Skocz do zawartości
Velans

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

Rekomendowane odpowiedzi

Przypominam, że Gildia w przymierzu Daggerfall convent nadal rekrutuje, już 180 osób w tym garstka osób już na VR14 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem gry i mam pytanie:

-wychodzi niedługo jakiś dodatek i będzie można go kupić za monety, długo się zbiera te monety aby starczyło na dodatek i czy w ogóle można uzbierać je w grze?

-ESO Plus to jest miesięczny abonament? i czy opłaca się go mieć?

-w pudełku z grą jest kod który się aktywuje na stronie? Da radę odsprzedać grę bez konta?

Edytowane przez helganin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie można zbierać w grze Crowns/Koron, pakiety za real kasę na PSstore.

2. Tak i nie. ESO Plus kosztuję 54zeta na miesiąc masz 10% busta do expa, golda i reserchu treitsów, dostajesz na czas trwania ESO+ dostęp do DLC i otrzymujesz 1500 koron.

3. Wszystkie opcje bundli są do kupienia w Crown Store, więc raczej nie będziesz miał problemu z odsprzedażą płytki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy DragonKnight Norda na Dual Wield jaki najlepszy build? W co pakować punkty? Uzbierałem już kilka i nie wiem na co je wykorzystać.

Te drugie punkty głownie pakuje w stamine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.Wyskakuje z malym pytankiem a wiec-Czy duzo ludzi gra w Teso i czy warto ja zakupic?Powaznie mysle nad jakims mmo na konsole ,do tej pory gralem w takie gry na pc (4 lata WoW no i Warhammer od dnia pierwszego az do jego smierci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio kupiłem i osób gra dużo. W mieście osób jest masa ale po za głównym miastem też trochę osób biega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra zamowiona ,na dniach powinna przyjsc ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skyrim mi się podobał, dlatego postanowiłem sprawdzić ten tytuł. Na szczęście uniknąłem rozczarowania :).

System walki dla mnie jest fajny i bije ten niemal półautomatyczny z FF14. Grafika może nie jest z najwyższej półki, lecz nie jest źle.

Generalnie za krótko grałem żeby coś więcej napisać, na razie podoba mi się system rozwoju postaci i sama walka.

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gildia w przymierzu Daggerfall Convenant wciąż rekrutuje, już 200 graczy z czego dwudziestu na 14 VR, RekuPL jak coś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest z komunikacja w tej grze?

Pytam z puntu widzienia osoby, ktora kilka lat grala w Lineage 2 na piecu.

A piec to piec - wiadomo czat "pisany" lub teamspeak.

Tu tez jest pisany czat (czyli koniecznosc dokupienia jakiejs klawiaturki), czy moze musi wystarczyc impreza z poziomu konsoli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez maniaczyłem w L2 na offie i na privach (raczej tych "znaczących") kilka lat i zastanawiam się nad TESO/FF XIV lub przyszła Dragons Dogma Online (o ile wyjdzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up 

Mam podobny dylemat z tym że TESO wydaję mi się takie jakieś drewniane :P bardziej zastanawiam się nad FF (PS4) albo ewentualnie GW2 (PC) . Chociaż muszę zrobić jeszcze dokładny przegląd tego TESO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez maniaczyłem w L2 na offie i na privach (raczej tych "znaczących") kilka lat i zastanawiam się nad TESO/FF XIV lub przyszła Dragons Dogma Online (o ile wyjdzie).

Czekam na Dragons Dogma Online i to mój numer jeden na liście must have, niestety trzeba jeszcze trochę poczekać. Na szczęście w przeciwieństwie do słodkiego FF14, bardzo dobrze bawię się w TESO :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest z komunikacja w tej grze?

A piec to piec - wiadomo czat "pisany" lub teamspeak.

Tu tez jest pisany czat (czyli koniecznosc dokupienia jakiejs klawiaturki), czy moze musi wystarczyc impreza z poziomu konsoli?

Na ps4 brak chatu pisanego, nie musisz kupować klawy. tak jak wyżej koledzy napisali jest voice chat. Voice chat dzieli się na gildiowy (max 5 gildii i chyba po 5 kanałów na gildię), area, party (na PvP do 24 osób w jednej grupie).

Edytowane przez DoV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej zastanawiam się nad FF (PS4) albo ewentualnie GW2 (PC)

Odnosnie GW2 odpowiem Tobie tak: przetestowac zawsze mozesz- obecnie to jest gra F2P. Gralem jak byla B2P i gralo sie ok,ale bez rewelacji po jakims czasie (jest bardzo casual'owa, no chyba ze chcesz zabic czas na 1-2h dziennie to ok).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie :) ESO ma polskie napisy?

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wciągnęła mnie jak bagno. Dzisiaj wstałem o 3.00 rano i ciorałem prawie do południa. Teraz cały czas kombinuje jak znowu wyrwać się żonie i wrócić do tego świata ;).

Mimo że na razie nie należę do żadnej gildii, samotnie bawię się świetnie. Misji jest mnóstwo i są bardzo urozmaicone. Lokacje mi się podobają, czasami nawet bardzo. Złota w grze dużo nie tracę, wszystko co potrzebuję z ekwipunku już robię sobie sam.

Generalnie nie mam większego doświadczenia w MMO i bałem się uzależnienia, no i wsiąkłem. Jak jeszcze pomyślę o przyszłych wspólnych wypadach z innymi graczami, już wiem że mi nic więcej nie potrzeba :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra wciągnęła mnie jak bagno. Dzisiaj wstałem o 3.00 rano i ciorałem prawie do południa. Teraz cały czas kombinuje jak znowu wyrwać się żonie i wrócić do tego świata ;).

Mimo że na razie nie należę do żadnej gildii, samotnie bawię się świetnie. Misji jest mnóstwo i są bardzo urozmaicone. Lokacje mi się podobają, czasami nawet bardzo. Złota w grze dużo nie tracę, wszystko co potrzebuję z ekwipunku już robię sobie sam.

Generalnie nie mam większego doświadczenia w MMO i bałem się uzależnienia, no i wsiąkłem. Jak jeszcze pomyślę o przyszłych wspólnych wypadach z innymi graczami, już wiem że mi nic więcej nie potrzeba :).

Kurcze ja mam odwrotnie ,choc moze to dlatego ze dopiero zaczalem .Mnie ta gra jakos nudzi i nuzy jak na razie ,questy sa jakies takie mierne i slabe fabularnie /idz tam zabij to ,pogadaj z tym potem z tamtym a potem znow z tym /.Mam nadzieje ze potem gra sie rozkreci bo mialem nadzieje ze bedzie w klimacie skyrima moze to tez wina ostatniego Wieska w ktorym questy trzymaly mnie do 3-4 rano a do pracy na 7 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem cię, każdy ma inny gust. Ja na ten przykład nieznoszę Wieśka, Uncharted, serii AC, GTA i nowego Metala. Także nie należy się sugerować moją opinią przed zakupem ;).

Edit---

Po dłuższym czasie stwierdzam że gra jest świetna. Możliwości tworzenia buildów jest masa. Grafika w niektórych miejscówkach naprawdę daje radę. Generalnie nie śpię i gram :-). Jak mi czegoś takiego brakowało by zapełnić pustkę po Soulsach i innych Bloodbornach :).

ps. @Reku, następnym razem nie gadaj bzdur że twoja gildia w Daggerfall  jest jedyną dużą zrzeszającą polaków. Jestem w jednej z gildii w Ebonheart i jest naprawdę spoko.

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej z łukiem radzi sobie Wood Elf, ale inną klasą też można rozwijać łucznictwo i będzie ok. Tym bardziej że od 15 lv można korzystać z dwóch broni w tym z osobnego zestawu skilli.

Ja na ten przykład gram Mrocznym Elfem i używam duali(dwa sztylety) i łuku. Do tego wybrałem klasę Templar :).

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi