Skocz do zawartości
Patricko

Kierownica do PS4

Rekomendowane odpowiedzi

No, i gitara.

Bardzo fajnie to wygląda, nawet po zdemontowaniu tych kilku elementów co tam są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej dołożyć do Pro ;)

Jasne ze lepiej sam sie na nie czaje ale dostepnosc zadna cena z pupy... niestety kiera + pedaly + (skoro sa juz lepsze pedaly) shifter i mamy sporo siana do wydania na zabawe. Rozumiem ze sa zawodowcy startujacy w turniejach, ze racing moze byc tez e-sportem. 

Ale sa tez i przecietni gracze ktory po prostu chca polepszyc swoje doznania. 

Co do pedałow to myślę że jak uzywales DFP to będziesz zadowolony. 

To sie okaze ;)

A tak serio widzisz katuje moja DFP - 5 lat (posiadam ja od 9ciu) i poza tym ze pedaly miekkie i nieco zabawkowe to nie moge im nic zarzucic bo dzialaja. 

Czytajac wypowiedzi Twoje, Torreso i chyba 2 innych osob ktore mialy klopot z dolaczonymi do T300RS pedalami jest mi smutno ze placac badz co badz nie male pieniadze firma zwyczajnie sie nie postarala. 

Tak czy inaczej najpierw skatuje moja DFP a potem czas na przesiadke na T300RS. Jedyny problem to dostepnosc T3PA Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@magellan

Firma chyba uznała, że wrzucają te pedały jako niezbędne minimum, aby po wyjęciu z pudełka gracz otrzymał działający zestaw. I myślę że przy przesiadce z DFP nie będziesz miał nic do zarzucenia tym pedalom... no chyba ze się popsują... Ale tutaj doświadczenie związane z reklamowaniem i otrzymaniem nowych jest chyba wszystkich pozytywne (szybki kontakt, szybka wysyłka nowych)

Edytowane przez pela222
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyny problem to dostepnosc T3PA Pro.

W x-kom z tego co widzę są dostępne od ręki. Różnica 160zł do t3pa jest warta tej kwoty.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W x-kom z tego co widzę są dostępne od ręki. Różnica 160zł do t3pa jest warta tej kwoty.

Tak obczailem x-kom -> co prawda na zdjeciach jakos wygladaly zupelnie te jak te od T500RS, a chyba jakies tam male roznice sa? czy sie myle to sa te same pedaly co byly w T500RS? 

Problem nie mieszkam w PL kolejna wizyta w grudniu.... no ale przyznam ze cena i tak duzo lepsza nizli w Szwecji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak obczailem x-kom -> co prawda na zdjeciach jakos wygladaly zupelnie te jak te od T500RS, a chyba jakies tam male roznice sa? czy sie myle to sa te same pedaly co byly w T500RS?

To są te same pedały plus "conical rubber brake mod"

51jeuO3xswL.jpg

Mega sprawa, load cell się chowa ;)

Edytowane przez mataman
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten modzik hamulca jest również w zwykłych T3PA ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra to porownalem ceny T300 baza ciut taniej w Szwecji niz w x-kom to samo shifter. Ale T3PA-Pro jak tylko juz zakupie sama kierownice to zamowie w PL ktos mi to odbierze w ich punkcie i bedzie git. 

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten modzik hamulca jest również w zwykłych T3PA ;)

Pierwsze słyszę żeby conical mod był w zwykłych t3pa?

Mozesz podać link do strony gdzie można kupić ten mod do pedałow t3pa. Napewno mataman będzie zainteresowany;) ... A jak kosztuje mniej niż 160pln to by nie pisał że warto brać wersje pro

Edytowane przez pela222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz podać link do strony gdzie można kupić ten mod do pedałow t3pa. Napewno mataman będzie zainteresowany;) ... A jak kosztuje mniej niż 160pln to by nie pisał że warto brać wersje pro

Proszę bardzo:

http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/t3pa-add

http://www.x-kom.pl/p/244125-kierownica-thrustmaster-t3pa-pc-xboxone-ps3-ps4.html

Jest w pudełeczku, tylko go trzeba sobie założyć.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@toreso

Zwracam honor i dzięki za linki

@mataman

Chyba musisz się odezwać do thrustmaster i sobie ten mod zorganizować. O ile dobrze pamiętam to nie było tego kiedyś... A chyba dobrze pamiętam bo t3pa wyszły przed wersja pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod jest w obu wersjach t3pa i zawsze był. A dopłacić do Pro warto, nie z powodu moda tylko wykonania i pancerości ;)

A chyba dobrze pamiętam bo t3pa wyszły przed wersja pro

Ano wyszły, dlatego zmieniłem na pro jak były tylko dostępne. Edytowane przez mataman
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, sam mod to jedno, a wykonanie całościowe to drugie.

Kwestia tylko czy komuś zależy na lepszym wykonaniu i jest w stanie dopłacić trochę, sam się właśnie zastanawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzisiej dotarła do mnie kierownica G29 + driving force shifter.

Wszystko mam zamontowane na Wheel Stand Pro.

Kierownica sprawuje sie naprawde dobrze, gdyby ktos sie zastanawiał nad zakupem to gorąco polecam.

g29.jpg

2.jpg

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety G27 nie działa z ps4, dlatego wybrałem G29.

Co do różnic to G29 jest cichsza a dodatkowy pnanel sterujący ułatwia rozgrywkę,

Edytowane przez konio124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety G27 nie działa z ps4, dlatego wybrałem G29.

Co do różnic to G29 jest cichsza a dodatkowy pnanel sterujący ułatwia rozgrywkę,

Gdzie i za ile kupiles?

Milego grania :)

Edytowane przez MagEllan
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Kupiłem na stronie logitecha, niestety ceny tam mają trochę kosmiczne.

Za kierownice zapłaciłem 1750zł + 260zł za shifter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisz jak się sprawuje w pCars-jak działa FF,czy nadal jest efekt stukania podczas nierówności,jak pedały itd itp...

ps.Na żywo wygląda naprawdę fajnie-gratki zakupu.   :thumbsup:

Edytowane przez MrArt-PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm i tak lepiej bo  przelicznik maja dosc zlodziejski na szwedzkiej stronie sama kiera prawie 2K :P w lokalnych sklepach cena taka  sama.

Niestety kolo to nie jest  maly wydatek i przyznam ze fakt is G29 nie ma officjalnie wsparcia dla PC troche mnie zniecheca - przy okazji dostales jakies stery do PC? Ciekaw jestem czy te od g920 dla xbone i PC zadzialaja.

Sam juz bylem zdecydowany na T300RS i raczej ta decyzja raczej sie nie zmieni, niemniej zeby logitech poszedl po rozum do glowy sprzedawal i kolo i shifter i dodatkowo obnizyl ostro cene to mogli by na tym wiecej zyskac.

Jak pisalem niechaj kazdy wybiera jak mu pasuje. Grunt ze masz kolo i mozesz cieszyc sie graniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisz jak się sprawuje w pCars-jak działa FF,czy nadal jest efekt stukania podczas nierówności,jak pedały itd itp...

ps.Na żywo wygląda naprawdę fajnie-gratki zakupu.  :thumbsup:

W pCars działa od razu po połaczeniu , nic nie trzeba konfigurować, odczucia z gry są świetne.

Oczywiście nadal jest ten efekt stukania,

Co do pedałów to tak samo jak w g27, jedyna różnica to pedał hamulca, jest o wiele twardszy (bardziej realistyczny)

Praca kierownicy jest naprawdę cicha a dodatkowe przyciski bardzo ułatwiają nawigacje po menu (wszystko jest pod ręką)

Niestety kolo to nie jest  maly wydatek i przyznam ze fakt is G29 nie ma officjalnie wsparcia dla PC troche mnie zniecheca - przy okazji dostales jakies stery do PC? Ciekaw jestem czy te od g920 dla xbone i PC zadzialaja.

Niestety nie dostałem płyty ze sterami ale z tego co widzę to są dostępne na oficjalnej stronie producenta.

http://support.logitech.com/en_us/product/g29-driving-force

Edytowane przez konio124

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no czyli dokladnie takie samo zagranie jak ze stara poczciwa DFP, kurcze google najwyrazniej mnie oszukalo a sam na strone suportu logi nie wszedlem.

dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to jest bardzo dobra wiadomość

599XX_Wheel_2.jpg
http://mobile.thrustmaster.com/en_UK/press/599xx-evo-30-wheel-add-alcantara-editionthe-newest-addition-thrustmaster-racing-ecosystem
Nie widziałem tylko ile będzie kosztowało... No ale wreszcie 30cm
Edit ==
Juz znalazłem cenę... ;) Tutaj koniec dobrych wiadomości ;) €179 cena sugerowana ;(

Edytowane przez pela222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi