J0T 0 Napisano 30 Listopad 2013 No wlasnie nie zauwazylem tego i pewnie juz pobralo ;) Mozna sprawdzic historie pobranych materialow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 30 Listopad 2013 tak, w powidomieniach powinieneś mieć wszystko co się pobrało do tej pory na konsolę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J0T 0 Napisano 30 Listopad 2013 Znalazlem w opcjach w na kaflu odpalania gry (jest cos takiego jak aktualizacje i tam jest historia patchy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cpu 0 Napisano 30 Listopad 2013 Kupując wersję na ps3 czy to z UK czy PL bede miał w środku kod do konwersji na ps4? Bo jest to dużo tańsza opcja - ceny zaczynają się już od 110 zl. Dziękuję za wyjaśnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ari88 0 Napisano 30 Listopad 2013 witam, jak wpisuje ten kod uplay to tylko mi wyskakuje ze cos wczytuje i nic sie nie dzieje a jak wlacze ac to dalej jest opcja zeby wpisac kod uplay, sciagnalem cos ale to raczej ten dodatek na 60 minut gry, nie wiecie co z tym uplay jest ze wpisuje kod i nic sie nie dzieje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 30 Listopad 2013 Złapałem dziś upierdliwy bug, w trakcie misji gdzie miałem śledzić dwóch strażników włączyłem na chwilę sokoli wzrok :l3: po wyłączeniu go typki byli nadal podświetleni na żółto, widziałem ich przez ściany i w ogóle nie znikali z pola widzenia. Pomogło w misji ale później gdy ich rola przestała być istotna to i tak nadal ich widziałem, nawet z kilku ulic dalej przez kilka murów i budynków. Po skończonej misji musiałem ich zaciukać żeby wreszcie zniknęli :D Gierka wciągnęła mnie po uszy, znane i lubiane schematy które już dawno skreśliłem z powodu oklepania na przełomie wszystkich dotychczasowych części okazały się być jednak nieśmiertelne i w nowej oprawie cieszą jak kiedyś za pierwszym podejściem do przygód Asasyna. Przy okazji grania przetestowałem opcję Share2Facebook, bajer :yes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkibaPL 1851 Napisano 30 Listopad 2013 to jest dobry bug :D 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Veroni 17 Napisano 30 Listopad 2013 Czy gra kupiona w pl i zrobiony update na ps4 daje nam AC z pl napisami ?? Ewentualnie czy ktoś wie czy zakup gry z psn na ps4 pozwoli nam włączyć napisy PL?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 30 Listopad 2013 to jest dobry bug U Make My Day! Rany, ale się uśmiałem :thanks: Czy gra kupiona w pl i zrobiony update na ps4 daje nam AC z pl napisami ?? Tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sipap 34 Napisano 30 Listopad 2013 (edytowane) Panowie krótka piłka, czy warto kupic tę odsłonę AC ? Grałem tylko w jedynkę i nie jestem jakimś wielkim fanem tej serii,ale lubie takie piracko-tropikalne klimaty :) . Zastanawiam się jeszcze na Killzonem,ale to też nie jest do końca moja bajka.Czy potwierdzacie,ze AC IV po wgraniu patcha ma dużo ładniejszą grafike od wersji na PS3 i chodzi mega płynnie? Edytowane 30 Listopad 2013 przez Sipap Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 30 Listopad 2013 Złapałem dziś upierdliwy bug, w trakcie misji gdzie miałem śledzić dwóch strażników włączyłem na chwilę sokoli wzrok :l3: po wyłączeniu go typki byli nadal podświetleni na żółto, widziałem ich przez ściany i w ogóle nie znikali z pola widzenia. Pomogło w misji ale później gdy ich rola przestała być istotna to i tak nadal ich widziałem, nawet z kilku ulic dalej przez kilka murów i budynków. Po skończonej misji musiałem ich zaciukać żeby wreszcie zniknęli ... Ponownie ten sam shit, zrobiłem zrzut do spoilera, niby nic wielkiego ale po prostu to wkurza :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INKOGNITO 130 Napisano 1 Grudzień 2013 (edytowane) Panowie krótka piłka, czy warto kupic tę odsłonę AC ? Grałem tylko w jedynkę i nie jestem jakimś wielkim fanem tej serii,ale lubie takie piracko-tropikalne klimaty :) . Zastanawiam się jeszcze na Killzonem,ale to też nie jest do końca moja bajka.Czy potwierdzacie,ze AC IV po wgraniu patcha ma dużo ładniejszą grafike od wersji na PS3 i chodzi mega płynnie? Według mnie seria AC jest strasznie słaba, i liniowa. Non stop robi się to samo, musisz kogoś śledzić, zabić lub okraść, jak w każdej części, te durne "tarasy widokowe" w których robisz synchronizację i skaczesz na główkę w "gnojówkę" Nigdy nie zrozumiem fenomenu tej gry. Dobrze że dostałem ją w pakiecie, bo bez bólu dupy mogę ją teraz pogonić. Jak bym wyłożył na to hajs, wkurwił bym się maksymalnie. Oczywiście to moje zdanie. Nie powiem, piracki klimat, pływanie statkami, WODA - to robi ogromne wrażenie, ale wizualne, bo dla mnie gra w ten twór jest męcząca. Edytowane 1 Grudzień 2013 przez INKOGNITO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellol 48 Napisano 1 Grudzień 2013 Złapałem dziś upierdliwy bug ... Ja tu tutaj buga nie widze :) Użycie R3 podświetla wrogów oraz ich zaznacza tak abyśmy widzieli ich przez ściany. Pozwala to na lepsze rozeznanie się w terenie i nie trzeba spamować R3, wystarczy ustawić się w miejscu gidze widzimy większość wrogów i zaznaczyć ich R3. Zaznaczenie wroga polega na wciśnięciu R3 i przez krótką chwile patrzenie na wroga po czym zapali się nad nim czerwona kropczka, po tym zabiegu jak wrócimy do normalnego widoku to są podświetleni na czerwono jak na screenie i widać ich też przez ściany. Efekt mija gdy oddalimy się zbyt daleko lub po prostu zabijemy wroga. Działa to podobnie jak zaznaczanie ludzi w BF3 sniperem tyle tyko że w bf zaznaczona postać jest widoczna na mini mapce a w AS4 widać ją przez ściany. Może mówicie o innej rzeczy ale wasz bug wygląda mi na zwykłą funkcje śledzenia z której korzystam cały czas. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Grudzień 2013 Dżizas, wiem jak to działa, naprawdę nie mam napisu "idiota" na czole, był tam może kiedyś ale po setkach Facepalmów na forun już dawno się wytarł. O ile podświetlenie powinno wyróżniać wrogów w trybie :l3: a po jego wyłączeniu zostawiać ich normalnych lub nawet takich kolorowych - whatever, tak chyba po skończonej misji i oddaleniu się na drugi koniec mapy już raczej nie powinienem ich widzieć, nie sądzisz? W załączonym zdjęciu mam deaktywowany tryb sokolego wzroku a mimo to przeciwników widzę przez przedmioty, bezpośrednio nie zdążyłem jeszcze widzieć ich wcale, nacisnąłem tylko dwa razy :l3: i miałem wszystkich na tacy, nie wiem czy tak miało być ale jeśli tak to trochę zbyt duże ułatwienie. Tą fotkę wrzuciłem jednak czysto poglądowo, dla jasności sytuacji, w tym wspomnieniu mój bug nie miał znaczenia większego bo i tak widoczni na niej strażnicy musieli zginąć. Jednak w pierwszej opisanej sytuacji już nie miałem w zadaniu polecenia zabijania kogokolwiek, właściwie to zabicie śledzonych przeciwników w trakcie misji spowodowałoby przerwanie wspomnienia. Musiałem to zrobić później bo dwójka strażników nie odznaczyła się wcale, nawet po misji, oddaleniu się, kolejnych cut-scenkach, czy po rozpoczęciu kolejnego zadania. Musiałem lecieć pół miasta do nich bo łażące ciągle przed oczami dwie postacie były ciut rozpraszające. Tak jak napisałem, niewielki i upierdliwy błąd ale jednak błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 1 Grudzień 2013 Panowie - pytanko. Czy jeśli wcześniej grałem w AC IV na PS3, a później ściągnąłem wersję cyfrową na PS4, to czy na PS4 będę mógł zacząć od momentu, w którym skończyłem grę na PS3? Czy całą historię trzeba będzie zacząć od początku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Grudzień 2013 Według mnie seria AC jest strasznie słaba, i liniowa. Non stop robi się to samo ... Kurde, powtarzalność wypracowanego i ciągle rozwijanego schematu w grach to udręka? Koszmar! Ciekawe co mają powiedzieć fani FIFY czy PES'a, od kilkunastu lat co roku dostają grę gdzie kopie się w gałę i ciągle ją kupują, no i jeszcze Ci durnie od NFS'a czy GT, auta i ciągle te auta, wszędzie auta. Fanów FPS'ów to już powinniśmy chyba izolować od społeczeństwa, no ja jebie, ile można łazić z pukawką i strzelać do innych? Nienormalni jacyś! Wędrując dalej po tytułach to GTA już powinniśmy na stosie spalić wraz z całą ekipą R*, przecież tam to już w każdej części chodzi o to samo. No dobra! Styknie! Gdzieś w tym wszystkim jest coś co dla wielu jest istotniejsze od oryginalności gameplay'u. Co takiego? Fabuła! He? No właśnie Ona! Może fenomen AC wynika właśnie z tego że za każdym skokiem w gnojówkę kryje się jakaś ciekawa historia która wciąż postępuję na przód i na przód i wciąga jak jasna cholera. Rozumiem że możesz nie lubić jakiejś gry, że mogła Cię znudzić już kilka części temu, no ale taki pocisk w stronę AC jest w moim mniemaniu ciut za wysokiego kalibru. Ja polecam :yes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 1 Grudzień 2013 Złapałem dziś upierdliwy bug ... To nie bug - to taki "ficzer" .. przyzwyczaj sie albo go nie uzywaj <facepalm> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Grudzień 2013 Ficzer sriczer! Dla mnie to że typki byli podświetleni i widzialni przez pierdyliard różnych murów z drugiego końca mapy po 2 wspomnieniach od czasu kiedy ich namiarzałem to bug i ch00j :yes: Koniec tematu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 1 Grudzień 2013 Wszystko bedzie dobrze.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellol 48 Napisano 1 Grudzień 2013 (edytowane) Ficzer sriczer! Dla mnie to że typki byli podświetleni i widzialni przez pierdyliard różnych murów z drugiego końca mapy po 2 wspomnieniach od czasu kiedy ich namiarzałem to bug i ch00j :yes: Koniec tematu!jeżeli widzisz ludzi z drugiego końca mapy "Świata (morskiej)" to rzeczywiście coś jest nie tak. Ja czegoś takiego w każdym bądź razie nie miałem i jedyny bug jaki mnie spotkał to gdy wykonuje kontrę podczas abordażu to mi postać mryga ^^. Edytowane 1 Grudzień 2013 przez pawellol 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mislo 0 Napisano 2 Grudzień 2013 Panowie, nie grałem w poprzednie AC. Stąd moje pytanie : czy one się fabularnie łączą czy można spokojnie grać bez znajomości poprzednich? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 2 Grudzień 2013 Spokojnie możesz grać bez znajomości poprzednich części. Generalnie historie są połączone w jakiś tam sposób głownym motywem gry czyli tym symulatorem rzeczywistości i asasynami ale sama fabuła opowiedziana w świecie animusa jest oddzielną historią. Swoją drogą motyw animusa jest już tak zakręcony że ja już nic z tego nie czaję mimo że grałem we wszystkie asasyny. Ja bym wogóle wywalił motyw animusa i wtedy gra by jeszcze zyskała w moich oczach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niphree 0 Napisano 2 Grudzień 2013 mozna grać bez znajomości poprzednich czesci. Choć fajnie niektore smaczki zauwazyć: - np: logo abstergo napoczatku - jak we wspolczesnosci pojawiaja sie... ee.. spoiler.. ? no i naziwiazania do historii No i w historii Edwada pare rzeczy, ale nic czego by bardzo brakowało. krótki opis rzeczy ktore trzeba wiedziec zeby grać: Abstergo to templariusze, templariusze są źli, a assassyni to ci dobrzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lil_imik 24 Napisano 2 Grudzień 2013 Może ktoś podać jaki ma numer CUSA jestem ciekawy czy jest też w wersji PL w UK.Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 2 Grudzień 2013 @up ten numer to o o ile dobrze pamietam 0008 , ale tak czy inaczej sa polskie napisy w grze kupionej w UK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach