Frog__PL 121 Napisano 25 Luty 2015 Pany pytam brata o serie pada jakiego dostal w bundlu z the orderem. Podal mi taki numer . 141214C1011718 czy to numer seryjny ? Jakas nowa seria ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 25 Luty 2015 Pierwsze 3 cyfry to numer serii w twoim przypadku 141(tak to nowa seria a tak nawiasem to nie jest temat do tego typu pytań. Jest temat od duala) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 25 Luty 2015 Po tym jak Metro Redux dawał mi koncerty w napędzie, teraz killzone SS też daje czadu. Wpada w jakiś rezonans napęd, lekko docisne obudowę to cisza. Podejrzewam że gwarancja tego nie obejmie. Chiński badziew coraz bardziej mnie irytuje. Czasami myślę o konkurencji.. Może jeszcze dam szanse SzitSejszyn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qereidid 2 Napisano 26 Luty 2015 13 lutego wysłałem DS4 na reklamację w związku z odpadającą gumką z lewego analoga. Mimo iż konsola była premierowa, więc kupiona sporo ponad rok temu, to kontroler został przyjęty w ramach gwarancji. Ciekawi mnie natomiast inna sprawa od trzech dni codziennie dostaję maila od Sony, że "Twój produkt Playstation opuścił nasze centrum napraw i jest w drodze do Ciebie.". Mail z takimi informacjami przychodzi do mnie dzień w dzień ok godziny 20. Miał ktoś taką sytuację? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek33 0 Napisano 27 Luty 2015 W dniu 23.02.2015 o 15:03, Frog_PL napisał: @Bartek pozostaje ci zagrac glupa i isc do sklepu z konsola i paragonem i a noz wezma do reklamacji jak tu niektorzy pisza ze 2lata w sklepie im powiedzieli. Musisz liczyc na dobra wole sklepu niestety. Albo expertyza i wtedy z nia do sklepu. Po konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta oraz zorientowaniu się jak wygląda sytuacja z takimi zwrotami w RTV EURO, stwierdziłem że szkoda moich nerwów i czasu na przepychanki ze sklepem które i tak prawdopodobnie po nawet kilku miesiącach zakończyły by się porażką. Szkoda tylko że z tego co pamiętam informowali o 24 miesięcznej gwarancji, 12 producent i 12 sklep, ale oczywiście teraz tej informacji nigdzie już nie ma. Tak czy inaczej konsola pójdzie na Allegro jako uszkodzona, bo w magiczne naprawy takiego sprzętu za 200zł nie wierzę :) Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 27 Luty 2015 W dniu 27.02.2015 o 09:04, Bartek33 napisał: Po konsultacji z Rzecznikiem Praw Konsumenta oraz zorientowaniu się jak wygląda sytuacja z takimi zwrotami w RTV EURO, stwierdziłem że szkoda moich nerwów i czasu na przepychanki ze sklepem które i tak prawdopodobnie po nawet kilku miesiącach zakończyły by się porażką. Szkoda tylko że z tego co pamiętam informowali o 24 miesięcznej gwarancji, 12 producent i 12 sklep, ale oczywiście teraz tej informacji nigdzie już nie ma. Tak czy inaczej konsola pójdzie na Allegro jako uszkodzona, bo w magiczne naprawy takiego sprzętu za 200zł nie wierzę :) Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Ja bym mimo wszystko poszedł najpierw do sklepu i sprawdził. Nic Cię to nie kosztuje. A wszystko zależy od obsługi, może akurat trafisz na normalnych? Tu gdzie teraz mieszkam są dwa euro rtv i w jednym obsługa kompletnie nieprofesjonalna, a w drugim wręcz przeciwnie. Spróbować zawsze warto, a sprzedać "na części" jeszcze zdążysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 27 Luty 2015 Czy ktoś miał styczność z dodatkową gwarancją/ubezpieczeniem z Saturna? Chcę zakupić HS sony z ta dodatkowa GW/UBEZ. jest tak wariant od uszkodzeń mechanicznych głównie chodzi mi czy robią problemy z usterkami mechanicznymi??? Miałem Wirelessy 2.0 i 500P i wole te soniacza lecz te są badziewnie wykonane i pękają na zawiasach i na pałąku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qereidid 2 Napisano 2 Marzec 2015 Wrócił właśnie do mnie z serwisu "nowy" pad z serii 111, mam nadzieje, że gałki będą wbrew numerowi serii porządne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mandi 121 Napisano 2 Marzec 2015 W dniu 27.02.2015 o 23:08, Angelus528 napisał: Czy ktoś miał styczność z dodatkową gwarancją/ubezpieczeniem z Saturna? Jak już pisałem parę stron temu, słuchawki sony zakupione w Saturnie mają opcje rozszerzonej gwarancji na okres 4 lat na wszystkie rodzaju uszkodzenia. Słuchawki zdałem do naprawy 9 lutego i jeszcze sobie trochę poczekam . Powód to pęknięcia na pałąku... zaledwie po 5 miesiącach użytkowania. Dodatkowa gwarancja kosztowała mnie 60 zł. Zwykle sprzęty wolę dodatkowo zabezpieczyć, dzięki temu 5 lat serwisu uzyskujemy (pralkę naprawili po 4 latach bez żadnych problemów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johnny86 1 Napisano 2 Marzec 2015 Witam, mam pytanie odeslalem ds4 jakis 1,5 tyg temu korzystając z ich strony www. Czy otrzymaliscie jakiegoś maila ze pad do nich dotarł? Czy dopiero jak odeslali pada? Pytam ponieważ nic nie dostalem i nie wiem czy dzwonić do nich z pytaniem na jakim etapie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 2 Marzec 2015 Dzwoń, nic nie tracisz. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 2 Marzec 2015 W dniu 2.03.2015 o 22:18, johnny86 napisał: Witam, mam pytanie odeslalem ds4 jakis 1,5 tyg temu korzystając z ich strony www. Czy otrzymaliscie jakiegoś maila ze pad do nich dotarł? Czy dopiero jak odeslali pada? Pytam ponieważ nic nie dostalem i nie wiem czy dzwonić do nich z pytaniem na jakim etapie jest.Ja nie dostalem ani jak dostali pada i gdy go wyslali 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bva_PS 15 Napisano 2 Marzec 2015 Ja raz dostałem powiadomienie, ze jest u nich, a 2 razy nic nie dostałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kredens 0 Napisano 5 Marzec 2015 Także wysłałem DS4, na stronie DPD ostatni wpis jest z 26 lutego o 14:38 Przesyłka doręczona Odbiorca: CHRZAN i coś mi tutaj nie pasuje, no bo jak doręczona? Ktoś mógłby wytłumaczyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johnny86 1 Napisano 5 Marzec 2015 Doreczona do sony w Wrocławiu. Dzwoniłem do nich i niby w francji jest wiec jeszcze poczekam troche i pewnie w przyszlym tyg. znow zadzwonie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trzebiat 160 Napisano 6 Marzec 2015 Właśnie miałem nietypową i niepokojącą sytuację. Może ktoś będzie się orientował o co chodzi. Mianowicie wyłączyłem konsolę a ta po około 20 minutach SAMOCZYNNIE się włączyła, zaznaczam - samoczynnie, konsola była wyłączona, nie w trybie uśpienia, pad był podłączony kablem ale nie ma mowy, że przez przypadek wcisnął się PS button ani któryś z dotykowych przycisków na konsoli. Pokazał się ekran z ostrzeżeniem o epilepsji i powiadomienie "użytkownik ... się zalogował", a następnie restart, jakieś dziwnie mielenie płytki w napędzie albo dysku twardego i wejście do trybu bezpiecznego. Po wybraniu "uruchom ponownie" restart i znowu do trybu bezpiecznego, to samo po wybraniu odbudowy bazy danych. Przycisk Power nie reaguje w ogóle nawet na przytrzymanie, Eject zadziałał jak powinien i wypluł płytę, ale potem po wciśnięciu pika parę razy i to wszystko. Po odłączeniu od prądu i ponownym podłączeniu to samo, Eject pika nawet jak konsola odłączona od prądu (przez chwilę zwątpiłem czy dobrą wtyczkę wyciągam, ale to pewnie kondensatory się nie rozładowały). Pad bezprzewodowo oczywiście nie działa i nie odpala konsoli. Po odłączeniu od prądu na dłuższą chwilę i ponownym włączeniu z powrotem tryb bezpieczny, ale na szczęście po wybraniu zmiany rozdzielczości konsola odpaliła się normalnie i zaczęła odbudowę bazy danych. Co dziwne, po włączeniu pokazało mi w powiadomieniach błąd instalacji aktualizacji do gry, wcześniej pobierałem z plusa gry Valiant Hearts, CounterSpy i Oddworld, i do dwóch ostatnich pobrały się też aktualizacje, ale że nie odpalałem jeszcze żadnej z nich, to w pobranych miały status "gotowe do zainstalowania" gdy wyłączałem konsolę. A po włączeniu pokazało, że aktualizację do Oddworld zainstalowało około godziny kiedy wyłączałem konsolę, a nieudaną instalację aktualizacji do CounterSpy około godziny kiedy konsola samoczynnie się włączyła. W ustawieniach mam odznaczone wszystkie opcje odnośnie automatycznego przesyłania, jedynie włączone utrzymywanie połączenia z netem i zasilania USB, ale to przy trybie czuwania. Teraz nie wiem czy to jakiś jednorazowy błąd czy się martwić, że to może być coś poważniejszego. Nie wiem, może być, że dysk twardy pada? Na wszelki wypadek od razu jak odpaliło normalnie konsolę dezaktywowałem wszystkie konta. Nie mam pojęcia czy to może mieć jakiekolwiek znaczenie ale konsolę mam ustawioną cały czas pionowo. Ma ktoś jakiś pomysł o co może chodzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makosg 5 Napisano 6 Marzec 2015 (edytowane) W dniu 16.01.2015 o 11:48, makosg napisał: Przedstawię Wam moją wymiane padów: Pad czarny 18.11.2014 czarny pad zgłoszony 20.11.2014 odebrane przez kuriera 21.11.2014 przesyłka odebrana w Wrocławiu ok 10.12.2014 odbiór pada wysłanego z Francji Wysłany czarny pad z przetartą gumą na gałce,seria 211. Przysłano czarny, nowy, z folią na przyciskach, seria 221. Pad czerwony 5.12.2014 czerwony pad zgłoszony 30.12.2014 zamówiony kurier 31.12.2014 odebrane przez kuriera 02.01.2015 przesyłka odebrana w Wrocławiu 15.01.2015 odbiór pada wysłanego z Francji 16.01.2015 zgłoszenie reklamacji Wysłany czerwony pad z przetartą gumą na gałce,seria 211 (wcześniej 2 razy już był w serwisie). Przysłano czarny,seria 211, używany, porysowany,brudny i popisany długopisem na naklejce z numerem seryjnym. Dodam, że mąż gdy reklamował to pytał czy trzeba wysyłać również dowód zakupu i Pani poinformowała, że nie trzeba. Drugi pad był reklamowany ale wysłany później, ze względu że chcieliśmy zmieścić się w 1 roku od zakupu konsoli. Pani z infolini powiedziała, że to nie problem wysłać go później. Nie byliśmy pewni kiedy przyjdzie ten pierwszy pad, więc tak optymalnie wybraliśmy 30.12., bo na czymś trzeba było grać. Aktualizacja: Pad czarny używany,popisany: 16.01.2015 zgłoszenie reklamacji 23.01.2015 zamówiony kurier 27.01.2015 zgłoszenie nie odebrania pada przez kuriera i ponowienie zgłoszenia 29.01.2015 zamówiony powtórnie kurier 30.01.2015 odebrane przez kuriera 02.02.2015 przesyłka odebrana w Wrocławiu 06.02.2015 mail z info że pad jest w Francji 09.02.2015 mail że pad wysłany 10.02.2015 odbiór pada wysłanego z Francji 10.02.2015 zgłoszenie reklamacji Wysłany poprzedni pad który był używany, popisany i w kolorze czarnym. Przyszedł znowu czarny, seria 211. 10.02.2015 zgłoszenie reklamacji 12.02.2015 zamówiony kurier 12.02.2015 odebrane przez kuriera 13.02.2015 przesyłka odebrana w Wrocławiu 19.02.2015 mail z info że pad jest w Francji 04.03.2015 mail że pad wysłany 05.03.2015 odbiór pada wysłanego z Francji Wysłany poprzedni pad który był w kolorze czarnym, a miał być w końcu czerwony. Zapewnienia, że skontaktowali się z serwisem i przepraszają za pomyłkę i że na pewno będzie wysłany czerwony. Przyszedł znowu czarny!!! seria 211. 05.03.2015 zgłoszenie reklamacji Pan z pomocy przepraszał i że tym razem zaznaczy wszędzie gdzie się da że czerwony. Czyli powtórka z rozrywki. Bo już wcześniej obiecanki cacanki... Do czterech razy sztuka? ... Edytowane 6 Marzec 2015 przez makosg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps4k 0 Napisano 7 Marzec 2015 Witam, Zakupiłem po okazyjnej cenie ps4 tyle, że ma wymontowany napęd i nie posiadam z niego żadnych częsci elektorniki, czy taki napęd z ebay będzie działał bez problemu http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-Sony-Playstation-4-PS4-replacement-dvd-drive-Blu-Ray-Drive-BDP-010-/371204713377?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item566d866ba1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 9 Marzec 2015 Reklamacja Duala seria 211 zgłoszono 9.02 odebrano 12.02 dotarł 17.02 do serwisu zwrócono 09.03 Nówka sztuka seria121 trochę długo jak na zwykłego "czarnucha" oddałem go bo popękały gumki, zacinał się przycisk L3, nie kontaktował nie raz R2, wyłączał się samoczynnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 9 Marzec 2015 Faktycznie dlugo, ja czekalem dwa razy po trzy tygodnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 9 Marzec 2015 To już moja 4 reklamacja duala i 3 czarnego. Jak oddawałem czarnego to zawsze zamykało się to w 2 tygodniach( 2 razy) czy czerwonym byłem poinformowany że potrwa 3 tygodnie i tyle trwało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Van der Fck 546 Napisano 10 Marzec 2015 Ja tez czekałem ok 2,5 tyg Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Viarus 42 Napisano 10 Marzec 2015 (edytowane) Witam, chyba zaraz sie rozplacze. Moje PS4 padlo? Chcialem sobie dzis pobrac aktualizacje z napadami do GTA V. Biore pada, naciskam guzik - swieci sie tylko lightbar. Naciskam przycisk na konsoli - slysze tylko pikniecie. Na konsoli nic sie nie pali. Odsylac na gwarancje? @edit: nagle sie wlaczyla Edytowane 10 Marzec 2015 przez Viarus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 10 Marzec 2015 Miałem podobny przypadek,włączam konsolę padem i zapala się tylko lightbar,a konsola nic...po chwili zaskoczyła :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hakom 0 Napisano 17 Marzec 2015 Paragon jest potrzebny do gwarancji? Czy nie ? Jak to sie ma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach