SephiroT 5981 Napisano 5 Marzec 2015 Nie siedzę w Twoim domu, nie mam Twojego internetu. Mogą być problemy ale nie musi ich być. Na niektórych urządzeniach te rzeczy na wzajem się wykluczają i router potrafi się zawiesić nawet. Mogę tylko ci dać porady praktyczne których większość zawarłem w pierwszym poście. Jeżeli masz kombinować z portami to może lepiej ustal konsoli stałe IP i dodaj je do DMZ? Będzie święty spokój bo wtedy WSZYSTKIE porty będą przekierowane na konsolę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ari9217 0 Napisano 5 Marzec 2015 Tak właśnie zrobiłem tylko nie wiem jak dodać je do tego DMZ bo mam jakieś poj**ane menu w modemie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajnica 10 Napisano 7 Marzec 2015 Witam mam taki problem z gra Diablo3 w kazdej innej grze zawsze w multiplayerze normalnie sie laczylem nigdy niebyło zadnych problemow a tutaj niemoge sie z kolega polaczyc ktory mieszka kilka ulic dalej mam liveboxa 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrPunkier 4 Napisano 13 Marzec 2015 Witam. Moja konsola od premiery działała bez żadnych problemów z netem, jednak kilkanaście dni temu problem pojawił się. Chodzi o znikających z menu znajomych. Po uruchomieniu wszystko jest w porządku, po krótkiej chwili znajomi znikają, nie mogę tez dołączyć do żadnej imprezy. Ja sam mogę imprezę założyć i znajomi do niej dołączają. Przy próbie dołączenia do imprezy znajomych mam różne komunikaty - nie udało się połączyć z serwerem w określonym czasie, spróbuj dołączyć później i jakieś błędy NW-......... Robiłem odbudowywanie bazy danych i aktualizację systemu z menu awaryjnego, bez efektu. Dodam, że pozostałe funkcje związane z internetem- sklep, na żywo, gry online działają bez zarzutu. Może ktoś zna rozwiązanie? Pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Marzec 2015 Upewnij się że masz publiczne IP i nie zablokowane porty przez usługodawcę. Sprawdź ustawienia routera. Porady masz w pierwszym poście tego tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 13 Marzec 2015 Witam. Moja konsola od premiery działała bez żadnych problemów z netem, jednak kilkanaście dni temu problem pojawił się. Chodzi o znikających z menu znajomych. Po uruchomieniu wszystko jest w porządku, po krótkiej chwili znajomi znikają, nie mogę tez dołączyć do żadnej imprezy. Ja sam mogę imprezę założyć i znajomi do niej dołączają. Przy próbie dołączenia do imprezy znajomych mam różne komunikaty - nie udało się połączyć z serwerem w określonym czasie, spróbuj dołączyć później i jakieś błędy NW-......... Robiłem odbudowywanie bazy danych i aktualizację systemu z menu awaryjnego, bez efektu. Dodam, że pozostałe funkcje związane z internetem- sklep, na żywo, gry online działają bez zarzutu. Może ktoś zna rozwiązanie? Pozdrawiam... JA miałem podobnie okazało się być to wina usługodawcy internetu, choć wg pana z infolinii wszystko jest ok ale podczas rozmowy dziwnie wszystko się zgrało i zaczęło działać tak jak trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrPunkier 4 Napisano 14 Marzec 2015 A u mnie, niestety nie podziałała rozmowa z miłą panią od operatora:) Stwierdziła, że wszystko jest ok, UPnP mam włączone, a problem nadal pozostaje aktywny....i wkurza coraz bardziej, szczególnie na klanówkach jest to dokuczliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkel73 17 Napisano 14 Marzec 2015 No ja również od kilku dni mam problemy z siecią. Zmieniam DNSy ale nic to nie daje. Panowie macie neta z vectry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strejcik 2 Napisano 15 Marzec 2015 Mam internet 120mb oraz upload 5mb podczas sprawdzania łącza w ps4 wyskakują mi różne wyniki głównie chodzi głównie o upload czasem mam 4mb czasem mam 1,8mb. Czy takie spadki są normalne? Czy da sie ustawić jakąś stałą prędkość ? Mam konsole podłączoną kablem do internetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 15 Marzec 2015 (edytowane) Zadzwoń do Sony i powiedz żeby naprawili transfer na swoich serwerach. Wynik testu jest mało zależny od Twojego internetu. Mam 120/10 a wynik się waha od 5/1 do 55/10. Tym się nie należy sugerować. Edytowane 15 Marzec 2015 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strejcik 2 Napisano 15 Marzec 2015 Dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziolek 422 Napisano 15 Marzec 2015 No ja również od kilku dni mam problemy z siecią. Zmieniam DNSy ale nic to nie daje. Panowie macie neta z vectry ? Mamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 16 Marzec 2015 U mnie jest problem z transferem podczas pobierania czegoś z PS Store. Na początku przez chwilkę ściąga się szybko aż w końcu transfer zwalnia tak, że praktycznie nic się nie ściąga. Problem ten występuje tylko w PlayStation. Na innych urządzeniach wszystko jest w porządku. Miał ktoś może podobny problem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 16 Marzec 2015 Serwery PlayStation działają jak chcą. Możesz spróbować zmienić DNS ale nie wiem czy ci to coś da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 16 Marzec 2015 U mnie jest problem z transferem podczas pobierania czegoś z PS Store. Na początku przez chwilkę ściąga się szybko aż w końcu transfer zwalnia tak, że praktycznie nic się nie ściąga. Problem ten występuje tylko w PlayStation. Na innych urządzeniach wszystko jest w porządku. Miał ktoś może podobny problem ?? Wygląda na bandwith throttling. Jak masz jakiegoś z dupy ISP to może on stosować ograniczenie przepustowości dla pewnych, określonych aplikacji, puli adresów IP, czy jak w tym przypadku usługi PSN. Zadzwoń, zapytaj i wymagaj, bo takie praktyki są niezgodne z umową i chyba nawet niedozwolone w krajach EU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 16 Marzec 2015 U mnie jest problem z transferem podczas pobierania czegoś z PS Store. Na początku przez chwilkę ściąga się szybko aż w końcu transfer zwalnia tak, że praktycznie nic się nie ściąga. Problem ten występuje tylko w PlayStation. Na innych urządzeniach wszystko jest w porządku. Miał ktoś może podobny problem ?? Mam podobnie :/ Przejdź w tryb spoczynku, powinno pomóc ;) Generalnie tylko w tym trybie wszystko zassysam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 16 Marzec 2015 Mam podobnie :/ Przejdź w tryb spoczynku, powinno pomóc ;) Generalnie tylko w tym trybie wszystko zassysam ;) Trochę mi się to nie uśmiecha. Wolałbym pobierać w trakcie gry Wygląda na bandwith throttling. Jak masz jakiegoś z dupy ISP to może on stosować ograniczenie przepustowości dla pewnych, określonych aplikacji, puli adresów IP, czy jak w tym przypadku usługi PSN. Zadzwoń, zapytaj i wymagaj, bo takie praktyki są niezgodne z umową i chyba nawet niedozwolone w krajach EU. Gdzie mam zadzwonić w tej sprawie, do dostawcy internetu ?? Sorry ale jestem zielony w te klocki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 16 Marzec 2015 Tak, do dostawcy. ISP - Internet Service Provider. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkel73 17 Napisano 16 Marzec 2015 No dobra problem mnie przerósł. Od kilku dni nie jestem w stanie korzystać z online tzn po kilku-kilkunastu minutach tracę połączenie z sesją w grze bądź pobieranie plików jest przerywane. Internet mam po kablu i nic w ustawieniach sieciowych nie grzebałem. Sprawa o tyle dziwna, że gdy np w czasie gry w BFa tracę połączenie z sesją to test neta robiony na konsoli wykazuje, że wszystko jest ok. Parę razy wyświetlił mi się błąd NW-31201-7. Zmieniałem serwery DNS na te które polecaliście w tym wątku ale też nic to nie dało. Internet mam z vectry - dzwoniłem do nich ale twierdzą, że u nich jest wszytko w porządku. Inne urządzenia podłączone do sieci działają bez zarzutu. Pomocy :sweat: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 16 Marzec 2015 Sprawdź kabel, gniazda, sprawdź jak się konsola zachowuje na Wi-Fi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majkel73 17 Napisano 16 Marzec 2015 Może to faktycznie ten kabel. Sprawdziłem i pod dywanem był wytarty. Podłączyłem na wi-fi i ponad godzinę grałem bez żadnych przygód. Jeszcze wrzucę jakiś większy plik na ściąganie. Przy okazji wyliczyłem jakie mam optymalne MTU ;) - jakby komuś się przydało na przyszłość http://www.youtube.com/watch?v=iFuR4L9UBZc . Wielkie dzięki za wskazówki :thanks: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zabka89 3 Napisano 19 Marzec 2015 Nie wiem czy to dobry wątek, ale wydaje m się, że tak. Czy da się jakoś wyłączyć automatyczne logowanie do PSN? Na PS3 wystarczyła "tiknąć" jeden kwadracik, ale na PS4 nie mogę znaleźć takiej opcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 19 Marzec 2015 ...a jak Sony sprawdzi czy nadal masz na koncie licencje na gry cyfrowe? To dla Twojego dobra. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
literat 10 Napisano 21 Marzec 2015 ...a jak Sony sprawdzi czy nadal masz na koncie licencje na gry cyfrowe? To dla Twojego dobra. ;) A konkurencja nie robi tego dla mojego dobra :) Ciekawe czemu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snoopdogg 24 Napisano 22 Marzec 2015 Wam też PSN tak wolno pobiera? ;/ Da sie cos z tym zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach