szubiel 2 Napisano 21 Wrzesień 2013 Faktura jest do odebrania w sklepie dopiero w chwili, gdy zostaniesz powiadomiony przez EURO (za pomocą maila), że sprzęt jest gotowy do odebrania w wybranym przez ciebie punkcie. Zazwyczaj informacja o możliwości odebrania zamówienia przychodzi między godziną 9 a 12. Wcześniej niestety nie ma możliwości, gdyż konsoli nie ma na stanie magazynu i system nie pozwoli na to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 21 Wrzesień 2013 (edytowane) Szubiel czyli obecnie można złożyć pre-order w Euro na raty? Tak żeby już wszystko załatwić i tylko na premierę odebrać konsolę. Bo właśnie zastanawiam się nad ratami. Edytowane 21 Wrzesień 2013 przez stey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szubiel 2 Napisano 21 Wrzesień 2013 Jak zamawiałeś przez internet z odbiorem w sklepie, to zawsze masz możliwość zakupu ratalnego bądź gotówkowego. Jeśli dobrze pamiętam to podczas zgłoszenia się z numerem zamówienia pracownicy od razu pytają się czy płatność będzie gotówką, czy też ratalna. Niestety nie jestem w stanie przewidzieć, czy będzie dostępna opcja raty 0% (od 10 do 40 rat zazwyczaj) ale zawsze zostają te ich 'dobre raty'. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 21 Wrzesień 2013 Nie prawda :laugh:Bo na stronie deklarujesz się w który dzień przyjdziesz z kasą i dostajesz od ręki fakturkę i ten karton z pre-orderem :)Wiem co piszę ponieważ posiadam takową fakturę :thumbsup: :)Pozdrawiam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szubiel 2 Napisano 21 Wrzesień 2013 Ja preordera na PS4 nie zamawiałem, wypowiadam się na podstawie doświadczeń z zamówieniami przez sklep internetowy EURO. Robiłem w ten sposób nie jedne zakupy w tym sklepie i nigdy się nie różniły. Sytuacja zawsze wyglądała tak, jak opisałem powyżej w przypadku odbioru oraz płatności w sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 22 Wrzesień 2013 (edytowane) Kiedyś ktoś poruszał temat przedłużenia gwarancji (lub jak kto woli ubezpieczenia sprzętu). Zawsze byłem sceptyczny mimo że sam mam kilka sprzętów z przedłużoną gwarancją. Ale niedawno odkurzacz który był kupiony w EURO przestał działać. Patrze w papiery a tam że przedłużona gwarancja jeszcze ważna 4 miesiące a więc najpierw do sklepu skąd skierowali mnie do serwisu a tam serwisant stwierdził że zobaczy go na miejscu bo może to tylko kabel. Czekałem 2 minuty i koleś wraca mówi że to nie kabel i że musi go zatrzymać i będzie dzwonić jak zrobi. Pomyślałem że pewnie będę czekał z miesiąc jak nie dłużej a ku mojemu zaskoczeniu po tygodniu telefon że sprzęt do obioru. Pojechałem i jak się okazało silnik przestał działać i go wymienili. Koszt tego zabiegu 270 zł z czego zapłaciłem 0 zł właśnie dzięki ubezpieczeniu. I właśnie po tym jednym przypadku zastanawiam się czy przy kupowaniu PS4 nie brać przedłużenia gwarancji. Co do samego zakupu konsoli zastanawiam się czy takie sklepy jak np. EURO które mają obecnie cenę 1790 zł produktu przedpremierowego nie zrobią czegoś takiego że cena na półce w dniu premiery będzie wyższa? Ktoś się orientuje jak wygląda w praktyce taki zabieg ? Edytowane 22 Wrzesień 2013 przez Pusiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 22 Wrzesień 2013 (edytowane) Kiedy ja zamawiałem swego pre-ordera w Euro na stronie istniała informacja, że cena ( 1790zł ) może ulec zmianie tylko w dół :) Edytowane 22 Wrzesień 2013 przez Lightbringer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 22 Wrzesień 2013 Owszem ale to cena za produkt powiązany z pre-orderem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 22 Wrzesień 2013 Nie no :)1790zł - 100zł (pre-order) = 1690zł przy odbiorze :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 22 Wrzesień 2013 Rozumiem o czy mówisz ale to nie to o co mi chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuklesPL 1 Napisano 23 Wrzesień 2013 (edytowane) Wiecie może czy przedsprzedaż w sklepie psxextreme za 1699,90zł obowiązuje kupujących czy jednak Ci co zamówili będą musieli dołożyć 100? Edit. Już mam odpowiedź. Raczej na pewno nie, ale krakowskim targiem na pół. Edytowane 23 Wrzesień 2013 przez KuklesPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 26 Wrzesień 2013 (edytowane) Teraz kiedy już oficjalnie zostały zapowiedziane bundle ( dostępne w pre-orderze ) ciekawi mnie jak zareagują na to sklepy :laugh:W Euro kiedy ich o to pytałem ( kupując pre-ordera ) powiedzieli, że nie będzie sprawy na dostanie takowego, jeżeli ten będzie dostępny w naszym kraju.Dziś napisałem im drugiego maila z tym oficjalnie zapowiedzianym bundlem :thumbsup: Dam znać jaką otrzymałem odpowiedź jutro, kiedy już takową dostanę.Druga sprawa dotyczy ceny jaką nasi łaskawi sprzedawcy zażyczą sobie za taki zestaw ( myślę, że znając nasze sklepy można liczyć na cudownie dopasowaną cenę 2499 zł :laugh: )1790zł (konsola) + 259zł (DualShock 4) + 249zł (kamera) + 259zł (KZ: SF) = 2557zł Pozdrawiam ! :thumbsup: Edytowane 26 Wrzesień 2013 przez Lightbringer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 26 Wrzesień 2013 Zestaw PS4 będzie limitowany i Sony przewiduje wyprzedaż całej partii poprzez same preordery. Zapowiedzieli też drugi zrzut takich bundli na okres świąteczny. Najbardziej cieszy mnie to drugie zdanie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Wrzesień 2013 Na Amazonie znowu można składać pre-ordery na bundla z Killzonem, padem i kamerką, 500€ :) Nawet jakbym miał czekać do świąt...to są tylko 3 tygodnie dłużej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tata_arek 79 Napisano 26 Wrzesień 2013 Jutro mają podobno zapowiedzieć inne zestawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Wrzesień 2013 Na pewno będzie z DriveClubem albo inFamousem, nie widzę innej opcji :) Dla mnie Killzone i tak jest najlepszą opcją, bo to właśnie od niego chcę zacząć swoją przygodę z PS4 :P Możliwe, że zamiast gry dadzą rocznego plusa, ale roczny plus jest tańszy od gry, więc ciekawe czy cenowo będzie różnica. No nic, zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 26 Wrzesień 2013 Ja czekam na bundle konsola plus 2 gry w rozsadnej cenie ;) Albo za te 499 euro gra zamiast kamerki, jakos nie odczuwam potrzeby jej posiadania :P Teraz kiedy już oficjalnie zostały zapowiedziane bundle ( dostępne w pre-orderze ) ciekawi mnie jak zareagują na to sklepy :laugh:W Euro kiedy ich o to pytałem ( kupując pre-ordera ) powiedzieli, że nie będzie sprawy na dostanie takowego, jeżeli ten będzie dostępny w naszym kraju.Dziś napisałem im drugiego maila z tym oficjalnie zapowiedzianym bundlem :thumbsup: Dam znać jaką otrzymałem odpowiedź jutro, kiedy już takową dostanę.Druga sprawa dotyczy ceny jaką nasi łaskawi sprzedawcy zażyczą sobie za taki zestaw ( myślę, że znając nasze sklepy można liczyć na cudownie dopasowaną cenę 2499 zł :laugh: )1790zł (konsola) + 259zł (DualShock 4) + 249zł (kamera) + 259zł (KZ: SF) = 2557zł Pozdrawiam ! :thumbsup: Aż tak zle chyba nie będzie ;D Ale pewnie polski przelicznik to będzie ok. 2199-2249 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Wrzesień 2013 Za samą konsolę biorą sobie 1800zł i myślisz, że za 400zł więcej dadzą Ci grę, pada i kamerkę? Nie, żebym biadolił, ale to trochę naiwne myślenie. 2500zł w tym kraju za taki bundle to będzie minimum :) Jeśli jeszcze bardzo ograniczona ilość, to mogą cenę podbić jeszcze bardziej. Ale co tam...znajdą się tacy co to kupią nawet za 3000zł :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 26 Wrzesień 2013 Ale żeby bundle był opłacalny to nie może kosztować więcej jak 2550 zł. Ja obstawiam cene 2300-2400 za taki zestaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Wrzesień 2013 To co powinno być, a to co jest to są 2 różne światy...myślałem, że jak ktoś żyje w tym kraju to wie takie rzeczy :) Są tacy co za czystą konsolę krzyczą sobie 1900zł, albo nawet i ponad 2000zł :ohmy: Chyba Avans i jeszcze jakieś inne sklepy, ale nie pamiętam nazw już. Niżej jak 2500zł nie zejdą na bank :) Nie ma się nawet co łudzić, nie w tym kraju ^^ Zresztą, będzie w ogóle cena to wtedy się zobaczy, na razie możemy gdybać, ale niestety wiem jak w PL to wygląda. W końcu to kraj bogaczy, więc można z nich zdzierać i tak nie poczują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 26 Wrzesień 2013 To co powinno być, a to co jest to są 2 różne światy...myślałem, że jak ktoś żyje w tym kraju to wie takie rzeczy :) Są tacy co za czystą konsolę krzyczą sobie 1900zł, albo nawet i ponad 2000zł :ohmy: Chyba Avans i jeszcze jakieś inne sklepy, ale nie pamiętam nazw już. Niżej jak 2500zł nie zejdą na bank :) Nie ma się nawet co łudzić, nie w tym kraju ^^ Zresztą, będzie w ogóle cena to wtedy się zobaczy, na razie możemy gdybać, ale niestety wiem jak w PL to wygląda. W końcu to kraj bogaczy, więc można z nich zdzierać i tak nie poczują No tak ale z drugiej strony cena europejska za samą konsolę to 399 euro co daje wg dzisiejszego kursu 1679 zł :) Nasze sklepy internetowe krzyczą około 1790 zł czyli ok 7 % więcej. 499 euro wg dzisiejszego kursu daje 2095 zł. Dodając te 7 % będzie to około 2241 zł :) Dlatego jeżeli dadzą więcej niż 2250 to biorę za granicą :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 26 Wrzesień 2013 To lepiej zrób pre-order, bo niemiecki Amazon znowu je uruchomił na chwilę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert163 78 Napisano 26 Wrzesień 2013 Phi. Mamy XXI wiek. Istnieje internet, amazon, przesyłka do krajów europy itd, itp. Jak będą wołali tyle kasy za konsolkę, czy nawet za bundle, to niech se sami to jedzą. Zapewne po przeliczeniu wyjdzie nas o wiele taniej kupować za granicą. Dziwię się, że ONI tego nie widzą, że tylko na tym pazerniackim zachowaniu tracą. Myślą, że polacy to aż taka ciemnota, że nie nie sprawdzą gdzie taniej? Phi walić Avans i innych im podobnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 26 Wrzesień 2013 (edytowane) Bardzo liczyłem na to że amazon oficjalnie wejdzie do nas właśnie żeby nie było takich akcji. U nas Media Markt, jeden z największych marketów nie ma nawet podanej oficjalnej ceny konsoli. Mimo to na MediaMarkt.de cena widniej już od bardzo dawna. Zastanawiam nad czym oni myślą, czekają na ceny innych sklepów i zastanawiają się ile będzie można przyciąć... Edytowane 26 Wrzesień 2013 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 26 Wrzesień 2013 Bardzo liczyłem na to że amazon oficjalnie wejdzie do nas właśnie żeby nie było takich akcji. U nas Media Markt, jeden z największych marketów nie ma nawet podanej oficjalnej ceny konsoli. Mimo to na MediaMarkt.de cena widniej już od bardzo dawna. Zastanawiam nad czym oni myślą, czekają na ceny innych sklepów i zastanawiają się ile będzie można przyciąć... Tak tylko w krajach z walutą Euro wiadome jest że cena będzie 399 euro, jako ta sugerowana ;) A tu dalej myslą i umawiają się ile zaśpiewać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach