Marcossik 57 Napisano 26 Sierpień 2014 Już są pierwsze recenzje dodatku, podobno średniawy 7,8/10 7-8/10 to dla ciebie średniak? Sugerujesz się gimbo-skalą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 26 Sierpień 2014 Eurogamer dał 8. A 7-8/10 to całkiem niezła ocena. Szkoda tylko, że wspaniały PSN znowu leży i kwiczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 26 Sierpień 2014 Właśnie skończyłem pierwsze przejście na dobrej karmie,gra dobra,mega fajerwerki świetlne,grafika świetna ale... przy I2 lepiej się bawiłem, Cole bardziej mi podszedł niż Delsin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INTseed 11 Napisano 26 Sierpień 2014 Ile kosztuje na psn i ile czasu zajmie skończenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garru 74 Napisano 26 Sierpień 2014 Ile kosztuje na psn i ile czasu zajmie skończenie? Czas przejścia gry to ok 3,5h, na pss grę można kupić za 63zł. Recenzja: http://www.ppe.pl/recenzje-1150-recenzja_gry__first_light__dlc_do_infamous__second_son_.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 27 Sierpień 2014 Śmieszne jest to,jak ktoś poluje na platynę w dodatku to musi mieć zachowany zapis gry z podstawki.Inaczej nie zaliczymy trybu aren w dodatku,bo do tego jest wymagana postać z podstawki.... :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 27 Sierpień 2014 Śmieszne jest to,jak ktoś poluje na platynę w dodatku to musi mieć zachowany zapis gry z podstawki.Inaczej nie zaliczymy trybu aren w dodatku,bo do tego jest wymagana postać z podstawki.... :whistling: To raczej nie powinno być problemem, bo wszystkie save'y lecą do chmury ;) Gra się pobrała, to zobaczymy czy było to warte tych 63zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malibu19 235 Napisano 27 Sierpień 2014 To sobie zrobiłem platynę jak bym chciał zagrać, czyściłem ost konsole z niepotrzebnych rzeczy :(, w tym był save z podstawki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 27 Sierpień 2014 Śmieszne jest to,jak ktoś poluje na platynę w dodatku to musi mieć zachowany zapis gry z podstawki.Inaczej nie zaliczymy trybu aren w dodatku,bo do tego jest wymagana postać z podstawki.... :whistling: No chyba żartujesz... Sam mam platyne w Second Son, ale tak jak kolega wyzej, wywalilem jakis czas temu zeby nie zajmowalo kilkudziesieciu GB na dysku, a z tego co wiem w tym jest tez zapis.. Jeżeli to prawda to pewnie szybko to spatchują, bo ludzie, którzy nie grali w SS będa trochę oszukani.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 27 Sierpień 2014 (edytowane) Ponadto, jeżeli mamy na konsoli stan zapisanej rozgrywki z Second Son, możemy - a nawet musimy, jeżeli zależy nam na platynowym Trofeum - podjąć się niektórych wyzwań jako Delsin Rowe. Źródło : http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-26-infamous-first-light-dlc-recenzja Od 03:10 sobie włączcie,tam też jest wzmianka o tym co wyżej pisałem. Edytowane 27 Sierpień 2014 przez DOMIN@TOR_88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurrix 4 Napisano 28 Sierpień 2014 (edytowane) Nie jest potrzebny delsin, właśnie kończę platynować (brakuje mi 1 wyzwania i skilla na którego punkty dostanę z tego wyzwania) i ani razu nie odpaliłem delsinem (a go mam). Wiec jeśli ktoś chcę mieć platynę, a nie ma IF:SS to niech się nie martwi, bo jest on zbędny. PS. Platyna na 8-9h Edytowane 28 Sierpień 2014 przez Qurrix 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrubyNinja 37 Napisano 28 Sierpień 2014 Dodatek First Light bardzo fajny, platyna wpadła bez problemu. Chociaż zdziwiło mnie użycie muzyki z MAGa w arenie. Niby obie gry od first party, ale jednak nie widzę większego powiązania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 28 Sierpień 2014 Dodatek skończony, teraz zostało tylko pozbieranie brakujących lumenów i zabawa na arenie... Ogólnie bardzo przyjemne DLC i nie żałuję wydanej $, a nawet chętnie kupiłbym kolejne tak porządnie zrobione. Fetch o wiele bardziej przypadła mi do gustu jako bohaterka niż Delsin. Fajnie, że autorzy zdecydowali się na przeprojektowanie menu i HUD'a - wygląda to zdecydowanie lepiej, i jest o wiele czytelniejsze niż w podstawce. A reszta wygląda i działa jak w Second Son - czyli jest ładnie, płynnie i bardzo sympatycznie dla ucha :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurrix 4 Napisano 28 Sierpień 2014 Dodatek skończony, teraz zostało tylko pozbieranie brakujących lumenów i zabawa na arenie... Ogólnie bardzo przyjemne DLC i nie żałuję wydanej $, a nawet chętnie kupiłbym kolejne tak porządnie zrobione. Fetch o wiele bardziej przypadła mi do gustu jako bohaterka niż Delsin. Fajnie, że autorzy zdecydowali się na przeprojektowanie menu i HUD'a - wygląda to zdecydowanie lepiej, i jest o wiele czytelniejsze niż w podstawce. A reszta wygląda i działa jak w Second Son - czyli jest ładnie, płynnie i bardzo sympatycznie dla ucha :) Mi szczególne w nowym HUD'dzie spodobało się to że pasek pokazujący ilość energii już nie zajmuje tak dużej części ekranu. (tak samo ikonka informująca o naładowaniu ultimate'a jest mniejsza) + za minimalizacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejoka 1 Napisano 28 Sierpień 2014 Mam pytanie co do trofeum, pokonaj wrogów wysadzając 10 skrzyń z ammo, to ma być za jednym razem 10 wrogów czy może być, za jednym razem zabije 3 gości, za drugim 5, za trzecim 1, i się zsumuje? Jakz robić atak seri karmicznej z osiągnięcia nadużycie siły, i czy trofeum Traf 3 słabe punkty neonowym promieniem w ciągu 6 sekund. można zrobić przy okazji niszczenia przekaźnika? Są tam takie blaszki, które trzeba rozwalać Dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 28 Sierpień 2014 (edytowane) Mam pytanie co do trofeum, pokonaj wrogów wysadzając 10 skrzyń z ammo, to ma być za jednym razem 10 wrogów czy może być, za jednym razem zabije 3 gości, za drugim 5, za trzecim 1, i się zsumuje? można po jednym kasować wybuchem skrzyni Traf 3 słabe punkty neonowym promieniem w ciągu 6 sekund. można zrobić przy okazji niszczenia przekaźnika? Są tam takie blaszki, które trzeba rozwalać nie musisz trafić trzech przeciwników w punkty zaznaczone na niebiesko dobrze to robić na grupie np 10 wrogów jeśli masz problem z trofikami to na youtube wrzucaj nazwę trofika po angielsku i dopisuj do tego trophy Edytowane 28 Sierpień 2014 przez Angelus528 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejoka 1 Napisano 28 Sierpień 2014 Dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tabakk 0 Napisano 29 Sierpień 2014 Jol,jak wykonac superatak w last light,jest takie osagniecie zabij 50 wrogow superatakiem,nie mam pojecia jak to zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EgZePL 22 Napisano 29 Sierpień 2014 (edytowane) Jol,jak wykonac superatak w last light,jest takie osagniecie zabij 50 wrogow superatakiem,nie mam pojecia jak to zrobic. Zapewne chodzi ci o ultimate, w prawym górnym rogu ekranu masz stan naładowania (za każde zabicie wroga, pasek się trochę ładuje), jak już Ci się naładuje, to po prostu klikasz strzałkę w dół. Są dwa zadania związane z użyciem ultimate, jedno o którym napisałeś, żeby w sumie zabić 50 wrogów. Drugie w.g. mnie nieco trudniejsze zadanie wymaga zabicia 20 wrogów za pomocą ultimate naraz. Drugie zadanie najlepiej wykonać na jakiejś późniejszej fali na arenie. Edytowane 29 Sierpień 2014 przez EgZePL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 189 Napisano 30 Sierpień 2014 Zakupiłem dodatek i polecam wszystkim. Gra się nawet lepiej niż w podstawkę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcossik 57 Napisano 30 Sierpień 2014 (edytowane) To trzeba w końcu mieć zapis z Second Son, aby splatynować First Light czy nie? Edytowane 30 Sierpień 2014 przez Marcossik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurrix 4 Napisano 30 Sierpień 2014 Nie, delsin na arenie jest zbędny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejoka 1 Napisano 30 Sierpień 2014 (edytowane) Czy tą misję , która jest dodatkowa tzn. ta która rozpoczyna się w kryjówce Fetch, mogę zrobić nawet po przejściu wątku fabularnego, czy jest na nią określony czas? Edytowane 30 Sierpień 2014 przez dejoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 31 Sierpień 2014 Obiecałem sobie że do destiny nic nie kupię jednak nie wytrzymałem i zaopatrzyłem się First Light, spędziłem przy nim na razie jakieś 2h (w tym czasie zrobiłem może jedną misję). Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to że ta gra wciąż robi niesamowite wrażenie grafiką. Pomysł z wyścigami super, latam sobie po mieście i zbieram lumeny. Warto było kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 31 Sierpień 2014 Ja także zdecydowałem się na zakup First Light. Fabułę ukończyłem w dwa dni. Nic porywającego, ale pod tym względem jest nieco lepiej niż w podstawce (gorzej to się już chyba nie da). Było lekko, łatwo i przyjemnie. Gra daje naprawdę dużo radochy. Teraz wypadałoby splatynować, ale z tego co widzę, to potrzeba na to trochę czasu. Moje pierwsze wyniki na arenie zwiastują męczarnię, ale to nic dziwnego, bo jestem cienki jak dupa węża. W każdym razie polecam :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach