Bartol84 5 Napisano 12 Październik 2015 (edytowane) Jeszcze jedno pytanie panie kochany. Czy dobrze widzę, na twoich zdjęciach, że grasz na krześle biurowym? (nie widać na zdjęciu czy ma kółka od spodu) Jeśli tak, to jak się to sprawuje? Da się wygodnie grać na takiej kierownicy z takim siedziskiem? Jak patrzyłem ile kosztuje taki Playset to mnie to przeraziło :DTak zgadza się to jest fotel na kółkach, ale jest naprawdę wygodny :-). Nawet nie był taki tani. Ma możliwość ustawienia wysokości jak standardowe fotele, ale również można zrobić sobie regulacje w stałej pozycji np. Lekko odchylonym. Mi osobiście nie przeszkadza, że jest na kólkach. Nie odczuwam, że on mi się przesuwa.Delikatnie mówiąc przesadzają z cenami na fotele playseat. Edytowane 12 Październik 2015 przez Bartol84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jashimara 7 Napisano 12 Październik 2015 Delikatnie mówiąc :D Dziękuję, za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol84 5 Napisano 12 Październik 2015 (edytowane) Delikatnie mówiąc :D Dziękuję, za odpowiedzi.A zauważyłeś, że playseat sprzedaje również fotele na kółkach. Na allegro znalazłem po 1420 zł to jest przegięcie . Za logo firmy se liczą podwójnie .Jaki masz psnid ? zapisze sobie Ciebie do znajomych. Edytowane 12 Październik 2015 przez Bartol84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jashimara 7 Napisano 13 Październik 2015 Taki jaki nick na forum. Na razie pykam tylko w Drivecluba. Mam w planach (jak finanse pozwolą) do końca tego roku kupić kierownicę G29 z Wheel Standem i Project Cars, ale zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Październik 2015 Jeszcze jedno pytanie panie kochany. Czy dobrze widzę, na twoich zdjęciach, że grasz na krześle biurowym? (nie widać na zdjęciu czy ma kółka od spodu) Jeśli tak, to jak się to sprawuje? Da się wygodnie grać na takiej kierownicy z takim siedziskiem? Jak patrzyłem ile kosztuje taki Playset to mnie to przeraziło moj fotel na kolkach wlasnie sie rozlecial z lekka, podloga to panele, i powiem Tobie ze mozna ustawic WSP i krzeslo na kolkach tak zeby spokojnie dalo sie grac. W wypadku przesuwania zawsze mozna jakis klin z gumy pod jedno czy 2 kolka albo poszukac i zakupic albo probowac wykonac samemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biernacik94 2 Napisano 13 Październik 2015 Chcę zakupić kierownicę, mam do wyboru używaną t300rs bez gwarancji za 850zl lub nową t150rs po tej samej cenie, co polecacie wybrać? Nie potrzebuję super kierownicy, ważne żeby był ffb. Czy jakość wykonania t300 jest dużo wyższa od t150? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 13 Październik 2015 Nie ma porównania, T300 jest znacznie lepsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Październik 2015 Chcę zakupić kierownicę, mam do wyboru używaną t300rs bez gwarancji za 850zl lub nową t150rs po tej samej cenie, co polecacie wybrać? Nie potrzebuję super kierownicy, ważne żeby był ffb. Czy jakość wykonania t300 jest dużo wyższa od t150? Polecam pare stron wstecz przejrzec watek byla na ten temat dyskusja - choc zaznaczam teoretyczna bo nie pamietam zeby ktos sie chwalil ze kupil t150. Masz filmiki Inside Sim Racing - z reckami obu kolek. T150 to kierownica mid-end w cenie dosc wysokiej, T300 to high end (masowy) w cenie wyzszej niz topowe modele z poprzedniej generacji ale tez z usprawnieniami ktore naprawde mozna docenic. Ja bym T300RS uzywana nie pogardzil, ale pod jedym warunkiem - moge wyprobowac przed zakupem. Inaczej mialbym wrazenie ze biore kota w worku. T150 - wg ISR nie jest zle, ale widac i slychac skad roznica w cenie w porownaniu do T300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 13 Październik 2015 (edytowane) Chcę zakupić kierownicę, mam do wyboru używaną t300rs bez gwarancji za 850zl lub nową t150rs po tej samej cenie, co polecacie wybrać? Nie potrzebuję super kierownicy, ważne żeby był ffb. Czy jakość wykonania t300 jest dużo wyższa od t150?Hmm... Każdy chyba podchodzi do takich sytuacji indywidualnie. Zakładając że t300 jest bez wad (ktoś nie chce się pozbyć uszkodzonego kontrolera) to ja bym wziął używana t300. Pisze tak choć w życiu nie widziałem na oczy t150. Wcześniej kupowałem używane logitech g25,logitech g27, fanatec csr i nigdy się nie zawiodłem (nie było wtopy ;)). T300 kupiłem nowa bo nie było używek. Co ci nie powiemy to tak naprawdę zależy od egzemplarzy tej używanej czy warto. Pomyslnych wyborów ;)Ps. Niezły odzew na Twoje pytanie ;) Edytowane 13 Październik 2015 przez pela222 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biernacik94 2 Napisano 13 Październik 2015 To jest to ogłoszenie http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5709954685 W zestawie brakuje mocowania do biurka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 13 Październik 2015 Masz jakby co 14dni na zwrot. Ja bym brał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 13 Październik 2015 (edytowane) To jest to ogłoszenie http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5709954685 W zestawie brakuje mocowania do biurka. no ale kolego to jest licytacja i ma jeszcze 21h, jak to na allegro walek goni walek wiec cene moze ktos i na pale podbijac. W tej chwili juz masz 950pln a sadze ze cena jeszcze podskoczy. Wrocmy do Twojego pierwszego pytania: Nie potrzebuję super kierownicy, ważne żeby był ffb. Czy jakość wykonania t300 jest dużo wyższa od t150? Biorac pod uwage pierwsze zdanie, polecam obejrzec recke ISR - T150 (pare stron wczesniej), jak to panowie powiedzieli "good entry point" czyli dobra dla osob ktore chca miec fun, choc z ograniczeniami (np brak zmiany samego kola kierownicy co umozliwia T300RS). Pozostale rzeczy z tzw. "ekosystemu" jak pedaly i drazek zmiany biegow mozna podlaczyc. Na pytanie odpowiedz tez byla T300 nie jest drozsza tylko dlatego ze ma wyzszy numerek, to takze nieco inna technologia bez zebatek zapewniajaca wieksza plynnosc i rozdzielczosc kierownicy. Wierz mi 5 lat gralem na DFP (posiadalem przez 9 lat) i co mialem fun a to byla kierownica, na zebatkach, majaca FF nieporownywalnie mniej oddajacy jazde niz T300. A jednak ponad 300h w GT5 zrobilem na tej kierownicy i mialem mase funu. Gwarancja jest o tyle wazna (znow polecam przejrzec dokladnie ten watek) ze pedaly dolaczane do t80, t150, t300 (jedne i te same) maja tendencje do awarii ale z doniesien conajmniej 3 uzytkownikow Thrustmaster bezproblemowo je wymienia. Wybor nalezy do Ciebie, zapoznaj sie z za i przeciw, poszukaj informacji (bo tutaj ich malo) nt. T150, zajrzyj tutaj po informacje odnosnie T300 i wybierz cos dla siebie. Edytowane 13 Październik 2015 przez MagEllan 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biernacik94 2 Napisano 13 Październik 2015 To aukcja kup teraz, ale dogadałem się na 850. Jednak wziąłem pod uwagę brak gwarancji i zdecydowałem się poczekać na premierę i więcej recenzji t150 lub dołożyć i pozniej kupić t300, dzięki wszystkim za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin-2013_s 2 Napisano 14 Październik 2015 Stary nigdy w życiu nie kupuj T300 bez gwarancji, te kierownice to jakaś porażka. Ja swoją kupiłem w grudniu poprzedniego roku i właśnie czekam na kuriera żeby już trzecią odesłać. Gra się zajebiście ale 3 zjebane kierownice w ciągu 10ciu miesięcy to nie przypadek, i to nie tylko ja tak miałem, mnóstwo ludzi ma z nimi problemy. Kup G29 bo thrustmaster to jakiś żart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aborygen 44 Napisano 15 Październik 2015 To straszny pechowiec z ciebie co konkretnie ci padało ? Bo w projekt cars to normalne ze kierownica szwankuje bo ta gra ma tak kijowo zrobione opcje i jest kilka porad jak uruchamiać kierę na ps4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konio124 6 Napisano 15 Październik 2015 (edytowane) U mnie w T300 był problem z kalibracją, za każdym razem trzeba było kalibrować nawet w trakcie gry zdarzało się rozkalibrowanie, serwis stwierdził że kierownica nie posiada żadnych wad. Na szczęście udało mi się odzyskać pieniądze i zakupiłem g29. Teraz mam święty spokój i mogę cieszyć się bezproblemową grą. Edytowane 15 Październik 2015 przez konio124 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotras3 224 Napisano 15 Październik 2015 Miałem t500 ok roku i żadnych problemów. Teraz mam t300 od lutego i też wszystko działa. Pela i Mataman mają t300 chyb z rok. Po prostu można trafić wadliwą i tyle. Za to z g27 miałem ogromne problemy i te kierownice były bezawaryjne tylko u tych osób, które włączały raz na tydzień i to jeszcze na delikatnym FF. To jak tandetnie jest wykonana ta kierownica w środku, to się nie mieści w głowie, a do tego te tragiczne potencjometry w pedałach. T300/tx są stawiane wyżej od t500 i Fanateca CS v1(baza bez koła kosztowała 500 euro) więc nie ma co porównywać do g29. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrArt-PL 143 Napisano 17 Październik 2015 Panowie od dłuższego czasu ten temat nie dawał mi spokoju-czy Thrustmaster F430 będzie działał z PS4 i pCars.Bebechy ta kierownica ma podobne do T100,sterowniki te same i soft w kierownicy również.Swego czasu pamiętam jak podłączyłem ją do PS3 i GT5 i jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że kierownica działa bezbłędnie a wykonaniem i jakością bije na głowę Logi DFGT(lepszy FFB,o niebo lepsze pedały) mimo że nie była oficjalnie wspierana przez grę. Wygląda na to że historia lubi się powtarzać i tutaj sprawa wygląda podobnie więc może być ciekawie. :) F430 jest znacznie lepiej wykonana od T100,ma napęd na pasku i teraz kosztuje w granicach 300 zł.Postaram się kupić to kółko w najbliższym czasie,potestuje i zdam relację. :thumbsup: Tutaj zamieszczam link do tematu z forum pCars: http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?22460-Thrustmaster-F430-Force-Feedback&highlight=F430 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 18 Październik 2015 Wg tej rozpiski nie działa z pCARS http://www.projectcarsgame.com/beyond-reality.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hakuna 47 Napisano 18 Październik 2015 MrArt w dziale sprzedaż jest t500 a ta w 100% dizała ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrArt-PL 143 Napisano 18 Październik 2015 Wg tej rozpiski nie działa z pCARS http://www.projectcarsgame.com/beyond-reality.html Dokładnie tak jak mówisz ale gra ją widzi jako T100 więc nie powinno być problemów a jest znacznie lepiej wykonana od T100. Niestety narazie hakuna mój budżet na zabawki jest mocno ograniczony-wszystko pochłania moja 3 miesięczna córcia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biernacik94 2 Napisano 21 Październik 2015 (edytowane) Logitech g29 czy Thrustmaster t300? T300 lepsze doznania z jazdy i cicha kierownica, za to g29 lepsze pedały i prawdopodobnie wytrzymałość, ale uciążliwy klekot z kierownocy. Obie kierownice w podobnej cenie z gwarancją 2 letnią, co polecacie? Czy wady t300 pochodzą głównie z pierwszych linii produkcyjnych? Jak wygląda i czy jest sprawna realizacja gwarancji przez Thrustmaster? Duży dylemat, bo byłem prawie zdecydowany na t150, ale uzbierane fundusze pozwolą na zakup g29 lub t300. Edytowane 21 Październik 2015 przez Biernacik94 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 21 Październik 2015 (edytowane) Według mnie zdecydowanie T300. G29 to praktycznie to samo co G27, a wiadomo po jakiej cenie teraz stoi. Kilka osób wcześniej już pisało o wadach i zaletach obydwu kierownic, więc kilka stron wcześniej znajdziesz odpowiedzi. Co do awaryjności T300 to mam ją już kilka miesięcy i niczego niepokojącego nie zaobserwowałem, i chyba nie tylko ja. Edytowane 21 Październik 2015 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 21 Październik 2015 (edytowane) Ja tez juz ostatni raz odpisze na takie pytanie... Jeśli kupujesz nowy produkt, z 2 letnia gwarancja, a jego jedyną wadą w twoich oczach jest potencjalna awaryjność, to czym się przejmujesz?? Ja bym chciał, żeby każdy nowy produkt jaki kupuje psul się w trakcie gwarancji... Miałbym nowy sprzęt do końca życia ;) Przecież to służy do zabawy a nie pracy wiec jak będziesz w najcenniejszym scenariuszu przez 2 tyg bez zabawki to się świat nie skończy ;) czy się jednak skończy? ;) Edytowane 21 Październik 2015 przez pela222 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Biernacik94 2 Napisano 21 Październik 2015 Nic się nie stanie, nie wiem po co te spiny. Chce się poradzić na forum, bo od trgo ono jest. Sprzęt ten nie należy do najtańszych więc jeśli już się w niego inwestuje to chce się go jak najdłużej używać a nie czekać na naprawy i wysyłki. Wracając do tematu, zdecydowałem się na t300 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach