arkadiuszj 85 Napisano 20 Lipiec 2015 z tą zbroja to pierwsze czytam ale o ile zwiekszenie lvl można przeżyć to już brak możliwości założenia ponownie to już konkretny fuck up czyli parę rzeczy naprawili więcej spieprzyli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spux 92 Napisano 20 Lipiec 2015 Poprawili statystyki przedmiotów w tym rzeczy wiedźmińskich, dlatego zwiększyli tez lvl na którym można je założyć. To schrzanili po całości. Ludzie się skarżą na reddicie, ze zdjęli i nie mogą założyć :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 20 Lipiec 2015 @Spux Wszystkie misje fabularne mają rekomendację poziomową więc jeśli za bardzo z lvl poleciałeś to niestety z xp nici. Nadgoń trochę fabułę bo szkoda trochę tych punktów - tylko dzięki Wyspie Mgieł i tym co wydarzyło się zaraz po niej przeskoczyłem dwa poziomy. Zapodaj jakiegoś linka jak zmieniły się staty setów wiedźminskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
devilseed 1 Napisano 20 Lipiec 2015 Czy można gdzies kupic schematu "przyneta na biesa" bo w trakcie misji nie pojawia mi się w jaskini a bez tego misja nie do zrobienia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 20 Lipiec 2015 Ten schemat jest dostępny w wiosce z której jest zlecenie (nie pamiętam czy pojawia się w trakcie rozmowy czy musisz go kupić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rosomakoborsuk 160 Napisano 20 Lipiec 2015 Gdzie jest krzy... ? znaczy sie gdzie jest patch ? Ja sie pytam Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 20 Lipiec 2015 W dniu 20.07.2015 o 11:22, devilseed napisał: Czy można gdzies kupic schematu "przyneta na biesa" bo w trakcie misji nie pojawia mi się w jaskini a bez tego misja nie do zrobienia Sprawdź czy przypadkiem już go nie masz. Wejdź tam gdzie są schematy na eliksiry, bomby itd. Ja tak miałem, zdziwiłem się, że jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 20 Lipiec 2015 (edytowane) Do jakiego momentu (czyli przy jakiej różnica poziomów doświadczenia) można wykonywać zadania poboczne i fabułę żeby dostać doświadczenie? Wystarczy że zadanie widnieje na zielono. pomimo że mamy np. 3 poziomy wyżej? Czy zawsze dostaniemy tyle samo punktów za wykonanie zadania? Edytowane 20 Lipiec 2015 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdekO_o 160 Napisano 20 Lipiec 2015 Wykonuj tylko zielone questy, jesli Twoj poziom postaci bedzie wyzszy o 5 leveli to za zadanie nie dostaniesz punktow (tylko5-10exp) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 20 Lipiec 2015 (edytowane) Jeszcze mi się nie zdarzyło do tego dopuścić abym miał coś na czerwono, wszystko na zielono i robię na bieżąco. Dzięki ;) Rozumiem że gdy zadanie ma kolor zielony to czy jestem 2/3/4 poziomy wyżej nie ma znaczenia bo punktów dostanę tyle samo? Edytowane 20 Lipiec 2015 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gatoja 1 Napisano 20 Lipiec 2015 Czy jeśli wykonam zadanie z wyższym poziomem oznaczone na czerwono to również zadziała ten sam mechanizm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdekO_o 160 Napisano 20 Lipiec 2015 (edytowane) Tak, tyle samo, niezaleznie od poziomu Za czerwonie zadania nie dostaniesz exp(tylko 5-10) Edytowane 20 Lipiec 2015 przez AdekO_o 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Lipiec 2015 jakie czerwone??? SZARE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdekO_o 160 Napisano 20 Lipiec 2015 Zadania czerwone rowniez sa (te z wyzszym levelem o 5 od poziomu postaci) i naliczanie exp za nie dziala na tej samej zasadzie jak za szare :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 20 Lipiec 2015 W dniu 20.07.2015 o 11:39, AdekO_o napisał: Wykonuj tylko zielone questy, jesli Twoj poziom postaci bedzie wyzszy o 5 leveli to za zadanie nie dostaniesz punktow (tylko5-10exp) A da się robić tak zadania (główne i poboczne), aby wszystkie były na zielono ? Czy po prostu nie ma takiej opcji i w końcu któreś wskoczy na szare / czerwone ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karaluch69 542 Napisano 20 Lipiec 2015 Nie da się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Lipiec 2015 W dniu 20.07.2015 o 11:52, AdekO_o napisał: Zadania czerwone rowniez sa (te z wyzszym levelem o 5 od poziomu postaci) i naliczanie exp za nie dziala na tej samej zasadzie jak za szare :-) Mi w sumie chodziło o post toreso że nie dopuścił jeszcze żeby coś było na "czerwono", tu się chyba pomylił bo miał na myśli na szaro (czerwone się pojawiają prędzej czy później czy tego chcesz czy nie). ale jak teraz doczytałem tu i na forum redów to faktycznie za czerwone (wyższe niż nasz lvl) nie dość że się nie dostaje więcej expa to się dostaje mniej???? no to już jest głupie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdekO_o 160 Napisano 20 Lipiec 2015 W dniu 20.07.2015 o 11:56, haobao_PL napisał: A da się robić tak zadania (główne i poboczne), aby wszystkie były na zielono ? Czy po prostu nie ma takiej opcji i w końcu któreś wskoczy na szare / czerwone ?Nie, nie da sie zrobic wszystkich zadan na zielono, jest ich po prostu za duzo, nie przejmuj sie tym, bo gre spokojnie ukonczysz na conajmniej 35 poziomie. Co do czerwonych. Zadanie "Jaskinia snow" jest zbugowana - nawet jesli je wykonasz to i tak gra uzna je za niewykonane. Pozostale zadania spokojnie mozesz wykonac, czy to na szaro czy na zielono Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spux 92 Napisano 20 Lipiec 2015 Dziane wykonałem je piec minut temu i mam je jako zaliczone(zielone) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 20 Lipiec 2015 W dniu 20.07.2015 o 12:13, AdekO_o napisał: Nie, nie da sie zrobic wszystkich zadan na zielono, jest ich po prostu za duzo, nie przejmuj sie tym, bo gre spokojnie ukonczysz na conajmniej 35 poziomie. Co do czerwonych. Zadanie "Jaskinia snow" jest zbugowana - nawet jesli je wykonasz to i tak gra uzna je za niewykonane. Pozostale zadania spokojnie mozesz wykonac, czy to na szaro czy na zielono Pomału robi się bałagan. Adek jesteś jednym z najbardziej pomocny userów w tym temacie, ale teraz nie mieszaj. Zadania na szaro - zadania za które nie dostajemy xp, bo są na sugerowany niższy lvl niż obecnie mamy. Zadania na czerwono - zadania, które mają sugerowany dużo wyższy lvl niż obecnie mamy - za nie dostajemy tyle samo xp co za zielone. A Ty piszesz teraz o zadaniach mających status "nieukończone". Co do zadania "Jaskinia Snów" to bug polega na tym, że przeskakuje ono do nieukończonych po wykonaniu zadania "Królewski Gambit". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 20 Lipiec 2015 W dniu 20.07.2015 o 12:08, cwir napisał: Mi w sumie chodziło o post toreso że nie dopuścił jeszcze żeby coś było na "czerwono", tu się chyba pomylił bo miał na myśli na szaro (czerwone się pojawiają prędzej czy później czy tego chcesz czy nie). ale jak teraz doczytałem tu i na forum redów to faktycznie za czerwone (wyższe niż nasz lvl) nie dość że się nie dostaje więcej expa to się dostaje mniej???? no to już jest głupie :) Tak, właśnie chodziło mi o białe/szare, wybaczcie. Więc wtedy gdy coś nam "wejdzie" na białe/szare to nie dostaniemy. Natomiast zadania czerwone czyli wyższe niż posiadany level, dostaniemy tyle samo co na zielonym? Tak to wygląda? Ja jadę ostro z koksem, na razie mam 13 poziom i wszystko do tej pory na zielono, ale jeśli mówicie że nie da się tego ogarnąć, co jest całkiem zrozumiałe i podejrzewam że niedługo mnie to spotka, to trudno widocznie tak musi być i już ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spux 92 Napisano 20 Lipiec 2015 Na 100% to czerwone pierwsze dostaniesz przy misji ze znalezieniem skurwiela juniora, albo poszukasz sam albo z tasakiem(gangi Novigradu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 20 Lipiec 2015 Ja miałem pierwsze czerwone "Miecze i Pierogi", więc różnie jest. Generalnie przy ogromie zadań głównych/pobocznych/zleceń i mini questów jakie są zawarte w tej grze ciężko byłoby nie trafić w końcu na jakieś szare zadanie. Zupełnie jednak nie przeszkadza to w odbiorze. Ja nawet nie zwracałem uwagi na expa dopóki tutaj nie zaczęły się na ten temat dyskusje. A grę i tak skończyłem na 35 lvl i już po ukończeniu dobiłem do 36. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackTheRipper 3 Napisano 20 Lipiec 2015 Wystarczy że zdejmie wszystkie ogłoszenia z tablic i będzie miał czerwone :). ps.Gdzie tu się w razie czego zaznacza spoiler :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdekO_o 160 Napisano 20 Lipiec 2015 Sithman, masz racje, troche namieszalem. Sa dwa rodzaje zadan an czerwono:1. Te, ktore gra zaliczy nam jako nieukonczone2. Te, ktore sa na wyzszym poziomie o conajmniej 5 od naszej postaciJesli chodzi o ten drugi rodzaj to musieli to naprawic wraz z ostatnim patchem, poniewaz ja za zadanie Miecz i pierogi dostalem 10exp a moja postac byla na 17 poziomie.Jack [spoiler] twoj text[/spolier] 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach