Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowaliście zmienić DNS na Google?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem wcześniej taką wskazówkę, żeby zmienić na 8.8.8.4 lub 8.8.8.8. Tylko, że przedtem wszytko działało bez zarzutu. Aż takiego ciśnienia dzisiaj nie mam, żeby kombinować i szukać półśrodków. Net działa, a konsole mogą poczekać, przynajmniej wcześniej pójdę spać :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy DNS 8.8.8.8 drugi 8.8.4.4 czyli DNS od Google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strejcik, może masz internet z Asty? Ja jestem z Piły, mam Aste i problemy z PS4, PS3 i Vitą. Na PS4 do PSN się loguje, na PS3 i Vitę już nie mogę. Na każdej konsoli NAT - niepowodzenie. Reset routera nic nie pomógł. Dzisiaj już dam sobie spokój, ale jeśli jutro będzie to samo zaatakuje operatora.

Tak asta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja mam ten sam problem. Od kilku dni ps4 raz się łączy a raz nie. Nie mam pojęcia co zrobić. Jakieś propozycje?

Internet mam z UPC. Konsola przypisana do DMZ.

Z góry dziękuję za podpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli próbowałeś już wszystkiego po stronie użytkownika (reset połączenia na konsoli, reset modemu i routera oraz reset routera do ustawień fabrycznych) to zadzwoń może do UPC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem na chwilę obecną rozwiązany. Zrobiłem 2x reset od nowa przypisałem na sztywno ps4, otworzyłem porty i zatrybiło. Tylko dlaczego tak się dzieje od kilku dni??? hmmm ciekawe. Dodam, że wszystkie inne urządzenia normalnie działają.

icon_share.png krzyzak86  to jest internet z kablówki ale od UPC. Modem Arris TM822 + ROUTER tp LINK WR740N.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może któreś ustawienia się gryzły?

Routery czasem trzeba resetować a jeszcze częściej uruchamiać ponownie chociaż teoretycznie wszystko powinno działać bez tego. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może któreś ustawienia się gryzły?

Routery czasem trzeba resetować a jeszcze częściej uruchamiać ponownie chociaż teoretycznie wszystko powinno działać bez tego. ;-)

Ustawienia hmmm wątpię bo IP na ps4 mam ustawione 150 gdzie z automatu w lapku daje 102. Nigdy problemów nie miałem z netem w ps4 a teraz co dzień jak włączę to nie mam netu. Kilka razy reset i zatrybi  i dodam, że na takich samych ustawieniach. Wkurzające już to jest, żę co dzień muszę to ustawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na pierwszy ogień bym sprawdził inny router. Sorki, ale jak do tej pory każdy tańszy TP Link z którym pracowałem lubił się wieszać lub gubić ustawienia.

Nie wiem na jakiej infrastrukturze masz to UPC i czy masz taką możliwość, ale postaraj się od nich wytargać modemorouter Cisco ;)

Ja od tamtej pory nie mam najmniejszych problemów z netem

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem problemy z thomsonem od upc, lubiel tracic sygnal. Od niedawna mam ubee i jest ok. Sephiro dobrze mowi, dzwon i targuj nowy:) Powiedz ze ci kilka razt dziennie gubi sygnal:) a konsole masz po kablu czy wifi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Thomsonach (Technicolor) nawet nie chcę pisać.

Padaka i tyle. :P

Trzeba na nich trochę pokrzyczeć i wytargać lepszy modemorouter. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanko czy upload 5mb wystarczy na streamowanie w hd ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie tak, praktycznie nie.

Chyba zaden nie wystarczy na streamowanie bez zacięć czy pikselozy.

Mam upload 10mb a streaming powyżej średniego jakiegokolwiek tytułu gdzie na ekranie więcej się dzieje kończy się zrywaniem obrazu/kwadracikami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko mam dwa pytanie jedno to czy z ta zmiana regionu przez VPN da sie tylko płatnie? A drugie to czy jeżeli mam połączona konsole przez wifi stan połączenia jest nat2 niby wszystko ok ale wcześniej miałem podłączona do większego łącza na innym mieszkaniu bez szperania w portach i nie pojawiały sie problemy typu nie może połączyć sie z serwerem przerywa na yt nieraz nie może pobrać aktualizacji itp. Dodam ze sieć (vectra) nie umożliwia mi dobrania sie do modemu żeby pozmieniać coś z tymi portami. Jutro jeszcze do nich zadzwonię i sie upewnię bo hasła ani loginu na routerze nie ma (arris). Czy mam racje ze tylko tak mogę coś na to poradzic(porty) czy jest inne rozwiazanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPnP albo DMZ. Jeżeli UPnP jest włączone to nic nie musisz grzebać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to sprawdzić dzwoniłem do nich teraz i faktycznie nie dają dostępu do modemu jedynie polecili mi żeby MTU zmienić na 1473 ale nic nie pomoglo. Ps. Jeszcze mi powiedział ze może zmienić połączenie na bridge ale wtedy mogą sie łączyć max 2 urządzenia co mi nie pasi.

Edytowane przez ari9217

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytać się ich czy jest włączone. Oni mogą to sprawdzić.

Sprawdź też czy przypadkiem nie ma jakiegoś domyślnego loginu/hasła do Twojego modemoroutera. Znajdź instrukcję użytkownika na necie. UPC na przykład nie zmienia haseł do modemu i "Pan Janusz od kabli" się mocno zdziwił że mam wszystko po swojemu :P ;)

Są też różne hasła dzienne generowane przez automaty i obejścia. Wystarczy wpisać w google vectra arris.

Pozdro!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie ;) udało sie teraz tylko poustawiać porty ale to widziałem gdzieś instrukcje wiec lecę działać wielkie dzięki pozdro !

Teraz mam inny problem bo w tym menu modemu nie ma nic o portach tylko o NAT .... Gościu na filmiku pokazuje na innym modemie i lipa . Spotkał sie ktoś z modemem arris?

Dobra mam inny problem są jakieś porty uniwersalne dla ps4 bo on mi tutaj w tutoriale mówi o jakiejś stronce co muszę wybrać swój model modemu mam wpisać IP które przypisałem konsoli które tam początek tez jest inny jak u mnie a można tylko końcówkę zmienić . I nie wyskakuje mi pózniej tak jak u niego . Model mojego modemu to Arris TG862.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj pierwszy post w tym temacie.
Nie musisz ruszać portów.

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam włączone UPnP dodałem porty dodatkowo bo wcześniej i pózniej nic sie nie zmieniło nie wiem o co chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo porty albo UPnP. Na raz mogą się reguły gryźć.

Zdecyduj się na którąś opcję.

Olej porty i zostaw UPnP.

Konsola łączy się po kablu czy po wi-fi?

Jeżeli Wi-Fi to zmniejsz odległość, ewentualnie sprawdź czy będzie poprawa na kablu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam możliwości podłączyć po kablu konsola jest przez wifi. Narazie nie wiem czemu tak jakby widać poprawę. Ściągnęło mi aktualizacje która ściągało od wczoraj i nie mogło. Mówisz ze jak jest to i to włączone to bd gorzej? Zobaczę do jutra jak będzie tak jak teraz to zostawię bo jest ok jak będzie coś nie tak to wyłącze. Dodam tylko ze ta opcja o ktorej pisałeś była włączona ciagle i problem był.

Edytowane przez ari9217

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi