Skocz do zawartości
pablos_83

inFAMOUS: Second Son

Rekomendowane odpowiedzi

Już są pierwsze recenzje dodatku, podobno średniawy 7,8/10

7-8/10 to dla ciebie średniak? Sugerujesz się gimbo-skalą? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eurogamer dał 8. A 7-8/10 to całkiem niezła ocena. Szkoda tylko, że wspaniały PSN znowu leży i kwiczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem pierwsze przejście na dobrej karmie,gra dobra,mega fajerwerki świetlne,grafika świetna ale... przy I2 lepiej się bawiłem, Cole bardziej mi podszedł niż Delsin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile kosztuje na psn i ile czasu zajmie skończenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszne jest to,jak ktoś poluje na platynę w dodatku to musi mieć zachowany zapis gry  z podstawki.Inaczej nie zaliczymy trybu aren w dodatku,bo do tego jest wymagana postać

z podstawki.... :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszne jest to,jak ktoś poluje na platynę w dodatku to musi mieć zachowany zapis gry  z podstawki.Inaczej nie zaliczymy trybu aren w dodatku,bo do tego jest wymagana postać

To raczej nie powinno być problemem, bo wszystkie save'y lecą do chmury ;)

Gra się pobrała, to zobaczymy czy było to warte tych 63zł :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sobie zrobiłem platynę  jak bym chciał zagrać, czyściłem ost konsole z niepotrzebnych rzeczy :(, w tym był save z podstawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba żartujesz... Sam mam platyne w Second Son, ale tak jak kolega wyzej, wywalilem jakis czas temu zeby nie zajmowalo kilkudziesieciu GB na dysku, a z tego co wiem w tym jest tez zapis.. Jeżeli to prawda to pewnie szybko to spatchują, bo ludzie, którzy nie grali w SS będa trochę oszukani..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponadto, jeżeli mamy na konsoli stan zapisanej rozgrywki z Second Son, możemy - a nawet musimy, jeżeli zależy nam na platynowym Trofeum - podjąć się niektórych wyzwań jako Delsin Rowe.

Źródło :  http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-26-infamous-first-light-dlc-recenzja

Od 03:10 sobie włączcie,tam też jest wzmianka o tym co wyżej pisałem.

Edytowane przez DOMIN@TOR_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest potrzebny delsin, właśnie kończę platynować (brakuje mi 1 wyzwania i skilla na którego punkty dostanę z tego wyzwania) i ani razu nie odpaliłem delsinem (a go mam).

Wiec jeśli ktoś chcę mieć platynę, a nie ma IF:SS to niech się nie martwi, bo jest on zbędny.

PS. Platyna na 8-9h

Edytowane przez Qurrix
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatek First Light bardzo fajny, platyna wpadła bez problemu. Chociaż zdziwiło mnie użycie muzyki z MAGa w arenie. Niby obie gry od first party, ale jednak nie widzę większego powiązania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatek skończony, teraz zostało tylko pozbieranie brakujących lumenów i zabawa na arenie...

Ogólnie bardzo przyjemne DLC i nie żałuję wydanej $, a nawet chętnie kupiłbym kolejne tak porządnie zrobione. Fetch o wiele bardziej przypadła mi do gustu jako bohaterka niż Delsin. Fajnie, że autorzy zdecydowali się na przeprojektowanie menu i HUD'a - wygląda to zdecydowanie lepiej, i jest o wiele czytelniejsze niż w podstawce. A reszta wygląda i działa jak w Second Son - czyli jest ładnie, płynnie i bardzo sympatycznie dla ucha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatek skończony, teraz zostało tylko pozbieranie brakujących lumenów i zabawa na arenie...

Ogólnie bardzo przyjemne DLC i nie żałuję wydanej $, a nawet chętnie kupiłbym kolejne tak porządnie zrobione. Fetch o wiele bardziej przypadła mi do gustu jako bohaterka niż Delsin. Fajnie, że autorzy zdecydowali się na przeprojektowanie menu i HUD'a - wygląda to zdecydowanie lepiej, i jest o wiele czytelniejsze niż w podstawce. A reszta wygląda i działa jak w Second Son - czyli jest ładnie, płynnie i bardzo sympatycznie dla ucha :)

Mi szczególne w nowym HUD'dzie spodobało się to że pasek pokazujący ilość energii już nie zajmuje tak dużej części ekranu. (tak samo ikonka informująca o naładowaniu ultimate'a jest mniejsza)

+ za minimalizacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do trofeum, pokonaj wrogów wysadzając 10 skrzyń z ammo, to ma być za jednym razem 10 wrogów czy może być, za jednym razem zabije 3 gości, za drugim 5, za trzecim 1, i się zsumuje?

Jakz robić atak seri karmicznej z osiągnięcia nadużycie siły, i czy trofeum Traf 3 słabe punkty neonowym promieniem w ciągu 6 sekund.

można zrobić przy okazji niszczenia przekaźnika? Są tam takie blaszki, które trzeba rozwalać
Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do trofeum, pokonaj wrogów wysadzając 10 skrzyń z ammo, to ma być za jednym razem 10 wrogów czy może być, za jednym razem zabije 3 gości, za drugim 5, za trzecim 1, i się zsumuje?

można po jednym kasować wybuchem skrzyni

Traf 3 słabe punkty neonowym promieniem w ciągu 6 sekund.

można zrobić przy okazji niszczenia przekaźnika? Są tam takie blaszki, które trzeba rozwalać

nie musisz trafić trzech przeciwników w punkty zaznaczone na niebiesko dobrze to robić na grupie np 10 wrogów

jeśli masz problem z trofikami to na youtube wrzucaj nazwę trofika  po angielsku i dopisuj do tego trophy

Edytowane przez Angelus528

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jol,jak wykonac superatak w last light,jest takie osagniecie zabij 50 wrogow superatakiem,nie mam pojecia jak to zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jol,jak wykonac superatak w last light,jest takie osagniecie zabij 50 wrogow superatakiem,nie mam pojecia jak to zrobic.

Zapewne chodzi ci o ultimate, w prawym górnym rogu ekranu masz stan naładowania (za każde zabicie wroga, pasek się trochę ładuje), jak już Ci się naładuje, to po prostu klikasz strzałkę w dół. Są dwa zadania związane z użyciem ultimate, jedno o którym napisałeś, żeby w sumie zabić 50 wrogów. Drugie w.g. mnie nieco trudniejsze zadanie wymaga zabicia 20 wrogów za pomocą ultimate naraz. Drugie zadanie najlepiej wykonać na jakiejś późniejszej fali na arenie.

Edytowane przez EgZePL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem dodatek i polecam wszystkim. Gra się nawet lepiej niż w podstawkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba w końcu mieć zapis z Second Son, aby splatynować First Light czy nie?

Edytowane przez Marcossik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tą misję , która jest dodatkowa tzn. ta która rozpoczyna się w kryjówce Fetch, mogę zrobić nawet po przejściu wątku fabularnego, czy jest na nią określony czas?

Edytowane przez dejoka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecałem sobie że do destiny nic nie kupię jednak nie wytrzymałem i zaopatrzyłem się First Light, spędziłem przy nim na razie jakieś 2h (w tym czasie zrobiłem może jedną misję). Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to że ta gra wciąż robi niesamowite wrażenie grafiką.  Pomysł z wyścigami super, latam sobie po mieście i zbieram lumeny. Warto było kupić.

BwVAjhxIcAA9ueq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja także zdecydowałem się na zakup First Light. Fabułę ukończyłem w dwa dni. Nic porywającego, ale pod tym względem jest nieco lepiej niż w podstawce (gorzej to się już chyba nie da). Było lekko, łatwo i przyjemnie. Gra daje naprawdę dużo radochy. Teraz wypadałoby splatynować, ale z tego co widzę, to potrzeba na to trochę czasu. Moje pierwsze wyniki na arenie zwiastują męczarnię, ale to nic dziwnego, bo jestem cienki jak dupa węża. W każdym razie polecam :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi