SephiroT 5981 Napisano 6 Listopad 2016 Każdy gra na czym chce i jak mu wygodnie. W FPS'y gram na myszce i klawiaturze i tyle. Na padzie nie umiem i dostaję tak w dupę że zawsze omijałem każde FPSy na konsolach szerokim łukiem na singlu o multi już nawet nie mówiąc. Nie mam wykokszonego ratio, po prostu się dobrze bawię. Poza tym granie myszka + klawiatura przy braku translacji 1:1 to wcale nie takie eldorado jak myślicie. To nie PC gdzie zawsze masz tak samo i trzeba się dużo napracować żeby sterowanie było chociaż zbliżone do 1:1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strike5 1 Napisano 6 Listopad 2016 TO kup mi tego PC czlowieku... z checia bym poszedl na pc pograc akurat w BF tu nie chodzi o skill tylko o przyjemnosc z gry na padzie po prostu FPS mi nie pasuja na konsoli. wiadomo ze jak ktos rzezni padem to bedzie dalej gral dobrze 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 6 Listopad 2016 Dokładnie, mam tak samo. Nie umiem, a chcę grac w jakieś FPSy czasem. W graniu padem w FPS jestem upośledzony. Leworęczność w celowaniu nie pomaga. Tyle. Śmiejcie się. W ten sposób jestem co najwyżej średni, mam okazję cokolwiek zagrać a nie padam non stop od razu bo skillowi snajperzey z obcykaną mapą kładą wszystko na respie. Każdy gra po swojemu żeby byla przyjemnść. ...a jak ktoś koksi ratio to jeżeli nie gra w lidze i nie trzepie z tego kasy to jest dupa a nie pro i można go zrównać z casualami i graczami myszkowymi. Liczy się zabawa. Po to są konsole. Jakby społeczność z X'a grała na PC i bym zainwestował w mocny sprzęt to mógłbym grać na PC'ie. Tyle w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kisiel-PL 492 Napisano 6 Listopad 2016 (edytowane) 2 godziny temu, princ18 napisał: Pamieta ktos jeszcze pana mafiaplDj z bc2 tez chlop na tym gral a jakos na ustawkach forumowych znajdowali sie padowcy ktorzy go lali ( sam bylem swiadkiem jak mlody na nim nemezisy robil) a ibaso pamietacie? Z gówna bata się nie ukręci Na myszce też trzeba sporo pograć, żeby nabrać wprawy i dopasować pod siebie odpowiednie DPI. Ps4Pro 1700zł (60FPS?)+ SSD 1TB 999zł (pierwszy na mapie ) + sprzęt do podłączenia klawy i mychy 600-1000zł (nabijanie ratio na padowcach) = ok 3500zł, co się na forumku odjaniepawla Za tę cenę tylko PC Edytowane 6 Listopad 2016 przez Kisiel-PL 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sLk 1405 Napisano 6 Listopad 2016 16 minut temu, Kisiel-PL napisał: Z gówna bata się nie ukręci Na myszce też trzeba sporo pograć, żeby nabrać wprawy i dopasować pod siebie odpowiednie DPI. Ps4Pro 1700zł (60FPS?)+ SSD 1TB 999zł (pierwszy na mapie ) + sprzęt do podłączenia klawy i mychy 600-1000zł (nabijanie ratio na padowcach) = ok 3500zł, co się na forumku odjaniepawla Za tę cenę tylko PC Na PC nie masz padowców lamerów, nie ma na kim ratio nabijać 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
princ18 175 Napisano 7 Listopad 2016 10 godzin temu, Kisiel-PL napisał: Z gówna bata się nie ukręci Na myszce też trzeba sporo pograć, żeby nabrać wprawy i dopasować pod siebie odpowiednie DPI. Ps4Pro 1700zł (60FPS?)+ SSD 1TB 999zł (pierwszy na mapie ) + sprzęt do podłączenia klawy i mychy 600-1000zł (nabijanie ratio na padowcach) = ok 3500zł, co się na forumku odjaniepawla Za tę cenę tylko PC Kd on mial akurat duże ale największym kozakiem to on nie byl. Ludzia sie w dupach przewraca mysla ze myszka na konsoli to myszka na pc 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The_Siemek 1040 Napisano 7 Listopad 2016 Żadna myszka nie zrobi najważniejszego - nie będzie myślała za kogoś. Jak ktoś jest noobem to najwyżej będzie trochę lepszym noobem. Grałem z albo przeciwko wszystkim naszym lepszym graczom BFowym i wiem, że część na myszkach, część na zmodyfikowanych padach grała itd. Jestem co najwyżej średnim graczem i w sumie fartem się łapałem do dobrych ekip a nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby w ogóle kasę wydawać jeszcze na pomoce. Trzeba mieć refleks, rozeznanie mapy i mechaniki gry, ale najważniejsze - myśleć co się robi i przewidywać. Bardzo dobrzy od najlepszych różnią się detalami takimi jak te myszki czy inne ustrojstwa, ale najpierw trzeba umieć grać na gołym padzie, żeby w ogóle ta różnica była widoczna. Poza tym przypominam - to tylko gry, medali nie rozdają (a już zwłaszcza na konsolach). Fajnie sobie wygrać turniej o złote kalesony, ale tak naprawdę to interesuje to garstkę osób. Więcej zachodu niż jest to warte. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 7 Listopad 2016 Udowodnij tezę moralną gier video. Czy nakładki na analogi to cheat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
princ18 175 Napisano 7 Listopad 2016 Esl to akceptuje tak samo jak modyfikowane pady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 7 Listopad 2016 Esl to akceptuje tak samo jak modyfikowane pady Ta czyli mod Rapidfire jest akceptowalny? (ja wciskamy raz przycisk i w 2 sek. wypluwam cały magazynek, a ktoś bez moda naciska i naciska za każdym strzałem ) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
princ18 175 Napisano 7 Listopad 2016 5 minut temu, DigitalMan_PL napisał: Ta czyli mod Rapidfire jest akceptowalny? (ja wciskamy raz przycisk i w 2 sek. wypluwam cały magazynek, a ktoś bez moda naciska i naciska za każdym strzałem ) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Nie no bez jaj, mialem na mysli krotkie spusty, przyciski od spodu i podwyszane galki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 7 Listopad 2016 Nie no bez jaj, mialem na mysli krotkie spusty, przyciski od spodu i podwyszane galki BTW dla mnie jedynym sensem kupowania czegoś takiego czy np. CRONUSMAX to fakt że można wtedy podłączyć pada Elite pod PS4 Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
princ18 175 Napisano 7 Listopad 2016 2 minuty temu, DigitalMan_PL napisał: BTW dla mnie jedynym sensem kupowania czegoś takiego czy np. CRONUSMAX to fakt że można wtedy podłączyć pada Elite pod PS4 Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Mi szkoda bylo hajsu na pada elite i przejsciowki. Wiec zainwstowal w aim controlers za 250 zl mam krotkie spusty i lopatki z dolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 7 Listopad 2016 Mi szkoda bylo hajsu na pada elite i przejsciowki. Wiec zainwstowal w aim controlers za 250 zl mam krotkie spusty i lopatki z dolu. Daj linka do pada. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
princ18 175 Napisano 7 Listopad 2016 (edytowane) https://eu.aimcontrollers.com/pl/ Link do strony, i tam sobie możesz stworzyc wlasnego pada albo im wyslac swojego jak ja zrobilem Edytowane 7 Listopad 2016 przez princ18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strike5 1 Napisano 7 Listopad 2016 tez fajna opcja wiel ulatwia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
princ18 175 Napisano 7 Listopad 2016 Napewno jak sie juz czlowiek przywyczaji to duzo wygodniej, choc na poczatku myslalelm ze hajs w bloto wyrzucilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach