Skocz do zawartości
Krosek

FIFA 15

Rekomendowane odpowiedzi

Fajne, ale nic to nie zmienia...

1:38, coś dla fanów Lecha ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1:38, coś dla fanów Lecha ;)

Jeśli nie będzie w tle "Lets do the Poznan" to nie powinno się znaleźć w grze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak każdy będzie skipował te animacje grając online :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynają pojawiać się okładki:

Okładka Fify15 wersja USA:

Bs7waTWCEAEE6dL.jpg

Na Xboxa jest nieco inna:

Bs7s1H9CcAEHjCV.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wczoraj przypadkowo zobaczyłem okładkę z Clintem w koszulce Seattle Sounders i myślę co do...? Reklama Xboxa kupując grę na ps3,4

Strzał marketingowy w sam środek. Po chwili jednak myślę nie ma takiej opcji aby takie coś przeszlo :)

Co do naszej okładki to kij z nią pewnie będzie Pan od reklamy sieci komórkowej...

Ważniejsza kwestia czy duet z c+ na który wszyscy liczą pojawi się w nowej odsłonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wczoraj przypadkowo zobaczyłem okładkę z Clintem w koszulce Seattle Sounders i myślę co do...? Reklama Xboxa kupując grę na ps3,4

Strzał marketingowy w sam środek. Po chwili jednak myślę nie ma takiej opcji aby takie coś przeszlo :)

Co do naszej okładki to kij z nią pewnie będzie Pan od reklamy sieci komórkowej...

Ważniejsza kwestia czy duet z c+ na który wszyscy liczą pojawi się w nowej odsłonie.

Na pewno będzie z panem od JUMP choć jak dla mnie to kapitan Jakub powinien gościć obok Messiego. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to coś nie wierzę za bardzo w innych komentatorów niż Szpaku i Szaranowicz. Jakbyśmy mieli dostać innych byśmy już pewnie o tym wiedzieli, a tak to cisza, więc pewnie zostanie stary i "niezawodny" Dariusz Szpakowski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale hate, hate :biggrin:. Panowie dajcie sobie na wstrzymanie, chyba zbyt poważnie podchodzicie do tematu. FIFA to tylko gra i nigdy nie będzie doskonała, jak chcecie dobrą piłkę to polecam obejrzeć jakieś mecze w telewizji albo wyjść po prostu na dwór i pograć z kolegami.

Swoją drogą zastanawiam się co w 15-stce będzie przesadzone. W 13 to były strzały techniczne, w 14 strzały głową. Czytałem, że w tej edycji są to podobno strzały z woleja.  Mam nadzieje, że to tylko plotki a EA znajdzie balans w grze aby żaden czynnik nie górował nad innym.

Jeśli się im to uda, jak zapowiadali to nie mam wątpliwości że kolejna odsłona będzie jeszcze lepsza niż poprzednia.

jak chcesz doskonałą grę to proponuje zagrać w pesa 14 :biggrin: ... ogrywam demo fify 14 bo nie ma innej piłki na ps4, jest to słaba gra, daleko za Konami ... 

p.s ... teraz przez kolejne 3 lata będziecie dostawać tą samą 14 tylko z kosmetycznymi zmianami typu nowe składy i fryzury :biggrin:

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żyj w swoim swiecie, pes14 dzięki ps+ miałem okazje ograc, wszyscy zgodnie ze znajomymi wychowanym i na starych pro zgodnie twierdzimy, ze to drewno i to bez bejcy czy lakieru - ot zwykła sucha gałąź z lasu :-)

Edytowane przez piachu00
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i drewno ale nie ma (nie było jak grałem w pes-a) ze ci konsola nie pozwala wygrać meczu, zastanawiam się na powrotem do PES bo Fifa jest noob friendly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i drewno ale nie ma (nie było jak grałem w pes-a) ze ci konsola nie pozwala wygrać meczu, zastanawiam się na powrotem do PES bo Fifa jest noob friendly.

Serio? Obejrzyj sobie filmy na YT albo streamy Jukeza a zmienisz zdanie i stwierdzisz, ze po prostu jestes slaby w ta gre :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio? Obejrzyj sobie filmy na YT albo streamy Jukeza a zmienisz zdanie i stwierdzisz, ze po prostu jestes slaby w ta gre :)

Jestem słaby haha

Poproszę cie o jakieś namiary kogo oglądać, może jest kanał gdzie uczą jak grać?

Gość nazywa się Jukez i na YT i twitchu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żyj w swoim swiecie, pes14 dzięki ps+ miałem okazje ograc, wszyscy zgodnie ze znajomymi wychowanym i na starych pro zgodnie twierdzimy, ze to drewno i to bez bejcy czy lakieru - ot zwykła sucha gałąź z lasu :-)

różnica polega na tym że w pesie masz kontrole nad zawodnikami. to co wciskasz chłopaki zrobią na boisku i wygląda to realistycznie, fifa z wyłączonymi wszystkimi asystami jest dalej automatem, zawodnicy potrafią sami wykopać piłkę np z lini bramkowej to samo tyczy się z wykopem na rzut rożny, dryblingi są bez dynamiki przyśpieszenia (obrońca nie może dogonić gościa z piłką) podania jak po sznurku, oskryptowane strzały, plus przyklejona piłka do nogi, ta gra sama narzuca ograniczenia, ... i co panowie poprawiają w fifie 15? wyrazanie emocji przez zawodników setki nowych animacji, ruchome chorągiewki rożne, fizyke bramki (odgłos strzału w poprzeczkę nigdy nie był tak realistyczny), oraz aktualną fryzurę Ronaldo :) ... czyli wszystko co konieczne by se pooglądać pokaz skryptów. 

p.s ... jezeli grałeś ty i twoji znajomi w pesa, i nagle przesiadasz się na fifę - z jakiegoś tam powodu, to dobrze powinieneś wiedzieć że jedną z rzeczy która będzie straszliwie przeszkadzać jest zupełnie odwrotny intefejs - strzał kółkiem, wrzutka kwadratem, drybling R2? i granie bramkarzem nie pod trójkątem, nie wiadomo dlaczego nagle gość potrafi biegać w środku boiska? nawet po zmienie klawiszologii ta gra jest niedorobiona względem Konami, wiec mi tutaj nie pisz że ktoś kto wychował się na pesie po pograniu w fifę będzie zadowolony, bo tak nie jest ... wiem bo ja ze znajomymi gramy tylko w pesa, fife próbujemy z racji że nie ma innej piłki na ps4, nasze doświadczenia z grą od EA są okrutne i bolesne, i w naszej opinii fifa 14 ma - pomyloną klawiszologię odwrotną do Konami, nawet po podmienie nie chodzi ona jak powinna, mimo wyłączonych wszystkich asyst gra automatycznie pomaga graczowi, nie rozumiem tego? coś jakby nagrane skrypty które włączają sie same, jest zła skala boiska do zawodników, brak dynamiki dryblingu, przyklejona piłka do nogi zawodnika, za dużo strzałów 25-30 metrów wpada do siatki, co druga wrzutka z kontry kończy się bramką, niezrozumiała dla mnie gra obrońcami (dlaczego są tak wolni?) ... rzuty karne :) .. nie mam pojęcia o co tutaj chodzi, ale to najgorsze rozwiązanie jakie widziałem kiedykolwiek w grze, ... 

Edytowane przez Malakay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mi się tylko wydaje czy EA szuka glupszych od siebie?

Przecież te emocje co oni pokazywali istnieją juz od dawna.

Co za różnica czy koleś jest neutralny czy UJ wie jaki,skoro to pokazuje identyczna animacje z poprzednich części.

Nowością jest to,ze typy maja do siebie albo sędziego pretensje ale to było w fifie 99 juz:D

Konami mistrzowie jeśli chodzi o pokazanie piłkarskiej atmosfery ,po raz kolejny gre chyba robią Kanadyjczycy, którzy nigdy nie byli na meczu z żadnej z drużyn.

Jak co roku FIFA sztuczna i plastikowa.

Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p.s ... jezeli grałeś ty i twoji znajomi w pesa, i nagle przesiadasz się na fifę - z jakiegoś tam powodu, to dobrze powinieneś wiedzieć że jedną z rzeczy która będzie straszliwie przeszkadzać jest zupełnie odwrotny intefejs - strzał kółkiem, wrzutka kwadratem, drybling R2? i granie bramkarzem nie pod trójkątem.

Nie no tu już przesadziłeś.

Ale prawda jest taka, jeśli EA nie dostanie kopa w dupę od Konami nie zrobi dobrej fify. Jak na razie nie zanosi się, żeby Konami poprawiło warstwę techniczną gry więc nie ma na co liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec mi tutaj nie pisz że ktoś kto wychował się na pesie po pograniu w fifę będzie zadowolony, bo tak nie jest ... wiem bo ja ze znajomymi gramy tylko w pesa,

więc mi tutaj nie pisz, że ktoś kto wychował się na prostych winach po wypiciu Ventisquero będzie zadowolony, bo tak nie jest... wiem bo ja ze znajomymi pod monopolem pijemy tylko patyki. :biggrin:

Wszyscy wokół mnie jakoś grali w PES-a, szczególnie jeśli chodzi o 6, bo wtedy FIFA to był crap (tak jakoś na Fifę od numerku 2002 już nie mogłem patrzeć, bo 98 była jak na swoje czasy bardzo grywalna, zarówno WC jak i RTWC), teraz na PES-a 14 spoglądają z politowaniem, grają w FIFĘ 14, no ale to oczywiście tylko moja iluzja, bo ty i twoi znajomi jesteście wyrocznią, która wie lepiej w co kto grał i co woli.

Resztę postu edytowałem, bo nie chce mi się kłócić o trzepaniu kapucynka nad jedną lub drugą grą

Edytowane przez zmstr
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek wraca z urlopu, wbija na forum żeby sie dowiedziec czy są jakies nowe newsy na temat Fify 15 a tutaj...  jakies kolejne przepychanki frustratów z ery kamienia łupanego starajacych sie przekonac do swojej jednej jedynej racji o wielkosci pesa nad fifą... albo trollów prowokujacych jaka ta gra kiepska bedzie i ze na pewno jej nie kupią... ej troche pokory. Czasami to forum zaczyna wygladac jak fora na portalach informacyjnych. :wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas nie było z pełną licencją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc mi tutaj nie pisz, że ktoś kto wychował się na prostych winach po wypiciu Ventisquero będzie zadowolony, bo tak nie jest... wiem bo ja ze znajomymi pod monopolem pijemy tylko patyki. :biggrin:

Wszyscy wokół mnie jakoś grali w PES-a, szczególnie jeśli chodzi o 6, bo wtedy FIFA to był crap (tak jakoś na Fifę od numerku 2002 już nie mogłem patrzeć, bo 98 była jak na swoje czasy bardzo grywalna, zarówno WC jak i RTWC), teraz na PES-a 14 spoglądają z politowaniem, grają w FIFĘ 14, no ale to oczywiście tylko moja iluzja, bo ty i twoi znajomi jesteście wyrocznią, która wie lepiej w co kto grał i co woli.

Resztę postu edytowałem, bo nie chce mi się kłócić o trzepaniu kapucynka nad jedną lub drugą grą

Faktycznie koleś pojechał po bandzie - bo ja nie mam co robić tylko siedzieć na forum i wymyślać, że wychowałem się na pes :D do roku 2008 imo PES był lepszy, od 2009 tylko FIFA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas nie było z pełną licencją?

Brakowalo loga Serie A i herbow paru klubów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakowalo loga Serie A i herbow paru klubów.

To dla ludzi co oglądają Serie A fajna sprawa, ja nawet nie zauważyłem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko jak na koniec lipca wciąż mało wiemy. Za miesiąc z hakiem wyjdzie tradycyjnie wersja demonstracyjna, a my póki co nie jesteśmy niczym zachęcani. Oprócz nowego wyglądu kart w UT i tych bajerów związanych z 'feel the game' brak jakichkolwiek informacji. Kupić kupię, ale chyba nie będzie w tym roku ani rewolucji ani ewolucji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra dobrze się sprzedaje, więc nie ma co mieszać w samym engine. Zapewne z takiego założenia wychodzą elektronicy z Kanady. Można się spodziewać, jak co roku, kosmetycznych zmian.

Edytowane przez DAK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi