Skocz do zawartości
czacha79

Dragon Age: Inkwizycja

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak, Lizard Squad załatwił nam brak PSN na święta. Już drugi rok z rzędu.

Na pocieszenie dodam że xBotom też napieszali. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ludzie grający online i Ci w CoD albo BF i Ci w inne gry będą musieli spędzać swieta z rodziną pierwszy raz od paru lat :D Coś tak myślałem że się w końcu PSN zajmą i miałem rację, dzieki za odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Loot w skrzynkach jest losowy czy staly? Wie ktos gdzie mozna kupic/ znalezc schemat na  dobry luk ?(aktualnie 17 poziom i latam z lekkim szrotem)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi

Jest na etapie

Zostałem zaatakowany w Azylu i dopiero co przeniosłem się do fortecy. Pojawiły mi się dodatkowe opcje dot. umiejętności (gram wojownikiem z tarczą). Została dodana zakładka Inkwizytor, a inni kompani także dostali po jednej dodatkowej zakładce.

Czy jest możliwość zdobycia więcej takich innych zakładek dot. umiejętności? Czy już mogę wybierać z tego co mam? Oraz ile mniej więcej jest to % gry za mną? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.12.2014 o 21:42, BartexXx20 napisał:

Powiedzcie mi

Jest na etapie

Zostałem zaatakowany w Azylu i dopiero co przeniosłem się do fortecy. Pojawiły mi się dodatkowe opcje dot. umiejętności (gram wojownikiem z tarczą). Została dodana zakładka Inkwizytor, a inni kompani także dostali po jednej dodatkowej zakładce.

Czy jest możliwość zdobycia więcej takich innych zakładek dot. umiejętności? Czy już mogę wybierać z tego co mam? Oraz ile mniej więcej jest to % gry za mną? :D

Oprócz inkwizytora dostaniesz do wyboru jedna z trzech specjalizacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.12.2014 o 20:05, anarom 1 napisał:

Ja zrobiłem sobie z tego schematu :)

Tylko zdolnosc arcymistrzowska jest taka sobie. Ja zawsze wsadzam dodatkowe punkty do gardy (czy tam osłony) przy kazdym ataku, jesli masz w party maga to jestes w sumie niemiertelny, bo im wiecej bijesz tym wiecej masz pancerza... a mag doklada swoja bariere ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po 56h skonczony glowny watek fabularny.

Moze mi ktos wyjasnic jedna rzecz.

Kim tak naprawde jest Solas?

Ciekawe czy to przygotowanie pod DLC czy juz pod kolejna czesc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie do kogoś kto gra tą specjalizacją -

Wojak z bronią i tarczą wraz z unikatowym Łupieżcą? Jak się gra takim połączeniem? Czuć jakiś większy dps czy nie za bardzo? :) Latam z Kassandrą więc nie chciałbym brać również specjalizacji Templariusza, a w czystego tanka czy supporta iść nie chcę :P

Edytowane przez BartexXx20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.12.2014 o 13:40, Nautilus napisał:

Jeśli mamy łotrzyka-wichrzyciela używamy ulepszonego Flask of Fire i następnie Thausend Cuts, w ten sposób nie tracimy punktów skupienia. Dodatkowo warto w profitach inkwizycji rozwinąć skupienie do poziomu mistrzowskiego. W przypadku Thausend Cuts wygląda to tak, że na poziomie podstawowym postać wyprowadza 12 cięć a na poziomie mistrzowskim aż 30.

Ja dalej z tym "Thausend Cuts".  :)

Rzucam Serą ulepszone Flask of Fire a potem od razu aktywuje na danym przeciwniku Thausend Cuts jak już oczywiście mam je aktywne. Niestety mogę je użyć tylko raz (pomimo użycia ulepszonego Flask of Fire). Potem staje się nieaktywne. Wie ktoś dlaczego? Gdzie w ogóle zobaczyć te pkt. skupienia? Widzę przy kole kilka pasków + jeden z takich rombów / prostokątów.

Czy pkt skupienia po odpoczynku w bazie i odnowieniu potionów / podróży się zerują? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Paski symbolizujące ilość skupienia są przy kole zdolności, ich ilość zależy od poziomu skupienia, może ich być maksymalnie trzy.

2.Romby które widzisz symbolizują poziom naładowania paska skupienia.

3.Skupienie tracimy gdy nasza postać straci przytomność lub spadnie (jeden pasek) , możemy je także zużyć, nie tracimy go podczas odpoczynku/podróży.

4.Skupienie gdy je utracimy regeneruje się podczas walki.

5.Zdolność "Flask of Fire" trwa 5 sekund i w tym czasie musisz użyć "Thausend Cuts" jeśli nie chcesz stracić skupienia.

Zobacz kilka stron wcześniej wrzuciłem filmik gdzie jest pokazane na smoku jak to robić.

Edytowane przez Nautilus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiecie może kiedy dołączy do nas

Dorian?

Bo nie wiem czy już to minąłem czy jak..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zamknięciu szczeliny Dorian przybiega ostrzec cię przed atakiem na Azyl.

Jeżeli już opuściłeś Azyl to jest za późno.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To grubo xd huehue poszedł się paść, bo już jakieś 15h po tym wydarzeniu mam :) Ale tak czy inaczej drugi raz będę przechodził :biggrin:

Edytowane przez BartexXx20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...chyba że jest jakaś inna opcja jeszcze. U mnie był "wbudowany" w quest.

Najfajniejsze jest to że gra nie wymusza na Tobie konkretnego układu towarzyszy. Raz czy dwa przy misjach "towarzyskich" związanych z daną postacią trzeba wziąć konkretną postać, ale generalnie jak sobie złożysz ulubiony skład to o ile kogoś sam nie wywalisz to nie odejdzie. 

...ja też będę przechodził po raz drugi na hardcore. Poza trofeami za poziom trudności wszystko zrobiłem :D

Gra była bardzo przyjemna i z chęcią przejdę ją za jakiś czas jeszcze raz właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.12.2014 o 08:52, BartexXx20 napisał:

Panowie wiecie może kiedy dołączy do nas

Dorian?

Bo nie wiem czy już to minąłem czy jak..

Dorian dołączy wcześniej jeżeli zdecydujesz się pomóc magom w Redcliffe. Wtedy przed bramą Azylu pojawi się Cole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jeszcze ciekawa rzecz.

Nie robiłem wszystkich misji towarzyskich, ale u tych przy których była jakaś istotna/przełomowa decyzja, zmieniał się wizerunek na karcie.

Nie ma to wpływu na rozgrywkę, ale fajny patent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kiedy spotkasz Doriana, wszystko zależy od tego kogo w pewnym momencie wybierzesz, magów czy templariuszy.

Jeżeli magów to spotkasz go podczas misji w Redliffe na Zaziemiu i tam już zadecydujesz czy ma do Ciebie dołączyć czy nie. Jeżeli wybierzesz templariuszy to gdy pojawisz się w podniebnej twierdzy spotkasz tam Doriana, wystarczy z nim zagadać.

Edytowane przez Gucio79
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra mnie w tym momencie zniszczyła. Sposobów aby dany członek dołączył do drużyny jest mnóstwo. Genialna jest.

Po ominięciu Magów z Redcliff oraz po ataku na Azyl spotkałem Doriana w Podniebnej Twierdzy. Pogadałem i dołączył do mnie :) No nie powiem, że micha mi się uśmiechnęła :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 26.12.2014 o 20:05, anarom 1 napisał:

Ja zrobiłem sobie z tego schematu :)

Też biegałem z nim dosyć długo, chociaż mi wyszło jakoś więcej DPSu. Tak jak Czacha miałem dodatkowo punkty gardy za każde trafienie, bardzo pomocna rzecz. W pewnym momencie znalazłem jednak łuk fioletowy z odrobinę mniejszym DPS lecz strzelający trzema strzałami na raz chyba nazywał się " Łuk Gryfa", moim zdaniem super. Łuk jest do znalezienia w skrzyni i leży tam zawsze:

W przedostatniej misji trafiamy na lokację "Świątynia Mythal" . W pewnym momencie miałem tak że musiałem dokonać wyboru - rozwiązać trzy łamigłówki czy wskoczyć do dziury - wybrałem łamigłówki.Po rozwiązaniu miałem rozmowę z Elfickim strażnikiem o imieniu Abelas w której to musiałem zgodzić się na jego warunki. Jeżeli się nie zgodzimy to nie dostaniemy się do łuku. Po tej rozmowie musimy iść za przewodnikiem i po chwili trafiamy na skrzynię. Mapka poniżej:

IxftnQD.jpg

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gucio79,

Spoiler:

To jest ten moment w którym werbujemy smoka (trofeum).

Pamiętaj żeby samodzielnie się napić ze studni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś sytuację, że mimo pokonania 10 smoków nie wpadło trofeum?

Ostatniego smoka rozwalałem kilka razy ale trofik za nic nie chce wpaść :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.12.2014 o 14:29, Nautilus napisał:

Miał ktoś sytuację, że mimo pokonania 10 smoków nie wpadło trofeum?

Ostatniego smoka rozwalałem kilka razy ale trofik za nic nie chce wpaść :sad:

I juz nie wpadnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś jakieś podpowiedzi odnośnie wyboru postaci i późniejszym doborze party na najwyższym poziomie trudności?

Chcą to zrobić raz a dobrze i nie wiem jak się do tego zabrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi