Skocz do zawartości
LionelPL

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.06.2015 o 21:12, AXA napisał:

Zobacz przy tych kartach jaki masz mnożnik, lewy dolny róg X3 oznacza że masz wszystkie.

Wlaśnie wiem, ze tam jes x3 i  wszystkie mają taki sam wygląd.

Wiec jest ok nawet jak nie mam tych dwóch inaczej wyglądających kart?

A jak wyglada sprawa Balisty? Bo gdzieś czytałem, ze od początku powinny być dwie a mam jedną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przed chwilą zdobyłem trofeum za gwinta i jeśli chodzi o liczbę kart to zgadza mi się z tym co jest podane na gwentcards.com. W zasadzie to tam podają że wszystkich kart jest 195, ja miałem 196 ale pod tymi tabelkami tam jest wspomniane że ileś tam osób zgłaszało już że kart "Poor fucking Infantry" może być 4 a nie 3. Jeśli chodzi o resztę to pokrywa mi się liczba tych które wyglądają i nazywają się tak samo (przy tych jest ten mnożnik np x3) oraz tych które nazywają się tak samo ale wyglądają inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyłem - gra nieziemska

Ja jako zdeklarowany fan Uncharted odnośnie gier konsolowych zdecydowanie oddaje pałeczkę

Wątpię zeby nadchodząca 4 mnie tak ruszyła

Ostanie 3 misje tak sie złożyło ze żona z jej siostra oglądały

Presja przeogromna- siostra to nawet napisów nie chciała przegapić

Trudno o lepszę recenzję u osób niezwiązanych całkowicie z gamingiem

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne pytanie związane z Gwintem: Podczas zasadzki z Zoltanem, Priscilla proponuje grę w Gwinta,niestety nie miałem wtedy jeszcze dobrych kart i przegrałem.Czy była tam do wygrania jakaś unikatowa karta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, doszedłem do momentu w grze, że mam zebrać sojuszników i udać się na wyspę mgieł.

Możecie mi powiedzieć, które zadania mam wykonać aby nie przepadły? Czy zlecenia wiedźmińskie nie przepadną? Czy po wykonaniu zadań na Wyspie Mgieł będą jeszcze jakieś zadania z linii fabularnej? Czy będę mógł wykonywać jednocześnie zadania na Wyspie Mgieł i np. zlecenia wiedźmińskie w Novigradzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlecenia nie przepadają. Jakie zadania przepadną to nie wiem, bo mi wszystko zostało, ale najprawdopodobniej będą to zadania związane z nowym królem na Skellige i zadanie związane z zamachem na Radowida. Po Wyspie zostanie całkiem sporo głównej fabuły i nie ma możliwości wykonywania misji poza Wyspą Mgieł. Jest to liniowy etap rozgrywki i dopiero po jego skończeniu będziesz mógł się zabrać za zlecenia i inne misje poboczne.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po Wyspie Mgieł sa jeszcze jakies zadania z glownej linii?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra, mimo swoich błędów jest bardzo, ale to bardzo na plus.

U mnie błędy i problemy zaczęły pojawiać się dopiero po patchach,

a dokładnie po ostatnim.

Jeśli chcecie, to mogę zdradzić ciekawy sposób na szybsze zbieranie pieniędzy,

nie wiem, czy to jest celowe, czy ktoś namieszał coś w skryptach, ale w skrzyniach

zazwyczaj jest około 60 - 220 sztuk złota.

Jest jeden myk, nie można otworzyć skrzyni i wcisnąć :triangle: , lecz zabieramy złoto,

a także kilka rzeczy, ale tak, aby choć jedną zostawić. Odchodzimy od skrzyni

kilka kroków i ponownie otwieramy, wyjmujemy tylko złoto i ponownie odchodzimy.

Tym sposobem po kilkunastu razach wyciągniemy wszystko z zakamarków skrzyni.

Na ten sposób wpadłem kiedyś przypadkiem, ale nie miałem wcześniej czasu się podzielić.

Ogólnie grając od początku na najwyższym stopniu trudności nie miałem problemu z kasą,

a nawet nie wiem, co z nią robić tak do końca. level 22 a kasy ponad 22000.

Pozdrawiam :cool:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie farmiąc, nie zabijając jakiś respawnujących się krów, nie szukając pereł, nie kombinując na skrzyniach, tylko po prostu grając ma się tyle kasy,

że naprawdę nie ma co z tym robić.

Wystarczy zbierać i sprzedawać znalezione miecze i zbroje, to wszystko.

Miecze u kowali, zbroje u płatnerzy. Ot cała tajemnica.

Edytowane przez Sithman
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasa to nie problem, ja na zbieraniu i sprzedawaniu rzeczy zarobiłem tyle że nie było co z tym robić, grę skończyłem z 40k. Jedynie co kupowałem to mapy, schematy glifów i run, do tego naprawa broni i tworzenie rynsztunków. Nie ma na co wydawać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde. Od kilku godzin kompletowałem sobie rynsztunek kota. Nagle się okazało że przypadkowo znalezione rękawice pasują lepiej do kompletu od mistrzowskich rękawic kota. Szczerze mówiąc że bonus do statystyk za skompletowanie zestawu będzie większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W velen nowy mogilnik jak wyczyscic nawiedzone miejsce ? Widze goscia co kopie po uzyciu kaganka ale nic sie nie dzieje. Chyba nagrobki jak zgasilem to ogien w paleniskach zgasl ? Ale dalej nie kminie jak to zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.06.2015 o 19:44, schranz napisał:

W velen nowy mogilnik jak wyczyscic nawiedzone miejsce ? Widze goscia co kopie po uzyciu kaganka ale nic sie nie dzieje. Chyba nagrobki jak zgasilem to ogien w paleniskach zgasl ? Ale dalej nie kminie jak to zrobic.

Ja wiem, ze ten wątek ma 251 stron, ale było o tym już tyle razy....

Poza mini jaskinią przed nim nic tam więcej nie ma, prawdopodobnie jakiś bug.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sledze tematu bo nie chce spojlerow, ok thx za info . mam 26 lew jestem przed wyspa mgiel robie co moge bo cos czuje ze juz koncowka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dużo przed Tobą, spokojnie :)

A spoilerów otwartych nie ma w tym temacie na szczęście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Pytanie co do trofeum zamachowiec.

Pogadałem z dikstrą, ogarnąłem tego gościa z jaskinii, odjechał ale trofeum nie ma, co dalej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.06.2015 o 23:22, badboy8 napisał:

Mam Pytanie co do trofeum zamachowiec.

Pogadałem z dikstrą, ogarnąłem tego gościa z jaskinii, odjechał ale trofeum nie ma, co dalej ?

Wątek rozwinie się, gdy ruszysz fabułę. Pamiętaj tylko, żeby przy następnej konfrontacji z Dijkstrą "nie robić mu krzywdy" :P Bo możesz sobie zablokować drogę do kolejnego questa ze spiskowcami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie mam parę pytań już na samym początku gry związanych z misjami pobocznymi i głównymi chyba w miejscowości biały sad czy jakoś tak:

SPOILER ALERT 

Czy zadania licho przy studni (walka z południcą) i zadanie już związane z misją fabularną tj. polowaniem na gryfa są ze sobą połączone czy tylko mi się wydaję? Nie one same ale postacie zawarte w tych misjach lub osoby o których się wspomina? 

Dla jasności mojego rozumowania:

Mysław (myśliwy) wspomina że był kochankiem Floriana (czy to ten syn władcy który zmusił mieszkańców do zamieszkania na obrzeżach miasta?). Wspomina również, że Florian się powiesił. Czy to jest ze sobą powiązane? 

I najważniejsze czy powyższe dotyczy tych własnie postaci czy innych tylko nie ogarnąłem? 

Jeszcze jak ktoś mi przybliży dlaczego kobieta w studni się powiesiła to będę wdzięczny.

Dalej nie ruszyłem ani fabuły ani nic więcej więc proszę o litosć ze spojlerami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Eloszki

Te zadania nie są ze sobą w żaden sposób powiązane, natomiast fabuła Wiedźmina tworzy jedna spójną całość. Bohaterowie i ich historie z wątku głównego mają czasami jakieś odniesienia w zadaniach pobocznych :)

O historie dziewczyny wypytaj Zielarkę w Białym Sadzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki 

ja byłem przekonany że ten syn (florian) własnie miał się ożenić z córką tego mieszkańca przy studni , nie jest tak przypadkiem?  

Zresztą jak w każdej grze już na samym początku a ja pogubiony jestem jak mało kto :) 

Często będę pytał 

Edytowane przez Eloszki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to już nie pamiętam dokładnie tej historii, wiem tyle że miała ona dosyć krwawe zakończenie :) 

Tak jak pisałem wcześniej, zielarka prawdę ci powie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. 

Założę się, że już ta historię słyszałem ale wrócę do niej :) 

Dziękuję raz jeszcze i jednocześnie czekam może ktoś podobnie pomyślał jak ja :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi