Skocz do zawartości
kill

PLAYSTATION 4/SLIM/PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Wyeliminowali jedną, główną zalete cyfrowej dystrybucji- niższe ceny a teraz dają możliwość klientowi, żeby sam zrezygnował z drugiej- kupowanie bez wychodzenia z domu i czekania na kuriera. Plus w bonusie do takiego "zakupu" ograniczone prawo własności do tego, co się kupiło. Oni chyba naprawde mają klientów za szarą, bezmyślną mase. Kto normalny pójdzie do sklepu i kupi kod do gry zamiast grę na nośniku w podobnej cenie? Nie dlatego ludzie wolą iść do sklepu bo nie lubią płacić kartą przez neta panie Ryan. Chyba, że chodzi tu tylko o te wszystkie indyki dostępne tylko cyfrowo to ok ale i tak mi to wygląda na kolejny mały kroczek na drodze do urobienia klienta i przestawienia go całkowicie na cyfrową dystrybucje na ich warunkach- ceny z dupy i brak rynku wtórnego. Szklana kula mi mówi, że coraz częstsze będą sytuacje gdzie gier na nośnikach będzie brakować na półkach bo mały nakład ale kodów nigdy nie braknie.

Moze byc tez tak,ze na allegro bedzie mozna taniej klucz wyrwac.Zalezy ile sobie zazadaja za gre,bo jesli bedzie stalo pudelko z gra za 200 zl i pudelko z kodem za 280,to kod jest bez sensu oczywiscie.Co innego jesli ceny beda rowne/troche nizsze na korzysc kodu,wtedy firmy skupujace masowo te kody moglyby sprzedawac je po nizszych cenach niz te sklepowe.Spojrz na allegro - klucze do gry X w niskiej cenie,do sprzedania 1000 sztuk od dobrej firmy - nic tylko brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie też że Amazon też coś kombinuje z cyfrowymi edycjami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im więcej miejsc gdzie można kupić cyfrową zawartość tym lepiej.

każda konkurencja jest dobra.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko u nas cyfrowa kopia jest drozsza od pudelkowej .. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko u nas cyfrowa kopia jest drozsza od pudelkowej .. 

chyba nie

u nas w sensie PL czy u nas w sensie PS vs. PC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to się mylisz- w całej europie + USA mają taniej wersje pudełkowe (nie wliczam tricku na sloty)....

PSS wykorzystuje ceny zalecane przez wydawców, czyli max, praktycznie niespotykane w pudełku takie ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby byly nizsze umarlaby dystrybucja pudelkowa, a to jest potezny biznes, umowy z sieciami handlowymi ipt. Wiec zawsze cyfrowa bedzie drozsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic podobnego. Muzyka w iTunes jest tansza niz wydania na CD, a mimo to ludzie wciaz kupuja plyty .. w tym ja rowniez. Pomimo ze mam wiele utworow kupionych w formie cyfrowej to te najlepsze albumy wole miec na plycie, pomimo ze jest drozej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ktorzy kupuja w pudelku zeby pozniej sobie podstawic na polce 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyrektoe generalny Sony, Andrew House obiecuje wystarczajaca liczbe konsol w  sklepach w okresie swiatecznym.

link: https://www.gameinformer.com/b/news/archive/2013/11/18/sony-s-andrew-house-expects-sufficient-supply-of-playstation-4-through-holiday-.aspx

osobiscie to nie mam parcia na ps4 ale fajnie bylo by miec w dniu premiery :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie już było wałkowane ale nic nie widzę, konsole ruszyły w stanach i nadal nie mogę się doszukać. Pytanie jest takie czy można bedzie upgradować gry sherowane na dwóch slotach z ps3, czy to już jest gdzieś potwierdzone że się nie da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja mam pytanie z zupełnie innej beczki i to (najprawdopodobniej) do tych którzy już mają konsolę w domu.

- Czy jakość streamingu da się ustawić?

Jak do tej pory wszystko co widzę na Ustream czy Twitch'u jest w koszmarnej jakości albo z kamer zewnętrznych lub PVR (tak, nie które modele działają) - wiadomo w o wiele lepszej jakości - i zastanawiam się czy to jest wina tego że USA jedzie na modemach i jakość się sama dopasowuje do szybkości połączenia czy ten wspaniały ficzer to tylko chwyt marketingowy który można sobie wsadzić w 4 litery? 

Widząc KillZone w ciemnych pomieszczeniach czy Resogun w którym się dużo dzieje i też sa ciemne tła, jest jedna wielka kupa a nie oglądanie streamingu.

- Ma ktoś przykład filmu udostępnionego na Facebooku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Gdy kupowałem PS3 i projektor do niego, panowie w Saturnie powiedzieli mi że jedynym wyjściem do odtwarzania dźwięku w tej sytuacji jest drogi zestaw a la kino domowe. Rzecz jasna okazało się to kompletną bzdurą, wystarczyła przejściówka za 5zł, do której podłącza się czerwoną i białą wtyczkę (chyba analogową, z tego kabelka z 3 wtyczkami) a zdrugiej strony standardowe głosniki komputerowe lub słuchawki. W ten sposób obraz idzie HDMI do rzutnika a dźwięk analogiem do głosników.

Czy podobny manewr będe mógł zastosować z PS4 ? Specyfikacje wymieniają wyjście HDMI i cyfrowe (optyczne). To drugie to chyba nie to z czerwonym/białym/żółtym chinchem, prawda ? Czy istnieją przejściówki optyczne-głośnik komputerowy ? Ewentualnie czy głośniki z możliwością podłączenia tego kabla cyfrowego-optycznego to drogie modele z górnej półki, czy niekoniecznie ?

Niestety kiepsko się znam na elektronice i ta ilość różnych rozwiązań trochę mnie przytłacza ;] Nie wiem czy do PS4 będę musiał sprawiać sobie nowe głośniki czy też nie.Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym tańszym iTunes to bym polemizował :) można się czasem zdziwić nie pozytywnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Gdy kupowałem PS3 i projektor do niego, panowie w Saturnie powiedzieli mi że jedynym wyjściem do odtwarzania dźwięku w tej sytuacji jest drogi zestaw a la kino domowe. Rzecz jasna okazało się to kompletną bzdurą, wystarczyła przejściówka za 5zł, do której podłącza się czerwoną i białą wtyczkę (chyba analogową, z tego kabelka z 3 wtyczkami) a zdrugiej strony standardowe głosniki komputerowe lub słuchawki. W ten sposób obraz idzie HDMI do rzutnika a dźwięk analogiem do głosników.

Czy podobny manewr będe mógł zastosować z PS4 ? Specyfikacje wymieniają wyjście HDMI i cyfrowe (optyczne). To drugie to chyba nie to z czerwonym/białym/żółtym chinchem, prawda ? Czy istnieją przejściówki optyczne-głośnik komputerowy ? Ewentualnie czy głośniki z możliwością podłączenia tego kabla cyfrowego-optycznego to drogie modele z górnej półki, czy niekoniecznie ?

Niestety kiepsko się znam na elektronice i ta ilość różnych rozwiązań trochę mnie przytłacza ;] Nie wiem czy do PS4 będę musiał sprawiać sobie nowe głośniki czy też nie.Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi

Niestety. PS4 nie ma analogowych łącz. 

Albo HDMI albo optyk. Innego wyjścia nie ma, więc czeka cię zakup jakiegoś sprzętu ale jakiego ot już niech się wypowiedzą specjaliści w temacie audio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega pokusil sie o projektor, a nie posiada zadnego sprzetu z cyfrowymi zlaczami ? Projektor to sie wrzuca zarowno do gier jak i filmow. Dziwi mnie to, ze nie masz jakiegokolwiek ampli czy nawet pseudo kina w plastikowych pudeleczkach od samsunga czy innych badziewnych firm. O gustach sie nie dyskutuje, do rzeczy.

Rozumiem, ze masz jakies stereo i Twoja integra ma tylko zlacza rca (chinch). PS3 tak jak PSX i PS2 mialo swoje AV multi, PS4 juz tylko HDMI, z tego AV multi mogles pociagnac dzwiek.

Najszybszym i najtanszym zakupem bedzie DAC (Digital to Analog Converter), ktory konwertuje sygnal cyforwy z tosiinka (optyk) na analog (rca - chinch).

Pierwszy z brzegu najpoplarnieszy na allegro - http://allegro.pl/fiio-d03k-d3-dac-wolfson-i2s-nowy-model-sklep-i3703318008.html

Z tego co widze to jest na jakiejs kosci wolfsona i niby pod sluchawki, ale napewno Ci sie sprawdzi.

Druga kwestia to budowa kina. Nawet jesli jestes wielkim zwolennikiem stereo, mozesz pokusic sie o spiecie dwoch systemow pod jedne fronty. Temat rzeka, znajdziesz mnostwo for w tej tematyce.

pzdr

Edytowane przez bleq
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedno pytanie . Mianowicie chodzi o kupno ps4 w dniu premiery. Kupuje ps4 w Polsce gdzie mamy premierę 29 a w takich państwach jak Ukraina czy Japonia jest 22 luty. Czy kupując w pl konsole mogę zabrać ja np do Ukrainy i podłączyć ja do psn? Czy to sie wiąże z banicja od Sonego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ten temat, ale odp.

Mozesz konsole z pl do UA sobie zabrac i bana nie bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi