Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak mi wyłącza się co jakiś czas średnio co 5 godzin ,ale różnie to z tym bywa. Wygląda to tak jakby nagle wyłączyli prąd w domu konsola całkiem się wyłącza poprostu tyk i konsola się wyłącza całkowicie.  Już wypełniłem formularz gwarancyjny , Sony wymienia konsole odrazu na nową. 

Jesteś pewnien, że Sony wymieni Ci od ręki konsole na nową?Ktoś tu pisał, że takie rzeczy to tylko w USA się dzieją, u nas nie jest tak kolorowo. Ja z tym całym PRAMEM nie miałem nigdy do czynienia, dlatego pytam z ciekawości jak to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w końcu wymarzona konsola, jednak nie mogę zalogować się do ps store. Zalogowałem się na swoje konto z ps3 i próbuję wejść do ps store, ładuje się cały czas przez 5 min i nic się nie zmienia, miał ktoś tak? Gdzie dodaje się kartę kredytową? Podawałem tylko adres i kod pocztowy a o kartę nie pytała konsola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewnien, że Sony wymieni Ci od ręki konsole na nową?Ktoś tu pisał, że takie rzeczy to tylko w USA się dzieją, u nas nie jest tak kolorowo. Ja z tym całym PRAMEM nie miałem nigdy do czynienia, dlatego pytam z ciekawości jak to jest.

Na infoliniach zapewniają , że wymieniają w przypadku PS4 konsole na nowe od ręki, gdyż jest to całkiem nowy produkt. Tak mnie zapewniono, a pozatym z czego mieli by mi dać teraz refabrykowaną PS4 , skoro dopiero jest jakoś tydzień na rynku ;> Szczerze wierzę , w to że konsolkę mi wymienią na nową. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam konto w PSN'ie i chcę dodać kartę kredytową. Wszystko przeszło, jednak kiedy należy podać kod pocztowy to zaczyna się problem. Kod wpisuję w formacie XX-XXX, a dostaję błąd (E-8200002A). Próbowałem różnymi formatami wpisywać kod ale zawsze jest to samo. Jakieś pomysły :) Dzięki za pomoc.

Wyłącz Store i włącz jeszcze raz, miałem dokładnie to samo i dopiero po wyłączeniu store'a zaskoczyło, a wcześniej cały czas wywalało błąd, również na kodzie pocztowym w moim przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz Store i włącz jeszcze raz, miałem dokładnie to samo i dopiero po wyłączeniu store'a zaskoczyło, a wcześniej cały czas wywalało błąd, również na kodzie pocztowym w moim przypadku.

Dzięki zadziałało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, no jak przez telefon zapewniają, że wymienią to super, pewniak :biggrin: Prześledź temat bo dałbym sobie rękę obciąć, że ktos tutaj(czy link dał) też pełen optymizmu pisał, że dostanie od ręki nową konsolę, niestety rzeczywistość była okrutna. Jak oczywiście wymienią Ci od ręki to zwracam honor i chylę czoła przed serwisem Sony!

Edytowane przez Niciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie, nie ma działu ps4 online to zadam tutaj. Jak sprawdzić postęp pobieranych gier z ps store? W ps3 wystarczyło nacisnąć trójkąt i tam były informacje, można było wstrzymać pobieranie, zobaczyć ile procent się pobrało z jaką prędkością, tego tutaj nie widzę. Gdzie opłaca się "abonament" za granie online? Podobno w ps4 trzeba płacić za granie online. Jeszcze jedno, czy ps+ z ps3 przechodzi na ps4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na moje to masz od razu okładkę gry i pasek pod nim na jakim etapie jest pobieranie... ewentualnie wchodzisz w powiadomienia i tam tez masz etap pobierania... póki co nie ma wstrzymywania/pauzowania pobierania i nie zobaczysz % tylko pasek postępu... PS+ jest przypisany do konta a nie do konsoli... logując się na ps4 też masz plusa, tak, żeby pograć online musisz mieć plusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, no jak przez telefon zapewniają, że wymienią to super, pewniak :biggrin: Prześledź temat bo dałbym sobie rękę obciąć, że ktos tutaj(czy link dał) też pełen optymizmu pisał, że dostanie od ręki nową konsolę, niestety rzeczywistość była okrutna. Jak oczywiście wymienią Ci od ręki to zwracam honor i chylę czoła przed serwisem Sony!

Chyba zadzwonie raz jeszcze i nagram na dyktafon rozmowe, w razie czego nie będę żałował iść do UOKiK mimo ,że to Sony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zadzwonie raz jeszcze i nagram na dyktafon rozmowe, w razie czego nie będę żałował iść do UOKiK mimo ,że to Sony ;)

Dlatego warto spisać nr seryjny konsoli przed odesłaniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, miał może ktoś problem z restartem konsoli przy wykrywaniu sieci ? Konsola podłączona na kablu RJ45 na WIFI połączyła się bez problemu. :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgraj przez recovery cały firmware ok. 900 MB powinno pomóc, a jak nie to pozostaje ci serwis, albo atak na sklep :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgraj przez recovery cały firmware ok. 900 MB powinno pomóc, a jak nie to pozostaje ci serwis, albo atak na sklep :)

Wpisałem ręcznie adresy IP wszystko działa bez problemu. Tylko pobieranie idzie strasznie wolno zarówno po WIFI i LAN też tak macie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak włącz PS4 diode miga światło niebieskie? Czy to normalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. Moja konsola w porządku. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy komuś z was wycierają się gumki na analogach? Właśnie wróciłem ze sklepu gdzie udostępniona jest jedna ps4 do gry i po tygodniu czasu gumki na analogach na obu padach już dosłownie nie istnieją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z PSN na PS4. Czasami nie mogę się połączyć z PSNem, nie działa PSS, znajomi się nie wczytują itd. Wtedy wyskakują mi takie komunikaty: CE-33986-9 lub CE-33991-5. Ma ktoś też takie problemy? Czy winą są przeciążone serwery sony, czy coś z moim internetem jest nie tak?

Panowie, macie jakieś pomysły? Teraz np. gram w fifę online ale znajomi mi się nie wczytują i wyskakuje komunikat NW-31448-0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos gumek od analoga to teraz główny problem dualshocka 4. Ta guma jest za miękka i będzie się szybko wycierać. Dualshock 3 mial plastikowe gałki i nie było tak źle, zobaczymy jak będzie na dualshocku 4 po wytarciu się gumek, czy ten plastik będzie chropowaty i czy da rade w cos w miare komfortowo przygrac na samych plastikowych galkach.

Edytowane przez beardo0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HMM, nie wiem czy to moje palce czy co, ale czasami muszę się namęczyć, żeby wysunąc płytę tym kretyńskim mechanizmem dotykowym, czasami za 1szym razem, czasami 15s mi to zajmuje, ma ktoś podobnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, dlaczego Sony ponownie zastosowalo dotyk, jak w PS3 Fat. Rozwiazanie dla mnie beznadziejnie, chociażby przy sprzątaniu. Na dodatek mam psa którego interesowalo swiatlo z konsoli i również nosem przelaczyl w standby. szlag by trafil te design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co, ale w ps3 fat bardzo dobrze ze były te przyciski. Jakos sie to prezentuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HMM, nie wiem czy to moje palce czy co, ale czasami muszę się namęczyć, żeby wysunąc płytę tym kretyńskim mechanizmem dotykowym, czasami za 1szym razem, czasami 15s mi to zajmuje, ma ktoś podobnie?

Miałem podobnie, problem jest z tymi przyciskami, ale idzie się przyzwyczaić. Trochę potrenujesz i opatentujesz sposób, który będzie działał zawsze(tak wiem, kretyńsko to brzmi, ale w moim przypadku tak to wyglądało)  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, a nie lepiej wysuwać płytkę z poziomu systemu? Ja praktycznie tych przycisków nie używam, wszystko można robić przy pomocy pada.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem w nfs kilka godzin i nic sie nie wylaczalo, tylko przy kilzonie i stalo sie to 2 razy w ciagu calego tygodnia grania. Takze nie wiem o co chodzi jakby cos z zasilaczem to powinno sie przy kazdej grze robic a nie tylko kilzone??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.