Skocz do zawartości
Patricko

FIFA Ultimate Team

Rekomendowane odpowiedzi

Z lepszym graczem ten system nie dziala, bo zniszczy cie - wystarczy kilka podan, by wyciagnac obrone/pomoc i zrobic dziruy w formacji a to wiadomo jak sie konczy. Kombinujecie zamiast bronic manualnie...

Widać, że ty to pierwsza liga choćby po tym wpisie. 

W meczach gdy częstą się pomylę i zaliczę falstart obrońcą lub rozerwę własną formację obronną durnym wyjściem przed szereg lub złym pressingiem drugiego zawodnika... Od razu widzę z kim gram... Ze zwykłym graczem, często uchodzi mi to bez konsekwencji, bo on nawet nie widzi co jest grane... Ale po tym jak ktoś momentalnie reaguje na powstałą dziurę i konstruuje atak przez ten błąd i powiela to za każdym razem, gdy się pomylę - wiem, że gram z kimś, kto zaraz zrobi mi fatality - po prostu to widać na boisku... Widać, kto jest na wyższym poziomie, widzi więcej i wie jak karać za błędy przeciwnika.

Ale to mi się akurat w tej odsłonie podoba - tutaj naprawdę w większości meczy, które przegrywam nie szukam winnych - po prostu czuję, że grałem z kimś lepszym... Oczywiście są mecze na styk, że @#$#$ lecą ale to też bardziej na siebie lub GK oponenta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam... Siła, Agresja, i skakanie do gardła.

Ibra pasował mi do koncepcji ale [...]

Kup Sheringhama z H/L oraz Sukera z H/M. Zostaw tego, który bardziej Ci podejdzie. Obaj są silni i mają brzytwa wykończenie. Sheringhama sprawdziłem. Jego dodatkowym atutem jest perfekcyjne wychodzenie na pozycję. Przy jego H/L i trzymaniu lini jest trudny do upilnowania. Uwielbiam tę kartę. Suker ma ogólne staty lepsze od Ibrahimovica 91. Popatrz na physical Sukera. Ogólnie rzecz ujmując karta Sukera pod względem cech jest jedną z najbardziej zbalansowanych i wszechstronnych w całej grze.

Edytowane przez PESsimist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też sobie spróbowałem i dusiłem tego x (tak mam ustawione ) i racja jak się gra z niewidomym sprinterem daje jakiś efekt. Ale jak gram z ogarniętym panem ro jak pisał Maxym fatality na porządku dziennym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie mozecie grac jak chcecie, tylko pozniej zeby placzu nie bylo, ze "ktos mi wjezdza, bo mi gracze sie rozbiegaja" ;) ja nigdy nie bylem fanem tego wspomagania od komputera, bo za duzo cyrkow wychodzi. To jest po prostu kewstia obserwacji i wnioskow z tego idacych a nie lanie wody.

Ale tak jak wczesniej pisalem - w tej grze moze 10% uzywa tego, co mamy pod czaszka, wiec moze to dziala? Nie wiem... Nawet nie chce probowac :)

Edytowane przez F3niX
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego fatality? Przecież nikt nie mówił o wyciaganiu cb na połowę i bieganie za przeciwnikiem z wciśnietym O. Grasz jak zawsze tylko zamiast klikania w 0, trzymasz je. Chodzi o piłki na styku, gdzie napastnik przeslizguje się z piłką obok obrońcy. W tej sytuacji ma on wystawiać nogę itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup Sheringhama z H/L oraz Sukera z H/M. Zostaw tego, który bardziej Ci podejdzie. Obaj są silni i mają brzytwa wykończenie. Sheringhama sprawdziłem. Suker ma ogólne staty lepsze od Ibrahimovica 91. Popatrz na physical Sukera. Ogólnie rzecz ujmując karta Sukera pod względem cech jest jedną z najbardziej zbalansowanych i wszechstronnych w całej grze.

Wiem, Suker może grać wszędzie CM/CAM/SC - chyba dam mu drugą szansę - bo już nim grałem ale skład był w budowie i nie odnalazł się w nim.

Dziś kupuję ponownie Coste - zmieniłem zdanie po ostatnim razie... Cud karta. 

Dzięki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie mozecie grac jak chcecie, tylko pozniej zeby placzu nie bylo, ze "ktos mi wjezdza, bo mi gracze sie rozbiegaja" ;) ja nigdy nie bylem fanem tego wspomagania od komputera, bo za duzo cyrkow wychodzi. To jest po prostu kewstia obserwacji i wnioskow z tego idacych a nie lanie wody.

Ale tak jak wczesniej pisalem - w tej grze moze 10% uzywa tego, co mamy pod czaszka, wiec moze to dziala? Nie wiem... Nawet nie chce probowac :)

Wszystkie próby jakie miałem z tymi róznymi autoobronami kończyły się pukaniem po głowie i powrotem do ręcznej obrony. F3niX poleca, ja się podpisuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego fatality? Przecież nikt nie mówił o wyciaganiu cb na połowę i bieganie za przeciwnikiem z wciśnietym O. Grasz jak zawsze tylko zamiast klikania w 0, trzymasz je. Chodzi o piłki na styku, gdzie napastnik przeslizguje się z piłką obok obrońcy. W tej sytuacji ma on wystawiać nogę itp

Jeśli dobrze rozumiem, to przy ciągłym pressingu, a na tym to polega, jeśli trafisz na ogarniętego przeciwnika będziesz często faulował. Dodatkowo wystarczy, że się spóźnisz i nie zastawisz drogi przeciwnikowi i będziesz faulował, bo twój obrońca będzie chciał odebrać piłkę zasłoniętą przez gracza przeciwnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu jeszcze taka sytuacja... Zlatan nawet jak leży to prowokuje gola... Efekt pojawienia się + .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, Suker może grać wszędzie CM/CAM/SC - chyba dam mu drugą szansę - bo już nim grałem ale skład był w budowie i nie odnalazł się w nim.

Dziś kupuję ponownie Coste - zmieniłem zdanie po ostatnim razie... Cud karta. 

Dzięki. 

Rui Costa, to cudna karta. Kup Sheringhama. Nic nie ryzykujesz. Jest relatywnie tani. Można kupić za 230k. Mi udało się za mniej kupić fresh kartę. Ja teraz dopracowuję linię obrony. Campbell już jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rui Costa, to cudna karta. Kup Sheringhama. Nic nie ryzykujesz. Jest relatywnie tani. Można kupić za 230k. Mi udało się za mniej kupić fresh kartę. Ja teraz dopracowuję linię obrony. Campbell już jest.

Campbell to pieprzona ściana... Tylko nim nie rozgrywaj, bo gubi piłkę przy najmniejszym skręcie.

Sprawdź Lallasa - Fizyka jota w jote to samo co C., minimalnie gorszy w def (-1) ale L/H, 192 cm - Potwór. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Campbell to pieprzona ściana... Tylko nim nie rozgrywaj, bo gubi piłkę przy najmniejszym skręcie.

Sprawdź Lallasa - Fizyka jota w jote to samo co C., minimalnie gorszy w def (-1) ale L/H, 192 cm - Potwór. 

Campbell w odbiorze jest znakomity. Nad Lalasem pomyślę, ale na tę chwilę celuję w Rijkaarda.

Czy zmiana Begovicia na Courtoisa ma sens i uzasadnienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Campbell w odbiorze jest znakomity. Nad Lalasem pomyślę, ale na tę chwilę celuję w Rijkaarda.

Czy zmiana Begovicia na Courtoisa ma sens i uzasadnienie?

Moim zdaniem - ma - Courtois to dla mnie - chyba - the beściak. 

BTW

Specjalnie dla Starego Człowieka, bo prosił... Crespo.

Nie ma tego dużo, bo jak pisałem wcześniej, o jeden słupek za daleko.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę się podzielić swoim sposobem na obronę karnych jestem w 3 lidze i stosując go bronię 8-9 karnych z 10.

Patrzymy na strzelca i na jego pasek siły strzału,jeśli ktoś go minimalnie ładuje nie ruszamy się i czekamy na strzał w środek natomiast jeśli pasek naładowany jest więcej powiedzmy od połowy w górę rzucamy się w prawy górny róg.Wiadomo każdy inny kierunek gol ale odkąd stosuję tę metodę ostatnio wybroniłem 2 karne w jednym meczy a łącznie właśnie 8 z 10 karnych.

Edytowane przez Siudak83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spędzam w pierwszej lidze już szósty sezon, nie mogę jej wygrać, raz spadłem do drugiej... Zmieniłem formację i skład z 433-4 na 4312 i w pierwszym sezonie zdobyłem 21 punków, było bardzo blisko. Niedługo zdobędę te czarne koszulki.. ;) Niżej macie screena ze składami. Jeśli chodzi o mój fitness BPL - w Gold Cupie niepokonani przez 18 spotkań, w końcu porażka w karnych, Payet i Ronadon - świetny duet, Payet na 32 spotkania ma 27 bramek (około 10 z karnych) oraz 25 asyst. W pierwszym składzie gwiazdy to Pogba i Lacazette oraz z ławki niezmordowany Tevez - często wchodzi za Fekira. Ogólnie w tej edycji formacja 4312 to najlepszy wybór dla osób uwielbiających sporo podawać, kreatywnie tworzyć sytuacje i utrzymywać się długo przy piłce. P.S. Myślę o Nainngolanie za Daniele De Rossiego.

34pct38.png

15h1rpv.png

Edytowane przez foxstr
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz się żyje - Bergkamp In. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramires-ogrywał ktoś coś?Nie jest to tania karta,ale myślę o wstawieniu go Kouyate,który u mnie robi na środku CM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) :)Weź przyjacielu Ramireza pomyła Fernandinho :biggrin: zamotałem się

więc jeszcze raz Fernandinhio

Edytowane przez Stary człowiek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) :)Weź przyjacielu Ramireza pomyła Fernandinho :biggrin: zamotałem się

więc jeszcze raz Fernandinhio

Już go dawno mam na lewym CM,szukam kogoś na środek,bo na prawej pomocy jest u mnie facet z twarzy podobny zupełnie do nikogo-Milner ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz kupiłem FP. Wpadł Bonucci, Cazorla i Sanchez.

Najs.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramires-ogrywał ktoś coś?Nie jest to tania karta,ale myślę o wstawieniu go Kouyate,który u mnie robi na środku CM.

Ramires jeden z tych op szybkich gnojkow, jest wszędzie i wszędzie zdąży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile kupiłeś i z której paczki taki drop?

2200fp. Paczki za 7.5k

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi