Palpatine_79 220 Napisano 13 Sierpień 2013 Super filmik Tomo. W takim razie ja się odwdzięczę swoim ulubionym 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszek79 44 Napisano 16 Sierpień 2013 Dzisiaj wracałem z roboty, przede mną jechały cztery ścigacze więc się doczepiłem. Po kilku kilometrach gościowi z przodu samochód wymusił pierwszeństwo (lewoskręt). Moto, suzuki chyba całe roztrzaskane, kierowca puszki prawdopodobnie pijany, gościa z moto odwiezli do szpitala przytomnego jeszcze ale ruszać niczym nie mógł. I swoją drogą rzuciła mi się w oczy jedna rzecz, zawsze jak ktoś w wypadku ginie spadają mu buty, tak samo w tym przypadku spadły mu bardzo porządne i dobrze zasznurowane buty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 17 Sierpień 2013 @Daraya; czyżbyś dostał odszkodowanie na nowe plastiki, malowanie i ciuchy? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 19 Sierpień 2013 Refleks szachisty, dziś odezwał się gość z Allianz(po moim upomnieniu się w piątek). Wpadnie jutro z rana.Ale tak naprawdę zastanawiam się czy by samemu tego nie zrobić, jeśli skorzystam z ubezpieczenia to następna składka będzie monstrualna. Umówiłem się w Inglocie żeby mi przejrzeli i rzucili jakimś kosztorysem, ale to dopiero w czwartek. Ubezpieczenie kończy mi się w poniedziałek więc muszę się szybko sprężać i ewentualnie szybko anulować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 19 Sierpień 2013 Wszystko zależy od wysokości wyceny. Jak bedzie to kwota, którą możesz sam udźwignąć i nie bedzie przewyższała strat ze wzrostu składek to czemu nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 20 Sierpień 2013 Umyłem go i w zasadzie jak tak mu się przyglądam to do wymiany na teraz jest czasza, klamka hamulca, prawy kierunek(w zasadzie to nie wiem do końca jak on jest mocowany do owiewki, na razie nie chcę grzebać, niech gość najpierw zobaczy. Mam nadzieję że wystarczy wymiana samego kierunkowskazu) i trzeba poprawić prawy podnóżek kierowcy bo jest trochę wygięty od swojego normalnego poziomu. Wydech nie jest taki ważny. I tak miałem gdzieś tak w nieokreślonej przyszłości wymienić na Akrapovicia więc nie ma co płakać. Z tego wszystkiego to najdroższa by była czasza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 20 Sierpień 2013 To prawda. Trzeba tylko sprawdzić czy same plastiki czasy wystarczą czy trzeba wymienić też stelaż... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 20 Sierpień 2013 Ległem, w Allianz wyliczyli mi że po szkodzie składka AC,OC wyniosłaby 5400zł...więc poważnie się zastanawiałem czy tego nie zrobić samemu. W PZU przy niższej su wyszłoby ze 3,5k.Dziś dopiero przyszedł dokument z ubezpieczalni Voxen odnośnie wznowienia. Zadzwoniłem do nich i ze szkodą ubezpieczenie wyniesie 2600, a bez 2200 ;) Oni mają jakieś specjalne pakiety dealerskie dla motocyklistów więc tak wychodzi. I mogę oddać na bezgotówkową naprawę(w zasadzie stwierdzili że tylko taką) więc mogę odpicować prawie do stanu nowości. Już tam w ASO znajdą sposób na wyciągnięcie kasy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 20 Sierpień 2013 W takim razie nie ma o czym mówić ;) Dawaj do ASO i niech robią tak aby była nowa. Jak masz FV na ciuchy to też wyciągaj ubezpieczenie. Jak dobrze, że ja za moto płacę rocznie 120 zł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 20 Sierpień 2013 Myślisz, że to w Allianz to dużo? W Warcie wyszło 11k :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 20 Sierpień 2013 Masakra. Ja własnie w Allianz płacę OC - 120 zł rocznie i jakoś 500 zł za puszkę. Przy 70% zniżki. W PZU złożyli mi jeszcze lepszą ofertę na moto, ale gorszą na auto więc nie chciało mi się bawić w papierologię. AC nie płacę od 15 i dobrze na tym wyszedłem póki co...bezszkodowa jazda ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 20 Sierpień 2013 Ale spróbuję podmienić ten wydech na Akrapa, na moto3miasto gość pisał, że mogą się zgodzić bo akcesoryjny nieraz wychodzi taniej niż nowy, a wiadomo że chcą wydać jak najmniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 21 Sierpień 2013 Zwykle tłumiki akcesoryjne są droższe od oryginalnych, ale może Ci się uda. Pomyśl też na Yoshimura. Bardzo ładne brzmienie mają ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 21 Sierpień 2013 Nie wiem, tam gość pisał, że ori potrafi kosztować ok 3-5k. Zapytam w ASO, tam na pewno rozwieją wszelkie wątpliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Sierpień 2013 Byłem w Inglocie i majster potwierdził, że ori może kosztować 2x tyle co akcesoryjny więc się wrzuci w kosztorys i powinni zaakceptować. Spojrzał na moto, obejrzał...i mówi że roboty na parę tysięcy :P Tzn Oni jak robią to każdą zarysowaną część wymieniają na nową, np bak jest zarysowany i to widać, ale nie czuć pod palcami jakiś większych nierówności, a mówi że to wtedy też do wymiany. Od dołu jest też porysowana rama, a skoro wymieniają wszystko na nowe to w takim przypadku też mogliby wymienić ramę na nową, ale wtedy byłoby by blisko całkowitej, a jak sam twierdzi takie zarysowanie niczym nie skutkuje, a po wymianie ramy już będzie widać że nieoryginalna bo te ramy co do nich przychodzą nie mają nabitych numerów. Później przy ewentualnej odsprzedaży ktoś może pomyśleć, że skoro była wymieniana rama to był ostro walnięty, a tu tylko zarysowanie więc poleca wypucować, pomalować i będzie cacy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 23 Sierpień 2013 No i pięknie. Rób wszystko bezgotówkowo, zakładaj Acrapa/Yoshi i będzie pięknie. Ja dzisiaj mam odwiedziny potencjalnego kupca, zobaczymy czy to kupujący czy bardziej maruda. A już zaczynam poszukiwania czegoś takiego ;) Uploaded with ImageShack.us Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Sierpień 2013 Widziałem taką u mnie w pracy w hali garażowej, jak dobrze pogadasz to otworzę bramę, a Ty bierzesz sprzęt :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 23 Sierpień 2013 Hehe kumpel tak kupił ostatnio Ducati Monster. Zostawił gościowi kartę na moto - Kupie Motocykl i podał nr tel. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Sierpień 2013 Zalany tylko 200kg, po przesiadce z Badita będziesz się czuł jakbyś latał :PAle pasażera to chyba nie weźmiesz, ponoć wydech pod siedzeniem ładnie grzeje w tyłek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 23 Sierpień 2013 No dokładnie. Zalany 200 km - moto jest zwinne jak zabawka. Jedyny minus to fakt, że mam 183 cm wzrostu i musze zobaczyć czy po 1. pozycja nie będzie zbyt uciążliwa na powiedzmy 6-7h drogi, po 2. czy nie wyglądam na niej jakbym siedział na osiołku ;) Moja żona i tak za bardzo nie lubi jeździć, szczególnie w dalsze trasy więc trudno....;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Sierpień 2013 (edytowane) Co Cię obchodzi jak wyglądasz? Ważne żeby Tobie było wygodnieNo chyba, że chcesz wyrywać laski tylko co żona na to? :P Edytowane 23 Sierpień 2013 przez Darayavahus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 23 Sierpień 2013 Dziwnie wygląda facet 180 i 95kg wagi na skuterze nie? :P Pod uwagę biorę jeszcze VFR ew. 1000RR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Sierpień 2013 Przestań, jak przejedziesz przez miasto 220 na budziku to nawet nie zdążą zauważyć jak wygląsz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 23 Sierpień 2013 Tak tak szybko nie jeżdżę bo się boję :P Muszę skoczyć do Bikemaster'a tam mają obie RR na stanie i zobaczę co mi bardziej pasuje. A później będę kombinował jak do tego dopiąć kufer na wypady kilkudniowe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 23 Sierpień 2013 A wczoraj pierwszy raz jechałem od tej gleby i nie wiem czy z moto coś nie halo czy ja mam teraz lekki lęk przed zakrętami bo jakoś nieswojo się czułem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach