Skocz do zawartości
Patricko

GamesCom 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, że start nowej konsoli jest na początku beznadziejny i nie ma za bardzo w co grać, ale przyjdzie rok 2015 i 2016 i Sony znów ich zmiażdży exami. Standard.

No własnie nie. Każda poprzednia generacja to było grania a grania ? do wyboru do koloru: ścigałka, bijatyka, action advencer itd. a teraz? Panowie że zacytuje klasyka nie nazywajmy szamba perfumerią. Proste pytanie jaki start generacji był najgorszy? u mnie od razu na usta ciśnie się ps4 dziwne co. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony zobaczyło słabą konferencje Microsoftu to sony poszli ich śladem bo po co się wysilać jak konkurencja też nic nie pokazała a na E3 2015 trzeba coś zostawić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfa MS była dużo lepsza niż Sony

No może nie lepsza oby dwa były mierne ale jeśli chodzi o wydźwięk to ms pozamiatał tym tomb raiderem. Na necie o niczym innym sie nie mówi jak tylko o tym. O to chodzi w w takich konfach. Masz na nich tak przyj.. żeby gawiedź mówiła tylko o twojej tak jest w przypadku microsoftu. Ja nie wiem kiedy Sony chce uderzyć z grubej rury jak nie na takich targach. To jest walka jeńców się nie bierze a co robi sony puszcza teasery trailerów chyba nieistniejących gier skoro nawet gameplajów z nich niema. Nie tak się robi szum wokół siebie.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony niestety zdecydowało nie pokazać co mają- Uncharted 4, Order i Infamous, ale konfa była bardziej dynamiczna. MS pokazał duże gry, ale były też takie (CoD, Fifa), na które poświęcili zdecydowanie za dużo czasu, przez co wydawała się nudna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyt wiele obiecujesz sobie po takich targach. Sony moim zdaniem bierze w nich udział chyba z przyzwyczajenia bo ostatnio nie mają konkretów bo wszystko "się robi" więc co mają pokazywać? MIcrosoft może robić wokół siebie szum i co z tego? Kto ma kupić konsole ten wie co wyjdzie na PS4 i Xbox'a i wątpię by znalazła się jakaś większa grupa ludzi, która zmieni zdanie pod wpływem takich konferencji.

Edytowane przez Castiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekiwałbym że na każdej z 3 konferencji(e3, gamescom, tokyo game show) jest pokazane jedne nowe ip z gameplayem i datą przybliżoną premiery. To chyba nie dużo jak na moje wymagania bo tak jak mówię jakieś wstawki filmowe mnie nie interesują bo to nawet nie wiadomo czy to już powstaje czy tylko nagrali filmik i kiedyś to będzie. Targi według mnie sa od konkretów a nie obietnic lub gdybań no ale co kto lubi. Mnie strasznie zawiódł ten gamescom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfa MS była dużo lepsza niż Sony

Dla mnie było odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, czas skomentowac ten niewypal. Bylo smiesznie na shoucie, zwlaszcza na twitchu gdy przewijal sie caly ten spam podczas lecacego materialu. Rozje*al mnie totalnie ten karton w MGSie udawadniajac ze al przeciwnikow jest na poziomie krewetki. Byly hihy podczas puszczania roznorakich indykow, gdy wszyscy oczekiwalismy na porzadne jeb*iecie na koniec.. ktorego sie nie doczekalismy, nie tym razem...

dzieki tej konferencji wiem, ze ps4 nie kupie przez dlugi czas, nie tylko z powodu gier ktore musze ograc na ps3. Ogladajac dzisiejsze streamy mozna stwierdzic, ze microsoft zamienil sie z sony miejscami.. ci pierwsi zaczeli pierdzielic ze ta konsola jest do gier rzucajac calkiem calkiem tytuly a sony... wysyp indykow + bloodborne w ktorym nie widze niczego niezwyklego. Publicznosc byla tak sztuczna, ze konczac konferencje jakims gniotem powinni buczec w cholere...

Jedynie zainteresowal mnie trailer Hellblade (Hellblade/Heavenly Sword - podobne nazwy). W samym klipie glowna postac przypomina Kai, czyli dziewczynke, ktora towarzyszyla Nariko. Czyzby dorosla i postanowili pociagnac gre dalej pod inna nazwa?

Konfe sony moze podsumowac ten przypadkowo wylapany komentarz z twitcha - atari jaguar>ps4

Edytowane przez SkibaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczekiwałbym że na każdej z 3 konferencji(e3, gamescom, tokyo game show) jest pokazane jedne nowe ip z gameplayem i datą przybliżoną premiery. To chyba nie dużo jak na moje wymagania bo tak jak mówię jakieś wstawki filmowe mnie nie interesują bo to nawet nie wiadomo czy to już powstaje czy tylko nagrali filmik i kiedyś to będzie. Targi według mnie sa od konkretów a nie obietnic lub gdybań no ale co kto lubi. Mnie strasznie zawiódł ten gamescom.

Z calym szacunkiem, ale wydaje mi sie iz Twoja opinia nt targow  jest mylna. Ja osobiscie  uwazam  ze targi to zwykla machina marketingowa... kolejna  tuba propagandowa gdzie jedna firma prezentuje swoje haslo "the best place to play" i czasami gameplay, a czasami tylko nic nie znaczace zajawki a druga robi dokladnie to samo tylko haslo inne "#4ThePlayers".

Oczywiscie to co napisalem powyzej to moja subiektywna obserwacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z calym szacunkiem, ale wydaje mi sie iz Twoja opinia nt targow  jest mylna. Ja osobiscie  uwazam  ze targi to zwykla machina marketingowa... kolejna  tuba propagandowa gdzie jedna firma prezentuje swoje haslo "the best place to play" i czasami gameplay, a czasami tylko nic nie znaczace zajawki a druga robi dokladnie to samo tylko haslo inne "#4ThePlayers".

Oczywiscie to co napisalem powyzej to moja subiektywna obserwacja.

No czyli nie jestem ich targetem. Bo po tej papce co zaserwowali tylko mnie zniechęcili do kupna zamiast zachęcić. Oczekuję konkretów co wyżej napisałem. Marketingowe pier... nie dla mnie choć zawsze się na tym łapię że oglądam targi bo a może....ale jednak nie Sony na każdym kroku krzyczy do mnie " na razie nie chcemy twoich pieniędzy" phii no jeśli nie to trudno może w 2015 roku się taniej wyrwie ich konsolę jak mnie przekonają.  No i zawsze mi się wydawało że marketing skuteczny ma zachęcić do kupna no ale chyba coś nie wyszło im. Konkrety panie konkrety a nie filmiki z których mało co wynika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popraw co napisales, pisze z dobroci serca wpadnie ktos z władczych i polecisz jak przepiorka.

Sugerowane poprawki:

"Absolutnie rozwalil i zdewastowal mnie ten karton w MGS"

"gdy wszyscy oczekiwalismy ze Sony zakonczy gromkim pierdnieciem...."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oprócz gier które pokazują od dwóch lat, Sony zaprezentowało jakies same gówniane indyki z gierką pana Chmielarza na czele, z nowych tytułów zainteresowały mnie tylko Hellblade - który jest złym alter ego Heavelny Sword oraz Wild o jaskiniowcach :D, i Rime ale to już pokazywali rok temu. Czekałem na kawałek Tekkena7, na Uncharted4, na jakąś bombę ... niestety, konferencja olana przez panów od sony, chyba ich najsłabszy występ od tam paru lat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mieli pokazać w związku z Uncharted? W tym konkretnym przypadku wiadomo jedno - ta gra zmiecie konkurencje jak jej poprzedniczki i do tego trzeba jeszcze kogoś zachęcać?

Nie wiem jak wy, ale jak ktoś oczekuje konkretów i nastraja się na targi no to sorry - targi to nie konkrety. Konkrety to gry, a na nie trzeba jeszcze poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oprócz gier które pokazują od dwóch lat, Sony zaprezentowało jakies same gówniane indyki z gierką pana Chmielarza na czele, z nowych tytułów zainteresowały mnie tylko Hellblade - który jest złym alter ego Heavelny Sword oraz Wild o jaskiniowcach :biggrin:, i Rime ale to już pokazywali rok temu. Czekałem na kawałek Tekkena7, na Uncharted4, na jakąś bombę ... niestety, konferencja olana przez panów od sony, chyba ich najsłabszy występ od tam paru lat. 

To jeszcze by szło przeżyć gdyby jakieś gamepleye pokazali z Hellblade czy Wild data kiedy ma się ukazać no konkrety. Jeśli na targach nie ogłasza się takich rzeczy to już nie wiem gdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oprócz gier które pokazują od dwóch lat, Sony zaprezentowało jakies same gówniane indyki z gierką pana Chmielarza na czele, z nowych tytułów zainteresowały mnie tylko Hellblade - który jest złym alter ego Heavelny Sword oraz Wild o jaskiniowcach :biggrin:, i Rime ale to już pokazywali rok temu. Czekałem na kawałek Tekkena7, na Uncharted4, na jakąś bombę ... niestety, konferencja olana przez panów od sony, chyba ich najsłabszy występ od tam paru lat. 

Zgadzam sie ze bylo slabo. Akurat gra pana Chmielarza bym nie pogardzil (mimo iz sama postawa tego czlowieka mnie nie przekonuje jak i jego wynurzenia nt rynku gier), Brakowalo solidnego uderzenia ze strony Sony tu sie zgodze... mysle ze prasa branzowa juz  komentuje obie konfy...

Do zenady dodalbym DayZ gre w wiecznej alfie czy becie z early access - w ciagu 3 lat pojawi sie na PS4.... moze od razu niech zapowiedza remaster na PS5... no tutaj to nie wiedzialem czy smiac  sie czy plakac - bo chyba poza dlugo  wyczekiwanym GT5 na PS3 nikt nigdy nie chwalil sie na konferencji ze gra bedzie w ciagu 3 lat.... no chyba ze planuja na wzor steam wrzucic Early Access...... Jako gracz jestem zainteresowany grami w produkcji ale bardziej  tymi z data premiery w ciagu najblizszego kwartalu i polrocza (wiedzac ze moga byc poslizgi) a nie czyms a tak odlegla data premiery......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popraw co napisales, pisze z dobroci serca wpadnie ktos z władczych i polecisz jak przepiorka.

Sugerowane poprawki:

"Absolutnie rozwalil i zdewastowal mnie ten karton w MGS"

"gdy wszyscy oczekiwalismy ze Sony zakonczy gromkim pierdnieciem...."

jest cenzura wiec w czym problem? ja nie ponimaju...   

jeszcze raz podsumowujac konfe sony

Godzilla_facepalm-380x160.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam już nie wiem...obadałem informacje z obydwu konferencji i niby Sony pokazało więcej nowych gier ale M$ pokazał więcej wartościowych materiałów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie ze bylo slabo. Akurat gra pana Chmielarza bym nie pogardzil (mimo iz sama postawa tego czlowieka mnie nie przekonuje jak i jego wynurzenia nt rynku gier), Brakowalo solidnego uderzenia ze strony Sony tu sie zgodze... mysle ze prasa branzowa juz  komentuje obie konfy...

Do zenady dodalbym DayZ gre w wiecznej alfie czy becie z early access - w ciagu 3 lat pojawi sie na PS4.... moze od razu niech zapowiedza remaster na PS5... no tutaj to nie wiedzialem czy smiac  sie czy plakac - bo chyba poza dlugo  wyczekiwanym GT5 na PS3 nikt nigdy nie chwalil sie na konferencji ze gra bedzie w ciagu 3 lat.... no chyba ze planuja na wzor steam wrzucic Early Access...... Jako gracz jestem zainteresowany grami w produkcji ale bardziej  tymi z data premiery w ciagu najblizszego kwartalu i polrocza (wiedzac ze moga byc poslizgi) a nie czyms a tak odlegla data premiery......

A nie przypadkiem w ciągu 3 lat od premiery na PC (2012)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie przypadkiem w ciągu 3 lat od premiery na PC (2012)?

A miała już premierę na PC bo mi się wydaje, że to cały czas jakaś wczesna alfa czy beta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze by szło przeżyć gdyby jakieś gamepleye pokazali z Hellblade czy Wild data kiedy ma się ukazać no konkrety. Jeśli na targach nie ogłasza się takich rzeczy to już nie wiem gdzie.

powinien być zakaz pokazywania gier które zostały zapowiedziane i pokazywane na jednej lub max dwóch konferencjach, co mnie obchodzi jak trzech pedałów gra w Driveclub? albo w Destiny? skoro gry które są zapowiadane od 2-3 lat, są wciąż zapowiadane? to kiedy premierę mają mieć gry które nie zostały zapowiedziane? jak Tekken7. GT7? PES15?  wziął bym tych żółtków i wytrzaskał po mordach ... 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi