Kufir 22 Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) W dniu 19.01.2015 o 19:59, kaeres napisał: Opiszcie wrażenie z poprawionego modelu zachowań komputerowych przeciwników. Czy juz tak chamsko nie przeszkadzają. Wlasnie przez takich graczy jak ten powyzej, gry sa teraz tak latwe. Najlepiej aby wogole przeciwnicy nie przeszkdzali nam w ich wyprzedzaniu, malo tego powini sie zatrzymac albo zjechac na pobocze. Drive Club byl swietny, wywazony model jazdy gdzie jeden maly blad, wjechanie kolem na pobocze, przytarcie o barierki skutkowalo strata cennych sekund i praktycznie trzeba bylo grac od nowa. Dzieciarnia ktora ma czas na pisanie non stop postow na necie zaczela sie zalic, bo grafika piekna bo chcialo by sie grac ale nie potrafili i gre nam ulatwili. Teraz przytarcie o barierki nawet nie redukuje nam predkosci, jedynie tylko tracisz sekundy aby wyjsc z poslizgu i wrocic na tor jazdy. Zachaczenie kolami o pobocze tez juz praktycznie nie ma znaczenia. Widzac grupke przeciwnikow przed soba juz nie musimy sie martwic jak ich wyprzedzic, najlepsze wyjscie tak po prostu, wjechac w nich na pelnym gazie bo i tak nie wiele stracimy. Gralem na srednio zaawansowanym w jazdach dowolnych i ciezko mi bylo byc w pierwszej 3. Teraz po paczu nie ma wyscigu w ktorym bym nie byl 1 na tych ustawieniach. Edytowane 20 Styczeń 2015 przez Kufir 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaeres 10 Napisano 20 Styczeń 2015 (edytowane) Spadł z byka czy nie paniał ?Co ma poziom trudności do błędów gry (AI) ? Nie oceniaj ludzi po jednym poście. Edytowane 20 Styczeń 2015 przez kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niagar 29 Napisano 20 Styczeń 2015 Mozecie napisac do kiedy jest ta promocja za 104 pln bo jestem w robocie i dopiero bede mogl zakupic jutro a gdzies wyczytalem ze konczy sie 19/01dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erlanhess 20 Napisano 20 Styczeń 2015 W dniu 20.01.2015 o 09:11, niagar napisał: Mozecie napisac do kiedy jest ta promocja za 104 pln bo jestem w robocie i dopiero bede mogl zakupic jutro a gdzies wyczytalem ze konczy sie 19/01dzieki za odpowiedz Wygląda na to, że obniżka jest na stałe. Nie ma żadnej wzmianki o czasowej ofercie, jak to jest w opisie innych gier z obniżkami. Warunkiem jest posiadanie PS+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 20 Styczeń 2015 W dniu 20.01.2015 o 06:24, Kufir napisał: Wlasnie przez takich graczy jak ten powyzej, gry sa teraz tak latwe. ....nie płacz bo widzę ze żal dupe sciska ze więcej osób będzie moglo wykręci podobne czasy lub zdobyć liczbe gwiazdek rowna twojej,..Chcesz wyzwania, ścigaj się najsłabszymi furami danej kategorii a będziesz miał, reszcie pozwól cieszyć się gra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 20 Styczeń 2015 Poziom Legendarny, miejsce 2. Gracz ani razu nie uzyl hamulca bo odbijanie od band sie oplaca. Tak wyglada ta techniczna jazda po wprowadzeniu pacza. Kolejny Need For Speed. https://www.youtube.com/watch?v=HmDXDKiCXnI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 20 Styczeń 2015 Nie no filmik powyzej to masakra jest... sorry coz w NFSach mozna bylo skasowac bryke (chocby niezly NFS HP z 2010). Wszystko zalezy od nastawienia gracza bo komus jazda bez hamulca i prowadzenie jedna reka, byle do przodu moze sie podobac. Ale ten filmik mnie utwierdza ze owo "rozwijanie produktu" po premierze czasami moze isc w zla strone. Niestety tez odnosze wrazenie ze mix ciut bardziej sim ale z duchem arcade to malo komu wychodzi. A targetowanie w ta gre maja grac wszyscy tez wcale dobre nie jest. Co do osoby ktora pisala o tym ze gry staja sie latwiejsze uproszczone bo gracze. Nie do konca, mozna jesli chce dodac opcje, ustawienia, wszystko co bedzie dawalo mozliwosc dopasowania gry pod siebie. Sa tez rozne podejscia mamy GT gdzie w karierze przeciwnicy to przez conajmniej 50% czasu to pacholki do wymijania, mamy tez shifty gdzie bywa ostro a przy wylaczeniu wspomagaczy i pelnych uszkodzeniach moze byc ciekawie (pomijam oczywiste roznice w modelu jazdy w obu tych seriach). Co do DC - tyle zamieszania w kolo tej gry, sporo patchy zmieniajacych to i owo w grze, niestety nie bedzie mi dane obserwowac ewolucje tego tytulu, ale po wszystkim co o nim wiem, dam mu szanse - jak juz kiedys w przyszlosci kupie PS4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 20 Styczeń 2015 Pograjcie sobie w campanie nie uzywajac na ostrych zakretach hamulca. Wpadają gwiazdki ktorych nie moglem zdobyc przed "latka". To jakis absurd i paranoja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 20 Styczeń 2015 Mnie bardziej martwi fakt, że teraz leaderboardsy nie mają sensu... Prowadzenie fury było bardzo fajne przed patchem, trzeba było uważać, żeby nie wyjeżdżać nawet jednym kołem na trawę, a teraz? Podobał mi się cholernie model jazdy, nie to co gówniane NFSy (poza Shiftami jedynie), gdzie gaz, pała do przodu i kolejny przystanek meta. Trzeba było fajnie operować gazem i hamulcem na zakrętach, które były zdradzieckie, a jak nie wyszło to restart i to było fajne. To nie chodzi o cieszenie się grą, tylko o diametralną zmianę zasad panujących w grze.Dla mnie to konkretny krok w tył i nic poza tym. Jeśli tego nie cofną to nie wiem, ale chyba gra z pozycji priorytetowej spadnie na pozycję "zagram znowu kiedyś tam". Bo to nie jest na zasadzie przełączenia w opcjach, tylko oni to narzucają z góry i albo graj, albo spadaj niestety. No, ale najważniejsze, że nupy się cieszą bo nie muszą hamować.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 20 Styczeń 2015 W dniu 20.01.2015 o 10:33, Nath_147 napisał: nie płacz bo widzę ze żal dupe sciska ze więcej osób będzie moglo wykręci podobne czasy lub zdobyć liczbe gwiazdek rowna twojej,.. Chcesz wyzwania, ścigaj się najsłabszymi furami danej kategorii a będziesz miał, reszcie pozwól cieszyć się gra. niech te więcej osób wykręci te czasy i gwiazdki jak to będzie jakimś wyzwaniem a nie na pałe do przodu... gość ma rację, spieprzyli przez to grę. przez podejście takie jak twoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 20 Styczeń 2015 W multi to juz w ogole bedzie destruction derby.. A ja liczylem ze wezma sie za drifty by liczylo normalnie punkty a nie jakies sciemy, a tu ulatwienia wieksze.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 20 Styczeń 2015 No to porażka, a pod koniec tygodnia miałem już kupować zdrapkę na season pass... Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goltar 24 Napisano 20 Styczeń 2015 Kufir ma racje, w obecnej formie gra jest o wiele mniej atrakcyjna niz przed patchem. Nie pozostaje nam nic innego jak pisać do Evo, że dali ciała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 20 Styczeń 2015 W dniu 20.01.2015 o 15:34, Goltar napisał: Kufir ma racje, w obecnej formie gra jest o wiele mniej atrakcyjna niz przed patchem. Nie pozostaje nam nic innego jak pisać do Evo, że dali ciała. Nie odbierz tego zle ale idac tym tropem mozna do nich bylo pisac to samo duuzo wczesniej - wytykajac blad w projekcie zakladajacy ze jeden rozmiar pasuje wszystkim. W wielu scigalkach i nie koniecznie tych ktore bardziej celuja w graczy wolacych podejscie sim, sa ustawienia. Najbardziej ograniczone to predefiniowane modele jazdy do wyboru: rookie, normal, pro, uber-pro. Moga tez byc bardziej zaawansowane gdzie masz liste parametrow i przelacznikow ktore pozwalaja dopasowac gre pod siebie zeby nie byla za trudna i za latwa, a jednoczesnie dawala fun. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 20 Styczeń 2015 Obecnie najlepsze wyścigi na PS4, świetny model jazdy, dźwięk silników to poezja, tryb wyzwania. Mióóód! :wub: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mefju7 7 Napisano 20 Styczeń 2015 Bandy bandy bandy. Gra od wczoraj jest do dupy, a zapowiadalo się w miarę pięknie, prócz początkowych problemów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starh 230 Napisano 20 Styczeń 2015 Spamujcie na twitterze i FB twórców - oni często biorą do serca opinie graczy, a jak poleci duży hejt to pewnie wrócą do starych ustawień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 20 Styczeń 2015 Chłopaki macie jakiś pro-tip na ustawienia żeby wywołać tęczę, jakoś nie mogę trafić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 20 Styczeń 2015 W dniu 20.01.2015 o 13:19, MagEllan napisał: Nie no filmik powyzej to masakra jest... sorry coz w NFSach mozna bylo skasowac bryke (chocby niezly NFS HP z 2010). . a ja się chyba zdecyduję na zakup po obejrzeniu... wreszcie jakieś lajtowe wyścigi dla relaksu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 20 Styczeń 2015 Nie jest aż tak lajtowo jak się wydaje, dalej nie mogę wbić 3 star w Venomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erlanhess 20 Napisano 21 Styczeń 2015 Fakt. Można wykorzystywać teraz barierki na zakrętach, ale nie w każdym miejscu daje to korzyść. Czy gra jest przez to łatwiejsza? Pewnie w niektórych miejscach tak, ale wczoraj nadal nie mogłem pobić jakiegoś czasu przejazdu Lotusem Evora. Udało się za 15-20 restartem. Moim zdaniem jeśli nie można obijać się o bandy tak, jak to miało miejsce w Gran Turismo 1-2, czy Need For Speed Underground 2, wszystko jest w porządku, bo tam to było już przegięcie. Co do samej gry, to nadal jest bardzo ładna, nadal samochody prowadzi się przyjemnie i nadal nie ma lepszej samochodówki na PS4 :P Jeśli miałbym teraz podjąć decyzję czy kupić grę ponownie, brałbym bez zastanowienia. Tym bardziej, że mając ps+ gra kosztuje 104 zł. P. S. Nie grałem jeszcze w multi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 21 Styczeń 2015 (edytowane) W Multi są te same trasy. Te bandy to tylko stalowe barierki, wszędzie indziej jest z reguły piaszczyste pobocze, jak wam na takim podlozu auto przyspiesza a nie zwalnia, lub nie kreci bączków to mam chyba uszkodzonego pada lub gram w inna gre. Edytowane 21 Styczeń 2015 przez Nath_147 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 21 Styczeń 2015 (edytowane) Przecież na tym forum zawsze siedziało stado malkontentów. Barierki można było wykorzystywać już wcześniej, natomiast pobocze tak samo zwalnia jak zwalniało wcześniej. Edytowane 21 Styczeń 2015 przez mataman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 21 Styczeń 2015 Podczs wczorajszych wyscigów on line hamowałem aby wejść w "czerwony" zakręt bez otarć na lekkim poślizgu, inny gracz nie hamował i uderzył pełną parą w zakręt, odbił się jak piłeczka od bandy i wyprzedził mnie o kilka sekund po wyjściu na prostą. Przecież to jest bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goltar 24 Napisano 21 Styczeń 2015 Sprawa jest prosta, w grze w której nie ma zniszczeń samochodu powinny byc kary za dzwony, no chyba, że twórcy uważają, że hamulec jest zbędny i bez niego zabawa jest równie dobra a nawet lepsza. Nie podejrzewam jednak Evo, żeby świadomie chcieli spłycic swoją super produkcje, trafi do nich więcej filmików pokazujących przewage jazdy po bandzie i ukrucą ten proceder.. Ten "arcade" kosztował mnie dużo więcej wysiłku i czasu niż nie jeden symulator i licze, że tak pozostanie, bo od kąd wyszło DC nie czekam już na Project Cars czy F1 od Codi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach