legat 3 Napisano 21 Listopad 2015 Czesc, od jakiegos miesiaca jestem posiadaczem Thrustmaster T100 i co o niej moge powiedzieć... Jest calkiem okej dopóki działa :P Otoż czy ktoś ma może namiary gdzie mozna kupić silniczek force feedback? Po paru tygodniach z WRC nagle poszedl dymek z kierownicy, zapach palonego plastiku i FF do widzenia... Bez tego jezdzic sie za bardzo nie da :/ Reszta dziala okej, tj JEDZIE i SKRĘCA ale co z tego... Tak sie zdenerwowalem, wlasnie usiadlem zeby pograć po 10h spedzonych w robocie a tu takie przywitanie. Z góry dzieki za pomoc, jestescie ostatnią nadzieją bo Google milczy :( 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 21 Listopad 2015 @legat A nie można reklamować? Chyba prościej? Tak apropos to kolega error miał właśnie w tym tygodniu taką samą niespodziankę ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 22 Listopad 2015 No kurnia jego olek.... Ty ja to samo... moze my za dobrzy na ta kiere jestesmy... :D ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
legat 3 Napisano 23 Listopad 2015 (edytowane) no chyba tak nie mam gwarancji raczej - pies przegryzl kabel zasilajacy kiedys i byl klejony... mysle ze sie do tego przyczepią. A jak myslicie, jak bym kupił kierownice inna z FF i przelozyl sam silniczek to zadziała? jeszcze do niej nie zagladalem i w sumie nie wiem co sie spaliło, czy sam silnik czy jego elektronika (wtedy dupa) bo jezeli sa one jakies w miare standardowe to kupie byle jaka i bedzie przeszczep :) Edytowane 23 Listopad 2015 przez legat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 23 Listopad 2015 No kurnia jego olek.... Ty ja to samo... moze my za dobrzy na ta kiere jestesmy... ?? Jesli bedziesz reklamowal daj znac jak sie T. zachowalo, poki co wiemy ze jesli chodzi o pedaly i problemy z nimi nie robili problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 23 Listopad 2015 Wiesz to z amazona bylo wiec zakladam zero problemow. Sent from my Nexus 5 using Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 26 Listopad 2015 Warto kupować G29, czy jest coś w miarę dobrego w podobnej, lub niższej cenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 26 Listopad 2015 Mag, pytales sie co sie dzieje ze moja kierownica i jej naprawa. No sytuacja jest taka ze w zwiazku z Black Friday kupilem we wtorek T150. Dzis natomiast wyslalem T100 to centrum Amazona. Napisalem ze w zwiazku z faktem ze przedmiot sie zepsul to chce zwrotu kasy za t100. Zobaczymy co dalej bedzie ale moze jest szansza ze kase dostane i bedzie gitara. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 26 Listopad 2015 No sytuacja jest taka ze w zwiazku z Black Friday kupilem we wtorek T150. Gratulacje z okazji zakupu jak pojezdzisz to jakas opnia / recka bedzie mile widziana przez tych co sledza ten watek. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 27 Listopad 2015 Też jestem ciekaw jakiejś opinii na temat T150, bo czytając rożne strony, widzę że nie jest gorsza od G29, a w sumie jest tańsza. Podobno tylko pedały są nieco słabe w T150, ale tutaj zawsze można dokupić te lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipalipski 23 Napisano 28 Listopad 2015 (edytowane) Też jestem jej ciekaw, 200e to nie 320. Z drugiej strony, jak dokupić lepsze pedały to cena się zbliża. Patrząc na YT g29 cichsza niż Trustmastery. Że też nie ma, gdzie samemu protestować tylko trzeba brać w ciemno. Pozdrawiam Edytowane 28 Listopad 2015 przez lipalipski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 28 Listopad 2015 Też jestem jej ciekaw, 200e to nie 320. Z drugiej strony, jak dokupić lepsze pedały to cena się zbliża. Patrząc na YT g29 cichsza niż Trustmastery. Że też nie ma, gdzie samemu protestować tylko trzeba brać w ciemno. Pozdrawiam G29 jest bardziej cicha niz Thrustmaster? gdzie dawaj te filmiki z YT serio pytam. Patrzac np na Inside Sim Racing mialem dosc jasny obraz: - t300 cicha, choc wentylatory wchodza na wyzsze obroty wraz z czasem grania. - G29 - glosnosc jak G27 bo to ten sam mechanizm - t150 - z racji hybrydowego mechanizmu opisana jako glosniejsza od t300 ale nie az tak glosna jak g29. Zgodze sie co do jednego nie ma opcji try before buy. I to moze wielu utrudniac wybor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lipalipski 23 Napisano 28 Listopad 2015 (edytowane) Później sprawdzę, bo z telefonu piszę. Ale pamiętam jakieś porównanie g29 z t300 i odpalali po kolei autokalibrację to t300 bardziej warczała. U mnie w grę wchodzą g29 albo t150, bo t300 nawet nie mam, gdzie pomacać. Trochę mi szkoda dokładać do g29 bo dniówka piechotą nie chodzi, ale z drugiej strony 3 pedały, gałka zmiany biegów, bo pewnie bym się szarpnął i materiały na korzyść g29. Ale wąż w kieszeni mówi, coby nie wywalać takiej kasy na kierownicę do jednej gry, w którą będę grał pewnie sporadycznie. Z drugiej strony jak miałem PS3 to jeździłem często, ale lata nie te i czasu mniej. Sam nie wiem. Pozdrawiam Edytowane 28 Listopad 2015 przez lipalipski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 28 Listopad 2015 Później sprawdzę, bo z telefonu piszę. Ale pamiętam jakieś porównanie g29 z t300 i odpalali po kolei autokalibrację to t300 bardziej warczała. U mnie w grę wchodzą g29 albo t150, bo t300 nawet nie mam, gdzie pomacać. Trochę mi szkoda dokładać do g29 bo dniówka piechotą nie chodzi, ale z drugiej strony 3 pedały, gałka zmiany biegów, bo pewnie bym się szarpnął i materiały na korzyść g29. Ale wąż w kieszeni mówi, coby nie wywalać takiej kasy na kierownicę do jednej gry, w którą będę grał pewnie sporadycznie. Z drugiej strony jak miałem PS3 to jeździłem często, ale lata nie te i czasu mniej. Sam nie wiem. Pozdrawiam Wybor to ciezka sprawa - tu sie z Toba zgodze, nie wiem gdzie mieszkasz ale niektore z wiekszych marketow z elekronika maja czasami t300 na wystawce - w tej wlasnie sposob ja dokonalem wyboru (to bylo jeszcze przed premiera t150), Licze ze od stycznia bede wiecej uzywal kierownicy, i wpadne w faze taka jak w 2013 kiedy jak kupilem GT5 to inne gry przestaly istniec. pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 28 Listopad 2015 Zawsze można kupić przez internet i jak coś to do 14 dni zwrócić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 28 Listopad 2015 No dobra to wam powiem cos o tej T150. Zaczynamy od Pedalow. Takie same choc pedal gazu chodzi duzo latwiej niz w t100, mniej mocy trzeba wlozyc w depniecie. Pedal hamulca na takim samym poziomie. Na poczatku przechodzac z DFP na t100 byl to duzy problem bo ciezko bylo wciskac. Nie mniej teraz z t100 na t150 to bardzo proste przejscie. Teraz przechodzimy do centrali... Wrazenie mam ze t150 ma bardziej masywna baze. wiecej wlotow powietrza. ale jednoczesnie cala centrala jest mniejsza niz w t100. Kolo kierownicy... jest duzo wieksze niz w t100. mowiac szczerze male mam rece i gdy trzymaj kierownice mocno to trudno dosiegnac przyciskow na kierownicy. Maly minus ale w sumie to plus bo fajniej sie ta kierownice trzyma. lopatki sa w t150 metalowe, bardzo fajnie klikaja, bardziej mi to przypomina klikanie w DFP niz w t100. Przyciskow w jasna cholere... ps przycisk dziala na ps3/ps4 bez problemow. Generalnie nie potrzeba pada. Granie... Jesli podlaczasz kiere do ps3 to suwak w dolnym rogu centrali musi byc ustawiony na ps3... wowczas gry wyczytuja kierownice jako t300 a jesli masz ustawione na ps4 podlaczajac do ps3 to niby wyczytywana jest jakos t500.... Nie rozumiem, ale tak mowia. Gran Turismo 6. FF na maxa i jest super. Ja nigdy wielkim zwolennikiem FF duzego nie bylem ale tutaj na maxa i jest super. Kat skretu to 1080 i tu sie zaczyna dramat... Nigdy 1080 nie mialem (w dfp zawsze blokowalem na 270) i po prostu jezdzic nie umiem. Pojechalismy event Lotusem no i umieralem.... 4 kolka w plecy na 38. Generalnie katorga. Jednak zakladam ze da sie tego nauczyc. Oczywiscie pytanie powstaje jak ustawic w gt6 mniejszy kat? Bowiem niby kierownica obsluguje 3 katy. Jednak obawiam sie ze to tylko na pc. na ps4 nie gralem jeszcze ale dzis cos potrenuje w Project cars. Po 2 godzinach kierownica byla ciepla.... nie goraca jak to mialo miejsce w t100.. ale tylko ciepla. Ogolnie wrazenia bardzo sympatyczne... duza gora do wspinania ze wzgledu na 1080 ale za £110 (dzieki Pela za info) to fajna sprawa jest. Moja t100 jest juz w Amazonie i cisne ich o full refund wiec mam nadzieje ze bedzie ok. To tyle.... Jak macie jakies pytania to na pw zajawke dajcie bo ja nie czesto czytam ten temat i moge przeoczyc... a odpowiedziec moge tutaj aby ewentualnie inni tez sie mogli dowiedziec. Jak chcecie fotki to tez moge... pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 28 Listopad 2015 Error: łap: http://ts.thrustmaster.com/faqs/eng/thr_eng_00155.pdf Wyproboj i daj znac czy dziala :) Co do kąta powiem ze ja poza arcade to jedzilem na 900 w DFP i przywyklem, pozatym sporo gier ma tez wlasne ustawienia gdzie wymusza skret. Czyli jadac np F1 nie bedziesz krecic 1080 tylko poprostu max skretu kol osiagasz po jakiejs tam wartosci obrotu. Milej jazdy i do zobaczenia na torze (choc w tej chwili inne gry mam na tapecie ;)) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 28 Listopad 2015 @error Powyższe działa na t300 wiec pewnie zadziała na twojej t150. Dodam tylko od siebie ze jeżdżę na 900 st i może czas się przekonać do troszkę większego realizmu ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ko8ric 3 Napisano 28 Listopad 2015 Dzisiaj Logitech mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Reklamowałem moja G29 bo ułamał się jeden z uchwytów mocujących kierownicę i kierownica została wymieniona na nową :D cały zestaw nowy, kierownica, pedały itd. :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 29 Listopad 2015 Teraz mala opinia dotyczaca T150 na ps4,... Mnie jezdzi sie lepiej gdy przelacznik jest ustawiony na ps3 i kierownice polaczam do ps4. Troche lzej jest ale fajnie naprawde czuc jazde autem. Testowane na Project Cars. Bardzo pozytywne. Zatem podsumowujac... T150 jest 75% lepsza od t100. :D 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 29 Listopad 2015 Też zdecydowałem się na tą T150 tylko widzę że biednie z nią w sklepach bo można ją dostać tylko w x-kom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lewandowski_Król_Polski 0 Napisano 30 Listopad 2015 Witam, czy warto kupić kierownicę T100? Dawno w rajdy nie grałem, a nie chcę wywalać 1k na kierownicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinn06 9 Napisano 30 Listopad 2015 Nie warto. Lepiej t150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 30 Listopad 2015 Nie poczekaj nie mow ze nei warto... Jak masz opcje kupic ja tanio to moze sprobuj... jesli duzo nie grasz to moze ci sluzyc troche. One sie generalnie przepalaja. Silniczki od FFB nie wytrzymuja.. moja nie wytrzymala. Jednak w normalnej cene t100 to ok 90 funtow (bo w uk jestem) a t150 to 160 funtow... teraz byla promocja i za 110 kupilem wiec warto ale gdy cena jest tak rozna to zastanow sie. choc przyznam ze teraz t100 duzo gorsza od t150 jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ko8ric 3 Napisano 2 Grudzień 2015 Zastanawiam się nad kupnem Wheel Stand Pro V2 do mojej G29 ale zastanawiam się czy to jest stabilne, czy podczas szybkich manewrów nic się nie przesunie, przechyli itp :) jak ktos korzysta z takiego zestawu to proszę o jakieś opinie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach