawym, jechałem po wewnętrznej, a Ciebie zarzuciło(uciekł Ci tył z tego co widziałem) i mnie zahaczyłeś przodem, na szczęście nic mi się nie urwało.

Ja to na starcie, jeszcze na prostej dostałem od Rokiego i jeszcze za to kare dostałem. Czekam na film Patricko bo może zobaczę co się tam stało w ogóle. Ta gra to jakaś głupia z tymi karami jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja to w sytuacji o której piszę widziałem troszkę inaczej :) Dostałem w dupsko, wyleciałem na pobocze i w tym momencie mnie wyprzedziłeś od prawej :P

Zdążyłem jeszcze powiedzieć "dzięki Rholek" :P

Zresztą takie incydenty się pewno dzieją na bieżąco, więc nie mam zamiaru z tego powodu miałczeć, bo może być tak że za chwilę ja komuś zaparkuje bolid w d.... choć zdając sobie sprawę ze swojego "braku ogrania", podwójnie uważam żeby nie być uciążliwym, co notabene nie zawsze wychodzi.

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Um no to teraz to opisujesz jakaś inną sytacje jak dla mnie :) U mnie było tak: dogoniłem Cie na prostej, prawy lewy byłeś jeszcze przede mną, ale na prawym długim wszedłeś bardzo szeroko, a że powoli to ja zacząłem Cie mijać przy krawężniku, a między nami było przerwy na połowę bolidu, gdy się zrównaliśmy prawie, to nagle Twój przód się obrócił w moją strone i dostałem w spoiler. Jak dla mnie to wyglądało jakbyś stracił przyczepność tylnich kół, nic więcej. Mało tego, jak się obejrzełem za siebie to byłeś na środku toru, a nie na żwirze. Za mną jechał error chyba, ciekaw jestem jak u niego to wyglądało.

Ale póki co wygląda mi to na to o czym pisali inni, bolid jest obudowany niewidzialnymi barierami :P I mimo że według nas nikogo nie trafiliśmy to jednak jest kontakt.

Ale to i tak dziwne bo mówisz że dostałeś w dupsko i poleciałeś, a u mnie byłeś z boku i dopiero wtedy coś się wydarzyło. Jakieś ogromne lagi? O_o Ta gra jest dziwna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, no może i tak być :)

W takim razie Ktoś tam jeszcze był i dwa razy mnie uderzył :)

Olać to, nie pierwszy i nie ostatni raz jest taka sytuacja :)

Lepiej napić się wspólnie browara niż nad tym zastanawiać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale dzisiaj był cyrk na Hiszpanii, masakra! Takiej parodii w tej grze jeszcze nie było.

Wszystko nagrałem, także jutro postaram się wrzucić filmik.

Ogólnie to zaczynamy wyścig, info że ma padać, itd. No to jedziemy z chłopakami.

Start ładny, 16 osób było i wszystko poszło gładko!

Po czym na bodajże 2 czy 3 okrążeniu w 1 sekundzie pojawia się deszcz i tor jest cały mokry.

No to logicznie myśląć zjeżdżam po intermediaty...i co? No właśnie...gówno.

Tor mokry jak nie powiem co i kogo, a na interach i wetach nie da się jechać.

Zrobił się bug, że lało jak cholera, a gra widziała tor jako suchutki. Ludzie na slickach cisneli w deszczu jak szaloni, a po czym ja na interach przy prędkości 10km/h robiłem piruety lepsze niż baletnica...

Masakra...

Potem to samo. W jedenj sekundzie przestaje lać, tor przesycha i co? Ci co jadą na wetach mają przewagę. Intery i slicki to była w tym momencie tragedia.

Nie ogarniam tej, nikt tego parującego kawałka gówna nawet nie przetestował...

Wszystko będzie na filmiku, także sami sobie zobaczycie ten cyrk na kółkach.

i jak ja mam wydac 2 stowy na gre ? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

160zł

dalej bez przekonania jak czytam te wszystkie ...no nawet nie wiem jak to nazwac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałem z wami zacząć jeździć ale czytając te wszystkie komentarze to już się boje co będzie ze mną na starcie(naprawdę baardzo agresywny mam start i opóźniam hamowanie na pierwszy zakręt co daje mi 3-4 poz. na start) jestem nieczym Grosjean ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja chciałem z wami zacząć jeździć ale czytając te wszystkie komentarze to już się boje co będzie ze mną na starcie(naprawdę baardzo agresywny mam start i opóźniam hamowanie na pierwszy zakręt co daje mi 3-4 poz. na start) jestem nieczym Grosjean ;)

Nikogo nie obchodzi czy masz agresywny start czy nie. Musisz się dostosować do tego, co dzieje się na torze. Nici z opóźnienia dohamowania, jeśli widzisz przed sobą rywala, który hamuje wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka, że po zepsuciu startu jakiś czas temu Patricko BARDZO uważam na pierwszym zakręcie i co dostaje w zamian od innych ? żwir w pizdu za każdym razem. Co robić w lidze w takiej sytuacji jeśli nie nagrywam ?

Edytowane przez keil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to jest krótka piłka. Jeżeli ktoś jest na tyle ograniczony, że musi od razu na pierwszym zakręcie cisnąc ile fabryka dała to szybka taka osoba pożegna się z ligą. W testach to jeszcze luz, co prawda nie usprawiedliwia to nikogo, ale normalny wyścig to kary się będą sypać i to ostro. Także radzę opanować się na początku wyścigu i na siłę się nie wpychać tam gdzie nie trzeba, szczególnie na wewnętrzną.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jestem nieczym Grosjean ;)

To moze i nawet lepiej ze zrezygnujesz, bo polowa stawki by odpadala przy pierwszym zakrecie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis bylo na 4-5 nie za duzo pojechalismy ale bylo wporzadku... kultura na starcie byla...

Jednak wracajac do wczoraj oto filmik z monzy... pierwsze okrazenie tylko...

Akcji tyle co czasami na jeden wyscig GP wystarcza... Dlatego tez jak slysze jakiegos kolesia o agresywnym stylu jazdy... pytam a ty TC uzywasz... ?? odrazu ci sie agresji odechce jak nie uzywasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to Ty mi przyje***eś na pierwszej szykanie. Tak myślałem, ale jak pytałem to była cisza. :P

Jak jest taka sytuacja to wystarczy, że ten co przeciął szykanę wróci na tor wzdłuż LEWEJ krawędzi i nie będzie takich sytuacji.

Error wrócił na tor w poprzek i było pozamiatane. Nauczka na przyszłość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Error co Ci się tak komentarz z obrazem rozjeżdża?

Trzeba się ogarnąć na tym starcie bo widzę, że jest tragedia. Trzeba postawić na spokój i czystą walkę, a nie, że jak już jeden pojechał po bandzie to i reszta ciśnie bez namysłu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na starcie jest straszny syf i coraz bardziej mnie to przeraża. Niektórzy naprawdę myślą, że jak jest minimalna luka to trzeba się w nią wcisnąć.

Najlepsze jest to, że przeważnie robią to ludzie, którzy albo zaraz i tak wylatują w żwir, albo tempo mają takie, że objeżdża się ich na pierwszym lepszym zakręcie.

Jak na razie jest chyba najgorzej we wszystkich sezonach, a start ligi już tuż tuż.

Khurwa ludzie...w lidze macie 50% dystansu...jak ktoś ma lepsze tempo to i tak się przebije...

Po kiego uja macie niszczyć sobie, a co ważniejsze, innym... Nie ważne jaki mistrz kierownicy pojedzie, to jak się trafi narwaniec to i tak pozamiatane...

Ja wszystko nagrywam, także w lidze takie akcje już nie przejdą. Na testach przełknę ślinę i jedziemy, ale w lidze już polecą kary i to srogie.

Ja rozumiem, że to tylko głupia gra i zabawa, ale tu chodzi o szacunek i czystą jazdę na torze.

Jak chcecie destruction derby to kupcie sobie Dirt Showdown, tam takie dzieci mają pole do popisu.

Dzięki za info, wiemy że już u nas nie pojeździsz ;) Startowych napinaczy mamy i tak już nadto...

Nagrają się w singlu, a potem myślą, że mistrzowie kierownicy...

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, wiemy że już u nas nie pojeździsz ;) Startowych napinaczy mamy i tak już nadto...

Nagrają się w singlu, a potem myślą, że mistrzowie kierownicy...

Dokładnie. Prawdziwa umiejętność grania w F1 wychodzi podczas wyścigów online z 15 innymi żywymi rywalami.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego burdelu na startach, to coraz bardziej mi się wydaje, że to wina gry. Raczej niemożliwe po tylu upomnieniach, aby ciągle wszyscy tak beztrosko startowali, tym bardziej że jeżdżą w koło te same osoby i wszyscy uważają już bardzo. No bo jeszcze w zakręcie bym zrozumiał, ale na prostej startowej? Bardzo łatwo tam ominąć kogoś, a dużo jest takich wypadków. Pewnie serwery lagują i każdy jest w nieco innym miejscu niż to widzimy na ekranie, do tego mogą dochodzić te niewidzialne przedłużenia bolidu, gdy ktoś twierdzi że inny w niego uderzył, a ten z tyłu widział, że nie było żadnego kontaktu, paru osobom przytrafiło się takie coś. To też na pewno wina opóźnień.

Z Deenym sporo jeździliśmy w GT5 i wiem że on jeździ czysto i mam nadzieje, że to samo może powiedzieć o mnie, a tutaj zdarzyło się że kilka razy mnie wypchnął z toru, lekko potrącając i wtedy zwykle co robił to mówił 'sorki Rholek - jedź' ale tutaj nic takiego nie miało miejsca, więc on tego nawet pewnie u siebie nie widział, co by potwierdzało moją teorie :P Z resztą ja taką samą przygodę miałem ostatnio z Lennoxem, on twierdzi że mu w tyłek wjechałem, a u mnie nic takiego nie było.

Mam nadzieje że wyjdzie patch jeszcze przed startem sezonu i to taki który to naprawi.

Edytowane przez Rhol
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się tak na spokojnie nad tym zastanowić to faktycznie ma to sens. Inną sprawą jest ewidentnie wjechanie w kogoś a inną właśnie taką jaka mnie się przytrafiła. Generalnie nie mam powodu żeby Ci nie wierzyć, że nie było kontaktu między nami :)

Jest wielce prawdopodobne, że winny jest temu właśnie spaprany kod gry - zwłaszcze, że jak wspomniałeś jest więcej takich przypadków.

Edit:

Co nie zmienia faktu że na starcie faktycznie niektórzy dają czadu :D Widać to zwłaszcza z tyłu :D

Edytowane przez lennox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadne na testy w najblizszym czasie to sie przekonam jak to wszystko wyglada, ale jak bedzie zle to chyba trzeba bedzie nagrac film jak sie ma kazdy na torze zachowywac i bedzie trzeba super licencje wprowadzic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko przez tych chojraczków z KERSem na starcie. Widać ilu go używa przy starcie, bo wyprzedza mnie na nim kilka bolidów. Ale co z tego, jak zaraz widzę ich w karambolu itd? Omijam i jadę dalej.

Problem w tym, że ludzie gdy przyspieszą na starcie nie mają wyczucia nie dość, że ze swoim wyhamowaniem, to z wyhamowaniem innych i dochodzi do wypadków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi