Skocz do zawartości
Patricko

Wymiana dysku w PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Ok dzieki za odp. Ale wywnioskowałem ze mozna zrobić kopie lecz sie nie opłaca to przez łącz tak? Czy nie ma takiej opcji?? Juz sie pogubiłem, przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devi wywnioskowali to za nas.

Gry dużo ważą, jest z tym pełno roboty, obecne łącza są szybkie, nie ma takiej potrzeby - nie dodajemy takiej opcji i tyle.

Do tej pory dostęp do dysku zewnętrznego jest bardzo ograniczony (potencjalne exploity).

Nie ma i nie będzie takiej opcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Seagate Expansion Portable 1,5TB USB 3.0 STBX1000201 rozbieralna obudowa?

@Vulcan

Tak, miałem 2TB w tej obudowie, rozbieralna jak najbardziej, ale włącz sobie tutka na youtube, no i siły trzeba nieco włożyć. Ja rozebrałem przełożyłem dysk do PS4, a dysk z PS4 powędrował do tej obudowy. Ciekawostka jest taka, że kupiłem dysk 2TB w cenie 348zł, a dysk, który był w środku, czyli Samsung 2TB kosztuje luzem od 462zł :)<br/>

Była promocja za 249 PLN. Zamówiłem.

Edytowane przez Twinskillers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Devi wywnioskowali to za nas.

Gry dużo ważą, jest z tym pełno roboty, obecne łącza są szybkie, nie ma takiej potrzeby - nie dodajemy takiej opcji i tyle.

Do tej pory dostęp do dysku zewnętrznego jest bardzo ograniczony (potencjalne exploity).

Nie ma i nie będzie takiej opcji. 

Jakos na xbox one mozna wrzucic gry na dysk zewnetrzny.:)  Jak sie chce, to wszystko mozna. ;)

Edytowane przez wili23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wili23, masz rację, jak się chce.  ...a Sony nie chce. Zrozumcie to wreszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno nie ma dysku 2TB który ma wiecej niż 5400obr/min i zmięściłby się do PS4, czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki dysk 2TB polecacie do konsoli z jakich korzystacie? Ktoś posiada hybrydowy dysk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj pierwszy post :) Ja mam hybryda, a dysk 2 TB działa jak każdy normalny dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tylko upewnij się ze nie jest za wysoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będzie pasował czy nie?

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jeśli wymienię dysk czy będe mógł wracać do tego wcześniejszego wkładając go tylko?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, będziesz mógł.

No to super dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na dysku 10 gier cyfrowych kupionych na allegro chcę wymienić dysk więc te gry mi przepadają, oder...

Jeśli tak to mogę go odsprzedać lub nawet sprezentować

Edytowane przez misiaczek506

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odsprzedasz tych gier, bo dysk jest szyfrowany dla Twojej konsoli.

Możesz go sobie zostawić i zmieniać dyski w zależności od tego w co chcesz grać.

Po wsadzeniu dysku do jakiejkolwiek innej konsoli zostanie sformatowany i na nowo zaszyfrowany.

Jak by dało się coś z tym zrobić to ludzie by już dawno na allegro sprzedawali dyski pełne gier ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odsprzedasz tych gier, bo dysk jest szyfrowany dla Twojej konsoli.

Możesz go sobie zostawić i zmieniać dyski w zależności od tego w co chcesz grać.

Po wsadzeniu dysku do jakiejkolwiek innej konsoli zostanie sformatowany i na nowo zaszyfrowany.

Jak by dało się coś z tym zrobić to ludzie by już dawno na allegro sprzedawali dyski pełne gier ;)

No tak, racja, dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam z ciekawości,bo kiedyś rowniez bedzie czekala mnie wymiana dysku. Gdyby zrobic obraz np. Clonzilla dysku z ps4 i przenieść go na większy dysk ? Powinno działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj kilka stron wstecz.

Na starym sofcie podobno się dało. Teraz było to testowane kilka tygodni temu i nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk wymieniony na 2TB, jestem pozytywnie zaskoczony łatwością wymiany dysku jak i czasem całej wymiany. Wszystko moment instalacja także bez problemu. Dla pewności dezaktywowałem i aktywowałem na nowo użytkowników. Takie pytanie bo wcześniej konsola pobierała jednocześnie 4 pliki i jeszcze dzisiaj tak było ale po którymś odpaleniu pobiera teraz maks 2. Ogólnie nie przeszkadza mi to ale z ciekawości pytam czy można to zmienić i w ogóle skąd ta zmiana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk wymieniony na 2TB, jestem pozytywnie zaskoczony łatwością wymiany dysku jak i czasem całej wymiany. Wszystko moment instalacja także bez problemu. Dla pewności dezaktywowałem i aktywowałem na nowo użytkowników. Takie pytanie bo wcześniej konsola pobierała jednocześnie 4 pliki i jeszcze dzisiaj tak było ale po którymś odpaleniu pobiera teraz maks 2. Ogólnie nie przeszkadza mi to ale z ciekawości pytam czy można to zmienić i w ogóle skąd ta zmiana?

Witam,

Przy wymianie dysku i dezaktywacji konsoli jako podstawowej teraz musiałeś się zalogować jako konto normalne...jeśli dobrze to rozumiem. Dopiero po pół roku możesz przejść na konto podstawowe? Jak to wtedy zrobić?

No i przede wszystkim, czy dezaktywacja konta podstawowego jest wymagana przy zmianie dysku? Czy nikt nie próbował bez? Czytałem forum, że ktoś próbował, ale po problemach innego typu ostatecznie dezaktywował i aktywował na nowo.

Jak to w końcu jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi