cwir 12843 Napisano 1 Grudzień 2013 psn jest przeciążony więc wszystko się ściąga wolno. czasami są skoki i jest szybko ale czasami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 1 Grudzień 2013 Czyli jeżeli robie test połączenia to przez PSN zaniża transfer? Jeżeli tak no to spoko. Wystarczy przeczekać. Dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelos21 14 Napisano 1 Grudzień 2013 Zeby nagrywac, trzeba miec spliter HDMI aby zlikwidowac zabezpieczenie, lecz nie mial wyjsc jakis patch ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 1 Grudzień 2013 Fuuuuu, ale mnie denerwuje te durne ograniczenie. Mam 3 konta na ps4, swoje główne (zarejestrowane na Anglię niestety :/), drugie PL, na którym dokonuję wszelkich zakupów, i trzecie, na którym mam plusa. I teraz jest taki problem, że nie będę mógł pograć w BF4 na głównym koncie, bo albo będę musiał ustawić jako podstawowe konto z kupionym bf-em, albo te z ps+, bo jakiś sku*wiel w Sony wpadł na pomysł płatnego MP (a kolejnego plusa teraz nie kupię, bo zablokowałem przypadkiem dostęp do konta bankowego wklepując złe hasło, no po prostu świetnie...). Czy da się jakoś obejść tą blokadę z kontami podstawowym i podrzędnym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 1 Grudzień 2013 A nie miało być tak, że jedno konto z plusem na konsoli uprawnia do gry online wszystkie pozostałe? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdWolf 9 Napisano 1 Grudzień 2013 Doczytałem w najnowszym psx extreme że multi działa na wszystkich kontach na konsoli z aktywnym ps+. Nawet jak kumpel bez plusa przyjdzie pograć to jako gość będzie mógł grać on-line Doczytałem w najnowszym psx extreme że multi działa na wszystkich kontach na konsoli z aktywnym ps+. Nawet jak kumpel bez plusa przyjdzie pograć to jako gość będzie mógł grać on-line 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
momanx 22 Napisano 1 Grudzień 2013 Co do pobierana , znacznie szybciej pobiera się gdy konsola jest w trybie czuwania . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juve25 2 Napisano 1 Grudzień 2013 Nie wiem jak ze stabilnoscia ale w poziomie jest lepszy przeplyw powietrza i konsola jest kilka stopni chlodniejsza :)To pewne z tym przepływem powietrza że lepiej chłodzi w poziomie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 1 Grudzień 2013 Mój brat ma transfer 27MB w konsoli. Mi PS4 obcina przynajmniej o połowę, nie wiem czego to jest przyczyna. Zrobiłem wczoraj upgrade BF4 i Ghosta z PS3 na PS4 i do dzisiaj pokazuje mi, że BF pobrało 20 GB z 32 a Ghosta 28 z 31. I w sumie stoi nie wiem co z tym dalej zrobić. W Bf'a mogę grać kampanię a multi pokazuje instalacja 55% i tak stoi już ze 3godziny. Pomoże ktoś co z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 1 Grudzień 2013 żeby nie było tylko o transferze ;p 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 1 Grudzień 2013 To pewne z tym przepływem powietrza że lepiej chłodzi w poziomie?U mnie jest troche ciszej, a ten test wskazuje na 10 stopni Fahrenheita( ok 4,5 C) mniej po 3 godzinach gry. http://www.planetextech.com/m/blogpost?id=3143035%3ABlogPost%3A28868 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 1 Grudzień 2013 Mój brat ma transfer 27MB w konsoli. Mi PS4 obcina przynajmniej o połowę, nie wiem czego to jest przyczyna. Zrobiłem wczoraj upgrade BF4 i Ghosta z PS3 na PS4 i do dzisiaj pokazuje mi, że BF pobrało 20 GB z 32 a Ghosta 28 z 31. I w sumie stoi nie wiem co z tym dalej zrobić. W Bf'a mogę grać kampanię a multi pokazuje instalacja 55% i tak stoi już ze 3godziny. Pomoże ktoś co z tym zrobić?Mialem to samo Zostawilem tak i sie doinstalowalo ale trwalo to z 5h 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 1 Grudzień 2013 Ok. Dzięki. Poczytałem trochę na zagranicznych forach i nie którym pomaga zmiana DNS w konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
micromic 2 Napisano 1 Grudzień 2013 żeby nie było tylko o transferze ;p A można kupić ten cały zestaw ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 1 Grudzień 2013 Z włączonym ściąganiem i ładowanym padem nadal pobiera 10W ? Czy mówisz tu o samym trybie bez włączonego ściągania i ładowania. Podrążyłem trochę temat, na chwile obecną podczas sciągania jest 70w bo okazało się że co-procesor przeznaczony tylko do obsługi trybu stand by nie daje sobie z tym do końca rady i główny również jest zaprzęgany do pracy co powoduje wzrost poboru. Może zoptymalizują to w przyszłości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin15_10 1 Napisano 1 Grudzień 2013 Siemano, wiecie może coś o ultimate bundle(ps4 + psv)? Chciałbym kupić dwie konsole za jednym zamachem ale nie wiem czy będzie dostępna w Polsce i jaka będzie cena? Mógłby ktoś podać mi te informacje lub link? Dzięki z uwage ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 1 Grudzień 2013 Jedną z rzeczy, która niemile mnie zaskoczyła w PS4 to brak obsługi sieci wi-fi 5GHz, jak dla mnie to w sprzęcie tej klasy powinno być standardem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio007 35 Napisano 1 Grudzień 2013 Jedną z rzeczy, która niemile mnie zaskoczyła w PS4 to brak obsługi sieci wi-fi 5GHz, jak dla mnie to w sprzęcie tej klasy powinno być standardem. Spokojnie sony wie co robi ;) w następnej wersji PS4 dodadzą obsługe wi-fi 5GHz zmiejszą gabaryty troche zmienia wygląd i sprzedaż znowu będzie się nakręcać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Grudzień 2013 (edytowane) Jedną z rzeczy, która niemile mnie zaskoczyła w PS4 to brak obsługi sieci wi-fi 5GHz, jak dla mnie to w sprzęcie tej klasy powinno być standardem. Spokojnie sony wie co robi ;) w następnej wersji PS4 dodadzą obsługe wi-fi 5GHz zmiejszą gabaryty troche zmienia wygląd i sprzedaż znowu będzie się nakręcać ;)...jak to kurczaczki nie obsługuje?? ?? WTF??We wszystkich FAQ i opisach Wi-Fi które czytałem było jak byk 2,4 i 5GHz ... może sterownikow jeszcze nie dali albo coś? ...aż zaraz poszukam dokłądnej specyfikacji karty Wi-Fi w PS4, ale to jest pierwsza informacja o PS4 która mnie tak na prawdę zasmuciła.EDIT:Ehh wszystkie specyfikacje które kiedyś pokazywały 5GHz na Wi-Fi dla PS4 już są na 2.4GHz.Ni nic, trzeba będzie podpiąć kablem. Na szczęście to dla mnie żaden problem. BTW. MediaMarkt - Kraków M1 - jest konsolka i można się spokojnie pobawić. Żona się na mnie krzywo patrzyła i kolejka za mną zaczęła się robić, więc odpaliłem tylko na chwilę Knack'a, ale rzeczywiście gra jest drętwa (sterowanie jakieś takie dziwne). Za to DS4 wcale nie jest jakiś dużo większy i rzeczywiście świetnie leży w ręce. Edytowane 1 Grudzień 2013 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 1 Grudzień 2013 Gdzie pisali że PS4 obsługuje 5GHz? raczej juz od dawna był lament, że nie obsługuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Grudzień 2013 M0rph, W kilku miejscach kiedyś patrzyłem to było podane 5GHz ale teraz do mnie dotarło dobitnie że jednak tego nie będzie. :( Na lamenty wmawiałem sobie że jeszcze poczekamy jak będzie już konsola to się przekonamy i później nie sprawdzałem. DLNA i tak na razie nie działa i nie wiadomo kiedy będzie, a konsolę na razie podepne kablem, więc to nie jest większy problem. 120mb kabel vs ~ 100mb/s Wi-Fi5GHz vs ~ 27mb/s Wi-Fi N2,4GHz vs ~ 12mb/s Wi-Fi g na PS3 ...zobaczymy jak to realnie się będzie spisywać przy zapchanych serwerach PSN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 1 Grudzień 2013 W pudelku przyszla mi sluchawka, ale tylko na jedno ucho, to tak ma byc? Probowalem podlaczyc pod pada ale nic nie bylo slychac Na jedno ucho, bo to headset! ten prostokąt przy kabelku to mikrofonik do którego mówisz. Mam pytanie dotyczące grania on-line. Jak wiadomo do rozgrywek multi potrzebny jest ps+ którego posiadam. A jak będzie wyglądać sprawa jeżeli syn posiada osobne podkonto na tej samej konsoli (jemu ps+ się nie wyświetla) - będzie miał Multi ? Czy inne konto dodatkowe np. brata na tej samej konsoli będzie miało dostęp do rozgrywek on-line ? Wystarczy wykupiony plus na jednym koncie, aby grać po sieci na pozostałych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pMagnusSl 22 Napisano 1 Grudzień 2013 A wszelkie gry zakupione na jednym koncie działają na pozostałych jak to było z ps3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Grudzień 2013 Na jedno ucho, bo to headset! ten prostokąt przy kabelku to mikrofonik do którego mówisz.One, tak FYI headset to ogólnie zestaw słuchawkowy nie ważne czy po kablu, czy bezprzewodowy, czy mono czy stereo, z mikrofonem, bez, czy jeszcze coś innego.To u nas się dziwnie przyjęło że headset to od razu mono i zazwyczaj Bluetooth. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 1 Grudzień 2013 W końcu nastał ten dzień kiedy w moim domu pojawiła się kolejna konsola Sony Jeżeli dobrze pamiętacie byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tej niby nowej generacji, niemniej jako że z konsolami mam do czynienia od początku ich istnienia to nie mogło być inaczej, musiałem ulec, nie wytrzymałem napięcia i kupiłem PlayStation 4 wraz z grą Battlefield 4. Cóż mogę napisać, na plus zdecydowanie szybkość działania systemu i wielozadaniowość, bardzo mi się to podoba, poza tym system jest bardzo ładny i przejrzysty. Konsola jest bardzo cicha bez względu na to czy jestem w systemie czy gram w grę i za to również plus. Po 6 godzinnej sesji w Battlefield 4 konsola była lekko ciepła. Sam wygląd konsoli mi nie przeszkadza aczkolwiek jakiegoś oszałamiającego wrażenia na mnie nie zrobiła, za to ten gadający pad jest genialny, idealnie wyważony, po prostu cudo. Jeżeli chodzi o Battlefield 4, to widać że gra była robiona w pośpiechu, oprawa wizualna jest dość nierówna, w zależności od mapy, czasami jest na prawdę pięknie a czasami wygląda to średnio. Na pewno nie jest to poziom wymaksowanego PC'ta niemniej wygląda przyzwoicie, Niestety sterowanie, a raczej zmiana celowania i wystrzału na L2,R2 to pomysł zupełni nie trafiony, nie mogę się przyzwyczaić, mam jednak nadzieje że DICE pójdzie po rozum do głowy i umożliwi graczom powrót do standardowych ustawień znanych z BF3 (PS3). Poza tym gra 2 razy wywaliła błąd i wyrzuciła mnie do menu głównego konsoli. wróciły też znane z PS3 problemy z zanikaniem dźwięku. Na dużych mapach gdzie jest duża ilość graczy są spore spadki fps, cięcia a może to po prostu lag i przeciążone serwery? Czy może konsola nie wyrabia? Mam jednak nadzieje że to lag i zostanie to naprawione. W trybach TDM gra się przyjemnie i ultra płynnie. To na razie tyle pany, wstępnie jestem zadowolony z zakupu, zobaczymy jak to się dalej rozwinie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach