DrakoPL 62 Napisano 23 Grudzień 2014 Normalnie wchodzisz w custom i ustawiasz...potem w defensive i ustawiasz :) W trakcie meczu zmieniasz krzyżakiem :góra -dół ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niebieski9 1 Napisano 23 Grudzień 2014 A ja tam z przyjemnością gram w dywizjach, a co :) Odkąd ogarnąłem grę w obronie i przerzuciłem się na granie naszą ukochaną :) reprezentacją, NIESTRASZNY mi jest Real (który notabene jest wybierany przez 80-90% grających w dywizjach). Z sobotniej nocnej nasiadówy uzyskałem awans do 3 dywizji (uzyskałem wynik 4644 punkty na koniec ) , gdzie grając TYLKO Polską miałem bilans 9 zwycięstw 1 porażka :) Ale się chłopaki z realem, barcą czy psg dziwili jak lewy z adrianem ładowali po 4-5 bramek w meczu :) Najważniejsze to dobra taktyka (swoją dopasowałem na zasadzie prób i błędów - ale generalnie KONIECZNIE wysoko wysunięta obrona.... i MAŁO R1 a DUŻO R2 (zarówno w ataku a w obronie to KONIECZNIE) . No i działa - wczoraj rozpocząłem 3 dywizję i jak na razie 5 meczów 5 zwycięstw. Granie Polską ma jednak tę wadę, że jak zleję jakiegoś pełnoprawnego lamera grającego TYLKO Realem - potem niestety dużo dostaję niemiłych wiadomości na priv.... w szczególności od pokonanych Polaków, którym ambicja nie pozwala przełkąć porażki lamerskiego Realu ze słabiutką (tylko teoretycznie:)) reprezentacją Polski. No i potem się dowiaduję, że moja matka jest taka czy siaka... ale, że już przywykłem do tego, to frustracja ogranego lamera od CR7 jest dla mnie BEZCENNA :) jakbyś mógł doprecyzować to konkretnie w których momentach wciskasz r2 w obronie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 23 Grudzień 2014 Ale ja mam talent.. wywalilem niechcacy depaya z klubu :( za blisko ten release od renew contract jest :pp 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyksg86 226 Napisano 23 Grudzień 2014 Ale ja mam talent.. wywalilem niechcacy depaya z klubu za blisko ten release od renew contract jest :pp To nic, ja swoje pierwsze losowanie i jeb czarna piłka a w niej Robben :) za nim ogarnąłem wszystkie opcje to zdążyłem sobie zresetować skład i tyle Łysego widziano :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 23 Grudzień 2014 Zagrałem sobie 2 mecze Polska w dywizjach i dla mnie są lepsi np od Barcy.... Obrona wygrywa wszystkow powietrzu.Błaszczykowski szybki jak messi ,a lewandowski 2 klasy lepszy od suareza:) W tej grze te staty to pic na wode..... Taki Marcelo ze speedem około 81 wyprzedza graczy co maja po 90 ..to samo ramos czy pepe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 23 Grudzień 2014 Z pilka biega szybciej czy bez? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazikosky 270 Napisano 23 Grudzień 2014 O co chodzi jak zawodnik jest kontuzjowany w my club? Jest napisane jeden mecz a po 5 on nadal nie może grac. Ludzie maja cyborgów w składach nie wiadomo skąd a jak przegrywają to fauluja i ciągle kontuzję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 23 Grudzień 2014 nie mozesz go wywalac ze skladu, musi byc w rezerwach. Grasz 1 mecz i chlop zdrowieje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 23 Grudzień 2014 A ja sobie teraz gram Legią w Dywizjach i przyszedł chłop z bilansem 38zw 6 porażek. Oczywiście Realem. Jechałem go jak psa, a osteteczny wynik to 6:4 dla mnie z niewykorzystanym moim karnym. Tą Legią to mi się lepiej gra niż Bayernem ! Taktykę mam idealnie pod nich ustawionych i jakby mnie Kryśka nie przeniknął 3x to byłby pogrom ! Jedziemy dalej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptysiub 11 Napisano 23 Grudzień 2014 Hehehehe, mam dokładnie to samo jak gram Polską przeciwko Realowi, PSG, MU czy Barcą - chłopaki zgrzytają zębami na koniec z zażenowania po wysokiej porażce z Lewym i jego najlepszym partnerem w ataku Adrianem :) Wczoraj w nocy awans do 2 dywizji - oczywiście wszystko Polską - bilans 8 zwycięstw, 2 remisy - wszystkiego Polakami wygrywać się po prostu nie da :) No ale dziś zaczynam walkę o 1 dywizję - ale to już trzeba 5000 punktów trzasnąć czyli najprościej trza wygrać 10/10 grając Polską lub kimś słabszym.... Się zobaczy co z tego wyjdzie :) @niebieski9 - z tym wciskaniem R2 w obronie to musisz umiejętnie stosować na zmianę z R1 - tzn. jeśli przeciwnik biegnie na Ciebie rozpędzony ( tak jest najczęściej z CR7, bo on rzadko kiedy spaceruje po boisku) to KONIECZNIE wciskasz R2 i wyczuwasz w którą stronę przeciwnik będzie biegł - jeśli prosto to po prostu stoisz z wciśniętym R2 i tyle. Jeśli w lewo bądź w prawo - to wtedy z wyczuciem czasu R2 + XX. Natomiast jeśli przeciwnik jest przed tobą to wciskasz R2, lewą gałą się wycofujesz !!! i wtedy starasz się przejąć podanie - naprawdę o wiele rzadziej zawodnicy przeciwnika wychodzą sam na sam. No i oczywiście twoi obrońcy dłużej zachowują wysoką staminę - ja mam najczęściej tak ,że ramos, pepe i reszta obrony Realu leży - a mój glik czy wasyl mają ponad połowę staminy. Wszystko to zasługa częstego trzymania R2 zamiast R1. No ale jak nie masz wyboru to wtedy dajesz R1 i lecisz za przeciwnikiem próbując go dogonić i przepchnąć prawą gałą- ewentualnie XX ale to już trochę loteria - trzeba idealnie wyczuć moment. Ja dużo trenowałem obronę - w moim wypadku KONIECZNE było wysokie ustawienie obrony i wtedy z R2 staram się przejmować prostopadłe/górne podania - albo łapać przeciwnika na spalonym. Tu nie ma jednej prostej recepty na wygranie. Tylko trening czyni mistrza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niebieski9 1 Napisano 23 Grudzień 2014 (edytowane) Hehehehe, mam dokładnie to samo jak gram Polską przeciwko Realowi, PSG, MU czy Barcą - chłopaki zgrzytają zębami na koniec z zażenowania po wysokiej porażce z Lewym i jego najlepszym partnerem w ataku Adrianem :) Wczoraj w nocy awans do 2 dywizji - oczywiście wszystko Polską - bilans 8 zwycięstw, 2 remisy - wszystkiego Polakami wygrywać się po prostu nie da :) No ale dziś zaczynam walkę o 1 dywizję - ale to już trzeba 5000 punktów trzasnąć czyli najprościej trza wygrać 10/10 grając Polską lub kimś słabszym.... Się zobaczy co z tego wyjdzie :) @niebieski9 - z tym wciskaniem R2 w obronie to musisz umiejętnie stosować na zmianę z R1 - tzn. jeśli przeciwnik biegnie na Ciebie rozpędzony ( tak jest najczęściej z CR7, bo on rzadko kiedy spaceruje po boisku) to KONIECZNIE wciskasz R2 i wyczuwasz w którą stronę przeciwnik będzie biegł - jeśli prosto to po prostu stoisz z wciśniętym R2 i tyle. Jeśli w lewo bądź w prawo - to wtedy z wyczuciem czasu R2 + XX. Natomiast jeśli przeciwnik jest przed tobą to wciskasz R2, lewą gałą się wycofujesz !!! i wtedy starasz się przejąć podanie - naprawdę o wiele rzadziej zawodnicy przeciwnika wychodzą sam na sam. No i oczywiście twoi obrońcy dłużej zachowują wysoką staminę - ja mam najczęściej tak ,że ramos, pepe i reszta obrony Realu leży - a mój glik czy wasyl mają ponad połowę staminy. Wszystko to zasługa częstego trzymania R2 zamiast R1. No ale jak nie masz wyboru to wtedy dajesz R1 i lecisz za przeciwnikiem próbując go dogonić i przepchnąć prawą gałą- ewentualnie XX ale to już trochę loteria - trzeba idealnie wyczuć moment. Ja dużo trenowałem obronę - w moim wypadku KONIECZNE było wysokie ustawienie obrony i wtedy z R2 staram się przejmować prostopadłe/górne podania - albo łapać przeciwnika na spalonym. Tu nie ma jednej prostej recepty na wygranie. Tylko trening czyni mistrza :) dzięki za wyczerpującą odpowiedź, trzeba będzie trochę potrenować to granie z R2... a jakim ustawieniem grasz tą Polską, na ilu obrońców i mniej więcej na którym metrze masz ustawioną linię obrony? Edytowane 23 Grudzień 2014 przez niebieski9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 24 Grudzień 2014 Legia jest fajna bo ponad 600pkt za zwycięstwo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 24 Grudzień 2014 To mi konami prezent na swieta zrobilo :))) 2 pilki otworzylem, Robben i Suarez :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRcZuS 40 Napisano 24 Grudzień 2014 Hmm tylko ja mam wrażenie, że demo było lepsze?? Nie mówię, że ten PES jest zły ale jakoś grając w demo odczuwałem większą przyjemność, nawet graficznie wydawało mi się bardziej realistyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 24 Grudzień 2014 Hehehehe, mam dokładnie to samo jak gram Polską przeciwko Realowi, PSG, MU czy Barcą - chłopaki zgrzytają zębami na koniec z zażenowania po wysokiej porażce z Lewym i jego najlepszym partnerem w ataku Adrianem :) Wczoraj w nocy awans do 2 dywizji - oczywiście wszystko Polską - bilans 8 zwycięstw, 2 remisy - wszystkiego Polakami wygrywać się po prostu nie da :) No ale dziś zaczynam walkę o 1 dywizję - ale to już trzeba 5000 punktów trzasnąć czyli najprościej trza wygrać 10/10 grając Polską lub kimś słabszym.... Się zobaczy co z tego wyjdzie :) @niebieski9 - z tym wciskaniem R2 w obronie to musisz umiejętnie stosować na zmianę z R1 - tzn. jeśli przeciwnik biegnie na Ciebie rozpędzony ( tak jest najczęściej z CR7, bo on rzadko kiedy spaceruje po boisku) to KONIECZNIE wciskasz R2 i wyczuwasz w którą stronę przeciwnik będzie biegł - jeśli prosto to po prostu stoisz z wciśniętym R2 i tyle. Jeśli w lewo bądź w prawo - to wtedy z wyczuciem czasu R2 + XX. Natomiast jeśli przeciwnik jest przed tobą to wciskasz R2, lewą gałą się wycofujesz !!! i wtedy starasz się przejąć podanie - naprawdę o wiele rzadziej zawodnicy przeciwnika wychodzą sam na sam. No i oczywiście twoi obrońcy dłużej zachowują wysoką staminę - ja mam najczęściej tak ,że ramos, pepe i reszta obrony Realu leży - a mój glik czy wasyl mają ponad połowę staminy. Wszystko to zasługa częstego trzymania R2 zamiast R1. No ale jak nie masz wyboru to wtedy dajesz R1 i lecisz za przeciwnikiem próbując go dogonić i przepchnąć prawą gałą- ewentualnie XX ale to już trochę loteria - trzeba idealnie wyczuć moment. Ja dużo trenowałem obronę - w moim wypadku KONIECZNE było wysokie ustawienie obrony i wtedy z R2 staram się przejmować prostopadłe/górne podania - albo łapać przeciwnika na spalonym. Tu nie ma jednej prostej recepty na wygranie. Tylko trening czyni mistrza :) Przydałby się jakiś twój film z nagranym meczem gdzie się świetnie broniłes. R2 raz zadziała świetnie, innym razem wcale albo piłkarzowi przeleci piłka między nogami itdZamiast się uczyć atakować, tworzyć akcję, wiedzieć z jakiej pozycji strzelić z dystansu to większość się zastanawia jak w tej grze bronić się w oczywistych sytuacjach, a w ataku zawsze coś wpadnie. Ale takie chyba są wymogi rynku, zrobili PESa gdzie wszyscy strzelają i nagle rewelacyjne recenzje. Jaki masz bilans goli strzelonych i straconych w Ligach Online ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptysiub 11 Napisano 24 Grudzień 2014 (edytowane) @niebieski9 - gram na 4 obrońców wysuniętych sporo ponad pole karne - jak tylko odpalę grę to wstawię fotkę z mojej taktyki (chwilowo tv jest zajęty :) :) @chrono87 - oczywiście masz rację, że samo wciśnięcie R2 to nie jest panaceum na obronę w pes - wiadomo, że czasem pika przeleci między nogami a czasem napastnik zwyczajnie przepchnie/wyminie obrońcę.Zupełnie jak w prawdziwej piłce :) Gdybym znalazł receptę na nieustanne wygrywanie w pes 2015 to bym miał rating ponad 1000 i dawno 1 dywizję. A, że kupiłem grę i praktycznie OD RAZU rozpocząłem granie w dywizjach (z kompem rozegrałem ze 2 spotkania a treningu nawet mi się nie chciało przechodzić) - to początki miałem dosyć kiepskie - sporo porażek i to wysokich. Że o strzeleniu gola nie mówię.Ale z czasem zacząłem grę wyczuwać o co chodzi i od kilku dywizji idzie mi zdecydowanie lepiej. Z dywizji na dywizję tracę mniej goli a więcej strzelam ( zobacz bilans goli strzelonych do straconych - zwiększył się odsetek strzelonych do straconych w dywizji 2 względem 3) oraz mniej tracę (analogicznie jak gole strzelone). Już o tym pisałem, że wkur...a mnie sytuacja, gdy losuje mi przeciwnika, ustalam taktykę itd, a następnie napis LOADING i koniec - konsola mi się zawiesza i muszę robić twardy reset (całkowity brak reakcji na używanie pada) no a po restarcie - mecz przegrany walkowerem 0:3. Niestety ale juz dobre kilkanaście razy takie coś mnie dopadło (od początku rozgrywania dywizji). W każdym razie, widzę postęp u siebie z każdą kolejną dywizją - tak naprawdę dopiero odkąd zacząłem grać Polakami to paradoksalnie zacząłem więcej wygrywać - jednakże dobrze wiem, że nie jestem jakimś dobrym zawodnikiem w pes- ale przynajmniej każdy przeciwnik grający Realem JUŻ mnie nie leje :) Tylko mówię , że JA zdecydowanie poprawiłem grę obronną w tej grze DZIĘKI używaniu większej ilości przycisku R2 zamiast R1 ( co czyniłem dotychczas - ganiałem po całym boisku z wcisniętym R1....) - teraz widzę drobne postępy - co przekłada się na większą ilość zwycięstw. I tyle :) Edytowane 24 Grudzień 2014 przez ptysiub 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamayeye 26 Napisano 24 Grudzień 2014 Konami uraczyło mnie niezłym psikusem. Grałem o utrzymanie w 4 dywizji, prowadziłem 8-0 po czym nastąpiło wywalenie całkowicie z serwera. Zaliczyło mi porażkę a co za tym idzie spadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 25 Grudzień 2014 No to mamy temat na następny odcinek "Rozmów w toku". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 25 Grudzień 2014 Witam. Pojawił się dzisiaj w myclub nowy specjalny agent. Wiadomo może coś, jakich zawodników od niego idzie wyciągnąć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 25 Grudzień 2014 To chyba jest ten sam co ostatnio po prostu dali kolejny dzień do losowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidtsw 12 Napisano 25 Grudzień 2014 inny agent... gwiazdy roku 2014 :-)... ja dwa razy losowałem i trafił sie .. Ibarbo.. ehhh ... a potem czarna i ... Marchiso z Juve .. ale tez za bardzo sie nie nada do mojego teamu.. przydał by się ewidentnie filtr pozycji przy tym losowaniu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 25 Grudzień 2014 Tak to inny agent jest, niż poprzednio. Mi wylosowało jakiegoś nieznanego i Pastore. W dodatku w tym agencie znajdują się srebrne piłki. Specjalny raczej ich nie powinien posiadać... zresztą.. Wesołych Świąt ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz216 0 Napisano 25 Grudzień 2014 (edytowane) Może głupie pytanie,ale jak włączyć sterowanie piłkarzami w my club?Grając z kimś mecz mogłem tylko ustawiać taktykę i zmieniać zawodników? Edytowane 26 Grudzień 2014 przez Łukasz216 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidtsw 12 Napisano 26 Grudzień 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Python636 4 Napisano 26 Grudzień 2014 Mozecie sie polaczyc z serwerami PES2015 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach