Skocz do zawartości
czacha79

Dragon Age: Inkwizycja

Rekomendowane odpowiedzi

Mi udalo sie tego smoka ubic na 10lvl ale na srednim poziomie. Za 4-5 podejsciem wkoncu padl. Itemki jak dla mnie bdb wydropil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 8 lvl i idzie jak krew z nosa :) na dodatek nie moge wydropić na c dla mojego łotrzyka łucznika :( ale nie wyszedłem z zaziemia jeszcze za bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja smoka ubilem dopiero na 16lvl i to na poziomie latwym bo nie chce mi sie tracic czasu na taktyki i ciagnace sie walki - wole sie skupic na fabule i zdarzyc wymaksowac gre do czasu narodzin corki:p

Kazdy gra jak mu sie podoba:)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy grając łotrzykiem jest opcja szybkiego przełączania się między broniami tak jak to było w DA2? Chodzi mi o przejście z łuku na sztylety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 8 lvl i idzie jak krew z nosa :) na dodatek nie moge wydropić na c dla mojego łotrzyka łucznika :( ale nie wyszedłem z zaziemia jeszcze za bardzo :)

Nie spodziewaj się dropow dla łucznika, ja musiałem wszystko sam tworzyć by mieć sensowna broń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie trofeum: On Burning Wings - Recruit a powerful ally to even the score. Jak to zrobić?

Zdobyć wsparcie smoka do walki z Koryfeuszem. Jedna z ostatnich misji fabuły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grę już raz skończyłem i trofeum nie ma. Także do przeoczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że pytan, ale muszę.

Kto poleci mi jakiś fajny build dla maga. Chodzi mi najbardziej o maga ofensywnego, ale żeby też umiał przeżyć na polu bitwy, na razie mam wziętą tylko bariere, i nie wiem co dalej brać ...

Jak ktoś ma jakiś sensowny build to dajcie znać

Ps. Tak obejrzałem mase poradników, filmików itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grę już raz skończyłem i trofeum nie ma. Także do przeoczenia.

Ale powinienieś mieć zapis gry.Moment przełomowy się nazywa :)

Kto poleci mi jakiś fajny build dla maga. Chodzi mi najbardziej o maga ofensywnego, ale żeby też umiał przeżyć na polu bitwy, na razie mam wziętą tylko bariere, i nie wiem co dalej brać ...

Mag ofensywny najlepiej sprawdza się w atakowaniu wielu wrogów naraz. Dlatego pomyśl nad wyborem takich umiejętności jak Elektryczna klatka, czy Podpalenie, gdyż ataki obszarowe w potrafią zadać nie mniejszą ilość obrażeń niż umiejętności wymierzone w pojedynczych przeciwników. W początkowych fazach gry dobrze jednak wyposażyć maga w umiejętność zamrażania przeciwników - szczególnie przydatne w walce z templariuszami wyposażonymi w tarcze.

Magowie spełniają w drużynie więc dwie role:

• jako magowie ofensywni najlepiej sprawują się w atakach grupowych i z wykorzystaniem przeciwnych do typu przeciwnika żywiołów, powinni być oddaleni od centrum walki
  • jako support mogą zabezpieczać barierą walczących z zwarciu Wojowników, wskrzeszać poległych członków drużyn

zródło : http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1402&PART=2900

Edytowane przez DOMIN@TOR_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę polecić build z tego filmiku : 

Ale jak dla mnie jest zbyt OP bo nic mnie nie może ubić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze jak zaczalem gre na hardzie, to nie moge zmienic na koszmar? A nawet jezeli bym zmienil to pewnie nie zaliczy trofika?

Jestem w tej pierwszej wiosce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spodziewaj się dropow dla łucznika, ja musiałem wszystko sam tworzyć by mieć sensowna broń.

I to mnie właśnie irytuje lekko że zdobywam epickie zbroje dla warriora a reszta klas kicha ehh jedynie mogę zmienić sie na sztylety bo one wpadają częściej niż łuk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to mnie właśnie irytuje lekko że zdobywam epickie zbroje dla warriora a reszta klas kicha ehh jedynie mogę zmienić sie na sztylety bo one wpadają częściej niż łuk :)

Spokojnie,w pożniejszym etapie gry będą i drobić dobre łuki,lepiej jest jak czasem da porządny przedmiot, niż cały czas  tone badziewnego chłamu ;)

Edytowane przez DOMIN@TOR_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie,w pożniejszym etapie gry będą i drobić dobre łuki,lepiej jest jak czasem da porządny przedmiot, niż cały czas tone badziewnego chłamu ;)

Na ten moment mam łuk z 78dmg i jedyne co dobre w tej całej sytuacji to to, że cieszyłem się z tego dropu jak głupi :D Ale czekam bo jak narazie

po wcieleniu qunari do drużyny Ubiłem olbrzyma po wyjściu z obozu bandytów

Wgl jest jakaś różnica w dropie na koszmarze niż na średnim??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie,w pożniejszym etapie gry będą i drobić dobre łuki,lepiej jest jak czasem da porządny przedmiot, niż cały czas  tone badziewnego chłamu ;)

pokonalem wszystkie smoki. Z kilku wydropił się znośny sprzęt jak na poziom, na którym ubiorem smoka, ale nie dostałem ani jednej sztuki łuku. Próbowałem wczytać grę na nowo sprawdzając, czy drop jest randomowy, ale oczywiście nic to nie dało. Wiec powiedz mi, gdzie wydropie te "znakomite" łuki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram na koszmarze łucznikiem i nie narzekam. Jak będziesz zaglądał w każdy kąt, znajdziesz jakiś fajny schemat. Do tego dobre kamyki i jeszcze bardziej podnosisz jego właściwości.

Ja mam aktualnie 13 lv i biegam z łukiem coś koło 150 dmg. W sumie jak ktoś się postara to i znaleźć też można w miarę dobre. Natknąłem się gdzieś na np. łuk snajperski, który też grubo walił ponad setkę.

Trzeba pamiętać że na siłę ataku, wpływają też dodatkowe upgrady i noszony ekwipunek. Generalnie trzeba się troszeczkę wysilić i nie liczyć że nam spadnie z nieba, jak w Diablo ;).

Edytowane przez anarom 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz. Sądziłem ze mówimy tu o najlepszym sprzęcie. Łuk po wycraftowaniu zadaje 300-400 obrażeń, sądziłem ze mówisz o lepszym sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@anarom - Tylko, że do rozbudowy trzeba mieć solidne podstawy. 60h gry "raczej" dokładnie przeczesuje wszystko, 17lvl, dla mojego łucznika NIC ciekawego, dla wojownika kupiłem topór konkretny z runą na smoki, ogólnie ze 2-3 rzeczy znalezione były konkretne, reszta szrot. Tego po Diablo i 2 innych gierkach się obawiałem, dla łucznika coś wydropić...

Edytowane przez Tomi915

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szuukam dużo szukam, i tylko znalazłem dla Bianki schematy niestety, i ten łuk snajperski. Wgl jak najlepiej wykorzystać Qunari w drużynie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz. Sądziłem ze mówimy tu o najlepszym sprzęcie. Łuk po wycraftowaniu zadaje 300-400 obrażeń, sądziłem ze mówisz o lepszym sprzęcie.

Jeszcze takiego sobie nie zrobiłem, ale miło wiedzieć że można tyle wycisnąć :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokonalem wszystkie smoki. Z kilku wydropił się znośny sprzęt jak na poziom, na którym ubiorem smoka, ale nie dostałem ani jednej sztuki łuku. Próbowałem wczytać grę na nowo sprawdzając, czy drop jest randomowy, ale oczywiście nic to nie dało. Wiec powiedz mi, gdzie wydropie te "znakomite" łuki?

Parafrazując klasyka,szukajcie a znajdziecie ;)

Skoda że ne mam już tej gry na dysku, to bym Ci pokazał jakie miałem bronie.To że zabiłeś wszystki smoki to masz mieć zajebis*** broń  ? :blink: Jakby owe smoki miały najlepszy sprzęt,to jaki by miał sens pozostały loot w grze  ? :shok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś wie jak otworzyć drzwi pod świątynią w Azylu? Jest tam loch, i jak chcę je otworzyć to widnieje napis need rogue.

Jestem po pierwszej gadce z Cassandrą, mam zrobione 3 questy - jeden co trzeba bylo przyniesc notatki, drugi z wycinką by stworzyć broń i trzeci by zmodyfikować zbroje, czy jest jeszcze jakiś quest, który przeoczyłem?

Warto przeszukać ten Azyl czy nie?

Czy questy dostaje się tylko w wiosce, czy poza miastami i wsiami też można ?

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rogue to lotrzyk czyli potrzebujesz w drużynie lotrzyka z tego co wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi