Camel2336 5 Napisano 5 Grudzień 2016 Ja jestem od niedawna i dopiero się uczę i podoba mi się jazda z ta 16 co jest , zawsze w każdym wyścigu coś się dzieje ! Ewentualnie aby cokolwiek urozmaicić to może po każdym evencie ( 4 wyścigi ) ostatnia 3 w główniej klasyfikacji spadają do drugiej ligi a z ligi B pierwsze 3 osoby awansują. Ale to tez może być ciężkie bo nie każdy może w Niedziele pojechać co pokazał wczorajszy dzień. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaczyVR6 16 Napisano 5 Grudzień 2016 Już o tym pisał chyba error. Najlepszą opcją będzie podzielenie na dwa pokoje i dzielić je od najszybszego do najwolniejszego, wtedy szanse w pokojach są wyrównane nie bedzie tak dużej przepaści czasowej między zawodnikami :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) Moim zdaniem przez cały sezon składy obu potencjalnych lig powinny być stałe. W ten sposób wiadomo czego się spodziewać - zakładam, że każda liga będzie miała żelazne grono, które z grubsza dopisze w każdym wyścigu. Dodatkowo można utworzyć - wspólną dla obu lig - pulę rezerwistów czyli tych, którzy dopiszą się do rozgrywek najpóźniej i będą uzupełniać braki w lidze a lub b, zależnie od potrzeb w danym dniu. Równolegle prowadził bym niezależny ranking graczy (typu all-time). Po każdym sezonie - patrząc na wyniki lig, zaangażowanie + posiłkując się rankingiem - można rewidować skład lig/rezerwy i rozpoczynać kolejny event. Ale moim zdaniem, żeby coś takiego działało potrzeba nam nie 27 gotowych osób a 32 wzwyż - nadwyżka musi być. Zupełnie niezależnie trzeba myśleć o dalszym rozwoju/utrzymaniu liczby graczy bo tylko przy takim założeniu będzie się to kręciło sprawnie. Pomóc w tym może ranking, kto nie chce zaistnieć w takim prestiżowym zestawieniu? A co do wyścigów z wczoraj - było fajnie. Co prawda po obiecujących Q nie mogłem wykrzesać choćby zbliżonego tempa zarówno w R1 jak i R2 ale jechało się w miarę pewnie i bez przygód. Dzięki temu wyrwałem podium w R2. Przepraszam tutaj także Darkmana bo zdaje się, że na początku nieco go opukałem po kufrze. Z kolei R1 to festiwal błędów, jakieś dzwony, wypadanie w piach się zdarzało - gdyby nie to, pewnie Sieniu/Marcin mieliby problem bo kiedy jechałem czysto - zjadałem w oczach dystans, który mnie od nich dzielił. Generalnie Merce fajnie pozamiatały McLareny, spodziewałem się jednak dominacji tych drugich. Edytowane 5 Grudzień 2016 przez cieglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 moim zdaniem zrobienie dwoch zelaznych grup sprawi, ze bedziemy miec po 10 osob w kazdym pokoju. jak beda rezerwowi to tez nie wiadomo czy pojada, i w ktorym pokoju, jak dla mnie bez sensu. teraz mamy 27, nawet jak bedzie 35 to mysle, ze i tak nigdy nie bedzie kompletu na dwa pokoje. odnosnie punktacji(error zauwazyl, ze to moze byc niesprawiedliwe),wiec mozna zrobic tak, ze punktuje sie w obu pokojach z tym, ze awans do pierwszego daje od razu 50pkt, wtedy nawet ostatni z glownego pokoju bedzie mial tyle samo punktow co pierwszy, z pokoju "pocieszenia". wtedy mozna prowadzic jedna tabele dla wszystkich. dodatkowo, zeby selekcja byla sprawiedliwa, zrobilbym oficjalne Q przed wyscigiem w czwartek, piatek i sobote, zeby spasowalo kazdemu. kazdy moze raz pojechac w takich oficjalnych przedkwalifikacjach. po tych trzech kwalifikacjach zestawiamy na ich podstawie dwie grupy. robiac tak mamy pewnosc, ze jedziemy w wyscigach z ludzmi o podobnym tempie, wiec wyscigi powinny byc ciekawsze, dodatkowe Q dodaje smaczek, mozna tez rozdawac jakies punkty dla najlepszych w tych przedkwalifikacjach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 5 Grudzień 2016 Spoko, pomysł z przedkwalifikacjami organizowanymi w dni poprzedzające dzień z wyścigiem do mnie przemawia ale tutaj dyscyplina jest bardzo wskazana bo za chwilę będziemy mieli chętnych na "poprawki". Jedna sesja oficjalna dla każdego, czas zapisujemy, formujemy top16 a reszta do wyścigu b. Szkoda tylko, że w ten sposób zostawiamy na lodzie tych magików, którzy potrafią pozamiatać wyścig nie jadąc nawet metra na tygodniu i dołączają dopiero tylko na wyścig. Chyba, że i na to masz rozwiązanie. Generalnie mi podoba się obecnie to, że nawet nie mając czasu na trenowanie na tygodniu można po prostu wpaść w niedzielę i rozegrać wyścig. W nowym modelu może nie być takiej możliwości kiedy liczba osób ponad top16 będzie niewielka (nie mówiąc już o jeździe w czołowej grupie). Zakładam, że wyjątków nie robimy dla nikogo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KILLROY 151 Napisano 5 Grudzień 2016 to jest moja propozycja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 @killroy, juz bylo rozdawanie mniejszej liczby punktow za R1, ale to zmienilismy, przemawia za tym fakt, ze o pozycje w R1 walczysz w Q i tam musisz sie postarac, poza tym jak bys zdobywal wiecej punktow w R2 to wtedy mozna poswiecac R1 na rzecz lepszej pozycji startowej w R2. @cieglo, nie ma mozliwosci, ze ktos bez treningu wpada i robi dobry wynik w wyscigu. kogo niby tutaj miales na mysli? mi sie wydaje, ze juz jakis tam poziom prezentujemy, i bez treningu nikt nie wygra wyscigu. jak ktos chce wpadac tylko na niedzielne wyscigi bez treningu to pojedzie sobie spokonie w pokoju B. wtedy nawet w przedkwalifikacjach brac udzialu nie musi. oczywiscie, ze dyscyplina w przedkwalifikacjach jest wazne, jedziesz raz i koniec, beda niespodzianki, ale to i lepiej chyba. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba87 55 Napisano 5 Grudzień 2016 Dla mnie ważna rzeczą musi być to że pokoje jednak będą podzielone równo. takie było główne założenie. zawodników łącznie jest 27.nie wiem tylko jak nas dzielić hehe ja mogę być cały czas w grupie B aby frekwencja była ja będę zadowolony ze wszystkiego tylko żeby nie było że w lidze A jest 16 a liga B jakieś ochlapy. wczoraj w końcu poscigalismy się w pozytywny sposób. ten event powinniśmy dokończyć bez mieszania. będzie to również test dla naszej gruby jeśli chodzi o frekwencję. A o to wyniki ligi B: Qwalifikacje : R1 : R2 : Wieczorem skleje ładny film z naszej grupy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) jak rozdzielimy osoby po rowno na dwa pokoje to skonczy sie tym, ze bedzie nas jezdzilo, tak jak pisalem wczesni, po 10 osob w kazdym. ja w wielu ligach juz to przerabialem, ze na poczatku kazdego eventu jada prawie wszyscy, a potem konczy sie to tym, ze zostaje polowa. chyba po to rekrutowalismy nowe osoby zeby miec wlasnie pelny pokoj. jak ktos chce jechac w pelnym pokoju musi sie postarac o awans do pokoju A. jak nie awansujesz to jedziesz w drugim pokoju, ktory moze nie byc pelny. przedkwalifikacje dodadza jeszcze smaczku i bedziemy miec rowniejsze grupy, wiecej walki. Edytowane 5 Grudzień 2016 przez tprudzic 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeeS 99 Napisano 5 Grudzień 2016 Nareszcie udało mi się zaliczyć dublet ! Dzieki za wyścigi miałem fajne ściganie z @tprudzic szkoda że dostałeś kare R2- fajne fajnie fajnie miałem świetne tempo i co najważniejsze bardzo dobrze ustawione auto. co do przyszłości ligi rozpisze się później bo teraz w robocie nie ma czasu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaczyVR6 16 Napisano 5 Grudzień 2016 A Ja widzę to tak. Oczywiście wszystko od nowego sezonu. Przed startem pierwszej Rundy musimy podzielić pokoje na połowe, obecnie jest nas 27 osób. W piątek i sobotę zrobimy czasówki, np godzina 20:00 - i 15 min. czasòwki. Dlatego dwa dni żeby każdy miał szansę na poprawę czasu. Bieżemy najlepszy czas z tych dwóch czasówek i wtedy robimy Ranking i mamy podział na pokój A i B. Tak by to wyglądało na początku żeby jakoś to podzielić. Potem zrobimy system "spadkowy" ( trzy ostatnie miejsca z Ligi A spadają do B a trzy najlepsze z B wchodza do A ) i za frekwencje tzn. Na koniec ligi bedzie podliczona frekwencja obecności i na jej podstawie będziemy robić roszady w składzie. Oczywiście wszystko do dyskusji. Myślę, że dwa pokoje będą najlepsze , wymusi to naturalną rywalizację miedzy nami żeby nie spaść z A do B i na odwrót Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darkman133 94 Napisano 5 Grudzień 2016 W R1 po zielonym ostro wystrzelilem i aby nie uderzyc w poprzedzajacy woz lekko odbilem i wpadlem na druga linie komus przed maske i moglo sie ciasno zrobic. Poza tym nic szczegolnego sie nie dzialo. W R2 Cieglo mi zdrowo przydzwonil w kufer a mrygalem swiatlami ze bede do pitu zjezdzal ale moze nie zauwazyl i na pewniaka hamowal a ja juz slabe opony mialem. Przezylem ale jakas 1s wolniej jechalem. A propos dwoch grup to miejcie na uwadze umiejetnosci jazdy a nie tylko czasy. Ja wczoraj z jednym wolniejszym ode mnie pacjentem walczylem dlugo i idealnie bez stresu, bez zbednego ryzyka i z wlasciwym poziomem obrony. Drugiego, szybszego od opisywanego wyzej pacjenta, na wyprzedzaniu musialem odpuscic bo gdybym tego nie zrobil to rozbilibysmy sie obaj. Gonic po torze z duza predkoscia to nie jedyna umiejetnosc. Walka zderzak w zderzak bez nadmiernego ryzyka tez jest wazna. Warto o tym pomyslec tworzac dwie grupy. Diego - gratulacje! Kawal dobrego scigania pokazales wczoraj wygrywajac obydwa wyscigi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) W dniu 5.12.2016 o 11:01, KaczyVR6 napisał: A Ja widzę to tak. Oczywiście wszystko od nowego sezonu. Przed startem pierwszej Rundy musimy podzielić pokoje na połowe, obecnie jest nas 27 osób. W piątek i sobotę zrobimy czasówki, np godzina 20:00 - i 15 min. czasòwki. Dlatego dwa dni żeby każdy miał szansę na poprawę czasu. Bieżemy najlepszy czas z tych dwóch czasówek i wtedy robimy Ranking i mamy podział na pokój A i B. Tak by to wyglądało na początku żeby jakoś to podzielić. Potem zrobimy system "spadkowy" ( trzy ostatnie miejsca z Ligi A spadają do B a trzy najlepsze z B wchodza do A ) i za frekwencje tzn. Na koniec ligi bedzie podliczona frekwencja obecności i na jej podstawie będziemy robić roszady w składzie. Oczywiście wszystko do dyskusji. Myślę, że dwa pokoje będą najlepsze , wymusi to naturalną rywalizację miedzy nami żeby nie spaść z A do B i na odwrót wedlug ciebie podzial na caly sezon na podstawie kwalifikacji nowym samochodem na jednym torze bedzie sprawiedliwe? jak dla mnie rozbijanie nas na dwie rowne ilosciowo grupy mija sie z celem, po co w ogole byla ta rekrutacja skoro bedziemy miec teraz po 14 osob na jeden pokoj z czego pewnie 3 zawsze nie pojada i bedziemy miec taka sama liczbe osob w pokoju jak przed ta cala akcja rekrutacyjna. dla mnie celem mial byc pelen pokoj, wiecej osob, wiecej scigania i rywalizacji. chyba chodzi o to zeby bylo nas wiecej i ciasniej. Edytowane 5 Grudzień 2016 przez tprudzic 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 5 Grudzień 2016 Ja też uważam że priorytetem jest pełen pokój nr 1. Pokój nr 2 jedzie po to żeby ściągający zamiast czekać i złościc się że nie mam dla nich miejsca mogli pobawić się w drugim pokoju. Sent from my HTC One using Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 5 Grudzień 2016 W dniu 5.12.2016 o 11:02, Darkman133 napisał: W R2 Cieglo mi zdrowo przydzwonil w kufer a mrygalem swiatlami ze bede do pitu zjezdzal ale moze nie zauwazyl i na pewniaka hamowal a ja juz slabe opony mialem. Przezylem ale jakas 1s wolniej jechalem. Wybacz, ponowne przeprosiny. Nie zauważyłem jednak nic co wskazywałoby na Twój planowany manewr, nie spodziewałem się niczego. Co do pomysłu z kwalifikacjami na tygodniu to ja jednak przemyślałem sprawę i jestem zdecydowanie przeciwny. Nie jestem w stanie na tygodniu stawiać się na konkretnych sesjach w ciągu dnia, trenuję kiedy mi pasuje. Wygospodarowałem sobie czas na wyścig niedzielny i jest to termin/godzina obligatoryjna i bezdyskusyjna - nie wprowadzajmy kolejnego terminu/godziny, do której trzeba się będzie dostosować i od którego będzie zależał start w niedzielę. I tak, priorytetem powinien być komplet w pokoju 1 a nie organizacja jak największej liczby wyścigów równoległych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 5 Grudzień 2016 Je jeszcze tylko przypomnę że chyba wszyscy się trochę zapomnieliśmy. Odpowiednie miejsce do dyskusji na temat zmian mamy chyba tutaj: http://ps3forum.pl/index.php?/topic/84380-Pomysly,-rozwoj,-przyszlosc...-Wizje-male-i-duze Sent from my HTC One using Tapatalk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 (edytowane) @cieglo, tez o tym myslalem. ale przeciez mozna zrobic tak ze tych sesji prekwalifikacyjnych mozna zrobic nawet 4, o bardzo roznych godzinach. wtedy kazdy wybierze cos dla siebie. ja tez trenuje jak mi pasuje, jak dzieci i zona spi, zazwyczaj po 23. mozna uznac za oficjalne takie prekwalifikacje na ktorych beda co najmniej 3 osoby. kolejnym pomyslem na prekwalifikacje to czasy z TT, wtedy kazdy jedzie kiedy chce i kazdy widzi jakie sa aktualne czasy innych. Edytowane 5 Grudzień 2016 przez tprudzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 5 Grudzień 2016 Time trial? To już dużo bardziej sensowne, elastyczność nieporównywalna. Tylko tam zapisywany jest BL ever per auto. Czy to nas nie ograniczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sieniu 506 Napisano 5 Grudzień 2016 Proszę o przeniesienie dyskusji do tego tematu panowie, tutaj rozmawiamy o wyścigu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeeS 99 Napisano 5 Grudzień 2016 W dniu 5.12.2016 o 11:02, Darkman133 napisał: Diego - gratulacje! Kawal dobrego scigania pokazales wczoraj wygrywajac obydwa wyscigi. Dzięki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 moj start na sakitto: brawo dla errora, bo przyblokowany przez diego nie zajezdzal mi drogi, tylko odpuscil. tutaj dublowany arsenal: ogolnie po spoonie (tam gdzie zaczalem mrugac) powinienes zwolnic, jechalem ostroznie i dlatego bardziej sie nie zblizalem. ostroznosc byla wskazana co widac w miejscu gdzie juz oddawales pozycje, moja strata przez to blokowanie to jakies 2s. na szczescie cieglasz tego nie wykorzystal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarek 59 Napisano 5 Grudzień 2016 Ano jechałem tak ostrożnie jak mogłem i widziałem niebieską flagę. Zamiast się czaić i lampkami mrugać wystarczy się odezwać przez headset. Po to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 5 Grudzień 2016 Z tym mruganiem światłami to też nie zawsze skuteczne. Ja jeżdżę w Macu z widokiem z dachu i lusterka wstecznego nie mam - nie widać zupełnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tprudzic 192 Napisano 5 Grudzień 2016 jak to nie masz lusterka wstecznego???? czemu nie wlaczysz??? @Yarek, headseta nie uzywam bo mam wylaczony mikrofon i nie chce tez slyszec podczas wyscigu innych dzwiekow bo mnie rozpraszaja. widzisz niebieska flage to zjezdzasz anie czekasz az ktos cos ci powie, albo zacznie wyprzedzac. co to za zasade wprowadzasz, ze zjezdza sie po komendzie z headseta??? z ta ostrozna jazda swoja to tez przesadziles, prawie mnie rozwaliles. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cieglo 977 Napisano 5 Grudzień 2016 A to można? Serio, myślałem, że to taki urok widoku i nawet do głowy mi nie przyszło, że to konfigurowalne. Lama ze mnie Dzięki za cynk. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach