glaca26 14 Napisano 24 Listopad 2015 nie ukrywam że pogram raczej Evie, czy jest możliwość grania tylko nią ? czy misje są podzielone i jestem zmuszany by je przechodzić konkretnym bohaterem z rodzeństwa ? Jakieś uwagi przemyślenia ponadto ? Wątek fabularny jest skonstruowany tak, że grasz raz Evie a raz Jacobem. Kazdy z nich ma unikatowe skille, które rozwijasz. Generalnie bilansowanie postaci jest bardzo dobrze zaprojektowane i gra zarówno jedną jak i drugą postacią wymusza inne podejścia do misji. Dla mnie jest to na wyraźny plus. Choć też sam wolę grać Evie właśnie :) Ogólne przemyślenia są takie, że gra posiada typowe problemy sandboxowe Ubisoftu - praca kamery, czasem jakieś glitche typu "szaleni dorożkaże" czy dziwne zachowania tłumów, ale ewidentnie widać, że deweloper wyciągnął wnioski ze słabego Unity. Świat jest miodny, klimat Londynu bardzo fajnie oddany. Dla mnie to bardzo dobra gra, nie zgadzam się z opiniami, że misje są monotonne. Może elementy "znajdźkowe" są na zbyt jedno kopyto, ale ogólnie duży plus dla Ubisoftu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goldie 12 Napisano 25 Listopad 2015 Koleżanko bogda, prosimy o pisanie takich rzeczy w spoilerach gdyż np. ja jeszcze nie ogrywałem gry i wszedłem w temat aby poznać opinie bo przymierzam się do kupna, a tak już niespodzianka pryska jak dotrę do tego miejsca. Tak poza tym, Unity nie brałem, AC3 wspominam raczej chłodno ze względu na nadmierną ilość czasów współczesnych (black flag uwielbiam do dziś właśnie przez marginalność czasów współczesnych no i klimat piratów). Warto brać > czy gra wymaga tony patchów ? nie ukrywam że pogram raczej Evie, czy jest możliwość grania tylko nią ? czy misje są podzielone i jestem zmuszany by je przechodzić konkretnym bohaterem z rodzeństwa ? Jakieś uwagi przemyślenia ponadto ? Co do IWŚ to średnia niespodzianka bo o ile dobrze pamiętam już na mapie punkt jest oznaczony z nazwą, że to IWŚ Dziwi mnie opinia o nadmiernej ilości współczesności w III i braku w IV, jak było tam bardzo podobnie (nawet w ramach przypomnienia rzuciłem okiem na walkthrough na yt i wychodzi na to samo prawie). Ale do rzeczy w Syndicate podobnie jak w Unity współczesność jest wyłącznie w przerywnikach filmowych. Gra do momentu jak ją skończyłem miała jeden-lub dwa patche. Misje główne są przypisane do postaci, poboczne można robić wedle uznania. Samą grę polecam, przeszedłem w 80% (zostały znajdźki). Z biegiem czasu robi się monotonie, bo w zasadzie misje się ograniczają do porwij (tego jest naprawdę dużo), zabij, ukradnij. Mimo to dobrze się bawiłem, bo to fajnie siedzi w fabule. Chyba nawet bardziej podeszły mi misje poboczne niż główne. Co do rozwoju postaci ja uważam, że dużej różnicy nie ma, bo i skradankowe misje można zrobić Jacobem, mimo, że to Evie jest niemal niewidzialna. Ogólnie grę polecam, choć Paryż jako miasto jest lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
depcik94 33 Napisano 26 Listopad 2015 Po aktualizacji gra raz mi się zawiesiła podczas grania a pozniej gdy ładuję się menu zawiesza się cały czas ma ktoś podobny problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glaca26 14 Napisano 27 Listopad 2015 U mnie wszystko ok. Nawet zauważalnie poprawiono zachowanie Tłumów i dorożkarzy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arsfan89 8 Napisano 2 Grudzień 2015 Właśnie wczoraj splatynowałem swojego Assasina :) Gra na prawdę w dobrym klimacie a do tego ten teleport w czasy 1 wojny, geniusz ! Zaznaczę że nie grałem w Black flaga i Unity. Pytanie czy Unity też jest ciekawe? I czy naprawili już ten las błędów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawek1916 23 Napisano 2 Grudzień 2015 Właśnie wczoraj splatynowałem swojego Assasina :) Gra na prawdę w dobrym klimacie a do tego ten teleport w czasy 1 wojny, geniusz ! Zaznaczę że nie grałem w Black flaga i Unity. Pytanie czy Unity też jest ciekawe? I czy naprawili już ten las błędów? Niedawno kończyłem AC:U i grało się OK. Fabuła daje radę, Paryż wygląda fajnie. Do tego ciekawe misje co-op . Nie mam co prawda porównania do Syndicate, ale myślę, że w Unity warto zagrać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 6 Grudzień 2015 Wam tez tak głośno chodzi płytka w konsoli? Momentami mam jakby była nierówno i miała wypaść Ogólne hałasowanie nie jest mi obce bo niektóre gry jak last of us na przykład tez niezłe hałasuje ale tutaj jest inaczej i konkretnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glaca26 14 Napisano 6 Grudzień 2015 Niestety glosno śmiga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 6 Grudzień 2015 Ubranie jacoba co można pobrać bezpłatnie zajmuje 1gb- z czego jest zrobione ze az tyle?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 17 Grudzień 2015 Heja, czy ktoś kupował w MediaMarkt grę?? Bo w opisie jest że wersja angielska, ale może ma polskie napisy?? Ktoś,coś?? Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niklas 71 Napisano 17 Grudzień 2015 Heja, czy ktoś kupował w MediaMarkt grę?? Bo w opisie jest że wersja angielska, ale może ma polskie napisy?? Ktoś,coś?? Z góry dzięki. Tak gra z Media ma polskie napisy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivraas 53 Napisano 18 Grudzień 2015 Wam tez tak głośno chodzi płytka w konsoli? Momentami mam jakby była nierówno i miała wypaść Ogólne hałasowanie nie jest mi obce bo niektóre gry jak last of us na przykład tez niezłe hałasuje ale tutaj jest inaczej i konkretnie No właśnie dzisiaj przyszła paczka z grą, obawiam się o swoje życie... tylko czekać aż płyta "wyorbituje" z konsoli. Dobrze wiedzieć że to powszechny problem ;O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tyshek 2 Napisano 18 Grudzień 2015 Tak gra z Media ma polskie napisy Właśnie,czy to jest gra gdzie na okładce nie ma PL-ki ? Czy w tej wersji menu i w samej grze np. słowo "zabij" pisze po polsku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 18 Grudzień 2015 Nie, zabij jest po angielsku. Ale np. słowo "morświn" jest w pełni przetłumaczone. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 19 Grudzień 2015 No właśnie dzisiaj przyszła paczka z grą, obawiam się o swoje życie... tylko czekać aż płyta "wyorbituje" z konsoli. Dobrze wiedzieć że to powszechny problem ;O Szaleństwo miałem tylko przy instalowaniu Gra miażdży - nie moge sie od niej oderwać Darwin,Dickens,Marks,Bell,Churchill no po prostu brak słów na misje Niby kotlet ale wiktoriański Londyn jest super- dopiero co spacerowałem z żona pokazując zabytki a tu proszę ma w grze powtórkę Fallout 4 ostatnie 15h to była istna męczarnia zeby to skonczyc-tu jade misje najrozniejsze I nie mam dosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tyshek 2 Napisano 19 Grudzień 2015 Nie, zabij jest po angielsku. Ale np. słowo "morświn" jest w pełni przetłumaczone. Czyli jak mniemam, w grze gdzie na pudełku nie ma PL-ki to menu jest po angielsku, a dialogi są pisane po polsku ? Poprawcie jak się mylę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivraas 53 Napisano 19 Grudzień 2015 Szaleństwo miałem tylko przy instalowaniu Gra miażdży - nie moge sie od niej oderwać Darwin,Dickens,Marks,Bell,Churchill no po prostu brak słów na misje Niby kotlet ale wiktoriański Londyn jest super- dopiero co spacerowałem z żona pokazując zabytki a tu proszę ma w grze powtórkę Fallout 4 ostatnie 15h to była istna męczarnia zeby to skonczyc-tu jade misje najrozniejsze I nie mam dosc Gra jest bardzo fajna, ale i tutaj Ubi nie ustrzegł się kilku denerwujących błędów. Na początku narzekałem na tę linkę, ale teraz dziękuje bogom że taka linka tam jest, wspinanie się jest chyba gorsze niż w poprzednich częściach. Dlaczego postać sama odwala jakieś dzikie manewry? Często nie skacze i nie robi tego co chcę. Druga sprawa to brak mozliwości wyjęcia broni kiedy się chce, nie wiem dlaczego to usunęli. Jak to jest z dodatkiem o Kubie? Ktoś już kupił? To są same misje czy możemy sobie nim swobodnie pobiegać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 19 Grudzień 2015 Kupiłem i ja Edycję Rooks (moje pierwsza gra po Mafii 2 edycja rozszerzona :) ) Mapa bardzo fajna, artbook też, ściezki dźwiękowej nie sprawdzałem. Dziś wieczorem dosypuję żonie do herbaty pół kilo melatoniny i "będę grał w grę" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chesterrrooo 1 Napisano 20 Grudzień 2015 Powie mi ktoś czy po przejściu wątku głównego w AC: Syndicate da się po nim robić resztę pobocznych zadań? Czy muszę je porobić przed zakończeniem fabuły głównej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor_TSK 226 Napisano 20 Grudzień 2015 Nie grałem w syndicate ale na 99%da się robić wątki poboczne, jak w każdym innym assassinie. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arsfan89 8 Napisano 20 Grudzień 2015 Powie mi ktoś czy po przejściu wątku głównego w AC: Syndicate da się po nim robić resztę pobocznych zadań? Czy muszę je porobić przed zakończeniem fabuły głównej? Jasne że się da :) a nawet dojdzie trochę wiecej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chesterrrooo 1 Napisano 20 Grudzień 2015 Razem z grą miałem jakąś karteczkę z kodem na dodatkowe 10 misji. One też będą się liczyć do calaka? Ten kod jednorazowy czy wielorazowy? Nie wiem czy go wklepać bo myślę nad sprzedażą/wymianą gry po jej przejściu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 20 Grudzień 2015 kody zawsze są jednorazowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 21 Grudzień 2015 Razem z grą miałem jakąś karteczkę z kodem na dodatkowe 10 misji. One też będą się liczyć do calaka? Ten kod jednorazowy czy wielorazowy? Nie wiem czy go wklepać bo myślę nad sprzedażą/wymianą gry po jej przejściu. Kody są jednorazowe. Calak pod pojęciem platyna, nie są do tego wymagane. To coś ekstra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tyshek 2 Napisano 23 Grudzień 2015 Heja, czy ktoś kupował w MediaMarkt grę?? Bo w opisie jest że wersja angielska, ale może ma polskie napisy?? Ktoś,coś?? Z góry dzięki. Kupiłem w Saturnie, na pudełku niema PL-ki, z tyłu jest napisane że gra jest w j.angielskim z polskimi napisami,instrukcja w j.polskim. Po odpaleniu miła niespodzianka, menu gry jest po polsku, napisy w samej grze również po polsku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach