arboos 85 Napisano 19 Sierpień 2015 Od kilku lat jeszcze tak nie miałem, żeby w głupie demo mieć syndrom jeszcze jednego meczu z CPU. Ustawiłem sobie swoją formację przeciwko Bayernowi i grało się kapitalnie. Pressing, podania tam gdzie chce, kapitalna walka o piłkę, obrońca czuć , że ma przewagę nad napastnikiem. Klepki na pałę już nic nie dają, bo defensorzy przecinają każde głupie podanie. Gole z wrzutki, piętki dupki, coś gdzieś się odbije. Jak dla mnie troszkę za szybka, ale jeśli nic nie spier.... to przymknę na to oko. Prawdziwy sprawdzian w piątek w meczach z "Betonowym" Olusem i wtedy zdam relację co się dzieje, gdy spotkają się najlepsi gracze w historii polskiego ISS/PES ;) Olus szykuj się na wojnę ! Nie jestem w stanie sobie stracić bramki ! Powiedziałem !!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 19 Sierpień 2015 Zdajcie nam relację o najlepsi, najlepiej każdy swoją na 3 strony. Nie możemy się doczekać :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 19 Sierpień 2015 (edytowane) Wszystko OK tylko trochę za łatwo się strzela z R2 z bliska, 100% skuteczności, ciekawe czy to poprawią w finalnej wersji.Z bliska? Skoro ma miejsce po wypracowaniu to wręcz powinna być bramka dobrym napastnikiem. W PES 2016 nie jest tak łatwo mieć sporo miejsca w szesnastce. Niech zwolnią grę o 0,5 i będzie bajka :) bo jest za szybko. Edytowane 19 Sierpień 2015 przez TrueGrand Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 20 Sierpień 2015 Tzn chodzi mi o to, że jak się strzela z R2 to zawsze wpada, a jak mocno to różnie z tym bywa, powinno być chyba inaczej jak w rzeczywistości. Trochę zapożyczone z Fify, ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo. Nie dopuść do sytuacji. Proste. Grałem z kolegą to ciężko jest wypracować taką sytuację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 20 Sierpień 2015 (edytowane) Tzn chodzi mi o to, że jak się strzela z R2 to zawsze wpada, a jak mocno to różnie z tym bywa, powinno być chyba inaczej jak w rzeczywistości. Trochę zapożyczone z Fify, ale nie przeszkadza mi to aż tak bardzo. Przecież w rzeczywistości właśnie jak zawodnik przymierzy technicznie i uderzy piłkę, to raczej wpadnie, niż strzał na siłę. R2 moim zdaniem teraz chodzą jak powinny, Setka to setka, wejść wejdzie. Zza 16-stki już o to trudniej i dobrze, bo to była właśnie bolączka poprzedniej wersji :). Co do samego dema uważam, że dość przyjemnie się gra. Ulepszona 15 według mnie, z lepszą grafiką, z większą liczbą animacji, z poprawionymi strzałami, lepszą grą obronną, oraz zawodnicy też tak się nie męczą jak to było w 15-stce. Jedynie co mi przeszkadza, to te tępo rozgrywki jest za szybkie odrobinę i przede wszystkim brak fauli, a o kartki to jeszcze trudniej. Jak tego nie zlikwidują to ładnie na dupie będą jeździć. Co do gierek przeciwko Realowi, Barcelonie, czy Bayernowi nie mam nic przeciwko, zdążyłem się przyzwyczaić. Ale żeby na tym się opierać czy kupić grę czy też nie, to trochę głupie. Wiadoma rzecz, że zdecydowana liczba graczy ma parcie na wynik i każdy mecz chcieliby wygrywać bo najprostszej linii oporu biorąc koksów. Ale nie wszyscy gracze przecież grają tylko 3 klubami w grze, są i tacy co wszystkim grają jak leci. A filtr pewnie działa jak należy, tylko, że mniejszość jest tych graczy dlatego trafiamy na wyżej wymienione kluby. Najlepiej znaleźć sobie sparing partnerów do gry w friendly match lobby i tam grać czym popadnie :). Można też zapisać się do jakiejś ligi np. na pes.com.pl , gdzie brak silnych zespołów, tylko sezon odbywa się na poziomie solidnych średnich drużyn. Co piątki również odbywają się tzw, puchary dnia u Greata na polskaligaonline.pl, gdzie danego dnia możemy grać taką drużyną która ma określoną liczbę gwiazdek, nic powyżej. I uwierzcie mi, że tam to już wszystkim się gra :). Jedynie, aby przystąpić do turnieju mile widziane są słuchawki z mikrofonem, gdyż te ułatwiają znacznie cały przebieg rozgrywki. Frekwencja też bardzo pokaźna bo średnio w piątek wieczorem jest 50-60 osób z odpalonym PESem :). Również i tam można zapisać się do ligi :). Więc jak ktoś chce, to nie ma bata, nie musi grać z koksami przez sieć tylko normalnymi drużynami można się bawić :). Pre-order kupuję również i ja, nie ma co czekać, jak gra stanieje o głupie 20 zł. Ciekawość za bardzo by mnie zjadła, nie mam zamiaru czekać na opinie innych czy lepsze czy gorsze od dema, sam postaram sobie wykreować taką opinię nie opierając się na samym forum. Nie każdemu w taki sam sposób musi gra odpowiadać. Edytowane 20 Sierpień 2015 przez Mr.T89 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 20 Sierpień 2015 (edytowane) Mr.T89: Jakie filtry? Coś ci się chyba pomyliło bo w pesie niema żadnych filtrów co do drużyn. W 2014 były nagle wyparowały w 2015 żeby wkur... graczy znowu chyba bo nie wiem co oni mieli na celu dając jak najbardziej pozytywna opcję i nagle ją odbierając bo co ktoś sobie zadumał w firmie że lepiej spier... coś znowu. Aha i nie mam zamiaru i czasu się zapisywać do żadnych lig. Chcę po prostu włączyć konsolę kiedy mam ochotę ustawić sobie filtr na np 4 gwiazdki i tyle. A nie czekać na jakiegoś gracza i umawiać się na konkretną godzinę bo on np robi na rano a ja na południe i mamy sobie komibinować kiedy zgadujemy się na granie żeby np zagrać drużynami 3,5 gwiazdkowymi. Chcę mieć wygodę i wybór a nie żonglowanie czasem wolnym. Wybór był i nagle go niema. Tego pes mi nie daje choć dawał w 2014. Jeśli coś jest ewidentnie zepsute to warto tych patałachów z konami nie bronić. To samo szło sobie zrobić kanapowa ligę na 4 a nagle niemożna bo dopiero od 7 możesz? Co to kur... ma być. Tego logicznie się nie da wytłumaczyć. No i moja ulubiona licencja na ligę mistrzów z której nic kompletnie nie wynika. Zamiast zrobić z tego użytek i zrobić porządne rozgrywki online z grupami to oni mi dają jakieś śmieszne banery i każą grać z komputerem w zaraz 2016 roku. Ja już mówiłem skoro mają marnować tak dobra licencje to lepiej jakby oddali to EA niech przynajmniej jedna grupa graczy ma z tego jakiś pożytek niż żadna bo EA na bank by zrobili z tego mega miodne granie online. Konami jeśli chodzi o tryby, filtry online jest nikim a mamy 2016 rok gdzie powinieneś sobie tą grę ustawić online jak chcesz. Ale nie oni lepiej od ciebie jak w socjalizmie wiedzą co jest niby dla ciebie lepsze. Tutaj ostry fuck dla tych patałachów z konami a nie bronić czegoś co ewidentnie jest spier.. na amen bo jestem pewny że oni tego nie zmienią do czasu aż znowu się zmieni menu kafelek gdzie może jakiś programista znowu się ogarnie i zobaczy że filtry kiedyś były a jednak wyparowały i że warto je jednak przywrócić. To samo te ligi kanapowe i multum innych rzeczy które są do poprawki. Edytowane 20 Sierpień 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 20 Sierpień 2015 Szczerze powiedziawszy to żeby nie wiem jak wypasiony był game play jeśli zabraknie filtrów to ta gra dla ludzi chcących grać dywizje online nie jest warta złamanego grosza, ja już tylko czekam na newsa czy jest czy nie ma filtr. No i mam nadzieje, ze jednak troszkę zwolnią rozgrywkę. Jeśli chodzi o ligi to ja już się raz zapisałem i 3 gwiazdkowym anderlechtem musiałem grać vs Tottenham czy Olympique Lyon. Szczerze? Nie dziękuję :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 20 Sierpień 2015 Ale mnie nie chodzi o jakość połączenia bo tą niemal zawsze miałem bardzo dobrą w pesie tylko chodzi o te nieszczęsne filtry i ogólnie pojęte tryby Bo co z tego że zrobią bardzo dobrą grę jak przez te granie na real może najzwyczajniej w życiu ją całkowicie obrzydzić. To są detale które potrafią zepsuć grę. A wystarczy tylko zrobić głupie filtry i niech w tym swoim pokoju się tam leją realowcy fapujący nad rolando. To wszystko było w tej nieszczęsnej 14 dlatego nie mogę zrozumieć dlaczego oni to usunęli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 20 Sierpień 2015 Jak będzie dobry balans między atakiem a obroną "filtry" nie będą tak istotne , poza tym to tylko gra wideo , zabawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 20 Sierpień 2015 No tak tylko z tej zabawy jak zobaczysz po raz 88 jak ci losuje real to z tyłu głowy usłyszysz "nosz ku... znowu real" i z zabawy przejdzie to w wkurw i rozczarowanie. Wtedy zacznie się powolna erozja tej gry a tego przecież nie chcemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 20 Sierpień 2015 Wieksza satysfakcja z skrojenia jest i tyle , są ważniejsze sprawy niż wynik w gre online :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 20 Sierpień 2015 Usprawiedliwiasz na sile. Ludzie chca grac na rownych warunkach, a nie grajac frajerami trafiac na koksow. Jest to bardzo proste do zrobienia - zerznac schemat z fify. Ale nie, konami i Aki sie dobrze bawia :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 20 Sierpień 2015 (edytowane) Usprawiedliwiasz na sile. Ludzie chca grac na rownych warunkach, a nie grajac frajerami trafiac na koksow. Jest to bardzo proste do zrobienia - zerznac schemat z fify. Ale nie, konami i Aki sie dobrze bawia :Dnikogo nie usprawiedliwiam ani nienawracam dla mnie liczy sie przede wszystkim moja gra a wynik to sprawa drugorzedna. Edytowane 20 Sierpień 2015 przez Aki1986 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 20 Sierpień 2015 Ja wole grac roznorodne mecze. KAzdy inny. A jak gram 100 x przeciwko tej samej druzynie, to w sumie mozna zostac przy demie. Zadna roznica. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Sierpień 2015 Nawet jak finalna będzie kupa to demo na kanapowe giercowanie mamy na zawsze :) Z każdym kolejnym meczykiem jestem co raz bardziej zachwycony :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 21 Sierpień 2015 Filtry przecież są, tyle, że w quick match. Z tego co pamiętam jak chciałem grać 4 gwiazdkami to nie miałem raczej problemu z znalezieniem przeciwnika. A w Online dywizjach rzecz jasna, że tam nie powinno być filtrów, gdyż za łatwo byłoby dojść do 1 dywizji grając klubami o podobnej sile. Nie sztuka jest kogoś pokonać mając taki sam zespół, najlepiej smakuje zwycięstwo właśnie grając jakąś popierdółką gdzie trzeba się troszeczkę napocić:). Inaczej wszyscy byliby w 1 dywizji, a, że większość patrzy bardziej na ten głupi rank to i mają parcie na wynik to grają koksami. Jak dla mnie wszystko jest zrozumiałe. Ludzie już tacy są wolą mieć coś najlepszego niż męczyć się przy czymś gorszym. Nic się nie poradzi w tej kwestii. To tak samo z kibicowaniem miliony za Realem i Barcą, a za słabszymi klubami liczby są już tylko w tysiącach. Bądź w jakichkolwiek grach wyścigowych 90% ludzi dąży do tego aby mieć najlepsze i najszybsze auto, aby było łatwiej w grze. Ludzi to ludzie, nie lubią się przemęczać :). Więc konami nie ma co za to winić, oni nam nie nakazują grać tymi koksami, tylko społeczność o tym decyduje. Co do ligi, nikomu nie karzę się do nich zapisywać, tylko napisałem o takiej możliwości jeżeli ktoś czymś takim byłby zainteresowany. Nie trzeba się zapisywać, aby móc sparować ze sobą przecież :). Wystarczy napisać o spara na czacie głównym i po chwili przeważnie ktoś tam nam odpisze. Oczywiście w sezonie, teraz ludzie raczej odpoczywają już od pes-a i czekają na nową wersję :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 21 Sierpień 2015 W fifie filtry sa w grach rankingowych i nikt nie mowi, ze jest zbyt latwo. Takze chyba niezbyt trafiony ten argument Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 21 Sierpień 2015 (edytowane) a ) nie gram w fifę nie wiem czy tam jest łatwo czy nie b ) fifa ma kilka milionów graczy więcej tym samym większą liczbę graczy grającą innymi klubami niż "przerażające koksy" Edytowane 21 Sierpień 2015 przez Mr.T89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 21 Sierpień 2015 (edytowane) W fifie filtry sa w grach rankingowych i nikt nie mowi, ze jest zbyt latwo. Takze chyba niezbyt trafiony ten argument MR.T89 Pisze bzdury że aż zębami zgrzytam sorry musiałem bo aż mnie zmroziło coś ty tam napisał. Tutaj jest jedna prosta zasada chce mieć wybór nie mam go więc jest to złe rozwiązane koniec kropka. Żeby całkowicie obalić jego mętne teorie to wystarczy tylko jeden argument a mianowicie że 2014 wybór był więc samo konami uznało że jest to jak najbardziej potrzebna rzecz także wszystkie argumenty że tak jak jest teraz lepiej upadają. Naprawdę chce wam się bronić czegoś co z góry jest skazane na porażkę. Mieć wybór a nie mieć wyboru co jest lepsze według was? To pytanie retoryczne oczywiście bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wybierze żeby niemieć wyboru. Edytowane 21 Sierpień 2015 przez vincent 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 21 Sierpień 2015 w 2014 nie było Online dywizji więc i filtr był, w 2015 się pojawiły więc usunęli filtry aby, nie grać ze słabymi zespołami i migiem cieszyć się z faktu, że jesteśmy w 1 lidze. Dla tych którzy, potrzebują filtrów pojawiła się opcja quick match. Wszystko dla wszystkich. Poważnie ciężko to zrozumieć? Tylko jak tam się nie możesz doczekać na ludzi, grającymi podobnymi zespołami do Twojego, to nie wina Konami, że ludzie wybierają mocne kluby, a nie słabe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 21 Sierpień 2015 Jak to nie wina konami? To oni robia gre ktora sie slabo sprzedaje i to oni robia gre, w ktorej masz mizerny wybor. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 21 Sierpień 2015 Jak dla Ciebie to zaden wyznacznik, to nie mamy o czym gadac. pes winkelriedem gierek futbolowych! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radkos77 16 Napisano 21 Sierpień 2015 (edytowane) Jakby komuś nie spasował nowy PeES po premierze , chętnie odkupię, tylko pamiętajcie że folia na pudełku gry to prawie 30zł wartości nowego produktu bla bla bla i takie tam. Lubię grać w pro evo ,a i fifę też przygarnąłem na jakiś czas w tym roku, jednak chyba się starzeję bo nie mam już parcia żeby zagrywać się "do bólu". Obie gry są miejscami daremne :P Aha , demko spoko, fajny zamęt na boisku(pole karne),taki jakiś naturalny,źle przyjęta piłka odbija się od zawodników, a konsola nie wybacza błędów. Fajnie to wygląda, ale daremna jest animacja bramkarzy, wydaje mi się że przy nie których paradach brakuje płynności animacji. No i SI współgrajków to porażka, miałem dwie sytuacje kiedy chciałem uderzyć na bramkę, co prawda było zamieszanie, ale koleś z mojej drużyny wbiegł mi w piłkę i kopnąłem powietrze,gola nie było :laugh: pewnie będą to sporadyczne wypadki, ale jednak Edytowane 21 Sierpień 2015 przez radkos77 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 21 Sierpień 2015 No i SI współgrajków to porażka, miałem dwie sytuacje kiedy chciałem uderzyć na bramkę, co prawda było zamieszanie, ale koleś wbiegł mi w piłkę i kopnąłem powietrze, jak się domyślacie gola nie było ;-) No to chyba ekstraklapy nie oglądałeś :D Tam takie akcje to normalka :D Demko jest naprawdę obłędne :) I właśnie za to złożę preorder :) Taka forma podziękowania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 21 Sierpień 2015 Jak by powiedział szwab pes weltklase kipa 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach