MagEllan 2738 Napisano 8 Październik 2015 Czy wersja z Psn tez jest w full PL demo było ale z tego co widziałem w opisie na Psn wersja pełna tylko english Porownujac nr CUSA - pomiedzy PSS PL a innymi krajami widac, ze te sie roznia, ta gra ma jakas forme regionalizacji. Jak napisal kolega ponizej jest PL zakladam ze kupowal na koncie przypisanym do PL. Gra z PSN jest z polskim dubbingiem. W PS Store jest błąd w opisie. Kupiłem edycję cyfrową i gram od wczoraj, więc bez obaw można brać. Doprecyzuje - gra kupiona na koncie przypisanym do PL bedzie miala polska lokalizacje gry z UK czy Szwecji tej miec nie beda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plumpbass 3 Napisano 8 Październik 2015 Zgadza się gra kupowała na PL koncie Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turin 108 Napisano 8 Październik 2015 Pograłem wczoraj ok 5h w jedynkę i mam ukończone 79% kampanii. Jest to moja pierwsza przygoda z serią Uncharted. Po ograniu remastera God of War ( w którego również nigdy nie grałem) byłem nastawiony nieco sceptycznie, bo GoWem też dużo ludzi się zachwycało, a mnie nie porwał. Ale w przypadku przygód Drake'a jest dobrze. Czuć klimat filmów przygodowych i Tomb Raiderów :) Jedyne uwagi jakie mam to, że jest za dużo strzelania i zagadki są strasznie proste. Graficznie jest w porządku, wiadomo że nie jest to poziom The Order, ale oprawa nie kłuje w oczy. Bardziej w mechanice da się odczuć, że gierka ma już swoje lata. Cieszę się, że mogę przeżyć tę przygodę po raz pierwszy i fajnie że zdecydowali się na tego remastera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
literat 10 Napisano 8 Październik 2015 (edytowane) Filmik Digital Foundy z U1 pokazuje jak wiele pracy wsadzono w tego remastera. Może i kotlet ale niesamowicie smacznie odgrzany. Z całym szacunkiem mamy PS3 albo mielismy i wciskanie kitu (płaca ci za to ?) jest chyba niestosowne Ps Mam ostrzeżenia które dawno powinny być usunięte Edytowane 8 Październik 2015 przez literat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 8 Październik 2015 Z całym szacunkiem mamy PS3 albo mielismy i wciskanie kitu (płaca ci za to ?) jest chyba niestosowne z calym szacunkiem ale gdzie widzisz problem? Nie ma znaczenia czy to remaster czy nowa gra - beda tacy ktorym bedzie ona podobac (np graficznie) i beda tacy ktorym nie przypadnie do gustu. Kazdy moze wyrazic opinie a jesli mamy odmienne zdanie mozna wyglosic swoja. Finalnie roznice zdan najlepiej zalawiac w mysl zasady - nie pozostaje nam nic innego jak tylko po dzentelmensku zgodzic sie w tym ze sie nie zgadzamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 8 Październik 2015 Pograłem wczoraj ok 5h w jedynkę i mam ukończone 79% kampanii. Jest to moja pierwsza przygoda z serią Uncharted. Po ograniu remastera God of War ( w którego również nigdy nie grałem) byłem nastawiony nieco sceptycznie, bo GoWem też dużo ludzi się zachwycało, a mnie nie porwał. Ale w przypadku przygód Drake'a jest dobrze. Czuć klimat filmów przygodowych i Tomb Raiderów :) Jedyne uwagi jakie mam to, że jest za dużo strzelania i zagadki są strasznie proste. Graficznie jest w porządku, wiadomo że nie jest to poziom The Order, ale oprawa nie kłuje w oczy. Bardziej w mechanice da się odczuć, że gierka ma już swoje lata. Cieszę się, że mogę przeżyć tę przygodę po raz pierwszy i fajnie że zdecydowali się na tego remastera. Dwójka jest idealnie zbalansowana jeżeli chodzi o ilość strzelania :) Co do jedynki też miałem takie wrażenie że jest go trochę za dużo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
literat 10 Napisano 8 Październik 2015 z calym szacunkiem ale gdzie widzisz problem? Nie ma znaczenia czy to remaster czy nowa gra - beda tacy ktorym bedzie ona podobac (np graficznie) i beda tacy ktorym nie przypadnie do gustu. Kazdy moze wyrazic opinie a jesli mamy odmienne zdanie mozna wyglosic swoja. Finalnie roznice zdan najlepiej zalawiac w mysl zasady - nie pozostaje nam nic innego jak tylko po dzentelmensku zgodzic sie w tym ze sie nie zgadzamy. Problem jest taki że to zwykły port i jeżeli ktos wczesniej kupił to na PS3 to powinien miec to za darmo na PS4 Problem jest taki że to zwykły port i jeżeli ktos wczesniej kupił to na PS3 to powinien miec to za darmo na PS4 Za rimejka można zapłacić ale nie za port Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 8 Październik 2015 Problem jest taki że to zwykły port i jeżeli ktos wczesniej kupił to na PS3 to powinien miec to za darmo na PS4 Za rimejka można zapłacić ale nie za port Wyraznie roznimy sie z pogladach. Zwykly port to wg mnie (nie oferujacy nic wzgledem oryginalu wypuszczonego na dowolna platforme) - Dishonored, DeadPool, Prototype. Te gry w dniu premiery na PC oferowaly dokladnie to samo co oferuja ich wydania na PS4 (no moze z wyjatkiem Dishonored ktory ma dodatki goty). Z uncharted sprawa ma sie lekko inaczej - mianowicie ta gra byla wydana tylko na konsole PS3 co oznacza ze zmiany takie jak: liczba klatek, rozdzielczosc, czy poprawione tekstury sa czyms czego oryginal nie oferowal i owszem tutaj moglbym przykleic tej grze latke remaster (choc nie lubie tego terminu w odniesieniu do gier). Zgodze sie, ze wyciaganie reki po kase moze sie nie podobac. Ale to jest panie biznes jesli mozna sprzedac cos 2 albo jeszcze lepiej 3 razy to czemu tego nie zrobic? Kasa, kasa, kasiorka. O to chodzi w kazdym biznesie. Czy mi sie to podoba? Nie szczegolnie w wypadku portow ktore nic lub bardzo niewiele wnosza - ale tych po prostu nie kupuje - bede chcial odpale oryginal na PS3 i nie bede plakal. Wiec niestety to czy posiadacz wersji na poprzednia konsole dostanie opcje pobrania darmowego czy tez ze spora znizka tytulu na obecna jest tylko i wylacznie dobra wola wydawcy. Ci najwyrazniej jednak mysla jedno torowo - $$ $$. Ktos chce to kupi, luzik. Ktos jest ciekaw co sie zmienilo ale nie kupi poki cena nie spadnie - tez dobrze. Ktos gral i nie widzi sensu kupna - jeszcze lepiej bedzie mogl te pieniadze spozytkowac inaczej. (PS. zadziwia mnie ze sa firmy o ktorych zle sie nie mowi jak np R* - sorry GTA V wydali 3 razy owszem sa zmiany past gen, curr gen i chwala rockstarowi za to, ale nikt nie krzyczy co za zdziercy 3 razy ta sama gre wydaja (past gen, curr gen i PC)). Aby nie brac dalej - nie pozostaje nam nic innego jak tylko po dzentelmensku zgodzic sie w tym ze sie nie zgadzamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 8 Październik 2015 Może ten materiał pomoże niektórym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidos160 0 Napisano 8 Październik 2015 (edytowane) A ja dzisiaj chwilkę pograłem w U1 i jestem zaskoczony,bo gra nie wygląda na te swoje 8 lat. Good Job Blue Point. Faktycznie strzelania dużo i zagadki proste,ale w sumie - nie wadzi mi to. Chce poznać historię ;) Ed: A jak aktywować bete U4 ? Dopiero jak wyjdzie release to będzie można ? Edytowane 8 Październik 2015 przez dawidos160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 8 Październik 2015 Beta na razie jest nie dostępna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
senor 41 Napisano 8 Październik 2015 Od razu widać, że to remaster i grafika jest poprawiona. Niektórzy to nieźli grafolodzy hahahha... coraz gorzej się dzieje w społeczeństwie graczy, szczególnie to widać na forach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helganin 134 Napisano 8 Październik 2015 No muszę przyznać że część pierwsza ładnie wygląda. Pograłem trochę i jestem zaskoczony pozytywnie :) ale i tak nie mogę się doczekać jak będę grał w trójkę. Dzisiaj nie wytrzymałem i poleciałem do empika a miałem nie kupować za taka cenę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 8 Październik 2015 Doszedłem do 9 rozdziału w Drake's Fortune i też jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Okej, widziałem filmiki porównawcze, ale na żywo jest jeszcze lepiej. Jasne, nie są to wodotryski, ale jak na port 8-letniej gry wygląda całość bardzo dobrze. A jeśli ktoś narzeka na archaizmy, to niech się z powrotem zamknie w szafie z której wyszedł ;). Gra nadal jest arcymiodna i wciągająca, a że ma inne tempo niż U2 i U3 - taki jej urok. Mimo upływu lat wciąż bije część nowych tytułów na głowę. Aż się boję wracać do Among Thieves i Drake's Deception. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Turin 108 Napisano 9 Październik 2015 Za mną 20% dwójki. Faktycznie ma większy rozmach, zmienne lokacje - jest moc :D Gram z oryginalną ścieżką dźwiękową i tak słucham Chloe i myślę sobie, czy ty nie jesteś Morrigan (z Dragon Age'a) - i tak, jest to ta sama aktorka (Claudia Black). Fajny ma ten głos :) BTW chyba sobie oglądnę Indiany Jonesy :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkadiuszj 85 Napisano 9 Październik 2015 Widzę ze jestem w ekskluzywnych 20% co ograli juz dawno te gierki:) Ode mnie duży fak za te bzdury i wycięcie singla z U4 Kupie używkę kolekcji w marcu a pozniej jak połatają używkę U4 I pomysleć ze miałem sie za nr1 fana:) Okazuje sie ze psiaki sa jak cała reszta tej zgraji(ubi itd.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 9 Październik 2015 Pytanie: czy Crushing jest odblokowany czy trzeba na Hard ukończyć aby odblokować w U1 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati91 23 Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Pytanie: czy Crushing jest odblokowany czy trzeba na Hard ukończyć aby odblokować w U1 ??? Odblokowany Edytowane 9 Październik 2015 przez Mati91 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 9 Październik 2015 Dzięki, a jak myślicie lepiej lecieć na Łatwym i wszystko podobijać a na koniec zostawić Miażdżący? Czy wszystko na Miażdżącym (chyba będzie trudno :) ) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati91 23 Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Dzięki, a jak myślicie lepiej lecieć na Łatwym i wszystko podobijać a na koniec zostawić Miażdżący? Czy wszystko na Miażdżącym (chyba będzie trudno :) ) ? Ja zacząłem od Miażdżącego a później wczytywałem poszczególne rozdziały i wbijałem pozostałe trofea. Teraz próbuję przejść w mniej niż 2.30h będzie wyzwanie :) Edytowane 9 Październik 2015 przez Mati91 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frankol 7 Napisano 9 Październik 2015 Panowie, Czy w pudełku jest ten klucz do bety czy grę trzeba trzymać do grudnia? Zastanawiam się czy po przejściu grę mogę sprzedać... Pytam bo planuję dzisiaj zakupić. dzięki za radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati91 23 Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Panowie, Czy w pudełku jest ten klucz do bety czy grę trzeba trzymać do grudnia? Zastanawiam się czy po przejściu grę mogę sprzedać... Pytam bo planuję dzisiaj zakupić. dzięki za radę. W pudełku nie ma kodu Edytowane 9 Październik 2015 przez Mati91 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frankol 7 Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Czyli pozostaje trzymać grę aż do grudnia jeśli chce się zagrać w betę czwórki ? aaaa i ten poziom najtrudniejszy jest do przejścia jako tako czy totalna masakra? :P GOW remastered pierwszy raz na najtrudniejszym ograłem i jakoś się udało Edytowane 9 Październik 2015 przez Frankol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Widzę ze jestem w ekskluzywnych 20% co ograli juz dawno te gierki:) Ode mnie duży fak za te bzdury i wycięcie singla z U4 Kupie używkę kolekcji w marcu a pozniej jak połatają używkę U4 I pomysleć ze miałem sie za nr1 fana:) Okazuje sie ze psiaki sa jak cała reszta tej zgraji(ubi itd.) Z calym szacunkiem Sony jest wydawca i promuje swoj produkt (ND studio zalezne), owszem 80% posiadaczy PS4 co nie grali w Uncharted wydaje sie byc wyssane z palca. To by oznaczalo ze 20mln ludzi ktorzy kupi PS4 nie gralo w Uncharted trochu duzo... No chyba ze liczyli jakos dziwnie np cala trylogie (wtedy ci co ograli 1 lub 2 czesci sie nie lapia). I dalej nie ma roznicy czy EA, UBI czy Sony to sa wydawcy oni chca zarabiac czesto reklamujac jedno a sprzedajac drugie. I moga to byc niedorobione tytuly, moze to byc marketing ktory ma napedzac sprzedaz. To ich chleb powszedni i dlatego jestem zdziwiony ze Ty sie dziwisz ;) Ja nr1 fanem nie jestem, ba nawet nie wiem czy w pierwszym milionie fanow bym sie zalapal :P Ogralem demo, porownalem dokladnie z PS3. Owszem widze roznice, czy zawsze na plus - polemizowalbym. Nie spieszy mi sie... Jest sporo innych gier w ktore jeszcze nie gralem czekajacych w kolejce a u U:kolekcje jak i U4 zakupie z czasem (za cene ktora uznam wysoce subiektywnie za akceptowalna) Edytowane 9 Październik 2015 przez MagEllan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 9 Październik 2015 Panowie, Czy w pudełku jest ten klucz do bety czy grę trzeba trzymać do grudnia? Zastanawiam się czy po przejściu grę mogę sprzedać... Pytam bo planuję dzisiaj zakupić. dzięki za radę. JEST!!! W pudełku nie ma kodu Zajrzyj pod naklejkę z informacją o becie na okładce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach