Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba też sie skuszę, nie mam żadnej ścigałki a 104 zł to fajnie cena. Widzę dużo osób chwali, a recenzje chyba zaniżane przez te problemy na starcie :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka na wypasie. Model sterowania pod pada wrecz idealny. Da sie jezdzic bez kiery i czujesz jakby to juz byl "prawie symulator" ale to nadal arcade. Grafika fajowa. Warunki pogodowe niszcza system. A jazda pod slonce gorskimi szczytami jeszcze nigdy nie wygladala tak zajebiscie. Jak mam taka sytuacje to wrazenie mam jak w prawdziwym aucie:):) gra jest tez calkiem wymagajaca wiec wciaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy powiedzcie nobowi do czego służy DRS i KERS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle pozytywnych komentarzy, a ja ciągle się zastanawiam czy kupić raymana na ps4 czy właśnie driveclub w promocji kasa ta sama ale o driveclubie wiele złego słyszałem. Pytanie czy przeciwnicy sztucznie przyśpieszają lub zwalniają przed metą? wiem ze czytałem ze tak było ale może patche coś zmieniły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy powiedzcie nobowi do czego służy DRS i KERS?

Szybciej jedziesz poprostu. ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Drag_Reduction_System

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hamowanie_rekuperacyjne

W skrócie DRS zmniejsza opory powietrza czyli jakiś ruchomy spojlerek nad tym czuwa.

A KERS to odzyskiwanie i przekształcanie ciepła wytwarzanego przy hamowaniu na energie elektryczną.

Specem nie jestem ale chyba to tak działa.

Edytowane przez toreso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wciąga mega. Już chyba z 10 raz jadę mistrzostwa Semi-Pro (ostatnio przegrałem o 0,1 sec). Co ciekawe potem w wyścigach Pro wygrywam ale tych mistrzostw za nic nie mogę wygrać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie czy przeciwnicy sztucznie przyśpieszają lub zwalniają przed metą? wiem ze czytałem ze tak było ale może patche coś zmieniły.

sztucznie przyspieszają na większości prostych w grze - na mecie jak konczy się długą prosta, to jak wczesniej nie wyrobisz sobie odpowiedniej przewagi to musisz liczyć się z ostra walka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak samo jak w Motorstorm. Nie zdziwię się jak ten sam skrypt wykorzystali.

Cały czas cisną za nami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu paru ostatnich postów zdecydowałem się na zakup DriveClub z PS Store.

Wystarczy pobrać tylko Aktualizacja DRIVECLUB™ – edycja PlayStation®Plus i można grać, czy coś jeszcze trzeba pobierać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw pobiera ci się 3 GB plus 2 GB patch, potem jeszcze jakieś 13 GB w tle. Zaraz po pobraniu masz dostęp do 1 toru i 2 aut. skusilem się również, od razu zaiskrzyło :) obłędna grafika, dźwięk i ten model jazdy! Aż chce się srobowac czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw pobiera ci się 3 GB plus 2 GB patch, potem jeszcze jakieś 13 GB w tle. Zaraz po pobraniu masz dostęp do 1 toru i 2 aut. skusilem się również, od razu zaiskrzyło :) obłędna grafika, dźwięk i ten model jazdy! Aż chce się srobowac czasy.

Zakupiono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też na dniach planuje zakup, a właściwie wymianę ;) Co powiecie Panowie żeby założyć jakiś klub skoro tak duża liczba osób z forum będzie 'świeżakami' w grze? :P  Gdyby ktoś założył to oczywiście chętnie bym dołączył za parę dni!
Miłej jazdy.

Edytowane przez Mariusz1501

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra spoko choc nie do konca , kupilem gre sciagnolem na mobilnym necie zezarlo wiadro limitu wiec mysle po co mi net odlaczam ,a tu mi po paru minutach pisze ze za 15 min gra bedzie zawieszona bo nie sprawdzilo licencji czy cos takiego o co chodzi czy na tym cholernym ps4 nie mozna juz normalnie grac offline net wymagany? bo jak tak to jutro cykam foty i bajubaj ps4 laduje na allegro nie wiedzialem ze tak jest dla mnie to wielkie rozczarowanie tym sprzetem niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie bawiles sie w Jurka Cebularza? Bo jak nie grasz na podstawowym koncie to niestety bez neta nie pograsz. W kazdym innym wypadku gra dziala normalnie bez neta.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dziś wpadła platyna po około 2 tygodniach dość intensywnej gry (Driveclub miałem w zestawie z konsolą).

Tak jak nie jestem fanem "wyścigówek" (ostatnie co ogrywałem to NFS Underground 2, także to był pewnie 2005 rok) tak tutaj po prostu wsiąkłem.

Dobry model jazdy - coś między arcade, a symulacją. Każde autko zachowuje się inaczej, nie ma w ogóle mowy o podejściu typu gaz do dechy i tylko lewo, prawo i odbijamy się od ścian. Każda kolejna klasa samochodów to większe wyzwanie, ale nie z gatunku "mam ochotę rzucić padem w tv" tylko raczej "tak niewiele brakuje, mogę jeszcze ten i ten zakręt przejechać lepiej" :P Różnorodne tory, wyścigi, drifty, czasówki. Jest tutaj materiału na sporo godzin fajnej zabawy. Mi zostało jeszcze sporo gwiazdek do odhaczenia w tourze. Jeżeli kogoś nie przekonały opinie z ostatnich stron to też polecam zakup ;)

Jedyne co mnie tu gryzie to to jak wygląda multiplayer. Nawet jak wystartujesz najlepiej to pierwszy ostry zakręt i:

- przeciwnicy = stado murzynów

- twój kuper = tyłek Kim Kardashian

Czekam na te prywatne sesje dla multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem  co znaczy Jurek Cebularz konto mam jedno gre kupilem sam wersje ps plus za 104 zl ,ale to przeciez nie mozliwe ze jednym gra dziala bez neta a u mnie sprawdza jakies licencje i sie blokuje jak nie ma polacznia z siecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie masz ustawione inne konto jako główne, albo w ogóle nie masz go ustawionego :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis dziwny ten dobor aut w dlc, enzo, corve, caterhamm i koncepcyjny jaguar przy okazji torow z japonii.. tutaj az sie prosi chociaz o jakis dwoch-trzech nowych japonczykow, bo na klasyke nie ma co liczyc.. nie ma tu chyba aut starszych modelowo niz 4-5lat, nie liczac teraz oczywiscie Enzo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo przepadam za wyścigami, łowcą trofeów też nie jestem, ale patrząc na to ilu ludzi ma złote pucharki i chyba żaden z nich nie ma przypisu "very rare" tak zastanawiam się czy po ukończeniu Alien'a nie wziąć tej gierki. Warto? Jakby mi się spodobało i uparłbym się na te trofea to jak długo powinni mi to zająć by grę wymaksować...???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi