Foxter 825 Napisano 6 Czerwiec 2015 (edytowane) Jestem ciekaw, czy questy w tej produkcji sa rozbudowane i maja szeroka linie fabularna (czyt. Duzo czytania, dialogow) czy ograniczaja sie tylko do zadan: przynies, podniejs, pozamiataj, a wieksza uwage skupia sie na rozwoju postaci. Edytowane 6 Czerwiec 2015 przez Foxter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 6 Czerwiec 2015 Jestem ciekaw, czy questy w tej produkcji sa rozbudowane i maja szeroka linie fabularna (czyt. Duzo czytania, dialogow) czy ograniczaja sie tylko do zadan: przynies, podniejs, pozamiataj, a wieksza uwage skupia sie na rozwoju postaci. Myślę, że będą i rozbudowane fabularne misje i też mniej rozbudowane jak misje poboczne i pewnie też jakieś do wykonania w grupie znajomych ;). Jednak osobiście sądzę, że nawet wykonanie najmniejszego questa zwiększa naszą immersję z grą i pozwala poznać lepiej grę a przy tym powoduję, że dłużej zostajemy z grą ;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 7 Czerwiec 2015 Ja mam nadzieję że poprawia interfejs wzgledem tego z PC, bo tam można bylo dodać mody a na ps4... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 7 Czerwiec 2015 Cały czas walczę ze sobą czy wydać na tę grę moje ostatnie zaskórniaki, no i zaczynam mięknąć. Uwielbiam kontakt z innymi graczami a tutaj miałbym tego aż nadto :). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 8 Czerwiec 2015 Cały czas walczę ze sobą czy wydać na tę grę moje ostatnie zaskórniaki, no i zaczynam mięknąć. Uwielbiam kontakt z innymi graczami a tutaj miałbym tego aż nadto :). Ja chyba pękłem, muszę zadzwonić do kolegi, że kupuję grę i będzie mógł pobrać jak chce :P jako współwłaściciel ;) To i zawsze coś mi dorzuci tj.50% :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 8 Czerwiec 2015 Jak coś pograsz, proszę o szybki opis pierwszych wrażeń :). Ja będę miał kasę dopiero w środę, także pogram najwcześniej w piątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) Mój plan na premierę jest taki, że czekam do wtorku by sprawdzić czy cena po premierze zniżyła się od tej z pre-ordera, bo na początek wystarczy mi sama gra ;d. Jak nie spadnie to czekam do środy, bo może z aktualizacją PS Store coś z ceny cyfrowej spadnie ;D. Jak w środę nic nie spadnie to biorę tak czy siak ;]. A drugi plan na start gry mam taki, że nagrywam swój początek gry przynajmniej w Coldharbour i potem udostępnię to na Facebooku i też tu na forum wrzucę ;]. Ale również zachowam sobie na moim HDD ^^. Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez Velans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sway 39 Napisano 8 Czerwiec 2015 Jaką rasą i w którym przymierzu (sojuszu) zamierzacie grać? Czym się kierujecie przy wyborze? Gra jest tak ogromna, że nie zmieściła się na jednej płycie Blu-ray, dlatego tak duży patch na premierę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reku 65 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) Velans, chytry dwa razy traci xD zamówisz teraz i masz Explorer packa za free, grasz każda rasa w jakim chcesz przymierzu , bo tak to 3 rasy na 1 przymierze i dodatkowo pet parę map skarbów i 500 koron :) Sway - daggerfall convent, Polska gildia rusza dzisiaj o 00;00 około 80 graczy Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez Reku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 8 Czerwiec 2015 Reku nie wiadomo czy w każdym preorderze będzie explorer pack... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 8 Czerwiec 2015 Jaką rasą i w którym przymierzu (sojuszu) zamierzacie grać? Czym się kierujecie przy wyborze? Gra jest tak ogromna, że nie zmieściła się na jednej płycie Blu-ray, dlatego tak duży patch na premierę. Ja zamierzam grać łucznikiem czyli wybiorę rasę Wood Elf albo jeszcze inaczej spotkałem nazewnictwo Bosmer :). Przymierze to Aldmeri Dominion ;). Przytoczę tu opis rasy, który znalazłem w sieci ;). Wood ElfElfy drewna lub Bosmer, są złośliwi, ciekawscy i zwinny. Ponieważ ich ojczyzna Valenwood jest często atakowany przez Colovian Imperium, Leśne Elfy są ekspertami w dziedzinie obrony. Są także zdolnymi łucznikami, być może najlepszy w całym Tamriel. Stolica aldmerskiego Dominium to Elden Root, leży w sercu ich ojczyzny. To przekształciło się w centralne miasto o znaczeniu politycznym i kulturalnym i ma ogromne znaczenie strategiczne w walce o kontrolę nad Tamriel. Źródło: http://elder-scrolls-online.pl/rasy/ Velans, chytry dwa razy traci xD zamówisz teraz i masz Explorer packa za free, grasz każda rasa w jakim chcesz przymierzu , bo tak to 3 rasy na 1 przymierze i dodatkowo pet parę map skarbów i 500 koron :) Sway - daggerfall convent, Polska gildia rusza dzisiaj o 00;00 około 80 graczy Trochę pozytywnego ryzyka jest ale trzeba być obrotnym jeśli chodzi o kupowanie gier z wyższej półki cenowej ;D. A Explorer's Pack można z tego co widziałem kupić podczas gry w sklepiku gry, więc jak będzie potrzebny to się pomyśli nad kupnem ;d. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cascader 13 Napisano 8 Czerwiec 2015 Reku nie wiadomo czy w każdym preorderze będzie explorer pack... W Saturnie jest na 100% wersja z Explorer Packiem bo na pudelku jest naklejona naklejka z informacją o zawartości dodatkowej. Generalnie w Polsce sprzedaje się dwie wersje TESO, jedna dystrybuowana przez Cenege, która nie posiada dodatków, ale jest tańsza(~199 zł) i druga z innej dystrybucji niż Polskiej, która posiada DLC ale te wersje są zazwyczaj po ~259 zł. Oczywiście sklepy nie informują klientów jaką wersje posiadają i stąd to zamieszanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sway 39 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) Ciekawy poradnik dla początkujących http://tamrielfoundry.com/2015/06/veteran-wisdom-new-players/?hootPostID=c977a7f762418c6a5225e98f72417b70oraz http://fextralife.com/getting-started-guide-for-eso/ Porównanie ras: http://tamrielfoundry.com/races/ Myślę, że na początek zagram tankiem np. Imperial Sorcerer. Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez sway 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 8 Czerwiec 2015 Ja lece w hybryde tank + mag. Odpalacie dzisiaj po polnocy, kosztem porannych godzin derealizacji w pracy? Bo ja sie zastanawiam, czy serwery odpala wgl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 8 Czerwiec 2015 To ja mam tą tańszą za 199zl bez PACKA ;] srał go pies ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) Ja lece w hybryde tank + mag. Odpalacie dzisiaj po polnocy, kosztem porannych godzin derealizacji w pracy? Bo ja sie zastanawiam, czy serwery odpala wgl :) Podobno serwery startuja o 23:59 dnia 09.06.2015 czyli za jakeis 29 godzin;p Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez kosciarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luqbaq 2 Napisano 8 Czerwiec 2015 Nigdy w to nie grałem. Czy odnajde się tu? Produkcje jak soulsy i Bloodborne bardzo mi odpowiadają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) Nigdy w to nie grałem. Czy odnajde się tu? Produkcje jak soulsy i Bloodborne bardzo mi odpowiadają. Tbh trudno powiedziec. To absolutnie inna gra, Nawet w najdalszej bajce nie porownalbym DS czy BB do ESO. Kup plytke, moze akurat podejdzie Tobie. Tylko pamietaj, gry mmo maja ceche wspolna z bagnem. To i to wciaga. Jak sie wkrecisz to przepadniesz, przy grach ogolnie, duzo mowi sie o ilosci godzin potrzebnych na ukonczenie gry. W przypadku mmo mozesz grac latami i dalej sie dobrze bawic, jesli devi wypuszczaja nowy kontent. Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez kosciarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Foxter 825 Napisano 8 Czerwiec 2015 (edytowane) Podobno serwery startuja o 23:59 dnia 09.06.2015 czyli za jakeis 29 godzin;pSam nie wiem, na twitchu juz graja na ps4 :)No z tym bagnem to trzeba uwazac, farmienie jest strasznie uzalezniajace. Plus taki, ze gra wychodzi w lecie wiec niewiele osob bedzie siedziala przed tv po 8h dziennie :) Ja mam tylko obawy o moja znajomosc j.angielskiego, szkoda ze nie bedzie wersji kinowej, no ale jak na pc tak jest, to nie czuje sie gorszy przynajmniej. Czas zaplaty za olanie nauki xd Edytowane 8 Czerwiec 2015 przez Foxter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 8 Czerwiec 2015 Aha. WIdzisz to pewnie mozna bedzie grac odrazu. Tak slyszalem, dlatego tez napisalem ze to "plotka" ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 9 Czerwiec 2015 Na którą konsole wypada lepiej gra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 9 Czerwiec 2015 Na którą konsole wypada lepiej gra? Zdecydowanie na 3DS-a jeżeli już... :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Velans 57 Napisano 9 Czerwiec 2015 Cena cyfrówki nie spadła xD, więc czekam jeszcze na jutrzejszą aktualizację PS Store :). I zaczynam swoją przygodę, która będzie nosić nazwę legendarnej ;). Gildia zaś zjednoczy każdego w Tamriel :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reku 65 Napisano 9 Czerwiec 2015 Dzisiaj startuje gildia, około 100 osób :) przymierze daggerfall convent :) Zapraszam na grupę FB, która podałem parę tematów Wcześniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 9 Czerwiec 2015 Ja czekam na swoją wersję cebulową, czyli za 199zł z allegro i nie wiadomo czy przyjdzie w tym miesiącu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach