Gucio79 157 Posted October 2, 2014 Zanim nie odezwa sie posiadacze to mozesz zerknac do spoilerow w tym poscie: http://www.ps3site.pl/forum/topic/81291-kierownica-do-ps4/?p=1051996 EDIT: do posiadaczy i przyszlych posiadaczy jesli ktos przesiadl sie z DFTG porownanie pedalow miedzy tym modelem logitecha a T300RS mile widzane. Jeżeli te dwa modele pedałów są porównywalne to jest porażka, przy tej cenie liczył bym bardziej na coś porównywalnego do G27, bez sprzęgła oczywiście... Share this post Link to post Share on other sites
buqers 3 Posted October 2, 2014 Udało mi się kupić T300RS za 1300 zł nową na allegro. Okazje się trafiają :P Share this post Link to post Share on other sites
TeraJacek 2089 Posted October 6, 2014 (edited) Panowie. Czy ta kierka T80 w ogóle do czegoś się nadaję? Ktoś zakupił? Jakies przemyślenia? Pytam, ponieważ używką znajduję się obecnie w dobrych cenach, a i nówka również. Tylko pytanie czy warto... Edited October 6, 2014 by toreso Share this post Link to post Share on other sites
MagEllan 2738 Posted October 6, 2014 Panowie. Czy ta kierka T80 w ogóle do czegoś się nadaję? Ktoś zakupił? Jakies przemyślenia? Pytam, ponieważ używką znajduję się obecnie w dobrych cenach, a i nówka również. Tylko pytanie czy warto... http://www.ps3site.pl/forum/topic/81291-kierownica-do-ps4/?p=1059682 1 Share this post Link to post Share on other sites
TeraJacek 2089 Posted October 6, 2014 http://www.ps3site.pl/forum/topic/81291-kierownica-do-ps4/?p=1059682 Tak myślałem, czyli póki co poniżej 1k se nie pojeździmy na niczym oprócz pada... Share this post Link to post Share on other sites
mataman 680 Posted October 10, 2014 Zanabylem drogą kupna T300RS. Samo kółko jest przynajmniej dwie klasy wyżej pod każdym względem niż G27. FF niszczy system i jest BEZGŁOŚNY. Niestety pedaly szału nie robią, ale to było oczywiste. Są jednak lepsze niż te od DFGT. Share this post Link to post Share on other sites
ZubiDS 1 Posted October 12, 2014 (edited) ceny tych kierownic są... trochę przesadzone 1500zł za kierownice wporzo, 500zł za totalny syf, dziękuję postoję. Szkoda że nie podłącze swojej DF GT. Edited October 12, 2014 by ZubiDS Share this post Link to post Share on other sites
Gucio79 157 Posted October 12, 2014 Zanabylem drogą kupna T300RS. Samo kółko jest przynajmniej dwie klasy wyżej pod każdym względem niż G27. FF niszczy system i jest BEZGŁOŚNY. Niestety pedaly szału nie robią, ale to było oczywiste. Są jednak lepsze niż te od DFGT. A gdybyś miał pedały porównać z g27? Share this post Link to post Share on other sites
mataman 680 Posted October 12, 2014 Są oczywiscie sporo gorsze od tych w G27. Z czasem dokupię sobie T3PA. Share this post Link to post Share on other sites
MagEllan 2738 Posted October 12, 2014 Są oczywiscie sporo gorsze od tych w G27. Z czasem dokupię sobie T3PA. niestety tez plastik fantastik - ale za to jest pedal sprzegla - wiec pewnie i zakup shiftera TH8A tez planujesz? Share this post Link to post Share on other sites
Karollleeek 4 Posted October 12, 2014 Panowie pytanie odnosnie kierownicy bo zakupilem dzisiaj Drive Club podlaczam moja kiere logitech G25 i cisza. Tzn zalaczyla sie jak podlaczylem i kontrolki mi sie pala itd ale w grze nie dziala.Trzeba ja jakos skonfigurowac? Share this post Link to post Share on other sites
kevcio23 110 Posted October 12, 2014 Panowie pytanie odnosnie kierownicy bo zakupilem dzisiaj Drive Club podlaczam moja kiere logitech G25 i cisza. Tzn zalaczyla sie jak podlaczylem i kontrolki mi sie pala itd ale w grze nie dziala.Trzeba ja jakos skonfigurowac? Kierownice logitecha nie działają z PS4. Share this post Link to post Share on other sites
mataman 680 Posted October 12, 2014 niestety tez plastik fantastik - ale za to jest pedal sprzegla - wiec pewnie i zakup shiftera TH8A tez planujesz? Tzn. obudowa jest plastikowa, ale same pedaly są już metalowe, plus hamulec ma regulowany "progression mod". Ci do shiftera to jeszcze nie wiem. Share this post Link to post Share on other sites
Karollleeek 4 Posted October 12, 2014 Kierownice logitecha nie działają z PS4. a beda dzialac? maja wypuscic jakis patch na te kierownice? bo gdzies czytalem ze maja dzialac wszystkie te ktore dzialaly w ps3. Share this post Link to post Share on other sites
MagEllan 2738 Posted October 12, 2014 a beda dzialac? maja wypuscic jakis patch na te kierownice? bo gdzies czytalem ze maja dzialac wszystkie te ktore dzialaly w ps3. Zle czytales - lub zle zinterpretowales - Sony - wsparcie dla peryferiow zostawiamy w gestii programistow gier. (tyczy sie to kierownic i tym podobnych) Nie ma wsparcia dla tych kierownic Wszystkie biezace informacje na temat obslugiwanych kierownic znajduja sie w pierwszym poscie tego tematu. Share this post Link to post Share on other sites
Karollleeek 4 Posted October 12, 2014 czyli nie ma i nie bedzie i mozna sie pozegnac z tak dobra kierownica? Share this post Link to post Share on other sites
MagEllan 2738 Posted October 12, 2014 (edited) Tzn. obudowa jest plastikowa, ale same pedaly są już metalowe, plus hamulec ma regulowany "progression mod". Ci do shiftera to jeszcze nie wiem. Zakladam ze to widziales co wkleilem do spoilera no ja slysze i widze plastik elastik z metalowymi nakladkami, Choc o dziwo porownuja je do zestawu od T500RS... czyli nie ma i nie bedzie i mozna sie pozegnac z tak dobra kierownica? Mozliwe ze bedzie jakas opcja modowania (poszukaj info o CronusMAX na YT w google to znajdziesz jak przy pomocy skomplikowanego podlaczenia mozna G2x obsluzyc na xbox one, podobnie jesli chodzi o Maxrace F1 Adapter v4 tez dla xboxa) czy poawia sie jakies opcje dla PS4 nie wiem, niemniej nawet jesli to bedzie koszt a dwa nie wszystkie moga byc proste i wygodne w uzyciu. Edited October 13, 2014 by MagEllan Share this post Link to post Share on other sites
Gucio79 157 Posted October 12, 2014 To chyba zostanę przy opcji z T500RS. Driveclub jest zbyt arcadowe i moim zdaniem kółko nie jest tam niezbędne. Project CARS ma obsługiwać T500 jeszcze tylko pytanie jak z GranTurismo 7 Share this post Link to post Share on other sites
Patricko 8082 Posted October 12, 2014 Wg mnie bezpieczniejsza opcja to mimo wszystko T300 bo ta jest oficjalnie wspierana. T500 będzie działać z PCars, ale wszędzie mówią, że ta kiera oficjalnego wsparcia na PS4 nie ma. Ja osobiście czekam na jakiś rozwój wydarzeń, a jak się nic nie zmieni to trzeba będzie myśleć o T300. Domyalam się, że T300 ma niewymienne koło, tak jak to jest w T500? Share this post Link to post Share on other sites
MagEllan 2738 Posted October 12, 2014 Domyalam się, że T300 ma niewymienne koło, tak jak to jest w T500? To ze strony produktu T300RS (http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/t300rs) Detachable racing wheel featuring the Thrustmaster Quick Release system Switch racing wheels easily Odczepiane ma pytanie tylko co w zamian - czyli nie wiem czy sa inne kompatybilne kola ktore mozna do t300RS zamocowac. Share this post Link to post Share on other sites
Patricko 8082 Posted October 12, 2014 A to nie można tej z Ferrari zamontować? Wydaje mi się, że dla Trustmastera to najlepsza opcja chyba. Share this post Link to post Share on other sites
MagEllan 2738 Posted October 12, 2014 A to nie można tej z Ferrari zamontować? Wydaje mi się, że dla Trustmastera to najlepsza opcja chyba. Okazuje sie ze mozna, nie przewinalem strony ;) Compatible with all currently available detachable racing wheels (Ferrari F1 Add-on**, Ferrari GTE Add-on**, T500 RS GT Wheel** and Base-Fixed Paddle Shifters kit**) Ogolnie teraz widze ze sa dwie wersje T300 (nie wiem czy obie dostepne): T300RS oraz T300 Ferrari GTE Wheel (http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/t300-ferrari-gte-wheel) Ta ma kolko bardzo zblizone do tej dla xbone (tez gamonie zamiast zrobic jedna kierownice dla 2 konsol skoro tej samej bazy uzywaja...) Takze zgodnie z powyzsza lista to kolo da sie zamontowac: http://www.thrustmaster.com/en_UK/products/ferrari-f1-wheel-add Problem to koszty... Jak juz pisalem jak chca miec ekosytem niechaj bedzie user friendly - gdzie kupuje sie u nich na stronie baze, wybiera kolko, wybiera pedaly. A nie tak jak teraz ze kupujesz pudlo, potem dokupisz inny zestaw pedalow i shifter a te co byly w pudle mozesz do szafy wrzucic. Share this post Link to post Share on other sites
RandyOrtonRKO 50 Posted October 12, 2014 Wszystkie kółka od T500 są kompatybilne z T300 ;) Share this post Link to post Share on other sites
mariuszmar 11 Posted October 12, 2014 T500rs działa w Driveclub. Zapewne będzie działał też z innymi grami. Jedynie do czego można by się przyczepić to kiepski force feedback. Share this post Link to post Share on other sites
kokos_pl 0 Posted October 13, 2014 Mialem okazje podpiac i przetestowac na PS4 takie zestawy jak : T300rs T500rs Jedyne czym sie roznia jesli chodzi o kompatybilnosc to to ze t500 nie wspiera przycisku PS i share. Nie jest tez obslugiwana w menu konsoli. Moja ocena jest jednoznaczna t500 bo te 2 przyciski sa do niczego nie potrzebne jezeli ktos posiada tylko pada oprucz samego kola kierownicy :) Share this post Link to post Share on other sites