Eloszki 184 Napisano 23 Lipiec 2017 Sie dziwisz. Konsola nie ma miejsca z tylu aby wydmuchać gorące powietrze i sama się nim próbuje schłodzić... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 31 Lipiec 2017 Możesz mieć uszkodzony układ heatpipe-ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChrisDrugzPL 0 Napisano 8 Sierpień 2017 Serwis konsol,napisz prosze cos wiecej o tych heat pipe-ach,jak sprawdzic ile zostalo chlodziwa,bo to chyba wlasnie jest moj problem,bo wymiana termo padow i pasty,cos tam daje ale to nie jest jeszcze to co bylo kiedys po pierwszej zmianie pasty. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoco 8 Napisano 8 Sierpień 2017 (edytowane) Czy termopady mogą być większe od kości i wystawać poza nie tak że dotykają płyty? Edytowane 8 Sierpień 2017 przez spoco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChrisDrugzPL 0 Napisano 9 Sierpień 2017 moga byc wieksze,ale nie ma to sensu,ekran dociskajacy pady do kosci ma wypukle kwadraciki i one sa male.zostaw sobie na nastepny raz Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoco 8 Napisano 9 Sierpień 2017 8 minut temu, ChrisDrugzPL napisał: moga byc wieksze,ale nie ma to sensu,ekran dociskajacy pady do kosci ma wypukle kwadraciki i one sa male.zostaw sobie na nastepny raz Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka To dobrze, pytam "po ptakach" bo już nakleiłem i skręciłęm konsolę, a refleksja przyszła później, że może tak coś spale albo co i od wczoraj nie gram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChrisDrugzPL 0 Napisano 9 Sierpień 2017 graj spokojnie,nic sie nie stanie.Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 9 Sierpień 2017 (edytowane) Jeżeli heatpipe rozszczelni się to nie da się nic innego zrobić jak go wymienić w komplecie z całym układem chłodzenia. Pisane o tym już było nie raz. Edytowane 9 Sierpień 2017 przez Serwis Konsol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janki41 31 Napisano 10 Sierpień 2017 18 godzin temu, Serwis Konsol napisał: Jeżeli heatpipe rozszczelni się to nie da się nic innego zrobić jak go wymienić w komplecie z całym układem chłodzenia. Pisane o tym już było nie raz. Witam @Serwis Konsol Jak można sprawdzić te rurki cieplne? Wychodzę z założenia, że wszystkie działają identycznie (PS3/4/PC GPU/CPU...). Jest jakaś metoda "domowa" na sprawdzenie tego? Zakładam, że wsadzenie do wody nie wykaże bąbelków powietrza z takiej mikro-nieszczelności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 23 Sierpień 2017 Dotarła dzisiaj do nas taka fajna konsola po lokalnym serwisie na Śląsku ( z litości nie powiem po którym, sami zapewne poznają swoje dzieło), po bardzo krótkim czasie od naprawy BLOD, konsola znowu nie działała. To co zobaczyliśmy w środku zatkało nas na cacy. Podejrzewam, że wykonanie tego typu "modyfikacji" zajęło więcej czasu niż zrobienie reballingu z prawdziwego zdarzenia. Konsola postawiona na nogi zgodnie ze sztuką, błędy poprzedników poprawione, mocowania i termopady wymienione na oryginalne. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 23 Sierpień 2017 Matko Boska! Ła co tu... co to się staneło?Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prm 0 Napisano 23 Sierpień 2017 Trzeba przyznać, że wyobraźnie to oni mająWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 23 Sierpień 2017 Grosik dla szczęśliwego znalazcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoco 8 Napisano 24 Sierpień 2017 Oj tam oj tam, czepiacie się Widziałem druciarstwo na dużo wyższym poziomie nie raz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 2 Wrzesień 2017 Zabieram się w tym tygodniu do czyszczenia i wymiany pasty, bo znowu chodzi jak traktor i przy okazji zamierzam wymienić te termopady.Jaka ich grubość będzie najlepsza? Bo na morele widzę różne grubości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prm 0 Napisano 3 Wrzesień 2017 Zabieram się w tym tygodniu do czyszczenia i wymiany pasty, bo znowu chodzi jak traktor i przy okazji zamierzam wymienić te termopady.Jaka ich grubość będzie najlepsza? Bo na morele widzę różne grubości.Ja dałem 1mm.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 9 Wrzesień 2018 Dotarła do nas rekordzistka - model ps4 12XX, dwuletnia - czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ostatnie zdjęcie po czyszczeniu, konsola przywrócona do pełnej świetności (o dziwo, laser też działa - był mało używany, grane tylko na grach w wersjach cyfrowych) 3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamillo 46 Napisano 9 Wrzesień 2018 Ożeż w mordę, jak to miało w ogóle prawo działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavris 2446 Napisano 9 Wrzesień 2018 Kurna w stodole ktoś na tym grał? Czy tylko przy żniwach na kombajnie? Masakra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warga13 116 Napisano 9 Wrzesień 2018 Oczyszczacz powietrza czy cuś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 9 Wrzesień 2018 Nie wiem jaki trza miec syf w domu zeby tak zanieczyscic konsole. Ja po trzech latach wymienialem paste i byl tylko troszke zakurzony wiatrak. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 9 Wrzesień 2018 @Serwis Konsol Pytanie calkiem serio - czy konsola sie odpalala? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 9 Wrzesień 2018 urwa... ktoś odkurzał nią mieszkanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Serwis Konsol 318 Napisano 10 Wrzesień 2018 17 godzin temu, MagEllan napisał: @Serwis Konsol Pytanie calkiem serio - czy konsola sie odpalala? Przecież napisałem : Ostatnie zdjęcie po czyszczeniu, konsola przywrócona do pełnej świetności (o dziwo, laser też działa - był mało używany, grane tylko na grach w wersjach cyfrowych) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 10 Wrzesień 2018 40 minut temu, Serwis Konsol napisał: Przecież napisałem : Ostatnie zdjęcie po czyszczeniu, konsola przywrócona do pełnej świetności (o dziwo, laser też działa - był mało używany, grane tylko na grach w wersjach cyfrowych) przepraszam brak polskich znakow - mialem na mysli odpalała <- czas sprzeszly, kiedy do Was dotarla, choc w sumie wcale bym sie nie zdziwil jakbys najpierw otwieral a probowal odpalic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach