Skocz do zawartości
cwir

Playstation VR

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nacisniesz Options na Dual Shocku wtedy obraz sie wycentruje, mi obraz nie uciekał w żadną strone może coś nie tak z kamerą? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Options to centruje tylko w trybie cinematic, a jesli chodzi o gry to wcale to tak nie dziala jak powinno. wiele osob na angielskich forach ma ten sam problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tego problemu nie zauważyłem ale się przyjrze dokładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie też wszystko ok. Jak zakładam gogle to centruje go na przy odpaleniu pleja przez options i sprawa załatwiona, i gram ile wlezie nie muszę już nic centrować, obraz nie ucieka. W grze też można wycentrować ale lepiej to zrobić na początku w trybie cinematic mode. Miło szybko i przyjemnie. Może jeszcze raz skonfiguruj vr od samego początku w opcjach vr zresetuj i skalibruj wszystko na nowo jakbyś pierwszy raz włączył ps vr.

Edytowane przez dragonosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj zeby centrujac obraz patrzec sie przed siebie z wyprostowana glowa, a nie na ekran. Upewnij sie ze kamera jest ustawiona prosto, moze stoi skosem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Akurat kupiłem sobie duży ponad 200 m wiec mam specjalny pokoj na jak Ty to mowisz "śmieci" i nic sie walą po domu możesz masz doświadczenia ze swojego, więc akurat nie trafione :-) 

Testowalem Oculusa i Vive np w centrach handlowych mozna było za 15 zł pograć 5 minut w dany tytuł lub jakieś demko odpalić kolejkę czy coś.

Mam nadzieje ze jak kiedyś zaoszczedzisz sobie na jakiś sprzęt i pójdziesz kupić niby nowy do sklepu to dostaniesz właśnie taki po "testach" w cenie nowego w polskich sklepach. 

Dlatego tylko preordery takiego sprzetu, ale wiem ze świata nie zmienie, Ty także więc zostałem nam pisanie na forum.

1. Mam duże mieszkanie, więc mam dużo śmieci których nie widać - argument roku, kolego.

2. O tym testowaniu w 5 minut to już nic nie mowię. Może jak zdejmiesz ten hełm z głowy to do Ciebie coś dotrze.

3. Kurwa. Jak ja widzę takich ludzi jak ty, to aż mnie krew zalewa. Takiś bogaty jesteś, że zakładasz iż wszyscy inni są biedakami? Mogę sobie pójść i kupić ten zasrany hełm w każdej chwili. Lecz wolę by tacy jak ty, co to się chwalą ile hajsu mają, poszli, kupili ten hełm i się panoszyli.

Nie widzę żadnego problemu w takim "niby" nowym sprzęcie. Skoro jest pozbawiony od wad to mnie zadowala. Może przed graniem, za każdym razem używaj żelu antybakteryjnego?

4. Preordery? Idź ty raku być rakiem gdzie indziej

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie dajcie spokój, po co te kłótnie, ja wiem można się wkurwić takie życie ale i tak Putin wszystko rozwali, nie będzie vr, konsol, nawet papieru toaletowego, tylko liście do wycierania dupy. Dajcie sobie na wstrzymanie podajcie ręce może być mały kiss i wszystko gra.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, ruseus182 napisał:

1. Mam duże mieszkanie, więc mam dużo śmieci których nie widać - argument roku, kolego.

2. O tym testowaniu w 5 minut to już nic nie mowię. Może jak zdejmiesz ten hełm z głowy to do Ciebie coś dotrze.

3. Kurwa. Jak ja widzę takich ludzi jak ty, to aż mnie krew zalewa. Takiś bogaty jesteś, że zakładasz iż wszyscy inni są biedakami? Mogę sobie pójść i kupić ten zasrany hełm w każdej chwili. Lecz wolę by tacy jak ty, co to się chwalą ile hajsu mają, poszli, kupili ten hełm i się panoszyli.

Nie widzę żadnego problemu w takim "niby" nowym sprzęcie. Skoro jest pozbawiony od wad to mnie zadowala. Może przed graniem, za każdym razem używaj żelu antybakteryjnego?

4. Preordery? Idź ty raku być rakiem gdzie indziej

Ale masz bulwers o sprzęt do zabawy widać że emocjonalnie jeszcze podstawówka.

1.Serio tego nie rozumiem za nic duze mieszkanie duze smiecie? Ty to czytasz?

2.Co wy macie z tymi pieniędzmi serio? Wciskacie mi słowa których nie powiedziałem.Sprzęt jest najtanszy z VR na rynku i właśnie o to mi chodzi, wyciagasz jakieś wnioski nie wiadomo skąd jakieś żele? Twoje zycie intymne mnie nie interesuje to nie ten portal.

3. Mi 5 minut wystarczyło do zakupu tego sprzetu więcej mi nie potrzeba

Nie chce mi sie już pisać na resztę bo i tak odpiszesz na co innnego, za stary jestem na walke w necie o jakieś bzdury, a Ty płacz dalej o swoje wyimaginowe problemy. To tylko i aż gry i zabawki, jescze jest życie po za tym, serio.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możemy tu wrócić do rozmowy na temat VR i doświadczeń z tym urządzeniem związanym? Postawa ludzi którzy nie mają zamiaru tego kupić nie interesuje większości. Nie to nie. 

Jakie pozycje aktualnie są godne ogrania? Zastanawiam się nad zakupem EVE i Robinson. No i z niecierpliwością wyczekuje RE :) Kocham horrory i mam nadzieje że to będzie prawdziwy festiwal grozy. Rigs mnie nie kręci zupełnie a na Worls szkoda mi kasy. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawa to until, eve, rigs,rez, ps worlds też jest niczego sobie, thumper, batman. Ograłem rigsa któremu nie dawałem żadnych szans lecz online robi swoje, eve, na ps worlds nie żałuj jak staniej bierz bo warto, until-super. Czekam na wydanie na płycie REZ i thumper, batman. wiem że rez ma się pojawić na płycie, a co tych dwóch nie wiem. Podobno bound jest fajny dobrze oceniany. Wiem że niedługo będę ogrywał here they lie. Recenzent na pssite niemiłosiernie ją zjechała. raz przez mdłości dwa że przez grafe. Z 1 nie ma problemu, 2 mi nie przeszkadza, pasuje mi klimat. Ponadto chyba  recenzent nie dotrzymał do końca opowieści przez mdłości, moim zdaniem niniejsza recka nie powinna się pojawić. A podobno to jedna z najdłuższych historii na vr więc co tu oceniać po początku gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej witam :)

Jestem nowym użytkownikiem. PS VR przyjemność miałem zakupić w dniu premiery i do dzisiejszego dnia w wolnych od pracy chwilach dostarcza mi dużo przyjemności jak i przykrości.

Sama imersja i granie w gry jest bardzo fajne. Pograłem już trochę w różne gry i dema i zrobiły na mnie całkiem przyjemne wrażenie

Kitchen - jakoś dałem radę i mimo że postacie wyglądały według mnie strasznie plastikowo i komicznie, czułem że siedzę na tym krześlę a dziewucha która przypominała moją ex wymachiwała mi nożem przed oczami jak była na pierwszej randce.

Eve:Gunjack - uważam że bardzo dobra gra jak za swoją cenę, w sam raz do pokazania znajomym którzy obawiają się zbyt mocnych wrażeń i choroby lokomocyjnej gdy założą vr

Thumper - Uwielbiam tą grę ale po jednej misji muszę wyłączyć bo cały czas czuje się jak by ktoś za mną z nożem stał gdy w to gram mimo że sam mieszkam.

Tumble - znajomy tą grą był zachwycony, ja osobiście nie potrzebuje pada i hełmu aby układać na siebie klocki :24_stuck_out_tongue: (po prostu gra do mnie nie dotarła)

Eve:Valkyrie - Bardzo fajna gra, bardzo przyjemna, mimo że krótka kampania, i multi satysfakcjonujący mimo że strasznie męczący na początku (po pierwszym Multi meczu musiałem się położyć na godzinę, teraz tak z trzy pod rząd mogę zagrać więc widać że organizm przywyka), mimo tego żałuję trochę zakupu, mogłem pomyśleć nad Riggs albo Battlezone na start, ale trudno, damy radę ;)

Demo Disc - ten do ściągnięcia z ps store, bo o tym na płycie nie ma co mówić. Wszystko przegrane i wszystko świetne, ja już nawet nie pamiętam szczerze jak bardzo tęskniłem za demami. 

Jedyna gra która przyprawiła mnie o ból głowy taki że miałem kompletny dość VR na cały dzień to demo DriveClub VR, w połowie drugiego okrążenia musiałem ściągnąć hełm i wyłączyć konsolę, niestety widać że gra po prostu nie dla każdego.

Niestety sprzęt ma duże problemy, spotkałem się z paroma z nich osobiście. PS Move lubią się trzęść jak opętane w niektórych grach. Każda gra zresztą widzę że ma jakąś dziwną swoją kalibrację naszej pozycji względem kamery. Demo Job Simulator każe mi zawsze stać fest daleko od kamery, ale gdy zaczynam grać i spróbuję zrobić kawę (expres jest na tyłach po prawej) w jego okolicy movy latają góra dół jak powalone. Demo Disc każe mi stać w odpowiedniej odległości ale gdy włączę demo VR World pokazuje się kolejne okienko które mi mówi że mam być gdzie indziej. Naprawdę jest to niesamowicie frustrujące gdy człowiek sobie chce tylko usiąść i odpalić strzelnice na jedną rundę a musi się z tym użerać 10 minut.  

Sam hełmofon zagłady przysparza mi wiele problemów osobiście. Noszę okulary, i mim że mogę je zmieścić pod ekranem i staram się to robić, po lewej i prawej widzę w odbiciach szkieł światło wydobywające się od tyłu, bo przez okulary guma nie zakrywa 100% boków. A gdy ustawie wizjer tak aby ekran był wyraźny przed oczami okazuje się że guma na nos nie dotyka go przez co widzę przy nosie światło telewizora odbijające się od paneli. Przez to też zawsze czuje że potrzebuję ekstra 5 minut aby znaleźć odpowiednie ułożenie. Nie wiem czy to ja po prostu mam twarz jak Quasimodo, ale nie zmienia faktu że to potrafi wejść we znaki.

Moim największym problemem i rzeczą którą nie cierpię najbardziej chwilowo co do VR to fakt że na Playstation Store brakuje gier do zakupu które oficjalnie już dawno wyszły w Europie.

Wayward Sky, oficjalna premiera 13 października w Europie, w sklepie PS store, pusto.

Ace Banana, oficjalna premiera 13 paźdzernika w Europie, w sklepie PS store, pusto.

Pixel Gear, oficjalna premiera 20 października w Europie, w sklepie PS store, nie zastaniesz.

Na twitterze już nawet do developerów pisałem z zapytaniem, sami powiedzieli że są zdziwieni tym faktem i postarają się z tym coś zdziałać.

Wiem że łatwą odpowiedzią by było, zrób sobie drugie konto po za krajem ale naprawdę wolał bym tego uniknąć. 

Tak po za tym świetna zabawka, uważam że dla entuzjastów jak znalazł. A dla każdego innego kto się zastanawia nad zakupem i nie jest pewien, radzę chwilowo odpuścić, poczekać aż stanieje albo wyjdzie druga generacja. Ja idąc do sklepu wiedziałem że podejmuje ryzyko zakupu czegoś co za 5 miesięcy będzie zakryte kurzem, i jestem psychicznie przygotowany na nie wypał. Ale oczywiście mam nadzieję że będzie już tylko lepiej :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Arajan

Bardzo fajny pierszy post na forum. Dosc wnikliwe podejscie do tematu, plus subiektywne opinie ktore moga byc pomocne dla innych.

Od siebie dodam dla uzytkownikow VR - jesli wystapia u was problemu takie jak bol glowy - to polecam uwazac, bo migrena to niby tez bol glowy, ale jest niepomniernie gorsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Arajan

Super post. Obiektywny i rzeczowy. Przydasz się tutaj ;)

Ja mam ten problem z VR, że chyba nie do konca się do tego nadaje. Na każdym pokazie już po 5 minutach kręciło mi się w głowie, więc już wiem, że zabawa nie dla mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj wpadli do mnie znajomi to trochę pograli my ;)

Dziewczyna z okularami takimi retro czyli dużymi spokojnie dawała radę i nic jej nie przeszkadzało. Kumpel jak założył tak się wczuł, że zaczął się chować, kucać, klękać itd. mówił o całkowitym odłączeniu się od świata zewnętrznego i czuł, że jest w grze. Także kupuje.

Nie wiem jak można narzekać na gry jest ich całkiem sporo, fakt że niektóre są krótkie czy też mega krótkie ale jest ich tak dużo że wszystkich jeszcze nie ograłem.

Ja się najhajpowałem sam jak czytałem o pierwszym Oculusie to jest najtańszy i praktycznie jedyny VR dostępny dla mnie (kompa brak) to zakupiłem i nie jestem rozczarowany. Jeśli dobrze się sprzeda jeśli będą gry to już teraz nie mogę się doczekać VR 2 z większą rozdzielczością i jakimiś ulepszeniami tylko niech cenę zostawią na tym samym poziomie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie tez jak znajomi wpadli na testy byli w szoku że ta zabawka tak daje rade, najgorsze jest to że nie chcieli wyjść, jak dzieciaki za czasów atari,comodra, jak ktoś miał wtedy te cudeńka to miał przesrane wszyscy go odrazu kochali, był zarazem najlepszym kumplem oraz masa niezapowiedzianych odwiedzin. Nie żebym był niegościnny :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, MagEllan napisał:

@Arajan

Bardzo fajny pierszy post na forum. Dosc wnikliwe podejscie do tematu, plus subiektywne opinie ktore moga byc pomocne dla innych.

Od siebie dodam dla uzytkownikow VR - jesli wystapia u was problemu takie jak bol glowy - to polecam uwazac, bo migrena to niby tez bol glowy, ale jest niepomniernie gorsza.

45 minut temu, graqzu napisał:

@Arajan

Super post. Obiektywny i rzeczowy. Przydasz się tutaj ;)

Ja mam ten problem z VR, że chyba nie do konca się do tego nadaje. Na każdym pokazie już po 5 minutach kręciło mi się w głowie, więc już wiem, że zabawa nie dla mnie. 

Dzięki wielkie za pozytywne opinie :) Lubię pisać i wyrażać swoje opinie więc ciesze się że jakoś dobrze mi to wychodzi ;) (Wiem że nad interpunkcją mógł bym popracować, nie każdy dostawał piątki z Polskiego :22_stuck_out_tongue_winking_eye: )

Mam nadzieje że Sony spróbuje wymusić na developerach jak najwięcej dem dla gier w przyszłości.

Przeglądając dużo reddita i zaglądając w różne zakamarki internetu doszedłem do wniosku że Gry na PS VR nie są czymś gdzie można się całkowicie sugerować opinią innych ludzi. Nie tylko że każdy z nas ma inny gust, to na dodatek każdy z nas ma inny wzrok, niektórzy nawet odkrywają we swoim nowe wady dzięki VR. Jedna osoba bez problemu może grać przez godzinę w Riggs na multi. Inna osoba nie da rady dokończyć meczu. A jednak Riggs jest jednym z tych tytułów gdzie każą nam wywalić całkiem niezłą sumkę na samą grę. Ale ta gra ma demo, i każdy może ją przetestować, a co gdyby nie było? wydaje mi się że była by teraz dość duża fala krytyki w kierunku Sony.

Tego boje się najbardziej. Że więcej dem już nie będzie, robienie ich jest kosztowne dla developerów. Wyjdzie How we soar, Eagle Flight, Robinson, ludzie pokupują te gry czytając same recenzje twierdząc że, skoro gość uważa że spoko gra to zaryzykuje, osobnik nieświadomy dokona zakupu, założy Szyszak i zorientuje się że coś jest w jednych z tych gier (sposób poruszania, renderowanie tła, szybkość akcji) będzie powodowało że dla tej osoby gra jest nie grywalna. Dema/Triale albo trailery zrobione pod VR gdzie gracz widzi gamplay w swoim kasku. Bez tego wydaje mi się że ludzie mogą się zniechęcić do dalszego zakupu gier, bo po co wydawać 170zł na coś co może okazać się dla mnie nie grywalne. 

Ale to już spoglądanie daleko w przyszłość, na razie jestem ciekaw pierwszych informacji na temat sprzedaży tego bajeru, wiem że w Japonii już podobno im się zapasy kończą, a w pierwszym tygodniu sprzedaż PS VR rzekomo sprzedała się dwa razy lepiej niż Vive i Oculus łącznie odkąd obie stacyjki wyszły. Już nawet teraz mowa że według założeń Sony sprzeda 1,5 miliona VR-ów do końca roku jeśli będzie dalej szło tak dobrze jak im idzie teraz. Ale wszystko to są tylko pogłoski, wycieki i spekulacje więc ile w tym wszystkim prawdy nie wiadomo.

Tak na boku to aż żali mi trochę gości od Oculusa, męczyli się z kickstarterami, cisnęli ile mogli aby stworzyć super technologię (jednego z twórców nawet zastrzelono ;/ ). Przecierali szlaki dla pozostałych firm, a teraz wychodzi na to że sprzedają się najgorzej ze wszystkich Vr-ów.

Jeszcze dodatkowo dopiszę, może ktoś jest ciekaw i nie daj Boże spróbuje. 

Jeśli przyjdzie wam do głowy wyczyszczenie szkiełek waszego wspaniałego hełmu, jakimś płynem albo inną ścierką niż tą którą zaoferowali w zestawie. Niech was Bóg przed tym chroni. Nie nie nie nie, jedynie Ściereczka z Mikrofibry. Jakikolwiek płyn może wam permanentnie uszkodzić te wspaniałe szkiełka a to by była już tragedia, nawet inną ścierką, ręcznikiem papierowym, koszulką, kategorycznie zabronione, do kąta wyślę i każe tam stać przez godzinę. 

Jeśli ktoś chce naprawdę dobrze dbać o swoją nową uciechę, często ludzie radzą aby dokonać zakupu Lenspen-a. Zakup od 8 do 13 zł, bajer używany przy czyszczeniu obiektywów lustrzanek. Podobno najlepsza rzecz w jaką może się wyposażyć każdy posiadacz hełmofonu vr, sam mam zamiar na dniach obskoczyć parę sklepów i popytać czy mają w sprzedaży (mieszkam na zadupiu więc jak nie będę sięgał po allegro to cud)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zakupisz ten bajer daj znać, jeśli to takie dobre osobiście sam zakupie. Nie no ręcznik papierowy nie wchodzi w grę, to takie harakiri na goglach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam niestety przykry problem... Dzisiaj kupiłem PS VR podłączyłem wszystko zgodnie z instrukcją i potem w momencie kiedy włączamy gogle powinny się na nich zapalić diody na niebiesko ale niestety nic takiego się nie dzieje :38_worried: sprawdzałem połączenia kilka razy i wszystko jest tak jak być powinno... jutro czeka mnie ponowna wycieczka do sklepu ehhh czy ktoś miał podobny problem? według instrukcji wszystko było robione krok po kroku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wszystko śmiga, upewnij się, może kabel do zasilacza słabo jest wciśnięty i brak napięcia, poza tym skieruj gogle do kamery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie gdzie można kupić Batman VR ale na płycie? Nigdzie nie moge znaleźć, wiem ze wyszła w USA na płycie, ale w czy w Europie tez? Inaczej muszę ściągać z USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Oculusów a raczej ich droższej koleżanki HTC V. Testowałem PS VR i zaraz po tym przeskoczyłem na HTC Vive. Obraz może i wyraźniejszy ale rozłożenie ciężaru... na korzyść PS VR. Gdy spoglądałem w dół to czułem jak mi odciąga okulary od oczu w przypadku HTC. I to co najgorsze... momentami widziałem siateczkę (nie wiem jaka jest profesjonalna nazwa) co bardzo psuło imersję. Jedynie tłumacze sobie to tym że było to na szybkiego i może nie miałem dobrze skalibrowanych. A niby gość kalibrował mi.

No ale w sumie cieszę się bo przynajmniej około 1500 klocka zaoszczędziłem kusząc się na PS VR :) 

Co do małej ilości tytułów. Ja w sumie się cieszę że nie ma ich już od razu 100. Wiem, wybór mniejszy ale patrząc na portfel... na spokojnie można ograć tytuły i przyglądać się kolejnym które powoli powstają. I zgadzam się z @Arajan że przy tej technologii demka powinny być czymś na porządku dziennym. Bo tu nawet jak gra będzie kusić to może okazać się nie grywalna ze względu na mdłości itp.

Cóż okulary VR to dopiero raczkujące akcesoria ale jest to spełnienie moich marzeń z 1998 roku gdy dorwałem się do PC i wyobrażałem sobie takiego Quake'a w okularach itp. :) Więc po tylu latach nie mam zamiaru dłużej czekać :1_grinning: Mam zamiar sączyć przyjemność z tego co mamy, świadomy że grafika jest niższa o wiele. Ale poczucie bycia w grze... imersja w pełni. To jest to czego oczekuje. Po tygodniu pracy, zasiąść w kokpicie statku i wystrzelić się w kosmos, waląc beczki i naparzając z działek. (Chociaż beczki może nie bo zemdliło mnie ostatnio :1_grinning: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mareeku

siatka to tzw screen door effect. 

Tutaj patrzac na porownania zarowno cenowe jak i wygody to PS VR przoduje. 

1. konstrukcja pseudo kasku z lepszym rozlozeniem ciezaru na glowie nizli w wypadku Ski googles (Oculus i Vive)

2. cena wiadomka, z tym ze chce sprostowac to co napisales oculus + kontrolery ruchowe i dodatkowe akcesorium do wylapywania pozycji  gracza jako komplet bedzie drozszy od Vive. 

Full room experience moze byc fajny (Vive) ale problem polega na tym ze posrod setek milionow graczy niezbyt wielu moze sobie na cos takiego pozwolic. 

To cos jak z fanami gier wyscigowych, kierownica to jedno, ale zakup rigu lub DYI takiegoz, czy w wypadku PC wiele monitorow lub wiele projektorow to juz sporo miejsca, a na to nie kazdy moze sobie pozwolic. 

PS VR jest tworem kompromisowym - a jednak w tym wypadku pojscie na kompromisy nie mysi byc zle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy :)

Oculus jest sprzedawany w komplecie z padem od Xboxa One, kamerką, pilotem i jedną pełną grą. Za cenę 599$ Od premiery tak było.

Taki sam bundle Playstation VR (bez gry, tylko demo),  + 2x Move kosztuje na Amazonie 640$

Ten argument o taniości VRa chyba trzeba już powoli odłożyć do szafy, chyba, że na siłę zaczniemy dodawać koszt PC, ale jak już wspomniałem wcześniej do końca roku ma się pokazać rig dedykowany za cenę 500$.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, kill napisał:

Koledzy :)

Oculus jest sprzedawany w komplecie z padem od Xboxa One, kamerką, pilotem i jedną pełną grą. Za cenę 599$ Od premiery tak było.

Taki sam bundle Playstation VR (bez gry, tylko demo),  + 2x Move kosztuje na Amazonie 640$

Ten argument o taniości VRa chyba trzeba już powoli odłożyć do szafy, chyba, że na siłę zaczniemy dodawać koszt PC, ale jak już wspomniałem wcześniej do końca roku ma się pokazać rig dedykowany za cenę 500$.

Ok zakładam że mówisz o tym. 

https://www.amazon.com/PlayStation-VR-Launch-Bundle/dp/B00SBXBQDS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1477303453&sr=8-1&keywords=ps+vr

Tak to prawda 640$ tylko że z tego co tu pisze, i z tego co sam wiem, jest Gra, jest PS World które swoje kosztuje (170zł w Polsce) i jest płyta z demami. Jeśli chcesz możemy się bawić w szczegóły dalej. 

W Oculusie dostajesz pada do xboxa, ok spoko, tu dostajesz dwa movy w zestawie, nie potrzebne do wszystkich gier to prawda, a jak ktoś dobrze poszuka to kupi używki z PS3 za grosze (wydałem 60zł w lombardzie na moje, wiadomo nie każdy w takie coś się bawi ale luz) i będą działać tak samo (tu się zgadzam Sony powaliło z ceną za te kontrolery do PS4, nie mam zamiaru wydawać 350zł na coś co wyszło 6 lat temu i opakowali w nowe pudełeczko)

Chcesz mieć podobne pady jak move do oculusa?

https://www.amazon.com/Oculus-Touch/dp/B01BHMS88A/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1477303570&sr=8-4&keywords=oculus

200$ ekstra. Czyli twój tani zestaw robi się z 600 do 800. Mówisz że bajer nie potrzebny i nie ma co go wliczać do ceny całkowitej? To samo można powiedzieć z kamerką dla posiadaczy starej, którą można kupić używaną za grosze (ja kupiłem za 60zł i jest w pełni działająca)

Ale spoko, dostajesz pada do xbox360, tylko że do PS4 i tak dostajesz pada za fakt że kupujesz system. 

A propo systemu.

http://www.ceneo.pl/24493469

http://www.ceneo.pl/47044577?se=YhFnnAMIphXpP8vfuiSVbcsuYNmaiX-8&gclid=CP-cjrOa888CFU6NGwodTGgEUw

Za konsole w Polsce już nie zapłacisz więcej niż 1500zł, zakładając że musisz kupić kamerę i move, 

http://www.ceneo.pl/47601361#mh=A6K9zRxd82004sony5aWKF4kQobzDVYNrQPRZCSEkyhOQpTqyx0wOO2QjUd5KOr1WrP-8ueuLDzDKtsB96hdQGMhsB3lHof40qXnviVTpDJw3OUV8mdalCCkHbzSLXhAIuV9SLuE2IoUGlHAtj_uuH_-LPajiIYelpzHU_icqHXk3JspNOxhWUoxqo-ovo7rjFT7UPA2

http://www.ceneo.pl/11305186

nie całe 400zł za akcesoria, 

czyli w 4 tysiące zmieścisz z całkowicie wszystkim co potrzebujesz aby grać w VR na systemie Sony. Mówiąc tu o zakupie konsoli, mówiąc tu o zakupie akcesorii. 

http://www.sklep-wirtualny.pl/sklep/gogle-vr/oculus-rift-wersja-konsumencka/

Oculus sam kosztuje 3,5 koła, i jeszcze komputer za drugie tyle. No niech ci będzie tylko za 500$, zróbmy sobie nawet mnożnik taki łaskawy kursu walutowego raz 3.5 (bardzo łaskawy) 1750zł, pod warunkiem że na tym będzie można grać jeszcze we wszystko inne sensownie, bo jak coś jest dedykowane to też limitowane w innych kwestiach. Ale parametrów nie znam więc też nie chce wypowiadać się na temat czegoś czego nie wiem.

VR tanie? kto ci to powiedział? kiedy ktoś powiedział ci prosto w oczy PS VR jest Tanie, bez dodawania do zdania "względem wszystkich innych opcji"

Bo prawda taka jest, że PS VR, jest NAJTAŃSZE, i NAJBARDZIEJ DOSTĘPNE. Ale że jest tanie? pierwsze słyszę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi