Skocz do zawartości
crash5

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Są w BF4 jakieś serwery z DOUBEL XP ? Może głupie pytanie, w tym roku grałem na PS3 w BF3 i naprawdę były takie serwery gdzie było double XP. Za kila było 200punktów, za inne rzeczy też podwojone i to naliczało już w rundzie podwojone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma serwerów double xp. Czasem jest weekend z podwójnym doświadczeniem itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są w BF4 jakieś serwery z DOUBEL XP ? Może głupie pytanie, w tym roku grałem na PS3 w BF3 i naprawdę były takie serwery gdzie było double XP. Za kila było 200punktów, za inne rzeczy też podwojone i to naliczało już w rundzie podwojone.

Tak jest tylko na PC,EA uruchamia takie serwery w starszych bf'ach tj.BC2 i BF3 raz na jakiś czas.Na konsoli 2XP jest na wszystkich serwerach ale przez określony czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to najbardziej czekam na osłabienie strzelb i granatu hukowego.Drugie battlefield'owe marzenie to to aby w grze mieć taki sam Ping jak na battlelogu pokazuje.Chodzi mi o to że na tym samym serwerze na PS4 mam 78ms a na PC i Komórce (wszystkie trzy urządzenia wi-fi) 40 ms.

Moje marzenie to stabilne 60fps na Duzym Podboju- te chyba mozna jedynie uzyskac w "scoreboard" :). Poza tym marzy mi sie resposnywnosc zolnierza, tak jak w Bf3. Szybsze rekacje na przycisk "kwadrat" oraz trigger'y (szczegolnie ADS). Reszta mi styka.

Ps. Ma ktos pomysl, jak wyliczyc FPS w grze konsolowej. Ciekaw jestem jak to robi DigitalFoundry, ktore slynie z porownania fps'ow, tej samej gry, na roznych platformach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest tylko na PC,EA uruchamia takie serwery w starszych bf'ach tj.BC2 i BF3 raz na jakiś czas.Na konsoli 2XP jest na wszystkich serwerach ale przez określony czas.

Polecam odpalić BF3 na ps3 trochę się tam pozmieniało szczególnie na serwerach oficjalnych  :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy odczuliście troszkę spadek FPS w ostatnim czasie? Grałem operacje metro - Podbój i cieło trochę. Dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam są może jakieś ustawki na ukryte nieśmiertelniki z dodatku ostateczna rozgrywka chodzi mi o łuk widmo ? :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są servery nastawione na realizację zadania Agenta Widmo, wpisz w wyszukiwarce to coś Ci namierzy, ale i tak przy windzie trzeba mieć farta  bo darmową młóckę ludzie sobie tam urządzają, dobrze żeby był admin,  co do blaszek to znajdź lokalizację jednego i powtarzaj mapę, aż losowo dobierze Ci w tym miejscu  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze na takim serwerze znadzie sie paru gosci co zabijaja tych co szukaja:/ Ja sobie dalem spokuj z tymi niesmiertelnikami:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znów promocja w store na BF4 -> 50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Battlefield 4 Premium Edition 145 zł (116 zł PS Plus)

w ogole ktos bez plusa to kupuje? Da sie? Ma to sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się i co więcej,możliwe jest wystąpienie takiej sytuacji :D he he.

Edytowane przez PLasgoogle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem BF4 i od razu problemy. Pogram z 5 min na jakimkolwiek serwerze, nagle wszyscy przeciwnicy stają w miejscu, obraz jakby zaczyna przycinać przy obracaniu się, czarny ekran i wywala mnie do głównego menu z komunikatem "Utracono połączenie z serwerem" (lub z EA online). Czasem zdarzy się, że pogram oczywiście dłużej bez żadnych problemów, ale jest to jakieś 10% całej mojej gry. Przy łączeniu ping mam dobry i podczas tej pięciominutowej rozgrywki nie odczuwam żadnego dyskomfortu z tym związanego. Ktoś się z takim czymś ostatnio spotkał? Internet mam z Vectry 100Mbps, a z konsolą łączę się przez Wi-fi (80% natężenie sygnału),a w innych grach online nie miałem takich problemów. Znalazłem na forum battlelog, że należy zmienić MTU w konsoli na 1473 (lub mniej, odpowiednio dla sieci), ale to również nie pomaga. Prosiłbym o jakieś wskazówki.

Edytowane przez manhunto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wielkim skrócie. Tak ma być. Jak przestudiujesz kilkanaście stron wstecz to ogarniesz że tę grę po ostatnim patchu posrało. Utracenia połączenia, lagi i inne wynalazki mam z bfem mimo że konsolę od routera mam ze dwa metry. Musisz niestety uzbroić się w cierpliwość, czasem jest stabilnej.

Edit

Tak na szybko. W grze w filtrze serwerów zaznacz tylko europejskie i mały podbój. To choć trochę powinno zmniejszyć dolegliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem BF4 i od razu problemy. Pogram z 5 min na jakimkolwiek serwerze, nagle wszyscy przeciwnicy stają w miejscu, obraz jakby zaczyna przycinać przy obracaniu się, czarny ekran i wywala mnie do głównego menu z komunikatem "Utracono połączenie z serwerem" (lub z EA online). Czasem zdarzy się, że pogram oczywiście dłużej bez żadnych problemów, ale jest to jakieś 10% całej mojej gry. Przy łączeniu ping mam dobry i podczas tej pięciominutowej rozgrywki nie odczuwam żadnego dyskomfortu z tym związanego. Ktoś się z takim czymś ostatnio spotkał? Internet mam z Vectry 100Mbps, a z konsolą łączę się przez Wi-fi (80% natężenie sygnału),a w innych grach online nie miałem takich problemów. Znalazłem na forum battlelog, że należy zmienić MTU w konsoli na 1473 (lub mniej, odpowiednio dla sieci), ale to również nie pomaga. Prosiłbym o jakieś wskazówki.

mam vectrę, też setkę i nie tracę połączenia z serwerem praktycznie wcale, w ustawieniach nie grzebałem nigdy, mam inne problemy, ale zerwanie połączenia w trakcie rozgrywki jest mi  prawie, że obce, mam często brak połączenia przy odpaleniu gry, ale po ponownej próbie jest ok i już w czasie meczów nic się nie dzieje, po ostatnim patchu (poza shotgun'ami oczywiście) problemem u mnie jest ciągły reset ustawień w pojazdach, co odpalenie gry mam to zresetowane, żołnierz ma zapamiętane ustawienia, ale pojazdy mają reset

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wielkim skrócie. Tak ma być. Jak przestudiujesz kilkanaście stron wstecz to ogarniesz że tę grę po ostatnim patchu posrało. Utracenia połączenia, lagi i inne wynalazki mam z bfem mimo że konsolę od routera mam ze dwa metry. Musisz niestety uzbroić się w cierpliwość, czasem jest stabilnej.

jakoś jak gram w ta grę to nic takiego mnie nie spotkało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz, ja gram (a w zasadzie grałem) całkiem sporo i te przypadłości miałem często, zresztą podobne dolegliwości dostrzegają moi znajomi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni paCZ imho popsuł strasznie tą grę... ginięcie za przeszkodami (jak na początku), lagi masakryczne, utracone połączenia z EA (nie za często, ale częściej niż przed paczem) - o zasięgu pompek i flashbangach nawet nie wspominam...już chyb wolę airbursty na blokadzie, niż te pompy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się czy nie kupić w promo za 5 dych byłem pewien że tyle czasu po premierze jest już elegancko ale jak to czytam to już sam nie wiem czy jest sens kupować ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5 dych to brać w ciemno bo taniej nie będzie :) .Prawda jest taka że z mojego punktu widzenia to gra była już całkiem dobra ale akurat trafiłeś na gorszy moment (po publikacji ostatniego pacz'a pod koniec maja,który zdecydowanie więcej popsuł niż naprawił).Według mnie w grę da się grać i czerpać z tego przyjemność ale trzeba wiedzieć na które serwery dołączać a na które nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5 dych to brać w ciemno bo taniej nie będzie :) .Prawda jest taka że z mojego punktu widzenia to gra była już całkiem dobra ale akurat trafiłeś na gorszy moment (po publikacji ostatniego pacz'a pod koniec maja,który zdecydowanie więcej popsuł niż naprawił).Według mnie w grę da się grać i czerpać z tego przyjemność ale trzeba wiedzieć na które serwery dołączać a na które nie.

Oooooo to mnie oświeć na które warto?? :P (bo czasem coś tam odpalę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi