Torpedoem 142 Napisano 27 Wrzesień 2014 Jak dla mnie najgorzej od 2008 roku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 27 Wrzesień 2014 No jak? Przeciez jeszcze 3 dni temu była wypasiona :p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 27 Wrzesień 2014 Witam, mam pytanie odnośnie ustawien sterowania, a mianowicie na jakich najczesciej gracie? Oczywiście nie chodzi mi o ustawienia klawiszy:-), tylko o to czy gracie na pełnym manualu, czy na asystencie podań z jedną lub dwoma kreskami? Ewentualnie jakie inne ustawienia zmieniacie, by gra byla jeszcze przyjemniejsza:-). Żebyś miał większą kontrolę nad tym co dzieje się na boisku to proponuję 1 lub maksymalnie 2 kreski.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 27 Wrzesień 2014 (edytowane) Tak prezentuje sie Hamsik w pełnej wersji :D A tak w demie: Podejrzewam, ze analogiczna sytuacja bedzie z Robenem i wieloma innymi facjetami Cwir :) Edytowane 27 Wrzesień 2014 przez LonsFenomenoo 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 27 Wrzesień 2014 Tak prezentuje sie Hamsik w pełnej wersji A tak w demie: Podejrzewam, ze analogiczna sytuacja bedzie z Robenem i wieloma innymi facjetami Cwir :) Skąd te fotki z pełnej? jest tego więcej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 27 Wrzesień 2014 Na razie tylko jedno. Skad? prosto ze studia Konami :D A tak w ogóle najlepsza wersja Pes 2015 bedzie na PS4. Wersja na nasza konsole bedzie śmigać w 1080P, a reszta musi sie zadowolić 720P w tym X1 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UniteD 189 Napisano 27 Wrzesień 2014 Jeśli nic nie spaprają to mozemy mieć najlepszą gre pilkarska od wielu lat. Gra sie dojebanie...poki co ; ) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 27 Wrzesień 2014 Olus nie siej propagandy , bo wcale nie uważam , że 2014 był najlepszy, bo dla mnie 2011 był best ever, ale zanosi się na to , że ten najnowszy przebije wszystkie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemsik_PL 42 Napisano 27 Wrzesień 2014 Panowie ograłem demko wczoraj z ziomkami po turnieju w FIFE i mam jedno pytanie. Jak zmienić bieganie analogiem na krzyżaka? Da się to zrobić?? Dla mnie gierka lepsza niż FIFA, powoli żałuje kupna FIFY Da się zmienic gdy wybierasz strone gdzie chcesz grac wciskasz kwadrat i tam jest button confiugaration czy jakoś tak i tam wchodzisz i zmieniasz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UniteD 189 Napisano 28 Wrzesień 2014 (edytowane) Mam wrazenie, ze strzaly sa momentami random. Mimo, ze analog ewidentnie skierowany w swiatlo bramy pila leci obok słupka (strzaly z zza 16tki na basic). Tak samo z paskiem siły laduje sie bardzo szybko i pila czesto leci ponad poprzeczką. Edytowane 28 Wrzesień 2014 przez UniteD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 28 Wrzesień 2014 (edytowane) Przypomnij sobie strzały z Pes 6 jezeli grałes oczywiście, to zobaczyszcz, ze pasek siły w Pes 2015 jest bardzo podobny. Trzeba bardzo delikatnie i z wyczuciem wciskać strzał bo inaczej piłka leci do nieba :) Edytowane 28 Wrzesień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 28 Wrzesień 2014 ten Super Star jest przegięty. grałem na nim od początku prawie i to co robi AI czasami to kpina jakaś. jest bezbłędny w obronie i w ataku. ja się produkuję Realem czy Barcą na Bilbao albo Napoli, uważam żeby nie słać niepewnych podań, wyczekuję obrońcą do ostatniej chwili z odebraniem piłki bo na raz = strata bramki, buduje akcje nawet dłużej niż normalnie byle pewniejsza była, kiwek unikam chyba że nie ma wyjścia i co? 15 petard w meczu na bramkę Ronaldo albo Bale, ich bramkarz albo broni albo nie trafiam, a przeciwnik jedna kontra, 3 podania i gol. ostatni mecz co grałem na Super Star Realem na Napoli miałem 20 strzałów na bramkę przeciwnika, oni 4 na moją, a przegrałem 0:4 :). po czym zmieniłem na Regular i dużo bardziej gra przypomina tą z żywym przeciwnikiem. AI się myli, dużo nie trafia, da się go kiwnąć parę razy. tylko teraz jest trochę za łatwo bo dzięki graniu na Super Star solidnie podszkoliłem obronę i z Regularem nie mogą dojść do mojej bramki. jednak nie ma jak żywy przeciwnik.. ogólnie to jest kilka malutkich bugów i lekko drażniących rzeczy w tym demie ale nic co by było w stanie mi ją zepsuć.. o oprawie nie mówię w ogóle, tutaj Fifa dzieli i rządzi i niech sobie rządzi. najważniejsze jest to co się dzieje na boisku i tu slogan PESa w końcu ma sens :) "The Pitch Is Ours". bez dwóch zdań. nie mogę przestać w to grać. w napędzie TLOU:R, obok leży Destiny, na dysku jeszcze kilka dobrych gier, a ja w kółko demo pesa łoję. to co się akcje robi i jaka z tego jest satysfakcja to masakra. jak za czasów PS2... gra nic za Ciebie nie robi, trzeba wszystko wcisnąć, dokładnie wskazać i reagować. najmniejszy błąd czy niedokładne podanie i nie ma przebacz. Fifa jest dużo bardziej łaskawa w tej kwestii. jeśli chodzi o ustawienia sterowania to ogólnie testuję różne ale najczęściej gram na podania na 2, strzały i wystawki na basic (solidnie przetestowałem oba na advanced i stwierdzam że na basic i podania i strzały bardziej dają efekt taki jak chcę, a to o to chyba chodzi, nie żeby sobie życie utrudniać byle być "pro". advanced obadam w pełnej wersji jak będzie training mode), wskaźniki wystawek na off, wślizgi na off. auto feint mam na on ale nie widzę różnicy. mam nadzieję że Konami zareaguje na odzew społeczności i opinie o demie i zostawią rozgrywkę taką jaka jest. nawet bym paru małych błędów nie ruszał żeby nie spieprzyć całości. hasło The King is Back wzbudza u mnie odruch wymiotny po tych wszystkich latach obietnic więc nie zamierzam go używać. po prostu PES is back i to mi wystarczy :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 28 Wrzesień 2014 cwir a ja się bardzo cieszę, że CPU na superstar jest bardzo wymagający, a nie tak jak zawsze było w PES/ISS, ze przy wyrównanych drużynach, lało się go po 5:0. Po to masz różne poziomy trudności, żeby sobie dopasować do swoich umiejętności. Widocznie jeszcze nie jesteś "superstar" :) Zresztą wyjdzie pełna wersja to nikt nie będzie grał z kompem, no chyba, że online będzie na początku tak zje... jak w obecnej FIFA15 Panowie, szykujcie się wstępnie na 13 grudnia na turniej w Krakowie. Już powoli się przymierzam do załatwienia terminu. Miejsce już mam sprawdzone, bo robiłem turniej w PES2013. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 28 Wrzesień 2014 Fajnie jakby w fullu 2x X działało poprawnie a nie tak jak teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 28 Wrzesień 2014 cwir a ja się bardzo cieszę, że CPU na superstar jest bardzo wymagający, a nie tak jak zawsze było w PES/ISS, ze przy wyrównanych drużynach, lało się go po 5:0. Po to masz różne poziomy trudności, żeby sobie dopasować do swoich umiejętności. Widocznie jeszcze nie jesteś "superstar" :) to nie o to chodzi że jest za trudny czy coś. ja wygrywam mecze na superstar i to już bez większych problemów. chodzi mi o to czym ten poziom się przejawia. nie jest tak że CPU mnie gniecie i ma widoczną przewagę i że ewidentnie jest dla mnie za trudny. to ja go gniotę, cały czas konstruuję akcje i strzelam na bramkę, ale strzały są bronione albo nie wchodzą, a w drugą stronę pyk pyk trzy podania i gol. i to jeszcze grając z wiele słabszą drużyną. więc wynik 0:4 który normalnie świadczy o zmasakrowaniu jednej drużyny przez drugą, u mnie wynikł z 4 akcji i strzałów przeciwnika przy moich 20. w sensie jest to takie jak wysoki poziom trudności w jakiejś arcadówce albo strzelance. jak czegoś nie zrobisz idealnie to giniesz. i cała ta finezja gry i przyjemność z gry trochę traci w takim graniu bo trzeba unikać jakiegokolwiek kontaktu z przeciwnikiem bo równa się on stracie piłki. nie ma że wygrasz jakiś pojedynek (wiadomo że zdarza się ale ogólnie to komputer jest małoomylny). Regular z kolei jest za łatwy ale gra się przyjemniej. i nie dlatego że się więcej strzela bramek tylko ogólnie jest więcej przypadku i swobody, jest margines błędu i wrażenie że szanse są takie same przy jakiejś konfrontacji. no ale to moje zdanie tylko a ogólnego zadowolenia z gry nie zmienia. Fajnie jakby w fullu 2x X działało poprawnie a nie tak jak teraz poprawnie czyli jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 28 Wrzesień 2014 Tak że po każdym wcisnieciu 2xX grajek wystawiał tą nogę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 28 Wrzesień 2014 a nie wystawia? :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 28 Wrzesień 2014 Sprawdz sam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 28 Wrzesień 2014 gram w tym momencie i jak wciskam :x: :x: to obrońca wystawia nogę... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemsik_PL 42 Napisano 28 Wrzesień 2014 Sprawdz sam :) A może Ty Aki we Fife grasz :D ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 28 Wrzesień 2014 (edytowane) Ograłem demko, co mnie troche niepokoii to to, że bramkarze często wypluwają gałe przed siebię i można dobić do pustej bramki. Strzały na plus, czuć, że leci petarda, a nie te kapiszony z fify. Napewno jeszcze wiele się musze nauczyć po 6 latach odpoczynku od PESa ale w tym roku jestem z grą konami po tym co EA zaserwowało ... Bedzie ciężko się przestawić bo nawyki z pingpongu siędzą mi we krwi , kamera też troche dziwna ale to napewno da się ustawić :P Edytowane 28 Wrzesień 2014 przez piachu00 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 28 Wrzesień 2014 Ograłem demko, co mnie troche niepokoii to to, że bramkarze często wypluwają gałe przed siebię i można dobić do pustej bramki. Strzały na plus, czuć, że leci petarda, a nie te kapiszony z fify. Napewno jeszcze wiele się musze nauczyć po 6 latach odpoczynku od PESa ale w tym roku jestem z grą konami po tym co EA zaserwowało ... Bedzie ciężko się przestawić bo nawyki z pingpongu siędzą mi we krwi , kamera też troche dziwna ale to napewno da się ustawić :P Wszystkich się spodziewałem z forum fify tutaj ale byłeś dla mnie ostatnią osobą która tu zawita i o dziwo jeszcze ma zamiar grać w pesa. Jeśli takie rzeczy się dzieją to idąc klasykiem to "wiedz że coś się dzieje" Ale przeglądając fora lub nawet zwykłe komentarze to widać ewidentny przechył na stronę pesa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UniteD 189 Napisano 28 Wrzesień 2014 (edytowane) Tak że po każdym wcisnieciu 2xX grajek wystawiał tą nogę. to chyba masz spierd..ny X na padzie ; ] u mnie problemu nie ma. Edytowane 28 Wrzesień 2014 przez UniteD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stach86 13 Napisano 28 Wrzesień 2014 Demo ograne. Gra się wyśmienice. Bardzo dobry PES się zapowaiada. Odczekam trochę i zobacze czy czegoś nie spieprzą w pełnej wersji. Niestety w ciemno od Konami już nic nie kupie :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 28 Wrzesień 2014 Ograłem demko, co mnie troche niepokoii to to, że bramkarze często wypluwają gałe przed siebię i można dobić do pustej bramki. Strzały na plus, czuć, że leci petarda, a nie te kapiszony z fify. Napewno jeszcze wiele się musze nauczyć po 6 latach odpoczynku od PESa ale w tym roku jestem z grą konami po tym co EA zaserwowało ... Bedzie ciężko się przestawić bo nawyki z pingpongu siędzą mi we krwi , kamera też troche dziwna ale to napewno da się ustawić :P Zagrałem kilkanasie spotkań w demo i jeszcze nie strzeliłem żadnego gola z dobitki..Nie straciłem również takiej bramki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach