cwir 12843 Napisano 1 Czerwiec 2014 ja bym powiedział że optymalnie jest odwrotnie. zły normal i dobry expert. dobry ma łatwiejsze moce, choćby slo mo zoom. chociaż ten expert i tak jest lajtowy wiec tak i tak będzie git. ja grałem najpierw dobry normal. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 2 Czerwiec 2014 Jeszcze jedna kwestia - jak za pierwszym razem wybiorę normal to za drugim przejściem daję "new game" i ponownie wybieram poziom trudności tzn. expert ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 2 Czerwiec 2014 Tak. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EgZePL 22 Napisano 2 Czerwiec 2014 Ja polecam zmienić poziom trudności tuż przed rozpoczęciem kolejnego podejścia, w opcjach jeszcze na poprzednim save'ie. Ustawienia poziomu trudności powinny się automatycznie przenieść na nowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 2 Czerwiec 2014 EgZePL nie sprawdzałem twojej metody ale zakładam że działa jeżeli o tym piszesz. . Poziom trudności również można mienić na nowej grze na samym początku gdy będziemy mogli sterować bohaterem. Po ostatnim patchu gra informuje nas czy przypadkiem nie jest już za późno na zmianę trudności do trofeum ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EgZePL 22 Napisano 2 Czerwiec 2014 (edytowane) A tym to akurat nie wiedziałem, bardzo przydatna opcja. W poprzednich częściach odrobina nieuwagi wystarczyła, żeby grę przechodzić więcej niż dwa razy. Edytowane 2 Czerwiec 2014 przez EgZePL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 4 Czerwiec 2014 Macie może jakiś podział trofików, które trzeba wbić przy dobrej karmie ? Nie wiem jaką taktyką się kierować, tak aby nic nie przeoczyć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 4 Czerwiec 2014 - Prawdziwy bohater Osiągnij 5 poziom dobrej karmy. - Do wesela się zagoi Uzdrów 10 rannych cywilów. - Spróbuj się z kimś silniejszym Uratuj 10 zbiegłych przewodników przed rozgniewanym tłumem. - Po prostu odmów Załatw 10 dealerów narkotykowych. - Wszyscy wychodzić Uwolnij 10 podejrzanych z klatek. Reszta trofek powiązanych z dobrą karmą jest fabularna (nie do pominięcia) a te powyższe, równie dobrze możesz zrobić po ukończeniu gry po dobrej stronie... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 4 Czerwiec 2014 W tej grze nie da się niczego pominąć .. ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 4 Czerwiec 2014 Ja nawet nie zbieram trofików, a po ukończeniu fabuły wpadają szybciutko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 6 Czerwiec 2014 No i chyba dopadł mnie jakiś glitch... Nie wpadło mi ukryte trophy "Temperance (Wstrzemięźliwość)" związane z fabułą przy dobrej karmie.. Macie jakieś pomysły co poszło nie tak ? Przecież tych fabularnych trofków nie da się pominąć, a jednak :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 6 Czerwiec 2014 A zrobiłeś misję w porcie z Fetch? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 7 Czerwiec 2014 A zrobiłeś misję w porcie z Fetch? Tzn. ? Na pewno ocaliłem ją od mojego "złego" brata i znalazłem przy jej pompocy trzy reaktory... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 7 Czerwiec 2014 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 7 Czerwiec 2014 Właśnie czytam, że muszę wykonać jeszcze misję z niebieskim znacznikiem tj. ""Trash the Stash"" ... ale paniki zasiałem :D Dzięki @Kloose za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaeres 10 Napisano 8 Czerwiec 2014 Skończyłem fabularny wątek złą karmą. Gra jest oczywiście kontynuowana tak aby podbijać wszystkie dzielnice i zaliczać kolejne procent i trofea. Jak teraz grać "dobrą karmą" ? Trzeba na nowo zacząć grę, trofea będą się dodawać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Czerwiec 2014 Trzeba na nowo zacząć grę. Najlepiej teraz porób sobie wszystkie trofea związane z odblokowaniem mapy itp. bo będziesz musiał robić wszystko od początku. Trofea są związane z profilem a nie z grą więc jak ci już wpadnie trofeum to możesz nawet skasować save z grą a trofeum zostaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaeres 10 Napisano 9 Czerwiec 2014 (edytowane) Dzięki serdeczne. PS. Gierka kozak. Edytowane 9 Czerwiec 2014 przez kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 10 Czerwiec 2014 (edytowane) Właśnie zostało zapowiedziane stand alone DLC Sierpień - Fetch w roli głównej. Edytowane 10 Czerwiec 2014 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 10 Czerwiec 2014 http://blog.eu.playstation.com/2014/06/10/infamous-first-light-coming-ps4-august/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisiekTripleSix 32 Napisano 17 Czerwiec 2014 Platyna weszła. Co by nie mówić, to poziom trudności w tej grze jest niski. Pierwsze przejście miałem na normalu i zginąłem co najwyżej parę razy, tylko dlatego że musiałem nauczyć się podejścia do niektórych sytuacji. Expert nie jest wcale dużo trudniejszy od normalnego, tylko tyle że nie ma oznaczenia przeciwników na mapie (moim zdaniem na normalu już nie powinno ich być). Co do mobów, to jak ktoś myśli przy graniu to nie ma szansy na porażkę. Gra zapewnia multum zasłon zza których można ładować w przeciwników jak w kaczki, bez ryzyka otrzymania strzała. Jedynym wyzwaniem mogą być niektóre centra dowodzenia jeśli się do nich wbije w stylu Rambo :D Graficznie gra mega i jakby grywalność trochę lepsza niż w pierwszym "Infamous" (przynajmniej jak dla mnie), Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaeres 10 Napisano 17 Czerwiec 2014 (edytowane) Przechodzę drugi raz, tym razem po "prawej stronie" karmy ;) Chyba jest jakby łatwiej. Tzn. pada miałem pierwszy raz w ręku jak zaczynałem przygodę z inFamous i z pewnością jego ogarnięcie pomaga mi teraz w zabawie z grą po raz wtóry. Ale chyba generalnie łatwiej zapełniać karmę "ratując". Puszczasz toksycznego bąka i od razu pięciu lewituje :) Edytowane 17 Czerwiec 2014 przez kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Czerwiec 2014 Macie może jakiś szybki patent na bossa zwanego Eugene ? :D Czeka mnie walka ne expercie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solid_POL 187 Napisano 21 Czerwiec 2014 Ta gra jest tak banalnie prosta, że nawet na ekspercie nie ma specjalnego problemu z pokonaniem bossów. Jednak mimo wszystko jeśli grasz jako "dobry" to polecam dopakowany neon, spowolnienie czasu wiele ułatwia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Czerwiec 2014 Właśnie gram jako zły :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach