DigitalMan_PL 1527 Napisano 17 Październik 2016 Pograłem trochę w FIFA w 2d i jest bardzo źle, gorzej niż myślałem. Także Ci którzy chcieliby grać głównie na tym wielkim ekranie to odradzam. Jakieś tytuły gdzie nie ma tyle szczegółów jest ok. Ale taka FIFA na tak wielkim ekranie w jakości 4k musi robić robotę. Fifa graficznie dupy nie urywa ale w 4k to by chyba konsole spaliła Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcossik 57 Napisano 18 Październik 2016 12 godzin temu, Aem napisał: Po sprawdzeniu kilku prostych demek na Oculusie kilka miesięcy temu początkowo byłem dość pozytywnie nastawiony do VR, a nawet planowałem zakup. Po przemyśleniu sprawy i rozważeniu tego, że większość gier 1generacji na VR będą w 90% popierdółkami, odpuściłem i z beką obserwowałem napalonych graczy preorderujących gogle. Jako wielki fan DRIVECLUB byłem zaciekawiony jak wygląda gierka w wersji VR, no ewentualnie jeszcze Rigs no i... wczoraj dorwałem testowy egzemplarz na stoisku w Saturnie na Bielanach we Wrocławiu. Wrażenia? SŁABIZNA! Miałem okazje sprawdzić sobie spokonie DC, Rigs oraz REZ, czyli gry które mogłyby mnie przekonać do ewentualnego wyłożenia kasy, aczkolwiek same wrażenia z obcowania z goglami mocno ostudziły mój ewentualny zapał. Co nie zagrało? Po kolei: jak dla mnie gogle mimo wszystko ciążą na głowie, powodują pewien dyskomfort i zwyczajnie wkurvvia mnie poczucie posiadania czegoś na łbie. Drugi i najmocniejszy minus to fatalna rozdzielczość, ziarno, bieda na ekranie, plus gubienie gogli jeśli w ferworze gry opuszczałem pole widzenia kamery. Obraz w DRIVECLUB niestety był naprawde bardzo, ale to bardzo biednej jakości, samo rozglądanie się po wozie robi, ale co z tego skoro fotele wewnątrz auta są wykonane bardzo dziwnie i mimo wszystko IMO nie dają poczucia wielkiej immersji. Wiadomo, fajnie grało się w trybie FPP, wiadomo że zabawa dostaje mocnego kopa, ale jak dla mnie wizualia oraz zubożenie rozgrywki totalnie kładą całość. REZa odpaliłem na chwilkę, jako fan oryginału sprzed 15 lat. Niestety również bez szału. Ot, fajna gierka napewno nieco bardziej wciągająca w swój świat, ale bez wielkiego efektu ŁAŁ. Rigs odpaliłem aby wkręcić się mocniej, bo na te gierke zwróciłem uwagę już podczas pierwszych prezentacji. Niestety również jak dla mnie ruszało się to dość drętwo, również ubogo graficznie, podobnie mechanika gry nie porwała niczym świeżym. I tutaj również gogle robiły swoją robotę - czujesz się wewnątrz gry, jest wczucie, jest klimatycznie. Gierki jednak nie domagają pod względem samej rozgrywki, bo biorąc pod uwagę specyfikę gogli, te 1wszej generacji będą uboższe, prostsze, no i nie oszukujmy się - słabiutkie graficznie. Porównując VR do Oculusa (wiadomo cena to przespaść) gogle SONY wypadają blado. Fajna zabawka do pokazania dziewczynie, czy znajomym i sam bym taką sobie do tych właśnie celów sprawił, ale napewno nie dam za to 1769zł, ani 769zł, ani też 669zł. Myślałem, że dziewczynie pokazuje się inne fajne zabawki. VR to raczej znajomym można pokazać A tak na serio - masz problem z myślą, że coś nosisz na głowie? W takim razie VR nie jest dla Ciebie, bo jaki headset byś nie wybrał, każdy będzie Ci ciążył na twarzy/głowie. Co do "ciążenia" na głowie to się absolutnie nie zgadzam. Gogle są bardzo wygodne, prawie każdy to przyznaje, ale rozumiem, że masz inne odczucia. Ponoć nie możliwym jest zadowolić każdego na tym świecie. Generalnie uważam, że trochę za wysoko poprzeczkę sobie postawiłeś. Niska rozdzielczość, uboga grafika, jasne, zgadzam się. Ale poziom immersji, głębia i "bycie" w grze z zadowoleniem rekompensują mi te wady PS VR, bo grając jestem w stanie o nich zapomnieć. Jak na pierwszą generację konsolowych gogli jest jak najbardziej OK, w przyszłości może być tylko lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masta20PL 15 Napisano 18 Październik 2016 Godzinę temu, Marcossik napisał: Myślałem, że dziewczynie pokazuje się inne fajne zabawki. VR to raczej znajomym można pokazać Ja tam pokazałem demko Rush of Blood żonie, oczywiście na słuchawkach. Zastanawiałem się czy mi na zawał nie zejdzie, tak krzyczała między innymi: "Zdejmij mi to". Ja się bałem że zaraz sąsiedzi się zlecą TO jest IMERSJA ! Jadę po Rush of Blood w Saturnie za 70zł jest. Ogólnie problem z dostępnością gier w Trójmieście. Jakby ktoś coś chciał wymienić albo odsprzedać chętnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aem 8 Napisano 18 Październik 2016 (edytowane) 4 godziny temu, Marcossik napisał: Myślałem, że dziewczynie pokazuje się inne fajne zabawki. VR to raczej znajomym można pokazać A tak na serio - masz problem z myślą, że coś nosisz na głowie? W takim razie VR nie jest dla Ciebie, bo jaki headset byś nie wybrał, każdy będzie Ci ciążył na twarzy/głowie. Co do "ciążenia" na głowie to się absolutnie nie zgadzam. Gogle są bardzo wygodne, prawie każdy to przyznaje, ale rozumiem, że masz inne odczucia. Ponoć nie możliwym jest zadowolić każdego na tym świecie. Generalnie uważam, że trochę za wysoko poprzeczkę sobie postawiłeś. Niska rozdzielczość, uboga grafika, jasne, zgadzam się. Ale poziom immersji, głębia i "bycie" w grze z zadowoleniem rekompensują mi te wady PS VR, bo grając jestem w stanie o nich zapomnieć. Jak na pierwszą generację konsolowych gogli jest jak najbardziej OK, w przyszłości może być tylko lepiej W pełni zgoda - każdy ma inne odczucia i poziom tolerancji nawet na takie rzeczy jak te kilkaset gramów plastiku na głowie. Szczerze mówiąc gdybym bardziej wciągnął się w VR zapewne i zapomniałbym o goglach na głowie, aczkolwiek nie było chemii między mną, a VR, toteż i sam sprzęt mi trochę wadził. Również zgadzam się, że poziom immersji, bycie w grze etc. dają radę, ale po sprzęcie na który planowałem wydać 2000zł oczekuję dużo więcej, niż na serio słabiuteńkie tekstury i uboga mechanika zabawy przede wszystkim w moim potencjalnym system-sellerze czyli DC, ale i w innych gierkach również. Myślę, że VR PRO może już bardziej dawać radę, a i jeśli dostanie sensowne gry - będzie znowu temat do przemyślenia. Póki co VR to dla mnie ciekawostka dla spragnionych nowości za wszelką cenę znudzonych graczy, lub dla Januszy. A co do twojego wstępu i mojego wywodu o VR - zarówno ja, jak i moja dziewczyna mamy już swoje ulubione zabawki Edytowane 18 Październik 2016 przez Aem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielski_82 572 Napisano 18 Październik 2016 Ja bym sobie pograł na tym , niby olewka ale jak zobaczyłem reactions na yt przydało by mi się takie coś na spotkania ze znajomymi hehe . Czekam na jakiekolwiek zapowiedzi tak czy siak rozumiem że dwa move , controler i kamerka która leży gdzieś w czeluściach u siostry zdaje się , właśnie nabrały jakiejś tam wartości ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 18 Październik 2016 Jezeli wyceniales ten zestaw poniżej ok. 70-90 zl to tak, nabraly wartości 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 18 Październik 2016 (edytowane) Gogle oddane do MM. Zaczekam i zobacze jak sie to wszystko bedzie rozwijalo i jesli bedzie w co grac za rok to kupie ponownie, bo zabawa jest genialna Edytowane 18 Październik 2016 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcossik 57 Napisano 19 Październik 2016 12 godzin temu, czacha79 napisał: Gogle oddane do MM. Zaczekam i zobacze jak sie to wszystko bedzie rozwijalo i jesli bedzie w co grac za rok to kupie ponownie, bo zabawa jest genialna No to jak genialna zabawa to po co oddawałeś w ogóle? Wyczuwam januszową zagrywkę w stylu Jarka Kuźniara, czy coś. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 19 Październik 2016 Ciekawe, czy przy ogłaszaniu wyników sprzedażowych podadzą też ile gogli wróciło do sklepu. Pewnie nie, bo okaże się, że sprzedali 100 sztuk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 19 Październik 2016 @czacha79 to faktycznie musiałeś się genialnie bawić skoro zdecydowałeś się zwrócić produkt do sklepu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 19 Październik 2016 (edytowane) Co ma piernik do wiatraka? Gdy ktos przeszedl Uncharted i go sprzedaje to znaczy ze mu sie nie podobalo??? Zdaje sie ze zapominacie o czyms takim jak czas rozgrywki. Ogralem wszystkie tytuly ktore mnie interesowaly i pomimo ze wrazenia byly super przy pierwszym kontakcie to drugie podejscie oznaczalo juz nude przez liniowosc tych produkcji. W sumie ile mozna grac w tech dema? Moja ocena okularow jest gdzies wyzej w watku i nie zmieniala sie. Czekam az na rynku pojawia sie gry ktore w beda korzystaly z VR i nie beda krotkimi liniowymi demowkami. Edytowane 19 Październik 2016 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masta20PL 15 Napisano 19 Październik 2016 Czacha rozumiem jak bys odsprzedał, może byś nic nie stracił nawet ale oddawać do sklepu mowiac ze sie dobrze bawiles jest po prostu nie fair. Zagrałem dziś w London Heist bardzo fajna ale baaardzo krótka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 19 Październik 2016 Sony powinno zmienić sposób dystrybucji na wypożyczalnie VR To nawet The Order starczyło na 5 godzin 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 19 Październik 2016 (edytowane) 12 minut temu, Masta20PL napisał: Czacha rozumiem jak bys odsprzedał, może byś nic nie stracił nawet ale oddawać do sklepu mowiac ze sie dobrze bawiles jest po prostu nie fair. Zagrałem dziś w London Heist bardzo fajna ale baaardzo krótka. Najwidoczniej taka cebula ze mnie ze nie widze roznicy w oddaniu sprzetu przy ktorym bawilem sie dobrze od tego przy ktorym bawilem sie srednio. Zwrot to zwrot. W sumie to za drugim podejsciem bawilem sie srednio, wiec oddalem ... BTW musialem tez oddac karty na tankowanie auta na 200zl ktore dostalem z VR.. wiec mozna stwierdzic ze stracilem 200zl na tym zwrocie.. lepiej ci? Edytowane 19 Październik 2016 przez czacha79 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolos28 550 Napisano 19 Październik 2016 @up Ja Ciebie doskonale rozumiem. Kupiłeś, przetestowałeś, stwierdziłeś, że niezły w tym potencjał ale czegoś jeszcze brakuje i nie wiadomo jak to się rozwinie więc nie chciałeś ryzykować i oddałeś - proste, też bym tak zrobił 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 19 Październik 2016 Dzieki, ciesze sie ze na forum sa jeszcze inne cebule i janusze ktore mysla podobnie i nie robia dramy z byle gie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 19 Październik 2016 Dzieki, ciesze sie ze na forum sa jeszcze inne cebule i janusze ktore mysla podobnie i nie robia dramy z byle gie No stary jak ja ok. 10 miałem VR w domu i testowałem i napisałem że jest średnio to jakie żale, jaki hejt jak ja mogłem na VR narzekać, później że 3 dni później dostali inni i co coś czuję że cześć zachwytów to takie przez łzy, wiesz kupiłem VR za 2k prawie to chujowo powiedzieć że jest średni i że się myliłem... Popieram Ciebie, ja pogralem ocenilem i podziekowalem... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragonosi 43 Napisano 19 Październik 2016 Każdy ma swoją opinie ja mam swoją. Jakoś nie biegnę do sklepu oddać gogle chociaż mam takie prawo w ciągu 7 dni je zwrócić bez podania powodu. Oczywiście wiem, że ps vr ma swoje ograniczenia i wiedziałem to przed premierą. Mi to odpowiada tobie nie, każdy ma swój punkt widzenia. Ja jestem zadowolony, generalnie ostatnio przestałem grać ciągle zasrane tasiemce farcry, assasin, call of duty, batelfild itd. No ile można. A tu coś nowego, coś co powoduje że chce mi się grać i tyle w temacie. Poza tym ja nie czuje się chujowo że wydałem prawie dwa kafle, może ktoś się czuje. Nie czuje się oszukany produktem Sony, może ktoś tak. Jeden się zawiódł a drugi mile zaskoczył. Takie życie. A jak wam już tak bardzo źle to polecam HTC VIVE i solidnego Peceta. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mere 50 Napisano 19 Październik 2016 Też nigdy bym nie zwrócił produktu z takiego powodu jedynie jeśli sprzęt był uszkodzony, ale zdaje sobie sprawę ze 1600 zł to dużo i niektórzy tyle zarabiają na miesiąc wiec zwrot "zabawki"( gry i sprzet to wciąż rzeczy bez których można żyć choć ja już chyba nie potrafię :-) ) to zwrot sporej ilości gotówki dla nich. Ja mimo ze ogralem już sporo contentu w grach to nie mysle sprzedawać czy oddawac, za takie pieniądze nie znajde sprzętu ktorego jeszcze nie mam a ktory dałby mi tyle frajdy. Wiadomo nie jest to dla idealny sprzęt , ale cena robi swoje. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 19 Październik 2016 No nie ma to jak probowac byc forumowym kozakiem i wejsc ludziom do portfela .. Jeszcze profile psychologiczne przygotuj, bedzie co poczytac do sniadania 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mere 50 Napisano 19 Październik 2016 To tylko moje zdanie jest na ten temat, Ty masz inne. Punkt widzenia zależy od punkta siedzenia, kupujesz sprzęt dosyć specyficzny wcześniej go nie testując co jest dziwne mnie. Ale chyba się nie zalamiesz przez opinie obcych ludzi na forum, mam nadzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ruseus182 46 Napisano 20 Październik 2016 Punkt widzenia zależy od punkta siedzenia, kupujesz sprzęt dosyć specyficzny wcześniej go nie testując co jest dziwne... Właśnie go kupił i przetestował. Wiesz, nie każdy ma czas na stanie w kolejce do jebanych gogli przez 2 godziny,by potem założyć zapocony i tłusty hełm na głowę. Jeśli to jest według Ciebie "testowanie" produktu, to obawiam się o ilość śmiec... ekhem... nowinek technologicznych zalegających w Twoim domu. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dragonosi 43 Napisano 20 Październik 2016 (edytowane) to fakt na testach było duszno parowało, gówno się widziało. Ale mimo to zakupiłem i świetnie się bawię. Może być tak że za jakiś czas ci co byli sceptykami przeproszą się z vr , ale może być też tak jak vr nie wypali to mieli oni racje po części że, nie inwestowali w vr. Ja jako użytkownik mówię, że ps vr nie zasługuje na, aż tak wielką krytykę i zjebke a szczególnie tych co nie mieli do czynienia z tym sprzętem. Testy w marketach nie oddają tego co przeżywasz w domu. W markecie wszystko na szybko, nie ma czasu na dokładne dopasowanie i nie oddaje pełni tego gdy masz to w domu i wszystko na spokojnie. Raz, że demka prezentowane na standach były wg. gorsze graficznie + zaparowane szkła może to niektórych zniechęcić. Oczywiście jest pewna niepewność że sprzęt może zdechnąć, ale dzisiaj sukcesu nie gwarantują firmy które siedzą w branży od lat. Tak jak to było z nintendo i wii u-wielka klapa. A pierwsze wii było wielkim sukcesem. Czas pokarze kto miał racje, uważam że ps vr miał świetny start o czym świadczy wykupienie preorderów i zwiększenie produkcji przez sony ze względu na zainteresowanie. Ponadto jest w co grać i kupa dobrych gier: eve, rigs, rez, until, stardust, ps worlds itd. To chyba jeden z największej ilości gier jaka była na premierę które są dobrze niektóre bardzo oceniane oczywiście jakiś crap się znajdzie. Dobra koniec wypracowania. Edytowane 20 Październik 2016 przez dragonosi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mere 50 Napisano 20 Październik 2016 10 godzin temu, ruseus182 napisał: Właśnie go kupił i przetestował. Wiesz, nie każdy ma czas na stanie w kolejce do jebanych gogli przez 2 godziny,by potem założyć zapocony i tłusty hełm na głowę. Jeśli to jest według Ciebie "testowanie" produktu, to obawiam się o ilość śmiec... ekhem... nowinek technologicznych zalegających w Twoim domu. Akurat kupiłem sobie duży ponad 200 m wiec mam specjalny pokoj na jak Ty to mowisz "śmieci" i nic sie walą po domu możesz masz doświadczenia ze swojego, więc akurat nie trafione :-) Testowalem Oculusa i Vive np w centrach handlowych mozna było za 15 zł pograć 5 minut w dany tytuł lub jakieś demko odpalić kolejkę czy coś. Mam nadzieje ze jak kiedyś zaoszczedzisz sobie na jakiś sprzęt i pójdziesz kupić niby nowy do sklepu to dostaniesz właśnie taki po "testach" w cenie nowego w polskich sklepach. Dlatego tylko preordery takiego sprzetu, ale wiem ze świata nie zmienie, Ty także więc zostałem nam pisanie na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukmuken 10 Napisano 20 Październik 2016 witam! Czy ktos moze doswiadcza problemów z decentrowaniem ekranu podczas gry w lewa strone? Czym dluzej sie gra w dany tytul, tak z biegiem czasu obraz ucieka tak jakby w lewo. Moze ktos sie orientuje jak mozna rozwiazac ten problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach